Egy kivételes egyéniség kivételes munkásságának megtárgyalására hozom létre ezt a topikot. Legyen az bármelyik cégének bármilyen terméke, múltjának és jövőképének kritizálása, illetve azzal való szimpatizálás. Beszéljenek a tények helyettem!
Nemcsak arra koncentrál egyébként a CATL, hogy minél nagyobb gyártókapacitással szolgáljon globálisan, hanem dolgozik azon is, hogy a lehető legfejlettebb technológiákkal álljon elő. Folyamatosan dolgozik az akkumulátorok energiasűrűségének növelésén, és így akár a világ legmodernebb celláinak az előállítása is történhet majd Magyarországon. Nemrégiben jelentette be a vállalat a Qilin névre hallgató akkut, amiről akkor részletesen beszámoltunk. Ennek már 255 Wh/kg az energiasűrűséget a cég elmondása alapján.
Baj lesz, ahelyett, hogy a VW csoport zárkózna a Teslára, megelőzi őket a kínai BYD is, Európa autóipara nagy bajban lesz, hamarosan, kb. 2025 környékén már nagyon látványos lesz a lemaradás.
tavalyi tesla napon azt mondta musk, hogy a humanoid robotot direkt úgy építik hogy gyengébb legyen egy embernél és lassabban fusson hogy ha baj van, el lehessen futni előle XD
Veszel egy értékpapírt vagy éppen bitcoint 100-ért. Ha negyedév végén ennél kevesebbet ér, momdjuk 80-at, akkor el kell számolj 20 értékvesztést, magyarul ennyi veszteséget leírsz. Ez volt most 170mUSD. Ennyivel ért Q2 végén kevesebbet a megmaradt állomány, mint amiért vették.
(Fordítva nem megy, felértékelni nem lehet, nyereséget csak akkor számolhatsz el, ha magasabb értéken eladod és realizálos a nyereséget)
ilyen volt a 64m nyereség, amit első félévben eladott btc-n értek el.
"Tesla Inc. said it recorded a $170 million impairment charge against the carrying value of its bitcoin holdings for the first six months of the year.
The electric-car maker also logged $64 million in gains from certain sales of its bitcoin holdings, the company said in its 10-Q filing with the Securities and Exchange Commission on Monday.
Because accounting rules define digital assets as indefinite-lived intangible assets, Tesla said it must recognize impairment charges to reflect any decrease in the fair value of cryptocurrencies held by the company below their carrying values."
A fene tudja, hogy mi volt a magasabb erték, elég közel volt egymáshoz az akkori bekerülési költség, és amennyiért most piacra dobták. A csomag 90%-nak a 75%-ról van csak szó. Összességében még pluszban is lehet, kérdés, hogy anno a 10%-ot mennyiért adták el, és hogyan vezették fel a könyvekbe.
Nem vagyok könyvelő, az eddigi írásaid alapján biztosan jobban értesz hozzá.
Ok, de ha fogalmad sincs, akkor miért osztod a másikat, hogy fingja sincs a könyvelésről.
Úgy egyébként biztos nem, ahogy írtad.
Az eladási árat elszámolja bevételként, a könyv szerinti értéket meg kivezeti ráfordításként. Mivel most az utóbbi volt a magasabb, így veszteséget könyvel el.
A maradó állományra meg értékvesztést számol el, szintén ráfordításként.
Csak a buta gyűlölködők hazudoznak, mint te is, ha csökken valaminek az értéke, az veszteséget jelent, nagyokos, nem nyereséget, ha eladják, ha nem, a bitcoin csak a még nagyobb nyereség elérésétől mentette meg a Teslát, nem is csoda ,hogy ugrott az árfolyam, a papíron csökkenő nyereségre is, mert a bitcoin veszteség csak átmeneti.
Nem tudom mit csináltak, több cikk is írta, hogy a bitcoinnal kozmetikázták a számokat. Ezen kívül fogalmam sincs, hogy egy amcsi tőzsdei cég egy normál pénzpiacon kívüli eszközt hogyan számol el, hogy az mondjuk a SEC-nek is megfeleljen.
Ha van egy pénzügyi eszközöd, amit eladsz, akkor az megjelenik a bevételi oldalon. A profit a költségek levonása után keletkezik. Az, hogy a befektetett érték több, mint amiért eladtad az eszközállományban jelenik meg, ami ettől csökken. Nem sokat konyítasz a könyveléshez.
Külföldi oldalak szerint (nem, nem a teslarati és hasonló fan oldalak) a pozitiv cash flow miatt kellett eladniuk.
De kérdem én, ha a 1,5mrd befektetés 10%-át eladják nem sokkal a befektetés után, majd a meglévő állomány 75%-át piacra dobják ebben a negyedévben, akkor hogy a bánatban lesz 600m a bukta ?
Tessék, elmagyaráztam, jöhet a menetrend szerinti vergődés és személyeskedés.
Többször próbáltam már neked elmagyarázni dolgokat, de kb mint egy marék lepkének magyarázni a relativitáselméletet. Tudod, az nem lenne baj, ha csak szimplán nem értenél hozzá. Remélem még mindig shortolsz a long pozíció mellett, baromira imádja a brókered az ilyen "okos" ügyfeleket...
Aham, akkor ess neki a számolásnak. Nem olyan veszettül komplex. Buktak rajta, de még a nagyságrendet sem sikerült eltalálnod. Az elszámolásnál pedig még a kanyarban se vagy, hogy értsd, ez mit jelent.