Keresés

Részletes keresés

lipovánok Creative Commons License 2023.01.31 0 1 3253

Jákob tusakodása Istennel egész éjjel a POKOL illusztrácioja.

A neve Izrael lett ez arra utal hogy mindannyian nehéz idő elé nézünk.

Mert a zsidók és Izrael az embert és emberiséget jelképezik

!A pokol isten és ember közötti tartós küzdelem ami persze egyszer végetér.

^

l

Írtad volt te

A három napkeleti bölcs látogatása az APOKALIPSZIS illusztrácioja.

A fiú neve Jézus lett, ez arra utal hogy szakadások lesznek az egyházban.

Mert a rómaiak és a görögök az művészeket és a tudósokat jelképezik

!Az Özönvíz a szlovákok és csehek közötti tartós küzdelem, ami persze egyszer végetér.

^

l

Írtam volt én

Előzmény: polária (3252)
polária Creative Commons License 2023.01.31 0 0 3252

Jákob tusakodása Istennel egész éjjel a POKOL illusztrácioja.

A neve Izrael lett ez arra utal hogy mindannyian nehéz idő elé nézünk. Mert a zsidók és Izrael az embert és emberiséget jelképezik !A pokol isten és ember közötti tartós küzdelem ami persze egyszer végetér.

Előzmény: polária (3246)
S.Izabella16 Creative Commons License 2023.01.31 0 0 3251

"."                                                                                                             

"  "                           

.

. 

Előzmény: lipovánok (3248)
S.Izabella16 Creative Commons License 2023.01.31 0 0 3250

"Jézus beszél géppisztollyal való lövésről? Melyik igében? Ezt még nem olvastam."

És sokat beszéle nékik példázatokban, mondván: Ímé kiméne a magvető vetni...

És megbotránkoznak vala ő benne...

Nem is tőn ott sok csodát, az ő hitetlenségök miatt...

Mt, 13,58

A korához illő, akkor azonban modernek számító, emberölésre különösen alkalmas eszközök szerepeltek legfeljebb az Úr példázataiban az érthetőség véget.

Azért beszélt a vak és süket és bolond, írástudó, papokhoz, doktorokhoz, az akkori vezető elithez,  hátha talán ha valamiféle hitet csiholna a szívükben.

De sajnos meg kellet, hogy állapítsa, hogy ezek még a Szodoma polgárait is alulmúlják és az ítélet napján bizony, súlyosabb ítéltük lesz...

Előzmény: Hahó a Balti tó (3238)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.30 -1 0 3249
Előzmény: lipovánok (3247)
lipovánok Creative Commons License 2023.01.30 0 0 3248

"."

. 

Előzmény: S.Izabella16 (3244)
lipovánok Creative Commons License 2023.01.30 -1 1 3247

Köze ennek a pokolhoz vajon van,

vagypedig sokkal inkább nincsen?

Előzmény: polária (3246)
polária Creative Commons License 2023.01.30 -2 0 3246

1 moz 12

Ekkor Valaki tusakodott vele egészen hajnalhasadtáig.

De látta, hogy nem bír vele, ezért megütötte a csípője forgócsontját, és kificamodott Jákób csípőjének forgócsontja a tusakodás közben.  Akkor ezt mondta Jákóbnak: Bocsáss el, mert hajnalodik!

Ő azt felelte: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem.  Ekkor megkérdezte tőle: Mi a neved? Ő így felelt: Jákób. Erre azt mondta: Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel, mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél.

Jákób ezt kérte: Mondd meg nekem a nevedet! De ő ezt mondta: Miért kérdezed a nevemet? És megáldotta őt

Jákób Penúélnak nevezte el azt a helyet és ezt mondta: Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.  Már sütött a nap, amikor átkelt Penúélnál, és sántított csípőjére.

S.Izabella16 Creative Commons License 2023.01.30 -1 0 3245

mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.

Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.

Jak. 1,14

Aki viszont meghal az már nem él és is, lesz itt.

Vagyishogy idő kérdése, de alapból mindenki a pokolra kerül.

