Ma voltam dokinál, csináltunk CTG-t, kisasszony aludt, ezért az asszisztens felébresztette azzal a zizgő bigyóval. Picit nehezteltem rá, mert a gyermek ijedtségében nagyot ugrott.
Dokival megnéztük és kb. 2,5 kilósra saccolja, szerintetek ez nem kevés? 36. hét közepén járunk... Imádkozom, hogy még legalább 2 hétig bent maradjon és "felszedjen" fél kilót.
Bezzeg az arcom olyan mint egy kerek kalács, mondta is tegnap a fiam óvónője, hogy húú, de "elmászott", biztos előbb fog megérkezni a gyerek, ugye milyen kedves? :)
Na és a legszebb, mondja a doki, hogy jövő héten elmegy 3 nap továbbképzésre, mondom neki, de mi van, ha szülünk a jövő héten, erre ő: majd küldök magam helyett valakit. Áááá, ennek most örüljek vagy nem???
Én tegnap voltam dokinál és genetikai uh-n is. Eddig 70%, hogy fiú lesz ismét, ismételten takargatta magát. A méhlepény nekem is arrébb mászott szerencsére.
Az előző terhességemmel nem volt védőnőm, úgy látom szerencsémre. Ez aki most van aranyos, kíváncsi vagyok mennyire rámenős...
Kórházi pakk: én bőven a 36. hét után raktam össze. Na jó, a 36. betöltött hét után elkezdtem (beletettem talán 5 dolgot:D) Szoptatós melltartóm nem is volt, csak sima. Lehet, hogy jobb is, hogy nem vettem, mert nekem szülés után nőttek meg iszonyatosan a melleim, úh Zalán 2 hetes korában az apja vadászott nekem a tecsóból valami pamutcsodát.
Noncsi nálunk ilyen végig taperolás nem is volt a védőnő részéről. Megnézte, hogy van-e a gyereknek ruhája, meg le tudjuk-e tenni valahova aludni, de ennyi. Nekem előtejem nem volt, szoptatni tudtam, szvsz nincs összefüggés.
Adrenka tündéri a nagyszeműd.
Én ma voltam dokinál, méhlepény odébb mászott, már nincs rossz helyen. Doki viszont pont június második felében megy majd szabira, úgyhogy mondtam is a gyerkőcnek, hogy vagy a 37. hét után jöhet, amig még van doki, vagy júliusban. Bár ha annyira hallgat rám, mint a fiam, akkor mondhatok én neki bármit :D
Sziasztok! Én tuti visszaolvasnék, de ..... Örülök, hogy sok a hsz.... Ma nem mert végre eljutunk színházba, de holnap visszaolvasok minden történést!
Rólunk! Boti-Kunó 2 fogú vámpírkából 4 fogú lett. Zabagép, de mindene a cici. Van is még bőven. De csúszik a hús, a zöldség, és minden aminek már ilyenkor csúsznia kell. ( Az is aminek még nem kéne.... brbrbrb ) Tápszer és bébiétel viszont még mindig messzire köpődik....... Szombaton 9 hós, és még mindig jó pasi. Már így is marad.. Tegnap már a fodrász is neki esett. Na negogymánapicinekaszemébelógjon felkiáltással............
Én a biatorbágyi outlet Triumphban (hátha valakinek útba esik) vettem most egy halom melltartót, egy méretet nőttem, mióta terhes vagyok, de ezek is kezdenek szorítani :OOO Viszont tényleg fél-kétharmad áron voltak legalább. és volt akciós szoptatós melltartó 1800-ért, próbáltak lebeszélni, hogy úgyse találom el a méretet, de egyet azért vettem, ennyiért nem hagyom ott, gondoltam. Bugyirózsaszín, de nem baj :))) Amúgy nekem az előzőnél 3 méretet nőtt, mikor szoptattam :))
Azért fura, hogy a védőnő annyira ráér, hogy egyesével megfogdossa a babaruhákat :O NÁlunk anno csak velem beszélgetni jött ki, nem is nagyon nézte a gyerekszobát se. Meg gondolom ha én azt mondom, hogy velünk fog aludni az ágyban mondjuk, akkor is max a véleményét mondhatja el, mást most emiatt nem fog tenni hatóságilag.
Noncsi: Nekem előtej nélkül is volt rengeteg tejem, de hogy fordítva van-e összefüggés, azt nem tudom :) Remélem, neked jót jelent majd az előtej :)
Nem csak Te vagy így. Én semmit nem érzek, szinte hihetetlen, hogy pár hét vagy annyi sem és szülni fogok. A babakelengye sem teljesen kész még, pld. fogalmam sincs, hogy milyen idő lesz akkor, mert ha 20 fokos meleg, akkor nem veszek bélelt kabátot és nadrágot, de ha havazni fog, akkor pedig nem ártana egy téli bundazsák.
Hát ez a védőnő... Miért fogdosta össze a babaruhákat? Nem túlzás ez egy kicsit? Én biztosan rászóltam volna.
