Keresés

Részletes keresés

mokusmisi Creative Commons License 2009.01.07 0 0 8886
Bár szó nincs semmiféle "mester"ről, klikk a bece/felhasználó-nevemre, egy második klikk az adatlapra, és máris kimásolhatod az emailcímet az adatlapról...:-))))
Előzmény: djuice (8884)
djuice Creative Commons License 2009.01.07 0 0 8885
Bocsánat, "kérhetnék" akart lenni...
djuice Creative Commons License 2009.01.07 0 0 8884
Hogy ne ide offoljunk, léphetnek egy mail címet kedves mester? :) Kodek és társaiban kéne eszmét cserélnünk ha ez lehetséges. Köszönöm.
mokusmisi Creative Commons License 2009.01.06 0 0 8883
Köszönöm mindegyikőtöknek - a barátaim nevében is - a bíztatást! :-)))

A feltöltésre most az Xvid kodeket használtam 1,6 Mb/s bitrátával, 5-ös "target quantizer"-el, s így egy percnyi videó 1280 x 720 pixeles méretben 192 kbit/s mp3 sztereó hanggal kb 17-20MB. Ahhoz, hogy a gyors mozgások is pontosan követődjenek, akkor - a quantizer-t jóval kisebb értékre állítva - legalább 4-5ször ekkora fájlméret adódna, ami egy nóta feltöltését több órára növelné, de valószínüleg a letöltés is nehezebbé válna.
Megpróbálom a soronkövetkező klippeknél a H.264 (mp4) kodeket, és meglehet, hogy ennek a mozgásreprodukciója jobb lesz...
A HD videó lényegesen később jelenik meg a normál felbontásúnál (másik szerverről érkezik, de volt olyan klipp a most feltöltöttek közül, amelyik már a feltöltés után negyedórával működött), a She belongs to me-nél ez különösen hosszűra sikerült. Ma dél körül megnéztem, akkor már ez a nóta is nézhető volt HD-ben.
Bármely fórumtársnak örömmel segítek, ha ilyen klippjét szeretné feltenni és kérdése lenne a hogyan-nal kapcsolatban.
Úgy gondolom, hogy a "normál" felbontású klippeket is érdemes HD-ben feltenni a lényegesen jobb elérhető hangminőség miatt.
Előzmény: ozjo (8880)
tehtube Creative Commons License 2009.01.06 0 0 8882
Bezzeg a '73-as élőn!!! Ott X77 az orgi.
Előzmény: dombi39 (8881)
dombi39 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 8881
Kár hogy a Rickenbacker gitár hangja nem jön ki olyan jól...
Előzmény: tehtube (8797)
ozjo Creative Commons License 2009.01.06 0 0 8880
Mindig lelkesen várom az új felvételeiteket, de ez igazán ütősre sikerült.
Csak nálam jelentkezik a függőleges mozgásoknál a frame hiba, vagy rossz frame sorrendben konvertáltatok?
Persze igazán a hang a lényeg, az mostmár tényleg profi.
HD a youtubén? Ez igazán frankó, jó hogy közzétetted.
Előzmény: mokusmisi (8877)
trambi Creative Commons License 2009.01.06 0 0 8879
Csak az elismerés hangján szólhatok, nagy hurrát nektek, és még a végén az Aradczkinak is igaza lesz , hogy nemcsak a huszéveseké a világ...
tehtube Creative Commons License 2009.01.05 0 0 8878

Szia. Köszi, ez nagy újítás. Az első 3 szám bitang jó kép, és hangminőségű.

A kedvencem, a She Belongs To Me arányaiban is teljesen ok, de az csak tompán jön be, nem jön ki az a kis kék watch in HD.

