Keresés

Részletes keresés

fokukac Creative Commons License 2003.05.12 0 0 329
a Win XP mindenféle Canon software nélkül is látja a kamerákat, és letöltheted a képeket.
Előzmény: jaky (327)
fokukac Creative Commons License 2003.05.12 0 0 328
Na, ma sikerült eljutnom az extrém computerig.
Leadtam a poros optikájú A60-amat. (foltos a kép - Birdie szerint porszemek vannak az optikán belül)
A srác rendes volt, mondta, hogy még ma elviszik a Canon-hoz, de nem tudja, hgoy erre is vonatkozik-e a garancia....

ettől egy kicsit morcos lettem, de remélem megcsinálják...

és remélem, nem tart sokáig ! - máris meztelennek érzem magam a gépem nélkül...
:-)

jaky Creative Commons License 2003.05.12 0 0 327
Előre is kössz mindenkinek.
Sajnons nekem csak ACDsee 4.0 -ásom van és azzal meg nem müxik a letöltés :(
KuGa Creative Commons License 2003.05.12 0 0 326
Én nem telepítettem fel a géphez adott progikat, hanem az ACDSee 5.0-val szedem le a képeket, és szerintem nagyon jó.
Előzmény: gabatika (322)
Scott Creative Commons License 2003.05.12 0 0 325
Szerintetek milyen árkategória egy elfogadható méretű és súlyu állvány ?
Scott Creative Commons License 2003.05.12 0 0 324
Ha délután hazamegyek,megnézem emkkora méretűek a softwarek, ha tudom felrakom az ftp-m-re , onnan letöltheted. Majd beírom a linket...
Előzmény: jaky (323)
jaky Creative Commons License 2003.05.12 0 0 323
Sziasztok!

Két napja én is boldog A60-as tulaj lettem, az-az majdnem boldog, mivel a géphez járó CD-ék hiányoznak. Próbálkoztam bűvészkedni a Canon Twain driverjével de nem jött össze. (amit itt érdekes hogy ha összekötöm őket akkor rögtön el is indul a Twain beolvasó rendszere viszont azt írja ki hogy nincs rácsatlakoztatva a fényképezőgép??? – nem igazán értem…)
Sajnos így nem tudom letölteni a képeimet, nem tudom hogy az eredeti driverek mekkorák, mailban küldhetők-e. Ha igen akkor légyszi segítsetek ki!
De ha van más ötlet is a letöltésre akkor azt is szívesen várom (ACDsee, Xnview – hoz is driver hiányom van)

Egy másik dolog, ha gépet összekötöm a TV-vel és videó kameraként használom akkor képem van viszont hang az nincs, ha már kész videót játszok le akkor már van hang is. Ez így működik, vagy csak én vagyok béna még hozzá?

gabatika Creative Commons License 2003.05.11 0 0 322
Sziasztok!
Mutatnék egy képet, ill. ajánlom mindenkinek a Bemutatom fotóimat topicot.
Vargham Creative Commons License 2003.05.11 0 0 321
Hello!

XP alatt tényleg úgy néz ki, mintha egyszerű drive lenne, de ez az XP sajátja. (Minden fényképezőgépet így jelenít meg) Csak a képeket látod a kártyán, de a mappákat már nem, és fájlokat sem tudsz rámásolni... :-( Volt olyan gépem, ami kártyaolvasóként működött, ott aztán komplett könyvtárstruktúrát tudtam létrehozni a kártyán. (mellesleg betűjle is volt...)

Előzmény: Spenót (292)
pa347 Creative Commons License 2003.05.10 0 0 320
Az igazság az, hogy én is csak nemrég kezdtem a fotózást...szóval nem szentírás amit mondok:
-szerintem, ha megfelelőek a fényviszonyok, szépen süt a nap, szóval van elég fény, akkor nyugodtan használd a programautomatikát(P). Ekkor a gép kiválasztja a helyes záridőt/rekeszértéket. Ez, ha nem tetszik módosítható az Expozíció-korrekcióval.
-ha sötétebb van, akkor célszerű hosszabb záridőt választani, viszont akkor már állvány kell. Akkor is jól jöhet a hosszú záridő, ha mozgást akarsz elmosódottá tenni(minden éles csak a mozgó test mosódik el). Ja, és éjszakai felvételek: hosszú záridővel állványról szépek tudnak lenni a fények...

