ezzel a folyamatos piszkálódásoddal már eléred az úgynevezett troll szintet. Semmi hozzáadott értéket nem lehet látni a mondanivalódban. Mit gondolnak az istenkeresők így a nickeddel azonosított katolikus felekezetről?
Vagy az a szándékod, hogy teljesen lejárassad a választott közösségedet?
Komolyan, lassan azt fogom javasolni a topikban, hogy ignoráljanak a beirogatók, mint affélre provokatőröket szokás.
Nem hinném, hogy a Te hited, ismereteid vagy életviteled lenne bármilyen tekintetben is az abszolút mérce, amit Harmonikásnak vagy rozálkának, vagy Nemonak, vagy bárkinek figyelembe kellene vennie.
Nyugodj le, és érdemi hozzászólásokkal gyarapítsad az étert, legyél oly kedves.
Már megint nem gondolkodol, mondom én hogy lüke vagy. Hol olvastad azt, hogy kirúgtak? :-) De azért jól gyűjtögetnéd a másikról az infót, már ha hagyja magát a másik fél. Nem jött be. :-) Azt azért meg súgom, hogy az intézetben tanultam ki a szakmát.
Nemo is ugy kezdte, hogy rendszergazdi. Aztán kiderült, hogy csak tanfolyás volt, amire nem is járt el:-)
De már megint ez a felvágósdi, kit érdekel, hogy hol voltál és milyen erős cégnél. Egyébként mivel már nemvagy ott, így vagy a cég nem volt erős vagy te:-)
De mivel a céget erősnek mondtad, akkor csak te lehettél gyenge láncszem, hogy repültél......
Ráadásul az informatikát írtad szakmádnak, tehát akkor a hegesztő volt gyorstalpalós. Én speciel nem sok olyan jó szakembert ismerek, aki átment volna egy teljesen idegen vonalra. Szál nem is lehettél valami ász rendszergazdi téren, ha ekkorát kellett váltanod. Csak annak kell váltani, aki nem állta meg a helyét, kivéve ha megszűnik a cég, de te ugye erős cégnél voltál, tehát ez a kivétel rád egyáltalán nem áll, hacsak most elnem kezdesz szépítgetni egy sokadik hazugsággal:-)
Díszkovács giccseket gyártasz újgazdagéknak? Vagy mi? Ez lenne az az irigylésre méltó vevőkör?:-))))))DDD
Én soha nem bírtam a csicska szerepet, így nem is voltam az. Amúgy meg ezek a körök teljesen összeegyeztethetetlenek a Jézusi úttal.....
Hogy jót is mondjak: nőttél a szemembe, hogy kétkezi alkotó munkát végzel és nem egy irodában hájasítod farizmádat:-)
Kösz, megtanultam az infornatikát is. Négy és fél évet voltam rendszergazda egy magyarországon is jelentősen erős informatikai cégnél. Viszont van sok suli ahová elmehetsz szakmai gyakorlattal. Nincs időm, senkit sem betanítani.
"Munka közben is lehet elmélkedni. Nekem főzés és mosogatás közben jönnek a legjobb gondolatok.:)"
Gondolataid jöhetnek házasságtörésed közben is csak azok nem Jézustól erednek......
Nekem az elmélkedés Jézussal való együttlét. Sajnálom, de én ezt az együttlétet nem tudom megosztani semmivel és senkivel. Még horgászás közben sem tudok elmélkedni. Lehet, hogy nincs kapás órákig, de mi van ha lesz? Akkor hagyjam ott Jézust, mert nekem halat kell fárasztani? Na neeeem!!!
Jézust ennél sokkal többre tartom. Peca közben dicsérhetem Isten keze munkáját a természetben, de ez még nem elmélkedés!
Az elmélkedés nem alcsonyodhat le másodtevékenységgé. Munka közben lehet hallgatni a rádiót vagy valami háttérzenét, lehet filózni sok egyéb dolgon, de Istennek adjuki már meg azt a tiszteletet, hogyha elmélkedünk, akkor csakis Vele foglalkozunk.