Nem akarlak zrikálni, de folyás tekintetében bezzeg lazára vette...
Váááá ha mosás után összefogdosta volna... Jó gondolom megmosta a kezét de akkor is. Nálunk volt a védőnő Kt-n belenézett a fiókba, de semmihez nem nyúlt. (és mi költözés után 1 hóval voltunk éppen. (másodiknál már nem nézett bele, de elsővel hetente jártunk babaklubba, úgyhogy ismertük egymást, látta, hogy rendesen van "tartva" a gyerek) Mondjuk van a környezetemben olyan, aki jött, hogy nézzek már rá a kicsire mert csupa kiütés. (Nekem már akkor kettő volt mondtam bármi lehet szóljon a védőnőnek, gydokinak, Nekem nem volt még kiütése a gyerekeimnek) Persze jött hogy hátha mosószer vagy ilyesmi, aztán kiderült ki se mosta a ruhákat, megvette betette a szekrénybe aztán úgy adta a gyerekre.....
Őőő nem arra gondoltam, hogy feltétlenül gond lenne az itteni ellátással mert nem magyar tb-d van, csak ismerve mostanában hogy mi van az eüben, nehogy belefuss valamibe ami éppen új módi. Nekem gondom szülések alkalmával nem volt gondom a kórházakkal, a terhesgondozási dolgokkal annál inkább, pedig 4 év alatt a 3. terhesség, de mindig van valami új, amitől eldobom az agyam, és mehetek utána. Persze a kórházak gondolom azért találkoznak külföldi páciensekkel, nem új Nekik a dolog.
ja, en legutobb tavaly aprilisban voltam Magyarorszagon orvosnal, akkor semmit nem fizettem, az EU-s kartyaval. (jo hogy beszelunk rola, be kene adnom az EU-s kartya kerelmeket juliusra, rogton a szules utan, hogy a kicsinek is legyen, teljesen kiment a fejembol) de ha jol ertem neked magyar tb-d van, az mas eset.
attol fugg, nekem a kosarmeret ugrik altalaban +2-ot. alapbol 100C es most jarok 105D-nel + tapasztalatok alapjan a tejbelovelles utan 105E lesz. (a kosar alatti meret epp hogy nem valtozik a terhesseg es a szoptatas kozott szvsz)
Babola, mivel eu-s tagállamból jössz, szerintem tuti jó lesz az ottani biztosításod. Nem tudom nálatok hogy van, de mi mikor síelni mentünk, hogy semmi gond ne legyen az esetleges orvosi ellátással, váltottunk ki az oep-nél europai egészségbiztosítási kártyát. Ha biztosított vagy, ezt ingyen kiadják, és gondolom ezt azért az eu leszabályozta. Kérdezz rá erre.
Lányok volt a védőnő babakelengyeviziten. :-) Nem volt vészes, de azért átnézett mindent. Pár dologra mondta csak hogy neki nem tetszik mert eléggé műszálas. Igazából arra volt kiváncsi, hogy ha megérkezik a baba, megfelelő helyen tudjuk e fogadni. Azért a szépen berendezett komódomat most rakhatom újra rendbe, mindent megtapogatoot, aminek nem nagyon örülök. Holnap megyek kötelező uh-ra a kórházba, azt mondta akkor ma nem kell a folyásom miatt bemennem, csütörtökön meg a saját dokimhoz, legalább 2 álláspontot hallgatok meg róla. És össze kell raknom a kórházi pakkomat... olyan hamar eljött, mit fogok szegény picikével itthon kezdeni? Remélem addig előjön belőlem az ősanya, mert most nagyon nem érzem még. Csak én vagyok így?
Fú, hát ezt nem tudom, én azokat hordtam a kórházban, amik eleve megvoltak, és hazamenetelem után vettem újakat, tényleg nagyobbakat egy kicsit. Ez nagyon más lehet mindenkinél, hogy mekkorára nőnek a mellei...
Bocs a belepof-ért, Nekem az előző terhesség alatt itt érvényben volt a 300 ft-os vizitdíj. Ami alól a kismamák kivételek voltak. Elmentem a kötelező fogászati szűrésre, (ezért nem kellett fizetni) majd visszarendeltek egy tömés miatt, és ugyanúgy ki akarták fizettetni a 300 pénzt (jó tudom nem nagy összeg), mondom én úgy tudom kismamáknak nem kell. Hát fogalmuk sem volt hogy kell vagy nem, abban maradtunk ha megyek köv addigra megkérdik, és ha kell utólag rendezem. (már egy ideje ment ez a rendszer, nem az első fecske voltam) És én Mo.-n élek. szóval szerintem tényleg érdemes körbejárni, mert még úgy is képesek itt kötözködni, ahogy most áll az eü.-nk.... (Nekem a mostani hepa vérvételnél is meggyúlt velük a bajom. Egy beutalón is hosszasan képesek problémázni.)
