Megpróbálok a ventik fordulatán emelni lehet hogy a 6 darab izzó nagy hőlengést okoz pedig az ösz teljesítményük 150W. Egyszer teszteltem a keltetőt 1db 100W-al akkor nem ugrált se le se fel.Lehet sok lesz akkor kicsavarok 2 db-ot. Köszi a tippet :)
Most megy nálam a teszt üzem sajnos kikapcsolás után még emelkedik a hőmérséklet leirom pontosan:
37.5-re beállítottam 37.6-on kikapcsol és még megyen 37.7 és egy pár másodpercre még 37.8-ra aztán csökken 37.5-ön bekapcsol egy pár pilanatra le esik 37.4-re igy megyen. Szerintetek ez elfogadható a gép üresen volt tesztelve kipróbálom krumplikkal is. Mi a véleményetek ennyi még elfogadható? előre is köszönöm :)
Nálam nagyon bevállt ez a fűtés az első keltetés ezzel a fütéssel is ugyanolyan jó lett mint a gép előző fütésével lámpás fűtésével:) Úgy hogy egyenlőre csak ajánlani tudom ezt a szénszálas fűtést.:)
Üdv! Hadd kérdezzem meg, hogy akinek PL Maschine keltetőgépe /kisebb méretű, az HU 100SK-ra, vagy a HU 140SK-ra gondolok/ vett hozzá hőmérőt és páramérőt is, vagy elég csak az "alapgép" ahhoz, hogy sikeresen keltessen az ember kislibákat, illetve esetleg kiscsirkéket?
Illetve ha valaki ismer valami hasonló árú, nagyon jó keltetőgépet, kérem ossza meg velem a típusát! Köszönöm előre is!
56% párát mutat az időjárás a páramérő is 53-55 között mozog gondolom akkor jó is lesz. A gépen kész minden 2 szellőző furat van rajta egy közepen ott megy be a hőérzékelő egy felül ott meg a kábelek vannak kivezetve a furatok 10mm-esek furjak még valahova szellőzőt vagy nem szükséges kézzel fogok forgatni meg hűteni meg 1-2x kitudom nyitni az ajtót pár másodpercre,hogy cserélődjön a levegő így nem szükséges agyonfurkálni szerintem mit gondoltok?
Ez mind szép és jó csak annyi a gond hogy nem magyar országon élek :) De megnézem az itteni időképet hátha felvantüntetve a páratartalom :) érdekes megoldás köszönöm :)
Egy ukrán ismerősöm készített egy keltetőt olyan italhűtőst amit az orosz ember csinált be is linkeltem pár képet régebben. Ilyen lett:
A felső ventilátor a meleget kifelé fújja hátul található 30 méter szénszálas fűtőkábel a gépbe 9 tálca van összesen 950 tyuktojás fér el benne a felső és az alsó tálca között 0.1C fok elltérés van. Ha valaki italhűtőből épít hátha segítenek neki a képek!
Köszönöm szépen hogy meglested :) Én is kicsit gagyinak véltem de belinkeltem ide hátha kihozható valami belőle de ugy látszik akkor nem alkalmas. Lehet majd építek egyet amit elküldtél nekem vagy az Etil félét de sajnos az alkatrész beszerzésével bajban vagyok pedig már sokat tanultam azt hiszem menne az elkészítés mivel már a rajzok lay fájlok megvannak meg a beégetendő programok így már könnyen kivitelezhető amit nagyon köszönök neked meg Etilnek :)
Ezt a kérdést nem értem: "Van olyan köztetek aki építeni szokott keltőt?"
A topik címéből láthatod, ezen a fórumon csupa trópusi lepkevadász tanyázik. Bocs, de ettől bugyutább kérdést már rég nem olvastam! Lehet, ismerős a duma, de olvass vissza.....
A rengeteg hozzászólás között biztosan találsz neked szimpatikus megoldást! Ha ott valami nem tiszta, kérdezz!
Köszönöm a linket, de valószínűleg ez a küyü nekünk nem felelne meg a feladatra!
Egy darabig talán működne, de szerintem egy bizonyos idő elteltével beadná a kulcsot a szenzor!
Ezt arra alapozom, hogy a páraérzékelő egy rezisztív típusú szenzor. Ezekre, mérőjelként csak váltófeszültséget szabad(na) vezetni. Különben egy idő után tönkremennek. Általában négyszögimpulzusokkal operálnak méréskor.
Itt viszont nekem nem úgy tűnik, hogy betartanák ezt a fontos szabályt! Az alábbi oldalon: link a kütyün egy LM393, kettős komparátor IC-t látok. (Nehezen, de kiolvasható.)
Ez alapján feltételezem, egyenfeszültséget vezetnek át az érzékelőn. Az érzékelő ellenállás változásának arányában nő, vagy csökken a rajta átfolyó mérőfeszültség. Ezt a feszültség értéket hasonlítja össze a komparátor egy referencia feszültséggel, aminek a szintjét a trimmerrel lehet állítani.
Az elv egyszerű, de sajnos hosszabb távon, - mivel ez a típusú szenzor nem viseli el tartósan az egyenáramot -, szerintem alkalmatlan a feladat megoldására!
Bal oldal a keresőbe ird be amit szeretné pl forgató van nagyon sok megoldás képek is. Ha pontosabban leirnád hogyan szeretnéd biztos segítenek majd a szakik.
Találtam az ebay-en ezt a páraszabályzót 5V-ot kell rákapcsolni és trimmer-el lehet beállítani a párát ha jól látom nem tudom a relével meglehet-e hajtani pl egy 12V-os ventilátort meg a pára érzékelőt egy kábellel el lehet-e vezetni a panel-ről. Szerintetek elképzelhető hogy alkalmas lenne? az ára elég vicces de a kis kínai w1209-es is teszi a dolgát hiába pár dollár :D
Igaz nem engem kérdeztél, de druszám pontosan leírta, hogy nekem mi van és hogyan van bekötve. Olcsó és egyszerüen tökéletes. Egyszerű, ha már én is betudtam kötni, szerelni.
Semmi baj :) ezért van a fórum hogy megtárgyaljunk mindent, és ha tényleg rosszul csináltam volna és nem szóltál volna akkor már biztos gondom lett volna belőle. Bár mikor észrevesz valaki valami hibát nyugodtan szóljon én nem az vagyok aki megsértődik és lehhurogja az olyan embereket mint te vagy többiek akik nagyon sokat tettek le erre a fórumra, végig olvastam a fórumot sajnos volt rá példa. Remélem még nagyon sokáig lesztek e fórum tagjai:) legyen jó napotok :)
Ez tutira nem alkalmas, mert 100 mΩ-os, azaz 0,1 .Ω-os. Druszám 100 Ω/10W ellenállásokat kötött sorba, nyolcas csoportokba, majd ezekből 3 csoportot párhuzamosan.