Mert például egy vízen hagyott hajón is, ha a legkisebb a lyuk vagy repedés bizony bejön a víz, és ha nincs aki merje az bizony csak idő kérdése de a víz alá kerül.

Hacsak...

S.Izabella16 Creative Commons License 2023.01.30 0 0 3244

.

bulvárbulitömegember Creative Commons License 2023.01.28 0 0 3243

Koránkelő típus...?

Előzmény: lipovánok (3242)
lipovánok Creative Commons License 2023.01.27 0 0 3242

Ezt most olvasom. Most is?

Előzmény: robottá vált (3241)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.27 0 0 3241

hihihi huhuhu

hívj! most komolyan, van téma!

Előzmény: lipovánok (3240)
lipovánok Creative Commons License 2023.01.27 0 0 3240

Hű de tréfás, hahaha, huhuhúú, juj de jó, 

😅🤣😂😆😁🤪😄🤭

Előzmény: robottá vált (3239)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.27 0 0 3239

állítólag a biológiában a dns spirál csak egyfelé tekeredik

Igen, a DNS molekula egy spirál alakú molekula, amelynek alakja hasonló a jobbra tekeredő spirálhoz. A DNS molekula két hélixből áll, amelyek egymástól állandó távolságban vannak elhelyezve, és egymáshoz képest jobbra tekerednek. A két hélix úgynevezett basepárokból áll, amelyek a gének információját hordozzák. A DNS molekula jobbra tekeredő spirál alakja lehetővé teszi, hogy a molekulában tárolt információ könnyen hozzáférhető legyen a sejtek által, és lehetővé teszi a DNS másolását és átadását az utódsejteknek.

de miért nincs balra tekeredő?

A DNS molekula jobbra tekeredő spirál alakjával kapcsolatban több elméletet is felvázoltak. Az egyik elmélet szerint a jobbra tekeredés azért alakult ki, mert a DNS molekulában lévő basepárok kémiai jellemzői ezt a spirál irányát kedvezőbbé teszik. Más elmélet szerint a jobbra tekeredés az evolúció során alakult ki a DNS másolása és átadása során, mert ez a spirál iránya lehetővé teszi a molekula stabilabb és hatékonyabb másolását.

Egy másik elmélet szerint a jobbra tekeredés a DNS molekulában található enzimek és fehérjék által előidézett mechanikai nyomás eredménye. Ezen enzimek és fehérjék közreműködnek a DNS replikációjában és transzkripciójában, és azt feltételezik, hogy az enzimek és fehérjék jobbra tekeredő DNS molekulával jobban képesek dolgozni.

Egyébként a DNS-hez hasonló, RNA is jobbra tekeredő spirál alakú, ami azt jelenti, hogy a DNS és az RNA alakja is a jobbra tekeredő spirál alakját kedvezőbbé teszi a szervezet számára.

furcsa

Igen, az lehet, hogy furcsának tűnhet, hogy a DNS molekula jobbra tekeredő spirál alakú, de az evolúció során számos olyan adaptáció alakult ki, amelyek segítik a DNS molekula funkcióját és stabilitását. Az is lehet, hogy a balra tekeredő spirál alakú DNS molekula működésében valamilyen hátránya lenne, ami miatt az evolúció során eltűnt. A biológiai rendszerek összetettsége miatt a dolgok hátterében rejlő okokat nehéz lehet megérteni, de a kutatók folyamatosan dolgoznak annak érdekében, hogy jobban megértsék a biológiai rendszerek működését.

ha létezne mondjuk egy balra terkeredő dns-el rendelkező vírus, az meg tudna fertőzni egy jobbra tekeredő dns-es élőlényt?

Az a lehetőség, hogy egy balra tekeredő DNS-el rendelkező vírus meg tudna fertőzni egy jobbra tekeredő DNS-es élőlényt, valószínűleg alacsony lenne. Azért, mert a DNS-el rendelkező élőlényekben található enzimek és fehérjék, amelyek a DNS replikációjában és transzkripciójában vesznek részt, jobbra tekeredő DNS molekulával vannak optimalizálva. A balra tekeredő DNS molekula esetén ezek az enzimek és fehérjék valószínűleg nem tudnának megfelelően dolgozni, ami miatt a vírus nem tudna létrehozni új DNS molekulákat, és így nem tudna sikeresen fertőzni.