Így aki azt mondja, hogy Istennel elmélkedik munka közben, az soha nem is elmélkedett még..... azt sem tudja mi az!
Az megint más ha megkérjük Istent, hogy legyen velünk, segítsen a munkában és akkor Ő valóban velünk is van és segít, de ennek vajmi köze van az elmélkedéshez, legfeljebb az ábrándozáshoz:-)
Mindegy, mindenki ismeri, senki sem veszi komolyan. Egy beteg emberrel másként foglalkozom, mint egy agyilag egészségessel. Én inkább sajnálom, hogy ez jelent neki porgramot.
A lehető legjobb úton haladsz! Isten beszéde nincs bilincsbe verve, Ő nem ott szól a szívedhez, ahol emberi alkalmatosság kínálkozik, hanem amikor nyitva találja az ajtaját. És nem emberi elvárásokhoz alkalmazkodik az Ő kedves jelenléte sem, bárhol, bármikor megtalálható azoknak, akiket Ő szeret.
Lámcsak gonosz nyelvek megpróbálnak elbizonytalanítani, derekasan állod a sarat, és csípőből vered vissza az ellenség támadását. Csak így tovább, Jézus szeret Téged és mi is, akár itt a Fórumon is, nagyon sokan! :-)
Na még egy. Ha nagyon zavarna, hogy intézetben nőtem volna fel, akkor nem írtam volna ide. Büszke vagyok rá. Na nem arra, hogy bent voltam, hanem arra, hogy kijöttem, és talpon maradtam. Tehát a kutyák, a barátnőm után, keresd meg, hogy mi a gyengém. Eddig nem jött össze. Azt meg, hogy a válalkozást poncskondiáznád, nem nagyon zavar, olyankor azt nézem, hogy kik a vásárlóim. :-)
Na jó, az egyik végzetségem informatikus, a másik hegesztő. Nos mikor hegesztek, akkor sok időm van merengeni. Ja, és mellesleg rendesen keresek is. A válalkozásom meg senkire sem tartozik. Bár egyesekkel már megosztottam, hogy mit is készítek. Nagyon is tetszett nekik. Ennyi.
"Jó ez a munka, sokat lehet tűnődni, elmélkedni benne. Amolyan csendes, magába fordulós. Tudok elmélkedni Isten létezéséről,"
Miért lennék öntelt? Azt hiszed érdekelsz? Már rég megmondtam, hogy te nem kereső vagy, csak a társaság vonz, hogy így körülrajonganak.
Milyen munkád vállakozásod van, ami eltereli a figyelmedet a rossz karácsonyaidról, de Istenről nyugodtan tudsz elmélkedni? Talán hulla öltöztető?
Én még biciklizés közben sem tudok Istenről elmélkedni. Istenhez való elmélkedéshez nem társulhat semmi egyéb elfoglaltság, főleg nem munka. Elmélkedésnél csak ketten vagytok, ez a lényege, nem pedig kiegészítőként valami mellett.
Szál ugy hazugság minden szavad ahogy van! A munka elveheti és el is veszi figyelmedet sanyarú gyerekkorodról. Ezt hívják munkába való temetkezésnek. Ha ezért hálát adsz Istennek az nagyon rendben van. De ez nem egyenlő az elmélkedéssel:-)
Szóval magyarázd már meg nekem, hogy milyen tevékenység az ami elveszi a figyelmedet valamiről, miközben teljes lelket igénylő dologhoz meg meghozza?
Ez pont olyan mintha azt mondanád, hogy autóvezetésben zavar a telefonálás, de az nem ha két kézzel 8 ismeretlenes kémiai egyenleteket írnál zsírpapírra.
Engem nem érdekel, hogy mit össze-vissza nyűglődsz, meg az sem ha másokat etetsz, de legalább magadat ne akard becsapni...... (engem meg úgyse tudsz)