Keresés

Részletes keresés

atrego Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1079

ilyenem,vagyis  nagyon hasonlóm  nekem is  van.A  Tenii/a  "hagyományos" rózsaszín  fás  pünkösdi/ egyik  magonca,amelyik  először  kezdett   virágozni,lett  ilyen  nagyvirágú,a  szirmok  belsejénél  sötétebb,a  szélénél   világosabb    rózsaszínű.

Dugványozni  ilyenkor  már   késő van,legfeljebb  bujtani/dönteni/érdemes.Dugványozni  ősszel,vagy  nagyon  kora   tavasszal  kell!

Előzmény: agicza (1077)
anita.n Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1078

Hát elég kis vakarék! :D

De azért tudnék neki szorítani egy kis helyet, ha nagyon kergetnének az asztal körül. :-)

Előzmény: agicza (1077)
agicza Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1077
agicza Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1076

Aki már próbálta, attól kérdezem: ha most próbálok dugványozni, mekkora eséllyel ered meg, fás, félfás dugvány lenne-e ideális, hideg-meleg helyen tartani, melegtalp, zacskózva, szabadon hagyva, szóval hogyan?

artamira Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1075

O.K. igy már világos ))).

Előzmény: agicza (1074)
agicza Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1074

A vaterás kép, amit felraktál a kék peóniáról szignózva van, keress rá a nicknévre, és rögtön ki fog dobni valakit, aki itt a zindexen ilyen néven fórumozott évekkel ezelőtt.

HA rád célzok, azt a szemedbe mondom, nyugi.

Előzmény: artamira (1073)
artamira Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1073

Nekem van bambuszom, írtam is a bambuszosban.  Ezt megmagyaráznád, mert nem értem mire célzol?

"Reméljük, nem ő a delikvens."   

Előzmény: agicza (1071)
ZsuR Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1072

Kolleganomnak vettem egyet a szuletesnapjara - es hatalmas!!! Egy olyan vedett sarokban van, ahol sok napot kap - de nem tuz oda, van arnyek is.  A viragai oriasiak - iden fotozni fogom - es rengeteg van rajta... a bokor mar nagyon nagy, mellig er...  szimpla a viraga, es lenyugozo latvany!!!

Előzmény: lychnis (1068)
agicza Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1071

Ja, és ha jól emlékszem, volt itt régebben ezen a nicken egy fórumozó, tán bambuszban nyomult, ha minden igaz... Reméljük, nem ő a delikvens.

Előzmény: artamira (1061)
agicza Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1070

Óóóó, ezer bocs, hogy éppen szórakozni támadt kedvem a fotóbóttal... :)))

Remélem, hogy a két mű-kék peónia látványa sokakba beivódik, mint ilyennincs, és eleve kamuként kezelik az ilyesmit... Pár hete pont a rózsásban futottak bele ugyanilyenbe, úgyhogy érzékeny vagyok a témára meg az ilyen átverési kÍsérlet látványa mindig határtalanul feldühÍt.

Előzmény: artamira (1064)
anita.n Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1069

Igazából én Martin Page könyvében olvastam erről először ( hogy nincs kék peónia ) és ő eléggé szakértő a témában, és elég jól körüljárta a peónia témát, mielőtt megírta a könyvét. ( Ismeri a ma élő nemesítőket is személyesen)

Mondjuk én most zöld virágú peóniát szerettem volna, de nem sikerült beszereznem. Nem túl szép, és nem is nő nagyra, de ez a fajta egy természetes mutáció.

Előzmény: artamira (1067)
lychnis Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1068

Olyan színe van , mint a legelterjedtebb pünkösdi rózsának ,és hatalmas a virágja .

Előzmény: ZsuR (1047)
artamira Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1067

Köszi Anita.

Sajna bár a szívem mélyén egy picit biztam hátha mégis van ilyen kék bazsarózsa, adtam volna egy tőért akár több 10.000-et is, magokért persze nem,  mivel Te  sem hallottál ilyenről, így sajnos egy illuzióval kevesebb.

Előzmény: anita.n (1066)
anita.n Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1066

Bocsi, hogy jól megismételtelek! :-)

anita.n Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1065

Pár évvel ezelőtt Amerikában bukkant fel ez a "világszenzáció".

Most eljutott hozzánk is.

Kék peónia nincsen, és nem is lesz.

Vagy esetleg génmanipulációval lehetséges.

Mondjuk nekem az "jobban tetszik", hogy az eladó szerint már az ültetés évében virágozhat.

Vagy jól átveri duplán a jónépet, vagy arra sem vesz a fáradságot, hogy utána nézzen.

Arról nem is beszélve, hogy csak oltással vagy dugványozással lesz fajtaazonos.

Azért kicsit durva, hogy 1 magot árul 500 Ft-ért.

Előzmény: artamira (1064)
artamira Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1064

Nem mintha nem erröl írtam volna, hogy szerintem photoshop. De azért köszi, hogy bemutattad a photoshop használatát hátha valaki nem ismerte.

Szóval gátlástalanul átvágják a gyanutlan vásárlókat.

Előzmény: agicza (1062)
agicza Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1063

Ha pedig nem fotómanipulálod, mint én az előbb, akkor kék tinta, mint a rózsáknál... Csak a peónia leszedve kevésbé lesz tartós.

agicza Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1062

A kék peónia csodája.... Tadamm! :))))

Szóval ne felejtsük már el, hol tart a technika...

artamira Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1061

Sziasztok!

A vaterán árulnak  fásbazsarózsa magokat. Többek között ezt a fajtát. Én nem vagyok túlzottan nagy virág gyüjtő, de a kék virágszínhez vonzódom (mint aminek már többször hangot adtam különböző fórumokon). 

