"két év és egy hónap múlva új párkapcsolat várható", amíg ez az idő eltelik, van remény. Igaz? Ez nem baj, valóban. A baj az, hogy mindehez kemény költségért jósnő kell, aki arrébb is költözik addig :)
A legelterjedtebb, a horoszkóp, avagy melyik napon született az ember. Csak elég arra gondolni, hogy hány ember születik a bak jegyében, például. A szövegnek olyannak kell lennie, hogy a lehető legtöbb bak jegyében született embernek stimmeljen nagyjából. Azért olyan általános, hogy minél több beleférjen. De pusztán a jó szó jó hatással van, lehet azt ingyen is adni, bárhol, bárkinek.
De ez ártatlanabb verzió, mint amit említettem, a pénzbevonó gyertyarituálé. (Bár valóban pénzbevonási hatása van, a betelefonálók pénzét szépen bevonzza a műsor gazdája a saját zsebébe.) Ilyesmit tényleg el lehet hinni?
Különbözőek vagyunk. Volt ez korábban is, csak tán nem élő tévéműsorban, mert kevesebb volt a csatorna. Jósnők mindig voltak Budapesten is, még legálisan is, a Kft-sedéskor elsőként fizettek adót meg ilyenek.
Hallgasd a betelefonálót, az ilyen szövegre, hogy "nem várható nagy betegség, ha vigyáz az egészségére, és két év és egy hónap múlva új párkapcsolat várható", az őszinte megkönnyebbülés és öröm van a köszönetükben. Mi ezzel a baj?
Ma egy kissé monoton tevékenységhez kerestem háttérműsort a TV-ben. Kattintgattam sorban a minimálcsomag kínálatát. Kár volt. Végül szembe jött velem a nap csodája, "pénzbevonó gyertyarituálé" vagy valami hasonló című betelefonálós műsor. Elképesztő. Megyünk vissza a középkorba? vagy mi van?? Ekkora lenne a sötétség manapság?
Elnézést, de nagyon kiakadtam, és így könnyebb lett :)
de hogy valami jó is legyen a hsz-ben, ezt a cikket érdemes elolvasni, a fotókat megnézni:
Nyugi, már annyiszor elmondtam itt a mondókámat, hogy csak idejössz bármikor, megkéred az első illuminált urat a szemközti kocsmában, és már nyomja is a szöveget... :-)))
Tulajdonképpen saját magam elfoglalásáról van szó, ezek a dolgok nekem fontosak. Néha azt érzem, hogy a 100 % szabadidőkitöltés a minimum, ami elfogadható. :-)
-------------------------
Holnap látogatható vagy? Látok esélyt arra, hogy felkerekedjünk arrafelé. :)
Léhaság volna idéznem, hogy egyesek szerint a negatív növekedés is növekedés. Mert hát nem nagyon igaz. :) De azért tarts ki.
Várj, a hozzám hasonló vénasszonyok ilyenkor olyanokat is mondanak, hogy "örülj neki, hogy rád legalább szükség van, az lenne a baj, ha már nem is pakolnának a válladra mindenféle marhaságot..."
Igazából - csak hogy panaszkodjak egy kicsit - a rendszeres elfoglaltságaim mellé októberre bejött még egy hétvégi tanfolyam is, mer' az jó. Úgyhogy az a kevés szabadidőm, ami eddig volt, napokon belül negatívvá fog válni (vagy legalábbis úgy fogom érezni).
Nem tudom, hogy rám vonatkozik-e, vonatkozhat-e, de nekem azt mondták bő egy hete, hogy mozdonyokat szeretnék nézni a Füstiben a hétvégén. Nemlemondható. :(
Délelőtt pittyegett a telefonom, és azóta azt írja ki, hogy „Kőbányai pincerendszer szombaton!” Ami szintén nagyon érdekelne engem, viszont aznap lesz egy topiktalim is.
e hét végén zenés-táncos esztrádműsorral lépek fel Budapest változatos pontjain a Kulturális Örökség Napjai alkalmából. Szombaton a Ferenc körút 39.-ben lesz a szerkli 11 órakor (Stratilek!!! postarablás!!!), ahol a bónusz az, hogy állítólag nagyanyám egykori lakásába is be tudunk menni - én sem voltam ott vagy 15 éve. Vasárnap 11-kor pedig Seress Rezső lakóháza nyitja meg kapuit (bár az épület inkább az ugrás helyszíneként híresült el), mi több, fel lehet menni a tetőre is, páratlan kilátás, satöbbi. (De nyugalom, a második emeletről ugrott szegény!) Dob utca 46/b.
Mindkét helyen értő kommentár. Szóval, tárt karokkal. :)
Mint Yoginak a Forma 1, nekem az a TV paprika. Evés helyett nézem. :) Kedvenc műsorom a Food Poker, brit szakácsok kártyalapokon kihúzott összetevőkből rögtönöznek ételeket. Ma esti eresztés: sügérbőrbe töltött kolbász, halszeletekkel megfejelve. Rémesen nézett ki, de meg kell mondanom, nem maradt a tányéron egy falat se. Drága nagyanyám, erre azért csak rosszallóan ingatta volna a fejét...
De az én diós változatomat a net-en találtam, a tej tojássárgájával, vajjal van dúsítva, amitől megközelíti a belemártott kifli a kalács jellegét. Mivel maradt két fehérje, cukorral habbá vertem, és a tetejére kentem, úgy sütöttem át, ez nem volt a receptben. Így születnek a finomságok :) Nyamm.
Érdekes én soha életemben nem találkoztam a mákos gubával, semmilyen formában. Ahogy írjátok biztos finom lehet. Karácsonykor volt borleves, hal és beigli, később mindenféle apró sütemény, amit egész decemberben sütöttek és dugdostak előlünk, nehogy elfogyjon idő előtt.
Nagyszülők egyik oldalon Heves megyéből a másik oldalon Szatmárból, ma Románia, jöttek. Meglehetősen szinmagyarok lehettek, ahogy a nálam lévő papirokból látom a neveket, talán 2 generációig visszamenőleg.