Én is még nagyon az elején járok ennek a fotó-dolognak, de érdemes itt és máshol sok hozzászólást elolvasni, képeket nézegetni...

üdv.: begbie

Előzmény: Scott (319)
Scott Creative Commons License 2003.05.10 0 0 319
A Halászbástya tetszik . :-)
A hemüveg is ötletes.
Manual-ban csinálod a képeid vagy auto-ban ?
Nem tudnád kiírni a záridőt és rekesz értéket ?
Akkor tudnék legalább tanulni ... :-)
Előzmény: pa347 (317)
pa347 Creative Commons License 2003.05.10 0 0 318
az előbb kicsit elrontottam a linkelést, de azért működik...

egy újabb képem az arénán:
Reggel

pa347 Creative Commons License 2003.05.10 0 0 317
Hát nekem sem maradt a gépvásárlás után túl sok pénzem, úgyhogy most Photoshoppal helyettesítem a szűrőket. Itt egy példa polárszűrő-helyettesítésre:
Halászbástya

A 3x zoom sajnos tényleg elég sokszor nem elég, de a nagyobb zoomos gépek egy árkategóriával feljebb kezdődnek...

Előzmény: Scott (315)
Scott Creative Commons License 2003.05.10 0 0 316
Ezt az LCD karcolódást nem értem. Szerintem csak vigyázni kell rá. Én úgy oldottam meg, hogy nem dobtam ki azt a "pukkanós nylon" zacsekot amiben eredetileg is volt a gép. Először mindig ebbe rakom és ezzel együtt a kis hord táskába. Ezenkívül vettem optika tisztitó levegős ecsetet ( 1200 Ft ) meg speciális puha optika-LCD törlő kendőt ( 1100 Ft ). Ha látom, hogy nagyon poros lett az LCD és újlenyomatos, akkor előszőr lefújkálom a port az ecsettel, aztán a kendővel áttörlőm és máris kifogástalanul tiszta lesz. Szerintem ennyi törődést megér.
Előzmény: fufe (314)
Scott Creative Commons License 2003.05.10 0 0 315
gabatika !

Lévén, hogy full kezdő vagyok, egyelőre elég csak a gép . Bár jobban belegondolva, így pár nap használata után a 3X-os zoomot egy kicsit kevésnek tartom, de hát ez van. Egyenlőre a legfőbb gondom az, hogy teljes manual módban frankó képeket csináljak . :-)

Előzmény: gabatika (313)
fufe Creative Commons License 2003.05.10 0 0 314
Sziasztok!

Ezen a fórumon még új vagyok, olvasgattam elég sokat vissza, de nem találkoztam olyan dologgal, ami velem esett meg.
Először is a fényképezőgép teljesen jó, és nagyon tuti, semmi gond nincs vele, nekem is volt az első pár kikapcsolásnál gondom, de nem E18, valami más, de azóta még egyszer sem.
A sorozatszáma: 6332003445, németektől hozta be az Extrém Computer.
Egy pár dolog van, ami nem tetszik benne.
1. Nincs benne Mass Storage mód, csak PTP.
2. Ha nem a hozzáadott szoftverrel módosítottad a fotót (pl. forgatás) akkor nem lehet visszatölteni a CF kártyára.
3. Az LCD és a takaró üveg KÖZÉ ment be a por, amit nem tudok kifújni, asszem a VIDEO csatlakozónál megy be (egy kolesz szoba elég poros :-)
4. Nagyon karcolódik, ami az LCD-n feltűnő így 1 hónap után

Ha valaki ki tudta takarítani az LCD-ről a port, az szóljon legyen szíves.