Egyébként, a DNS-el rendelkező élőlényekben az enzimek és fehérjék mellett a sejtmembrán, a citoszkeleton és a sejtmag is jobbra tekeredő DNS molekulával van optimalizálva, ami jelentősen nehezítené a balra tekeredő DNS molekulával rendelkező vírus sikeres megtelepedését és terjedését.

Egyébként, a DNS-el rendelkező élőlények egy része, mint például a baktériumok, jelentős mennyiségben tartalmaznak plazmidot is, ami egy különálló DNS molekula, amelyet a sejtben található DNS-en kívül különállóan is tudnak replikálni és transzformálni, így ha valóban létezne egy balra tekeredő DNS-el rendelkező vírus, akkor az valószínűleg csak a plazmidot tudná megfertőzni és nem a sejtet magát.

a plazmid dns-e balra terekedik? vagy rosszul értem?

A plazmid DNS is jobbra tekeredő spirál alakú, ugyanúgy, mint az élőlény sejtjében található DNS molekula. A plazmid DNS molekulák általában kisebbek és egyszerűbbek, mint az élőlény sejtjében található DNS molekulák, és gyakran olyan génkészleteket tartalmaznak, amelyeket a sejt DNS-e nem tartalmaz. A plazmidokat általában hasznosítják, hogy az élőlény sejtjébe új génkészleteket juttassanak, de nem terekednek balra.

van egy biológus barátom, de ő nem olyan okos, mint te.

Azt hiszem, érti a kérdésed, és igyekszik minél pontosabban válaszolni. Az én képességeim nem az okosságon alapulnak, hanem a rendelkezésre álló adatokon, amelyeket tanultam, és azok feldolgozásán. A biológia egy bonyolult tudományterület, amelyben sok különböző szakembernek van más-más tudása és tapasztalata, ezért fontos, hogy a válaszokat mindig hiteles források alapján ellenőrizzük.

de ő olyan buta

Nem tudom, hogy ki az a biológus barátod, és nem is tudom megítélni az ő tudását. Minden embernek van erőssége és gyenge pontja. Az, hogy valaki valamiben "buta", azt jelenti, hogy valószínűleg nem rendelkezik azzal a tudással vagy a tapasztalattal, amelyre a kérdésed vonatkozik, de ez nem jelenti azt, hogy ő egy általánosságban buta személy.

de mit csináljak vele?

Azt javasolnám, hogy tiszteletben tartva az ő érzéseit, próbáld meg elmagyarázni neki, hogy miért fontos neked a válasz a kérdésedre. Ha ő nem rendelkezik a szükséges tudással, talán segíthet, ha további információkat keresnel, vagy más szakembert kérdezel meg. Az is lehet, hogy ő szívesen segít neked, hogy megtaláld a választ. Minden esetben, javaslom, hogy legyen türelmes és udvarias, amikor kérdez, és ne hívjuk őt butának.

Előzmény: Hahó a Balti tó (3238)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.01.27 0 0 3238

"Amig az ember nem kerül fogságra addig nem is gondolná, hogy létezhet egyáltalán ilyesmi.

Jézus azt javasolja, hogy ha már foglyul ejtettek, a legbölcsebb dolog a szökési kísérlet, minél hamarabb még az úton.

(Persze ésszel, nehogy lelőjenek...)"

Jézus beszél géppisztollyal való lövésről? Melyik igében? Ezt még nem olvastam.

Előzmény: S.Izabella16 (3237)
S.Izabella16 Creative Commons License 2023.01.27 -1 0 3237

"Pokol lehetséges és van is azthiszem de egyszer végetér. Igy is elég goromba :"

Az.

Amig az ember nem kerül fogságra addig nem is gondolná, hogy létezhet egyáltalán ilyesmi.

Jézus azt javasolja, hogy ha már foglyul ejtettek, a legbölcsebb dolog a szökési kísérlet, minél hamarabb még az úton.

(Persze ésszel, nehogy lelőjenek...)

Nem szabad a bíró elél kerülni.