Viszont szerintem ez egy átverés. Egy fás bazsarózsánál - legalább is - Én még nem láttam kék színt. Magról kelt ivaros szaporítással létrehozott növénynek egyébként sem lesz teljesen olyan a színe mint az anyanövénynek, ezért jobb inkább ivartalanul, pl. oltással szaporítani.

Meggyőződésem , hogy egyszerű photoshoppolt kép, is így próbál a gátlástalan eladó pénzre szert tenni, hisz ha esetleg kikell a mag, akkor is még vagy 4-5 év mire virágzik és akkor már kifog reklamálni, ráadásul hól, hogy nem is olyan színű.

Bár ne volna igazam és létező virágszín volna ez a paeoniáknál. Ha valaki mégis látott már ilyen színű bazsarózsát jelezze ( lehetőleg ne netes képre hivatkozva)

ZsuR Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1060

anita.n Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1059

Nem Raphael néven vettem, hanem piros színűnek. De nekem a piros kicsit másmilyen. :-))

Csak egyszer, mintha ilyet láttam volna Raphael néven. De most néztem a neten, és teljesen máshogy néz ki.

De majd úgyis teszel fel róla képet.

Előzmény: agicza (1057)
agicza Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1058

Kockás: örülök, hgoy megmaradt, lehet, hogy a jövő hére már látni fogod a virágbimbóit, az utolsó percig váratni szokott magára... Aztán, amikor az első fűnyírás ideje eljön, akkor kezd neki a virágzásnak... Choysia: örökzöld, és ha szerencséd van, virágzik is... :D

Igen, a vad alany is kihajthat, meg a nemes is, a föld aktuális szintje nemigen ad támpontot. Ha már elkezd fejlődni, látod, mennyire üt el a fás részen hozott hajtásoktól, és onnantól lehet kitörni v nem törni - tőből.

Előzmény: taormina1 (1051)
agicza Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1057

Még soha nem láttam virágozni, ezért is várom annyira... De ez, amit mutatsz, tuti nem Raphael - ilyen néven kaptad?

Előzmény: anita.n (1056)
anita.n Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1056

Nem ilyesmi a Raphael véletlenül?

Előzmény: agicza (1050)
anita.n Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1055

Nem tudom! Elvileg elég jól bírják a kemény mínuszokat. De az idei télen elég enyhe volt az idő sokáig, aztán hirtelen jött a nagy mínusz, és lehet, hogy ez betett a bimbóknak. Nálam nagyon sok rügy fagyott el abban a 2 hétben.

Pedig előtte olyan jó volt látni a rengeteg rügyet!

De ettől függetlenül szépen nőnek, csak virág nem lesz úgy, mint tavaly. :-((

Előzmény: taormina1 (1053)
anita.n Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1054

Hát remélem tényleg az lesz belőle! A Raphael nagyon szép.

Sajnos Magyarországon sokszor nem olyan lesz a virág, mint aminek az ember vásárolja. Nem is tudom, nekem hány lett másmilyen! :-((

Eddig 4 tövet vettem pirosnak, és 3 más színű lett, egy meg még mindig nem produkál virágot, pedig 4-5 éve vettem. Akkor 30-40 cm-es volt, most meg már kb 10 cm.

Jövőre talán el is tűnik!

Egyre meg az volt írva, hogy sötét bordó, és lazacszínű lett már 2 évben is, úgyhogy abból tuti nem lesz piros.

Úgyhogy én úgy döntöttem, hogy vagy virágosan veszem meg, vagy megbízható helyről, ahol garanciát vállalnak a fajtaegyezőségre.

Előzmény: agicza (1050)
taormina1 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1053

Gondolod, hogy téli hömérséklet-függö, hogy virágzik-e?

Előzmény: anita.n (1052)
anita.n Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1052

Ilyenkor már nagyon is kell látszódnia a bimbóknak. Már a sárgákon is, bár ők nagyon el vannak maradva.

Sajnos már látom, hogy nálam  több tövön nem lesz virág, vagy csak 1-1 talán. :-(( Úgy néz ki, a -22 fok betett jó pár növényemnek. Vagy lehet, hogy inkább a fátyolszövet. Hajtanak, de bimbó nuku.

Az oltványokon előfordul, hogy kihajt a dajkaalany is, nem csak fás sarjak. De már pár centisen lehet látni, hogy fás lesz-e vagy lágyszárú. A lágyszárút amilyen mélyen csak lehet, ki kell törni, vagy vágni.

Nekem van egy olyan növényem, ahol tavaly is és idén újra előjött a dajkaalany. :-((

Kitörtem, és szerencsére a fás rész is kezdett tőből hajtani.

Előzmény: taormina1 (1048)
taormina1 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1051

Agicza, de jó hogy látlak!

Képzeld el, a kerti csap mellett több éve elültetett kockás liliomod elöjött! Virágzani nem virágzik, de megismerem azt a tarackszerü szárát-levelét.

Kaptam még töled egyszer egy bokrot, sose tudom megjegyezni a nevét, és azt se, hogy tulajdonképp mire való, de gondosan ápolom. valami Choysia, vagy ilyesmi.

Nem egészen értem; azt mondod, hogy a tösarj is lehet az oltványból gyökérröl kinövö hajtás, vagy az alany hajtott ki az oltvány mellett?

Előzmény: agicza (1049)
agicza Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1050

Csodaszép! :)

Én meg egy 'Rafael'-re várok már negyedik éve, és lehet, hogy idén már beérik a türelmem gyümölcse... Még elkiabálni sem merem, de talán. ~8-]

Előzmény: ZsuR (1047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!