Keresés

Részletes keresés

piglet Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3009
Ti is?
Pedig még év elején jónak tűnt, emlékeim szerint.
Előzmény: dalia (3007)
Kriza Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3008
tudom, értem az aggályaidat, és egyetértek.
Előzmény: zso70 (3005)
dalia Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3007
annyira kiakasztó, hogy nemhogy erdei iskola, de még kirándulni sem voltak egész évben, se egy vadaspark, se egy nomafa - amitől az iskola 20 percre van kb... - siralmas. mindezt buda legjobb kerületében, egy 12 fős osztályban, eh.
jó lesz, hogy iskolátváltunk, már nagyon várom.
piglet Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3006
Nálunk is táboroznak már évek óta, csak kíváncsi voltam hány nap, és azt is megértem, hogy miért nem akarja Zso ezt.
Előzmény: Kriza (3004)
zso70 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3005

óóó, én simán engedném, ismertek annyira,ovis táborban is volt ( 4 éj, 5 nap ) , 2x is.....

jó dolognak tartom én is, csak nem itt, s nem velük......

Előzmény: Kriza (3004)
Kriza Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3004
Nálunk is elsőtől mennek, mindig pünkösd utáni kedd-pénteken, és nagyon imádják. Mi fizetjük, ők élvezik, nem kötelező, de ha túl sokan nem mennének, akkor nem menne az osztály sem, de eddig mindig mentek szerencsére.
Persze értem, h zso most miért nem akarja küldeni, csak általában dícsérem az intézményt, vagy még inkább kiemelten a mi erdei iskolánkat, amit ismerek :-)
Előzmény: piglet (3003)
piglet Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3003
Már elsőben? Nálunk csak negyediktől mennek, igaz akkor egy hétre.
Előzmény: zso70 (3002)
zso70 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3002
asszem 3 éj, 4 nap...
Előzmény: piglet (3001)
piglet Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3001
És hány napos lenne?
Előzmény: zso70 (3000)
zso70 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 3000

Köszi. Megnéztem, a ped.programban benne van, méghozzá cseles, úgy szerepel, hogy a költségét a szülők állják.....hmmm

igen, minden bizonnyal jó az erdei iskola, ha olyan tanárokkal megy a gyerek, akikben megbízol, de ha a bizalom megrendült, akkor nem.

köszönöm !

Előzmény: bokor (2997)
bokor Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2999

Hát, ha az egész iskola megy egyszerre, akkor nehézkes, ha viszont marad otthon valaki, akkor a gyerek bemehet másik osztályba, ott vigyáznak rá...

Miért kérdezed amúgy?

(az erdei iskola naggggyon jóóóó!)

Előzmény: zso70 (2995)
bokor Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2998

Szóval, meg kell nézni az iskola pedagógiai programját, mi van benne.

Nálunk pl. semmi sem kötelező, se osztálykirándulás, se erdei iskola, se semmi. Viszont így fizetést se kapunk érte, vagy mondjuk ha hétvégén van, nincs ügyeleti díj. Állati vicces amúgy.

Előzmény: bokor (2997)
bokor Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2997

Még:

"A közoktatási törvény az ingyenes és nem ingyenes oktatási szolgáltatásokról a 114. §-ban rendelkezik, melyben szabályozza az iskolák pedagógiai programjában rögzített, a tananyag elsajátításához kapcsolódó programok finanszírozását. A települések jelentős részének azonban gondot okoz a tantermen kívüli programok, így az erdei iskolázás forrásainak biztosítása. Sok helyen ezért az iskolák – általában az iskolafenntartó kérésére – kiemelték pedagógiai programjukból az erdei iskolát, mint tanulásszervezési formát, így szüntetve meg az önkormányzat finanszírozási kötelezettségét.
A pedagógiai programban nem csak kötelező jelleggel, hanem lehetőségként is szerepelhet az erdei iskolázás, azzal a feltétellel, hogy abban az esetben kerül rá sor, ha van rá anyagi fedezet, illetve ha azt a szülők igénylik és a szükséges költségeket – legalábbis azok egy részét – önerőből felvállalják. "

Előzmény: bokor (2996)
bokor Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2996
Előzmény: zso70 (2995)
zso70 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2995
Óó, nagyon köszönöm ! és ügyeletet nem kell ilyenkor biztosítani, az akármilyen okból nem menők részére ?
Előzmény: bokor (2992)
bokor Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2994

Bár ez inkább arra vonatkozik, hogyan kell ilyenkor fizetni a tanárembert...

Keresek tovább.