Ezzel és a Pathetique Simphony-val a két legízesebb The Nice szám magyar kezek alá is került.

mokusmisi Creative Commons License 2009.01.05 0 0 8877
Bár kicsit megkésve, BUÉK minden kedves Hammond orgona rajongónak!
Az ünnepek alatt olvasgattam a YouTube néhány útmutatóját és rájöttem, hogy már majdnem igazi 1280 x 720 pixeles HD videók feltöltésére is van lehetőség.
Fel is raktam néhány vérbeli hammondos nótánkat a 2008 augusztusi balatonfüredi és balatonkenesei koncertjeinkről amelyek a keverését most az ünnepek alatt/között sikerült megejtenünk:
With a Little Help from my Friend
Lazy
Hush
Ha ráklikkeltek, és megjelenik a klipp, akkor a TV képernyő alján a jobboldalon kattintsatok rá a "watch in HD" szövegre és akkor a TV képernyő megnagyobbodik és kíváló minőségű képet fogtok látni jóminőségű sztereó hanggal.
Ha nem elég gyors az internetetek, akkor állítsátok meg a lejátszást addig, amíg a halványpiros csík nem ér teljesen végig.

Bár a feltett videók képminősége is fontos, szerintem az még fontosabb, hogy a HD minőségű kép mellett a sztereó hang teljesen megegyezik a feltöltött minőséggel, se addícionális kompresszió se felülvágó szűrő nincs beiktatva!!

A korábban feltett Nice nóta hangkeverése több fórumozó szaktárstól is kapott jogos krititikát, ezért ezt sokkal nagyobb odafigyeléssel - mind a hangszínekre mind pedig az arányokra való tekintettel - újra lekevertük és ezt is újra feltettem HD minőségű képpel: She Belongs to Me Remélem ez már jobban fog tetszeni.:-))))
posaunist Creative Commons License 2009.01.05 0 0 8876
Köszönöm Zsolt !
Nem kell már mit mondani, Te leírtad a lényeget ! Az őszinte hitük, és ennek a zenében történő ''alázatos'' megnyilvánulása, és mindegy, hogy egy marék (sajnos) koncertlátogató ül a teremben, vagy ezrek. Ez Gospel , és én ezt szeretem személy szerint, ha erről a műfajról van szó .
tehtube Creative Commons License 2009.01.05 0 0 8875

Kedves posaunist Posaune!

Hát feltettem a videót: Montreal Jubilation Gospel Choir  ...  másnap.

Sajnos nem a legjobb minőség, de talán enged következtetni hogy mi is lehetett akkor, ott. Máig a hatása alatt állok. Rendkívül szimpatikus emberek. Valahogy egyszerűbben, közvetlenebbül játszanak mint nálunk szoktak, de mégis jobban sül el a muzsika általuk. Három szám van ezen a videón.

Előzmény: posaunist (8832)
tehtube Creative Commons License 2009.01.05 0 0 8874

Szia.

Sajnos Kaltenecker Zsolt offtopik lett :-( Már nem hammondozik.

Viszont Fassang Laci igen. Havi rendszerességgel be is mutatja a Nyitott Műhelyben ahol a C3-asa áll.

John Lord

Előzmény: Lizzi (8873)
Lizzi Creative Commons License 2009.01.05 0 0 8873

Sziasztok,

nem tudom elhangzott-e már, de lesz pár koncert a műpa-ban ami érdekelhet benneteket. Jan.8: Kaltenecker trio, jan. 21: Van der Graf Generator, március: John Lord.

Üdv: Rt

trambi Creative Commons License 2009.01.05 0 0 8872

Még OFF-ab

Szegény Szilágyi György...

Hanyas vagy? '55-ös? Mi félszavakból megértjük egymást. Ugyanazt a nótát fújjuk, nem igaz? Emlékszel?

Én azt mondom Lengyelország.. Te azt mondod beatmise....

Én azt mondom mint a mókus.... Te azt mondod beatrice....

És már tarkónkon érezzük az utánunk nyomuló nemzedék forró leheletét.
Már a nyomunkban vannak.
A fiaink. Drága fiaink.
Ők fognak egyszer eltemetni minket, utolsó perceinkben ők ülnek majd az ágyunk szélén, és velünk éneklik, hogy:
„Megtanultuk mi már ezt a harcot…”
Velünk énekelik?!

