A listával semmi, a célnak tökéletesen megfelel, a későbbiekben is jöhet hasonló formátumban.
Csak a beta.fortepan.hu felületén történő felhasználás nem mindig a legszemreesőbb, mivel lépegetéskor föl-le-föl-le ugrál a képszám is, meg az adományozó is.
Ezt meg sem hallottam. És úgy veszem, hogy ti sem hallottátok meg. Megpróbálom még egyszer.
I.: Nem vagyok ügyes, nem szerkesztek táblázatot, csak ceruzát és papírt veszek elő. Már ha arra gondolsz, hogy milyen módon rögzítem a nyerőszámokat. Ez az egyszerűbbik része a dolognak.
II.: A képnézegető felületen az alábbi sorrendben jelenítitek meg a leíró adatokat:
-Kép leírása
-Kép sorszáma
-Kép adományozója.
Ha a jobbra-balra nyíllal pörgetem a képeket, hogy ne kelljen végignézni a 2400 már végignézett képet, akkor a kép sorszáma és adományozója le-föl fog ugrálni a képleírás hosszától (sorainak számától) függően.
Ha a kép sorszáma és adományozója volna felül (lehetőleg föntről lefelé ebben a sorrendben), akkor nem jojózna a szemem, mint a 300 éves japán és kína által örökül hagyott játékban. De egyébként elsőre járhatónak tűnik...
A legközelebbi rátöltéskor is szeretném majd kérni a nyerőszámokat.
Látom az eddigi 2400 frissből tényleg 3500 lett. Most tehát az a kérdésem, hogy tudnám megnézni ezt az 1000-et, anélkül, hogy a múlt hétvégi 2000-et másodszorra, a 400 Bahart-ot pedig harmadszorra nézzem át?
Lehet az Andreas19 által javasolt adományozó-táblázat is - hiszen amúgy is hamarabb tölt be az adományozó mint a kép, de ehhez az is kell, hogy két egymást követő egymásra töltöttésben (vagy a harmadikban, negyedikben, n.-ben) ne legyen ugyanaz az adományozó. (Pl.: Kovács István adományozótól a múlt hetiben, és az ehetiben is fölkerült 200 - 200 kép. Ebben az esetben nehéz volna ez alapján ugratni át a képeket.)
2019. január elején néhány képről új szken készült, a 2013-as feltöltésű képre, ekkor /a képszám elírása miatt/ került másik, a 26120-as kép szkenje rátöltésre.
Beta ügyek, nem sürgetés, csak hogy meg legyen itt
- Várjuk a 'Felvétel készítője' linkelhető sort is
- Várjuk, hogy a bélyegképen az adatok között szerepeljen az ország és a képszám is
- Várjuk, hogy egy képszám alapján történő keresés után a kép nem egymagában, hanem az idővonalon jelenlen meg, tehát onnan indulva is lehessen léptetni előre-hátra
(most egy kiválasztott kép környezetét úgy lehet megnézni, hogy az adományozóra kattintva az időcsúszkán ez adott évig el lehet menni, majd ott a bélyegképek között kell észrevenni)
- Várjuk az új Részletes keresőt (addig is a régit lehet használni, kivéve az új képekkel)
- Mintha nem lett volna még szó róla itt, de biztos tudjátok, hogy a beta nem működik androiddal, vagyis mobilon pl.
- Új probléma, nem tudom másnál is van-e, hogy a jobb klikkel letölthető közepes méretű és felbontású változat, főleg egyes színes képek esetén túl nagy ide az indexre, nem engedi feltölteni. 2560 KByte a határ elvileg, de ennél kissé kisebbeket is volt már, hogy nem engedett.
Szerintetek hány év alatt megy így tönkre a betonlemez széle?
A kecskeméti Izsáki úti uszoda előtti szobor alsó része, itt folyik szét a víz, ami az úszó nők alatt tör fel /"emeli őket magasba", innen csurog le a szobor alatti medencébe, 1970-ben adták át. Az azonos időben készült fotók egyike 1970-re van datálva, ez ugye biztosan nem jó, a másik 1985-re, az meg kicsit távol van. 73-as, 77-es, 78-as (részletesebb) cikket találtam a fiatal búvárúszókról, és edzőjükről. A sportszakosztályt később az ÉBKM Vízmű menedzselte.
(Szerintem érdemes lenne a nem teljesen biztos dátumot is jelölni, kérdőjelezve. ) Az áttételes információáramlás nehezen működik, a facebook oldaltól most többet nem remélhetek. Az alapinfót viszont mindenképp köszönjük.
Igen, értem, hogy a fórummal van a gond. Mégis, ti hogy csináljátok - már az, aki szép inzertált képekkel teszi közzé a megfejtést? Lemásoljátok egy saját könyvtárba és onnan bemásoljátok? És erre van időtök? :)
és ezt a fórum szoftvere automatikusan képpé alakította és a képet illesztette be a hozzászólásba. Ha jól értelmezem, Pancserzoli ezt hiányolja, de ezt jópár évvel ezelőtt megszüntették.
öreg veterán létemre egyre nehezebben bírkózok meg a megfejtésekhez a képek beszúrásával. Régen a link beszúrásával megjött az képnézet is - ezt szerettem legjobban. Mostanában ez nem megy. Tényleg csak a letöltött képek ismételt feltöltésével lehet képet betenni? Van esetleg valami kevésbé macerás trükkötök? Köszönöm!
Sündisssssssz... mondta a bicikli első kereke, kösssssssz... mondta a második.
A viccet félretéve akkor megint ugyanott leszünk, mint a múlt héten. Hiába néz át az ember egyszer 2400 képet ezen a hétvégén, (olyan 2400-at, amiből 400-at már átnézett - igaz, még a tükör másik oldaláról), ha egy hét múlva ismét át "kell" nézni ezt a 2400 képet is ahhoz, hogy megtalálja az 1000 új képet.
Ezért morgok (talán nem csak én), hogy vagy nagyobb csomagokban, de ritkábban, és egyértelmű "friss" csoportokba töltsétek föl a képeket, vagy a látogatók jelölhessék ki, mennyire friss képeket szeretnének nézegetni.