-= FuFe =-

gabatika Creative Commons License 2003.05.10 0 0 313
:)))

Nem kell rögtön lemondani róla! (bár rábeszélni sem akarlak) A legdrágább cucc, amit a géphez vettem - a CF leszámítva - az LA-DC52C volt. Tehát gondold át mire is használnád, aztán...

Előzmény: Scott (312)
Scott Creative Commons License 2003.05.10 0 0 312
Ahogy elnézem elég drágák ezek a kiegészítők . LA-DC52C adapter 8500 píz, egy TC-DC52 tele konverter 41 ezer... stb. Valszeg ilyen mélyen nem merülök el a fotózás örömeiben... :-((
Előzmény: gabatika (311)
gabatika Creative Commons License 2003.05.10 0 0 311
Így van és így néz ki: klikk
Előzmény: Scott (310)
Scott Creative Commons License 2003.05.10 0 0 310
Hogy pontosítsunk : azért a gyári "előtétlencse adaptert" ugyebár mindenképp meg kell venni, mert ezen keresztül lehet csak bármilyen lencsét csatlakoztatni a géphez. Ez bajonett szerűen csatlakozik a géphez és a másik végén van a szabvány 52 mm menet.
Előzmény: gabatika (308)
gabatika Creative Commons License 2003.05.10 0 0 309
jaj, majd 1x megtanulok gépelni...
tehát csavat = csavar, a = arra
Előzmény: gabatika (308)
gabatika Creative Commons License 2003.05.10 0 0 308
52mm - a menet, mint pl. 8mm-es csavat (átmérő)

a konverter nálam uaz, mint az adapter, tehát az előtétlencséket én nem így hívom...
so, ha a szűrőkre, stb-re gondolsz, akkor semmi gond a nem kell figyelni, mert az 52mm standard méret, mint pl. 49,55,58,stb.

Előzmény: Trinitron (307)
Trinitron Creative Commons License 2003.05.10 0 0 307
nem vagyok egy advanced user, szal mit jelent az az 52mm? es ha mas gyartotol akarok venni konvertert, akkor mire kell figyeljek, hogy jo legyen ehhez a kamerahoz (a60)? esetleg mit ajanlasz? ;)
elore is koszi.

Trinitron

gabatika Creative Commons License 2003.05.10 0 0 306
"a60/a70-hez hasznalt e mar valaki optika kiegeszitot (teleobjektiv/szeles latoszogu konvertert)? es egyaltalan lehet e valahol ilyet kapni?"

Igen: használtok, és lehet kapni - vagy megveszed a gyárit (elég drága), vagy veszel uilyen 52mm-es dolgokat más gyártótól (olcsóbb), vagy keresel használtat (legolcsóbb) ;)

"a kamera firmware-ja frissitheto e"

Én nem ajánlanám...

Előzmény: Trinitron (305)
Trinitron Creative Commons License 2003.05.10 0 0 305
kerdesek:
- a60/a70-hez hasznalt e mar valaki optika kiegeszitot (teleobjektiv/szeles latoszogu konvertert)? es egyaltalan lehet e valahol ilyet kapni?
- a kamera firmware-ja frissitheto e, vagy letezik e esetleg kamera oldali sdk? sdk-t csak a pc oldali dolgokhoz tuttam eddig szerezni. (igaz ebbe meg nem szerepel az a60 mert ujabb, mint az sdk, de a pc oldali dolgok gondolom ugyanazok, mint a tobbi canon modellnel)

Triniron

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.10 0 0 304
Hali!

Olvasgatom már egy ideje a topicot, ugyanis 1-1,5 hete én is hasonló gépet vettem. Ez az első digi gépem, előtte egy öreg, kopottas, de azért működőképes :) Zenitem volt, melyet még apámtól örököltem. De azt az utóbbi években nem is használtam, csak nyaralásokra vittem magammal... Most viszont kiélhetem minden kísérletező kedvemet, s nagy-nagy lelkesedéssel vágtam bele a dologba.