ON

Előzmény: fillmore est (8871)
fillmore est Creative Commons License 2009.01.04 0 0 8871
off lett a dolog...kántoraink jók...sokkal jobbak mint valaha is gondoltátok...Nr. 1.: Liturgiának alárendelni...23. óta még mindig nincs rend...nem beszélve az elmult 40 év borzasztó pusztitásáról...csak énekeljen meg bejöjjön a templonba...még a gitár is belefért...katasztrófa...pedig Bach összes darabja.. 19. századik az összes festmény mind "kántorság" volt...nem volt olyan egyéb fórum, ahol meg lehetett jelenni../szobor, festmény, zene/
tehtube Creative Commons License 2009.01.04 0 0 8870
Énekelt ő nálunk is. Pl. 1974-ben az MTV-ben, ill '72-ben az Erkel Színházban a Vade In The Watert. De egy-egy szám erejéig pl. Nagykanizsán is megnyilvánult, ill. a feltett A38-as Pistacchio számot a beállásnál még énekelte.
Előzmény: trambi (8869)
trambi Creative Commons License 2009.01.04 0 0 8869

Nem semmi utcai zenészek, és  lehet hogy csak számomra, de egy érdekesség

az énekelő Rhoda Scott

http://www.youtube.com/watch?v=JFrqvixBxYI&feature=related

Előzmény: tehtube (8868)
tehtube Creative Commons License 2009.01.04 0 0 8868

Továbbítom azoknak akik kitalálták :-)

Viszont a Birdland szócska eljuttatott csóró utcai zenészekhez .

Orgonálni kötöttkesztyűben érdemes. Szóval az agyamat dobom el!!!  :-(

Egy kis tanítás Kántoraink figyelem!!! Bitangjó és egyszerű. Stílusos. Diversi organ.

további  Spinetekkel is jól játszhatók

Előzmény: trambi (8867)
trambi Creative Commons License 2009.01.04 0 0 8867

Mondjuk már a Bloody Mary formáciodnál sem tudtam hogy hogy is van ez ? Fillmore est is azért  jó mert aki elmegy egy koncertre  lehet neki elmagyrázni hogy most hol van és mi is ez? Ez mondjuk igaz  a B2/B3 név választásra is mert nem sok "elvetümült" koncert látogató van aki tudja mi a különbség a B2 és B3 között, meg hát mi a fene is ez, tengeralatjáró??? , mert csak a  U2-t  ismerem..  

És egy frappáns zenekar név: Emberek hangszerekkel /lehetöleg amerikaiul mert azt zabálják a népek/ "peoples with musical instruments"

Előzmény: tehtube (8864)
tehtube Creative Commons License 2009.01.04 0 0 8866

Ja a Triumvirat nagyon jó kis csapat volt Jürgen Fritz mester vezényletével. Az első öt lemezük a hétből nagyon húzós, néhol szemtelenül ELP-es modorban.

Több Emersont kedvelő ismerősömet sikerült becsapni hogy kiadatlan ELP stúdiófelvételek :-)

Egyébként nagyon jó zenészek kíváló ízléssel, csak legfeljebb nem ők találták ki ezt a stílust. De Joey sem, meg Monaco sem, meg a legtöbben, szóval lényegtelen.

1: Mediterran Tales 1972 Még The Nice hatás is

2: Illusion On A Double Dimple 1973

3: Spartacus  1975 tiszta Trilogy

4: Old Loves Die Hard 1976 Semmi köze a Tarkushoz

5: Pompeii 1977 Semmi köze az Abbadons Bolerohoz 

6: A La Carte 1978 Ebben már csak nyomokban van Emós íz

7: Russian Roulette 1980 Egy nagy nulla neves Toto zenészekkel: Porcaro, Lukhater, Hungate.

Előzmény: trambi (8863)
trambi Creative Commons License 2009.01.04 0 0 8865

B2/b3  nekem nagyon szinpatikusan adja elö a Birdland cimü nótát ugy hogy nagy hurrát nekik , amit viszont nem tudtam hogy  megcsinálta  ennek "esztrád" változatát is a wather reports.