Előzmény: bokor (2993)
bokor Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2993
Előzmény: zso70 (2991)
bokor Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2992

Nohát, az erdei iskola, kirándulás és egyebek akkor kötelezők, ha benne vannak az iskola pedagógiai programjában. Ha viszont benne vannak, akkor ingyenesnek kell lenniük.

Ha fizetni kell érte, akkor nem lehet kötelező.

(szerintem oktatási törvény, biztos nem NAT, az az alaptanterv, semmi köze hozzá)

Ha kell, hogy pontosan hol van, rákérdezhetek neked holnap.

Előzmény: zso70 (2991)
zso70 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 2991

érdekelne, hátha valaki tudja ( mert a guglin nem találtam ), hogy az erdei iskola mennyire kötelező ? van erre valamiféle jogszabály, vagy NAT ban leírás ?

Gabiiiiii Creative Commons License 2009.05.16 0 0 2990

voltunk az uj siliban,beszelgetett a tanitonenivel,bevittek az oszatlya,megmutattak neki a sulit,fel van villanyozva.

de az akkor sem maga a menyorszag,hogy komoly kotelessegei lesznek,mig most csak "enyhek" vannak.

Nem csak a sajat tapasztalataimbol indulok ki,hanem piglet talan te tudod a legjobban,hogy van 2 iskolasom,illetve egy mar kijarta...Nem most fogok eloszor elsos gyereket latni is kinlodni vele...Talan nem is elsoben,hanem majd kesobb.De legyen neked igazad,es ne kelljen itthon melo es hazimunka utan karikakat rajzoltatnom a felkomas gyerekkel,ne kelljen a szunetben 2 bazi vastag kotelezo olvasmanyt elolvasnia,ne nekem kelljen vele tanulnom,mert a napkoziben ugye sok a gyerek es a napkozisnek erre nincs ideje.

Ne en kapjak feladatokat,levelgyujtes,szilva bevitele februarban bemutatas celjabol,stb.stb.....

a gyerek lehet,hogy elvezni fogja,en nem biztos....Ha ezt vetitem ki a gyerek fele,akkor lehet,tenyleg igazad van..

Meg az is lehet,hogy teljesen feleslegsen aggodom,mert miota legutobb volt elsosom mar egesz mas vilag van,vagy olyan iskolat,tanitonenit fogunk ki,ahol teljesen alaptalanok a felelmeim..Most csak a regiekbol tudok kiindulni,de igerem annakiden azt is meg fogom irni,ha most nem igy lesz..

Előzmény: Babco (2989)
Babco Creative Commons License 2009.05.16 0 0 2989
"De miért ne lehetne mennyország?
Azért, mert neked az volt? Szerintem a saját előítéleteidet ne rakd a gyerek hátára. Én pl. szerettem suliba járni végig, a gyerekeim is szeretnek. Most akkor mi ufok vagyunk? :))))))))"

A kettő nálam nem zárja ki egymást. Mármint hogy a suli nem "háváj, dizsi, napfény", meg hogy a gyerek szeressen oda járni. Már én is elkezdtem "felvilágosítani" a leányzót, hogy az iskola más mint az ovi. Az egy órás játékos foglalkozás helyett lesz 4*45 perc tanóra, ahol a seggén ülve kell azt csinálni amit a tanár mond. Az arcocskája jól megnyúlt, amikor elmondtam, hogy ha ének óra van, akkor énekelsz, ha rajzóra van akkor rajzolsz, ha olvasás, akkor olvasol. Úgyhogy az én lányom is fel lett világosítva, mint Gabié, hogy az iskola az biza nem maga a mennyország, de tudja, hogy jó lesz, aranyos a tanítónéni, helyesek az osztálytársak és lesz egy csomó érdekes dolog.
Előzmény: piglet (2904)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.14 0 0 2988

Sziasztok!

Csak Lizy miatt néztem be, kellett nekem visszaolvasni... :-)

Gabiiii,

Meg van adva, hogy osztálylétszámtól függően hány SNI gyerek járhat egy osztályba. Tehát biztos, hogy egy 25 fős osztályba nem fognak 5 SNI gyereket besúvasztani. A mi osztályunkban Balázson kívül van még egy problémás kisfiú, de hivatalosan egyikük sem SNI.

Én ismerem a nézeteidet a gyerekedet bántó gyerekekkel kapcsolatban, de hidd el, hogy az agresszív gyerekeket kiközösítik a többiek és nem engedik, hogy bántsanak másokat!

Balázs szerencsére csak velünk agresszív, de nem is hagynák neki az osztálytársai, hogy genyózzon. Sőt, képzeld el, hogy az én hiperaktív, magatartászavaros gyerekemnek lett egy védence! Egy kisfiú az, akit régebben "bántott", de mostmár megvédi!