Olvastam én, amit írtál, szerintem egyet is értünk nagyjából, bár én pluszban még azt is gondolom, hogy nem egy életbevágó ügy ez a szoptatás, talán több vita folyik róla mindenfele annál, amennyit a téma lényegessége indokolna.
Tkp. csak annyit akartam írni kiegészítésképpen, hogy az én indokaim mások számára esetleg nem lennének elegendők, ilyenformán magában bárki gondolhatta azt, hogy jézusmária, ez milyen nő, hogy abbahagyta a szoptatást önös érdekből.
Én egyébként a francia nők indokait is meg tudom érteni, szerintem nagyon nehéz lehet szembe menni az általános vélekedéssel, nem sok ember elég erős ahhoz, hogy vállalja a másságot, pontosabban azt, hogy úttőrő legyen valamiben.
Szerintem ez ennyire nem lekovetheto, hogy mekkorat. En 75B vagyok szinten ugy nagyjabol alapbol. Es most (szoptatosat hordok, jo lesz szules utanra is) 85B-m van... de asszem most kell majd egy csere 85C-re :D Harom H&Mes szoptatosom van, mindharom 85Bs, ketto ebbol duplacsomagban volt egy meg kulon, es a harom nem teljesen egyforma meret kosarilag :)
(szules utan mikor belovell a tej es az ember mellebol koszikla lesz es faj es sajog, na olyankor a legnagyobb, akkor lehet meg a 85C is kicsi lesz, de utana mikor beall a dolog par het utan akkor megint jok lesznek a mostani terhesen hordottak, akkor mar nem fog ugy bekemenyedni meg allandoan noni ... ja es fontos lehet, hogy ne legyen a kosar a beloveles koruli idoben tul szuk vagy passzentos ha az ember melltartobetett akar hasznalni -- tul laza sem lehet persze - mert az csokkenti a meretet es mindenfele szoritast, eltomodest, bepallast meg galibakat tud csinalni... jo kis jatek ez :o))
Pamut Triumphom van is ráadásul jónéhány, kérdés, hogy jó-e még rám... :)
Azért vennék a biztonság kedvéért 1-2 szoptatósat is, csak a méretet nem tudom... Hogy is van ez? Ha egyébként 75B-s vagyok, akkor szoptatósból 85B-s kell?
elkezdenek vadul telefonalgatni az oep kozpontba :))))) plusz osszecsodul az osszes asszisztensno es 2-3 orvos es elkezdik a netet bujni meg a papirjaikat hogy mikent konyveljenek le :) es egy recept kitoltesehez is legalabb 10 ember kell :))))
Siman lehet :) Csak belegondoltam, hogy valaki beesik egy eus kartyaval egy magyar korhazba es neznek ra nagy boci szemekkel, hogy ilyenkor mi van. Es mivel nem tudjak, inkabb elkezdenek eroskodni, hogy de fizess... de szabalyozas oldalrol a te verziodat tartom valoszinubbnek mindenkeppen :)
ezt most nem teljesen ertem... Alapos okod volt ra (irtam korabban hogy velemenyem szerint a munkabaallas, a nincs tejem vagy a tobbi csaladtag erdeke mind alapos ok, meg ezer mas is, a te dontesed, nyilvan megfontoltad es nem egy penzdarabot dobtal fel :))))), akkor miert kell bizonygatnod barmit is? Epp azon beszelgettunk, hogy nem kene senkit sem meg/elitelni szoptatas/nemszoptatas miatt, maganugye hogy mikor es hogy valaszt el/nem valaszt el es hogy miert. Ha vegigolvasod a beszelgetest, szerintem kitunik belole.
en ugy tudom hogy ez attol fugg, hogy az adott orszagban mik a szabalyok. pl te idejossz a te kartyaddal, kicsengeted a dijat, mint a franciak, es visszateritenek. De ha pl en megyek Magyarorszagra, nem fizetek semmit (mint a magyarok) es rendezik egymas kozott. A kis osszegeknel ez tuti igy van, nagyobbnal tenyleg az oep-et kellene felhivni hogy ne legyen meglepetes.
Én ismerem a szoptatás előnyeit, Magyarországon élek, lelkesen szoptattam (az enyémeken kívül még 3 baba itta a tejemet), mégis elválasztottam a gyerekeimet 1 éves koruk körül. Valószínű, hogy a gyerekeknek -minden egyébtől függetlenül- jó lett volna, ha kapnak még egy darabig anyatejet, de nálunk nem csak a gyerek szempontjai mérvadók, hanem az összes többi családtagé is, így mégis a leszoktatás fele vettük az irányt. Ezzel együtt - nyilván némiképp elfogultan :) - normálisnak tartom magam, és újra ezt csinálom majd, amikor ugyanabban a helyzetben leszek.
Szerintem is ugy van ahogy csibe mondja, surgossegi ellatasa lesz a baindult szules es mehet eus kartyara. Az a kerdes csak, hogy lerendezik egymas kozot papirozassal a dolgot a felek vagy azt akarjak, hogy csengesd ki a dijat es majd te lerendezed otthon a biztositoval... gondolom ez nem mindegy.