Érdemes a közönséget is figyelni.

http://www.youtube.com/watch?v=oHD4Lxbq9Mo&feature=related

tehtube Creative Commons License 2009.01.04 0 0 8864

Szeretnék egy félreértést tisztázni. A zenekar neve szójáték.

Zenekar:       Fillmore EST

Koncerthely: Fillmore EAST

A Fillmore East nevű -nem is nagy- hely New Yorkban mindössze 1968-1971 között működött, de az akkori legveretesebb csapatokkal beírta magát örökre a zenei történelembe.

Most 3 örökbecsű jut az eszembe:

Az utólagosan kiadott dupla Santana 1968-ból. (az első stúdióalbumuk 1969-es!)

The Nice 3., azaz The Nice lemezük B oldala. 1969 Emersontól a legjobb.

Allmann Brother The Fillmore Concerts dupla LP. 1971 A világ legjobb 5-10 koncertlemeze közé sorolják partiban a Made In Japan, The Songs Remain és társaival.

Egyébként mindent felvettek annó és pl. a Deep Purple is fellépett ott 1968 dec. 20-21-én a Credance Clearwater és James Cotton BB társaságában. Na azokat a felvételeket lenne jó előbányászni valahogy!

trambi Creative Commons License 2009.01.04 0 0 8863

Fillmore est szinpadán  játszott  1968 ést 1971, között  Grateful Dead, The Who, Janis Joplin, Jimi Hendrix, The Doors, Mott The Hoople,  Santana,  Allman Brothers, és Miles Davis.

Allman Brotherst választottátok, ez valóban egy uj szin a tribute zenekarok életében. Gratulálok hozzá, Pintérnek az "Eric Claptonos" énekléséhez.

Más, saját lemezeim között megtaláltam, egy West Germany ELP utánérzést keltő  zenekart a 70-es évekből. Nevükhöz füzödik a vlágitó egér feltalálása is többek között....   

http://www.youtube.com/watch?v=sJLQoevFC3s&feature=related

Előzmény: tehtube (8862)
tehtube Creative Commons License 2009.01.04 0 0 8862

Föltettem néhány számot a Fillmore Est csapattal.

Még az elején tartunk, inkább nyilvános próbának nevezném, de élveztük. Hátha lesz folytatása, aztán majd összecsiszolódik.

mokusmisi Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8861
Köszi, hogy rátaláltál erre a klippre!
A pasas nagyon jó showman, látszik, hogy minden megmozdulása szívből jön, nem megjátsza magát, s ráadásul amit játszik az is szépen szól!
Sokan tanulhatnánk tőle, ha ezt lehetne tanulni....:-))))
Előzmény: Sycsa (8857)
okumoto Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8860
Köszi. Jó karcos orgona hangzást szerettem volna. :)
Előzmény: tehtube (8858)
tehtube Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8859

...és TrekII SSP-3 preamppal. Van egy ilyenem zengetőstül ha érdekel valakit B3-asába. Meg A100, C3.

Jó fej a fazon. Kifejezetten élvezi és ez nagyon fontos. Számomra nem is az öltözéke a mókás, arra nem adok, inkább hogy mintha azért venné le a hátlapot hogy legyen mibe kapaszkodnia :-)))

Előzmény: Sycsa (8857)
tehtube Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8858

Klassz. Nem kell mindig virga meg szóló. Szép kíséret.

Előzmény: okumoto (8856)
Sycsa Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8857
The Book Of Deep Purple Organ Solos

Wow! Én még ilyen vad, (f)elszabadult, önfeledt, szenvedélyes és energikus Hammond döngetést soha életemben nem láttam(pláne ilyen röhejes öltözékben - szemüveg és nyakkendő, hogy igazán kontrasztos legyen). Igaz, hogy a játék nem mindenhol precíz és eléggé túlzásokba eső, ám szerintem mégis szenzációs. A hangzás pedig egy az egyben Morse-érabeli Jon Lord, talán még annál is dögösebb. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!