E18-as hibával én is találkoztam sajna. :(( Véletlenszerűen jön elő, mégis leginkább akkor, amikor a PC-re van rákötve a gép. Eddig még nagy kellemetlenséget nem jelentett, de valamikor majd beviszem szervizeltetni. Én a Gaia M. Stúdióban vettem amúgy. Szóval úgy látszik valóban mindenki kaphat ilyen híbás darabot.

Tasit a Media Marktban vettem hozzá. Valami hasonlót, amiről linket beraktatok ide, Case Logic/Samsonite cuccosról van szó. A gép, egy készlet tartalék aksi, illetve pár tényleg apró dolog fér csak bele.

Néhány képet felpaklásztam a kep.tar.hu/ayreonauts/ oldalra. Egyelőre tényleg csak keveset, azokat is kisebb méretben, mert ftpn keresztül valamiért nem szerette a tar.hu a nagyobb file-okat. Tegnap éjjel pl. éjszakai képeket csináltam, felemás sikerrel. Ért ehhez a témához valaki? Állványt vettem, próbálkoztam is, de a színekkel nem igazán vagyok megelégedve. Az exponálási időt ti mennyire szoktátok állítani, hogy a lámpáknak például szép, ragyogó színei legyenek? Ugyanakkor szeretném, ha a háttér, ahol sötét van, az közben valóban olyan is legyen -ne "szürköljön" ki a kép. Ezt így nehéz elmagyarázni, majd nekifutok megint. :)

LudvigB Creative Commons License 2003.05.09 0 0 303
Bocsánat a táska lemaradt:
LudvigB Creative Commons License 2003.05.09 0 0 302
Hordtáska

A westendben lévő médiamárktban legalább 15-20 fajta tokból lehet válogatni,én egy kínai mellet döntöttem,ami műbörből van,cipzáros,és állítva lehet beletenni a gépet.Volt még olyan is amiben egy lágy puha anyagból védőfalak voltak,ami nagyon hasznos lehet a karcmentes tárolás szempontjából.De mindenkinek eltérő az igénye és az izlése.Nekem a fő szempontok az időtállósá
g,könnyű kezelhetőség voltak.Lehetőleg ne műanyag füleken lógjon az a gép ugyebár.Ebbe a tokba van egy plusz memória kártya tartó.Elemek nem férnek bele,de akinek nincs egy valamire való akksi készlete,annak sötétedjen el a kijelzője.Én még nem tudtam annyit fotózni egy nap alatt,hogy bár mit is cserélni kellet volna.Pedig aztán fullban nyomatom a kijelzőt....A conrád árul"processoros" töltővel eggyüt 1800 mA-os aksikat 8000Ft-ért.Még kiegészítőim nincsenek a géphez,ezért elférek benne bőven.Állványt már vettem én is olcsón,de nagyon hasznosnak tünt,mert ha 1/50 alatt készítek képet bizony nem árt letámasztani a gépet,mert ohatatlanul bemozdul a kép.

pa347 Creative Commons License 2003.05.09 0 0 301
de, igazad van. kép alapján azt hittem ugyanaz, de jobban megnézve olyat vettem, amit Te linkeltél be...
De ebbe is épp csak belefér!

u.i.:én egyébként hamarabb megvettem a tokot, mint a gépet: elmentem az Árkádba az MM-be, ott aztán fogtam a tokot és belepróbáltam a bemutató A60-at. Akkor simán belefért. Első zsebben aksikkal, CF-fel már nem olyan simán, de így is megfelel..

Előzmény: oLEG (298)
oLEG Creative Commons License 2003.05.09 0 0 300
Hiszek Nektek, csak az eredeti link egy másik tasira van belinkelve, mint amit én láttam az MM-ben.

oLEG

Előzmény: Scott (299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!