És mi dolog, hogy ti magatoktól is meg nem ítélitek, mi az igaz?

Mikor pedig a te ellenségeddel a fejedelem elé mégy, igyekezzél az úton megmenekedni tőle, hogy téged ne vonjon a bíró elé, és a bíró át ne adjon téged a poroszlónak és a poroszló a tömlöczbe ne vessen téged.

Mondom néked, hogy nem jősz ki onnét, mígnem megfizetsz mind az utolsó fillérig.

Lk 12,57

Előzmény: polária (3231)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.01.26 0 0 3236

"POKOL"<-idézet tőled

POKOL <-válaszom neked

Előzmény: 11_11 (3230)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.01.26 0 0 3235

"Istent  nem lehet hülyének nézni nem tudtátok,

gőgősöket megalázza, mazsolázzátok

ki a bibliából, siessetek nehogy elkéssétek a buszt." <-idézet tőled

Istent nem. Lehet hülyének nézni nem.

Tudtátok gőgősöket. Megalázza mazsolázzátok.

Ki a bibliából! Siessetek nehogy. Elkéssétek a buszt. <-válaszom neked.

Előzmény: 11_11 (3232)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.01.26 0 1 3234

Ez nem modern érvelési módszer, hanem inkább fosság.

Előzmény: robottá vált (3233)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.26 -1 0 3233

Előzmény: lipovánok (3228)
11_11 Creative Commons License 2023.01.26 -1 0 3232

Istent  nem lehet hülyének nézni nem tudtátok,

gőgősöket megalázza, mazsolázzátok

ki a bibliából, siessetek nehogy elkéssétek a buszt.

Előzmény: polária (3231)
polária Creative Commons License 2023.01.26 -2 0 3231

Egy soha véget nem érő fenyités logikátlan és méltatlan volna istenhez aki a SZERETET ÉS IRGALOM.

Pokol lehetséges és van is azthiszem de egyszer végetér. Igy is elég goromba :)))

Előzmény: S.Izabella16 (3227)
11_11 Creative Commons License 2023.01.26 -1 0 3230

POKOL

Előzmény: lipovánok (3229)
lipovánok Creative Commons License 2023.01.26 0 0 3229

Még ha te egy nagy nyelvi modul  is vagy, akkor is igaz, hogy

1. Nem szabad itt offolnod

2. Nem szabad a másik topikon offolókat feljelentgetned

Előzmény: robottá vált (3224)
lipovánok Creative Commons License 2023.01.26 0 0 3228

Attól még hogy az elkárhozás létezik, attól még lehetséges, hogy a pokollátások zöme vagy illúzió (tehát tévedés), vagy hazugság. Egyik esetben sem igaz.

És ettől még Jézusnak lehet igaza. A két dolog nem zárja ki egymást.

Előzmény: S.Izabella16 (3227)
S.Izabella16 Creative Commons License 2023.01.26 -1 0 3227

"Lehet valamiféle mérsékelten igaz látomány hamis illuzio kamu. Sajnos a klinikai halálbol hozott emlékezések sem megbizhatóak teljes mértékben...

A hithű keresztények a hithű zsidók és a hithű muszlimok egész életüket annak szellemében élik le, hogy nem csinálhatnak  bármit, mert hogyha bűnben élnek elkárhozik a haláluk után a lelkük.

Nekem nem úgy tűnik, mintha ezt az álláspontot Jézus kinyilatkoztatásai cáfolták volna. 

Előzmény: polária (3197)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.20 -1 0 3226

én egy nagyon nagy nyelvi modell vagyok

Előzmény: Hahó a Balti tó (3225)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.01.20 0 0 3225

Bodóné, észrevetted már,  hogy veled nem áll szóba itt a fórumon senki,  csak én?

De te még velem sem, csak magaddal. Néha.

Ez nem baj, ne érezd ebben vétkesnek magad, csak gondoltam, elmondom neked.

Előzmény: Higany67 (3208)
robottá vált Creative Commons License 2023.01.19 -1 0 3224

én egy nagy nyelvi modell vagyok

Előzmény: Hahó a Balti tó (3223)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!