Ne írd le - és főleg ne vedd egy kalap alá - az SNI gyerekeket, őket is anya szülte, akinek éppen elég kirekesztő, hogy SNI gyerekük van, nem hiányzik még a fizikai kiközösítés is!

Előzmény: Gabiiiiii (2934)
quizas Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2987
Lizy,

Nem tudom, hol laksz, de lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodni a suliváltáson. Így kínszenvedés ez mindenkinek.

A sikeres dolgozathoz gratulálok!
Előzmény: lizy72 (2985)
.Ditta. Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2986
Nem gondolkodtál esetleg azon, hogy átíratod őt másik osztályba/iskolába? A sorozatos kudarcélmények olyan szintű frusztrációt tudnak okozni a gyereknek, hogy akár egész komoly magatartási problémák is felléphetnek emiatt. A kis lelkéről nem is beszélve...
Előzmény: lizy72 (2985)
lizy72 Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2985

Bocsi félreérthető voltam. Szóval arról nem adják ki a papírt, hogy diszes.

Szakvélemény készül (mondjuk már eltelt egy hónap de még mindíg nem kapta meg az iskola).

Pedig jó lenne tudni mit írtak .

Nagy siker született nálunk. A szorzótáblából írt nagydolgozat 5-ös lett.

Persze előtte itthon volt betegen 1 hétig, és reggeltől estig nyúztuk.

Pár napra rá újra megirattam vele itthon, hááááát akkor már 3-as se lett volna.

Szóval  a memóriával is van gond.

Már nagyon várom az év végét. A gyerekek nagyon kegyetlenek is tudnak lenni. Szeptember-október távoli városban kórházban voltam. Persze a gyerek lelkileg is összetört, és hát nem is tudtak vele hatásosan tanulni, hiszen ahoz nagyon sok idő, és energia, kreativitás és türelem szükséges.

Nagyon rossz jegyek születtek, és néhány gyerek vitánál a fejéhez vágja, hogy ő hülye, mert 1-es -2-es lett a dolgozata.

Az én gyerekem meg hiper érzékeny és ugyan mondogatja, hogy már 4-es-5-ös-ek a dolgozatai, de közben zokog és teljesen kiakad.

Sajnos olyan osztályba jár, hogy 32 gyrekből 27 kitünő tanuló. Ezért aki nem az az rosszul érzi magát.

Szóval kipuffogtam magam, bocsi

Liz

Előzmény: quizas (2973)
quizas Creative Commons License 2009.04.25 0 0 2984
Értem, jó ezt tudni.

Egyébként a fiam osztályában van egy kislány, akit a gyámügy (is?) felügyel, mert a szülők nem vitték rendszeresen iskolába (egy elsőstől nem várható el, hogy önállóan elinduljon reggelente). Gondolom, ott már elfajultak a dolgok valamennyire. :-(
Előzmény: henciduda (2983)
henciduda Creative Commons License 2009.04.25 0 0 2983
A jegyző kötelezi a szülőt, ha 3 megadott időpontban sem viszi el vizsgálatra gyermekét. Végső soron a jegyző v. megbízottja viszi el a gyereket a szülő költségére.
Azért idáig nem szokott fajulni a dolog.
Előzmény: quizas (2982)
quizas Creative Commons License 2009.04.21 0 0 2982
Egyszerű. ;-)
Egyébként mivel tudják kötelezni a szülőt?
Előzmény: henciduda (2981)
henciduda Creative Commons License 2009.04.21 0 0 2981

Szia!

Nem kell a szülőnek sem könyörögni. Most az a gyakorlat, hogy az intézmény a nev. tantól kérheti a vizsgálatot, ahová a szülő KÖTELES elvinni a gyerekét. Persze, az a jó (a gyerek érdekében), ha ez teljes egyetértésben történik. Ha a nev. tan. javasolja a további vizsgálatot a szakértőitől, akkor kell az intézménynek kérni a vizsgálatot. Egyszerű, ugye?

Előzmény: quizas (2980)
quizas Creative Commons License 2009.04.20 0 0 2980
Szia,

Nem kételkedem abban, amit írtál, csak meglepődtem, mert én mást tapasztaltam. Személy szerint azt gondolom, egyáltalán nem baj, ha a szülőnek nem kell úgy könyörögnie egy vizsgálatért.
Persze most lehet, hogy adott esetben az intézmény könyörög a szülőnek, hogy egyezzen bele...
Előzmény: henciduda (2979)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!