Én a tévével együtt mindig kikapcsolom, azután egyszerre kapcsolom be őket. Valószínűleg mindegy hogy állandóan be van kapcsolva vagy nincs, de engem bosszant ha erőteljesen melegszik valami. Ezért is tettem egy tenyérnyi hűtőbordát a tetejére. Az jó pár fokot segít rajta.
Nem tudom hogy a szerelő hogy szüntette meg a ki- és bekapcsolás lehetőségét. Ami egyébként sincs rajta, úgy kell a tápkábelt kihúzni belőle. Amit a távirnyi piros gombja kapcsol, az a Standby (készenléti) állapot, ezt szüntethették meg valahogy. A doboz oldalán van két keskeny gomb, Standby és Service. Próbáld a Standby-t megnyomni, pirosra vált-e a kijelző. (Ha piros és úgy nyomod meg, bekapcsol --> bejelentkezik --> fehérre vált).
Ha nemcsak a távirnyire nem reagál hanem a Standby gombra sem, akkor szervízállásban kell keresni a ki-be kapcsolás lehetőségét mert akkor ugyebár van ilyen, a szervizes megcsinálta. Ugyanakkor lehet hogy a box szervízállásában a laptopján kommunikálva állította be a Standby törlését.
Mivel ez esetben házilag semmit sem lehet tenni, javaslom hogy ne törődj vele hanem kérj valamellik gyerektől egy nagy pc hűtőbordát és tedd rá.
Addig is keress rá valami tenyérnyi olyasmit alumíniumból vagy rézből aminek sík az alja. Sokat segít a hőleadásban, különösen nyáron. Nem tudni, lehet hogy a belső, magasabb hőmérséklet miatt gyakrabban dermed le. És ha nem, hát kárt azt nem okoz egy kis plusz hűtés. :))))
Muszáj-e ki-be kapcsolgatni a boxot ? Amikor a Samsunghoz hozta a szerelő a boxot , kivette a ki-be kapcsolás lehetőségét . Mondta is , hogy innentől kezdve nem tudom kikapcsolni ... mert minek . No így működik , de klasszul melegszik .
Most meg a távirányítva segítő csaj azt mondta kapcsoljam ki , had pihenjen . No ez kikapcsolva is melegedett eddig is .
Szóval ketten két félét , a hülye öreglány meg döntse el kinek hisz (mondjuk a hálószobait ki se lehet , mint ahogy írtam) .
Azért cserélték le az összes régi típust mert áttértek az interaktív tévézésre. A fiatalabbak igénylik, de idővel te is fogod használni pár funkcióját.
Az Exit után minden ugyanúgy műxik mint a véletlen elkapcsolás előtt. Ha ledermed/meghülyül akkor meg ugye jön a kikapcsolás/visszakapcsolás.
Ebben az esetben vedd le addig a tévé hangját (a TV távirányítóján az áthúzott hangszóró jelölés) mert hajlamos pattogni amíg beáll stabilra.
Nehéz velem papus .... amúgy is almafabéka vagyok , most meg pont azért maradtam itthon , mert már totál kivagyok .... azt se értem amit én mondok .:-D
Hozzá se nyúltam a tévé távirányítóhoz, csak míg bekapcsoltam . Szerelő mondta annó (én meg leírtam) , hogy mit kell csinálni a source-vel , ha baj van . De inkább felhívtam a Vodafont , és jól is tettem .
Philips távirányítón nincs Esc (most néztem meg) . Nekem a Source gombot magyarázta a szerelő . Azzal kell vacakolni .
De tegnap telefonon a csajszi eligazgatott . A box hátuljáról kellett beolvasnom egy számot , és azt mondta húzzam ki a dugót , majd ő frissít . Kb. 5 perc alatt kész lett .
Te Anyóca, van neked vállalkozóid a melódhoz? Ha van akkor kezdj el jajgatni. Ez a rühes budapesti városvezetés elkezdte számon kérni a telephely ill. a székhely után (amit ugyebár én is csak levelezési címként tartottam nyilván) fizetendő ingatlanadót.
Nem. Csak cím nincs, székhelynek lennie kell, öt évre visszamenőleg még az 50 m2 -es kéró után is 125 ezer forint. Azután évi 25E. Ez a minimum.
Ha maradna még valami belőlük az autósok átkai után, hááá' az is rohaggyon meg. :))))
A nemlétező tököm is tele van a Vodafon boxának a távirányítójával . Nincs egy hónapos (vagy talán annyi) , és már másodszor kellett hívnom miatta őket . Tiszta szerencse , hogy telefonon is tudnak segíteni mit kell kihúzni/visszadugni , megnyomni .... A régi sok éves volt , és soha nem döglött be .
Grízes tésztával én is megeszem a lekvárt, esetleg palacsintában, de csak a piros lekvárokat preferálom, legjobban a málnát. Ami még jó: a diós-lekváros palacsinta, ez alapján esetleg a diós-lekváros tésztát is el tudom képzelni, hogy jó lehet.