http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/alszent4670/
...Az alkotást Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán drámaíró és filmrendező jegyzi, aki a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat...
Héhéhéh!!! Jogom van álszentnek lenni. Húst meg azért eszem, mert különben sárgaságot kapnék, vagy más bajom lenne. Nem mindenki bírja a vegetárius De már bocsánat, ugyan miért kéne szó nélkül hagyni a FÖLÖSLEGES gyilkolászást. Azt is tudom, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, és az állatkínzások többségéről csak az elkövető tud. De ha csak bólintunk erre, akkor milyen alapon tartunk igényt az EMBER jelzőre???
Vedd észre, hogy a szóban forgó állatkínzás aljas szándékból, üzleti haszon reményében történt, és a "művésznek" be is jött a számítása. Eddig. Külön további egy év börtönbüntetést sóznék rá nyegle és cinikus megjegyzései miatt ("hagyjanak békén ezzel az aprósággal").
Megőrizve higgadtságomat, végszóként annyit üzennék Toepler Zoltán "úrnak", hogy fohászkodjon azért, életében ne legyen soha súlyos asztmás! Keményen fohászkodjon, mert a sors néha igazságos!
mondjuk én nem látam a filmet, de valszeg nem szórakozásból lett bemutatva hitelesen a kismacska haláltusája. ahogy olvastam róla, ez a film egyáltalán nem szórakoztató, nyilván művészi célja volt vele az alkotóknak, talán provokálás.
megjegyzem, elítélem én is a bemutatott jelenet valódiságát. trükkel is meg lehetett volna simán oldani, az alkotók valamiért nem így gondolták és ez nagyon szomorú.
Ha mondjuk súlyosan rákos lenne ez a barom, gondolom egy percig nem tiltakozna, ha rárúgná az ajtót két 150 kilós kopasz és úgy agyba-főbe, hogy beledöglene.Miért is tiltakozna, hiszen rákos, neki már úgy is mindegy, nemde?
Értem én, amit ír, csakhogy van ám egy aprócska gond. Ha a kiváló filmes dokumentumfilmet rendez az országszerte tapasztalható állatkínzásról, az egy dolog. Ha meg a saját elmetorzszüleménye miatt kinyír egy állatot, az egy másik dolog. Tapló dolog az állatkínzás minden esetben, de ő még kérkedik is a tettével, és művészetnek állítja be. :((
A TV2 Napló című műsorában vasárnap este nagy port felkavaró összeállítás volt látható Toepler Zoltán "Álszent" című filmjével kapcsolatban. A filmben egy kismacskát fojtanak vízbe a kamera előtt. Az állatvédők természetesen jóval korábban értesültek már az esetről és nem is hagyták szó nélkül a filmszemle különdíjat nyert alkotását.
A 42 hazai állatvédő szervezetet tömörítő Magyar Állatvédők Országos Szervezete, a Noé Állatotthon Alapítvány, a Fauna Egyesület, és a Zöld Fiatalok Egyesület még a vetítések után, 2007 február 15-én közösen feljelentést tett az V. kerületi rendőrkapitányságon és kérte, hogy "rendeljenek el nyomozást állatkínzás vétsége ügyében az elkövető, valamint az adott jelenet forgatása közben jelenlévő, s így bűnrészes stábtagok ellen. Bűnrészesség gyanúja merül fel a macska gazdájával kapcsolatban is, amennyiben a vízbefojtás az ő engedélyével és tudtával történt" - írják a szervezetek.
teljesen egyetértek a hozzászólásoddal. igen, ne legyünk már álszentek. én sem eszem húst nagyon régóta, de igazából nem az állatszeretet miatt (bár ez is benne van).
megnéztem a fickó honlapját, elolvastam az interjút. valszeg nem teljesen normális, de ezzel nincs egyedül.
Van egy kis különbség indokok és indokok között! Az újszülött kiskutya, kismacska nem lenne eltartható, pl (persze, ez is borzasztó, de ez ellen valóban nem lehet tenni semmit). A vadász hibázik. A falusiak sem jókedvükben, "performansz" ölik le a hízót úgy, ahogy, hanem mert ebben a csodálatos országban mindenen spórolni kell (főleg vidéken). Pontosítok: muszáj. S a hízó azért szenved többszörös (herélés, miskárolás, ugye) kínokat, hogy az ember élhessen/u].
Tud mondani arra indokot, hogy annak a szerencsétlen állatnak milyen konkrét indokkal, céllal kellett KÍNhalált halnia? PERFORMANSZBÓL??!! Van rá valami SZÜKSÉGszerű magyarázat, hogy milyen emberéleteket lehet majd megmenteni ezáltal?!
Ha nem sikerült racionális indokot találni, akkor Ön szíveskedjen elgondolkodni, és elcsöndesülni!
Felesleges ilyen támadó hsz-t írni,szinte mártírt csinálasz magadból.
Sok százan,ezren,millióan nem eszünk húst,ezzel nem csak magadat kell a piedesztára emelni!
És pontosan te dugod a fejedet a homokba..,nem csak az a megoldás,hogy nem eszem húst..,igenis hangot kell adni,reklámozni az ilyen mocskos szennyet aki filmet csinál egy állat halálából... és még jelölteti is a filmjét.
Azzal kezdem, hogy én vegetáriánus vagyok. De kiváncsi lennék, hányan ennének hust, ha nekik maguknak kellene leölni az állatot. Tény, hogy sok kegyetlenség van a világban. De az is tény, hogy tisztességes ember amit tud, megakadályoz.
És felháborító, hogy filmre vesznek és még díjaznak is egy ember által okozott kínszenvedést. Legyen az áldozat akár ember, akár állat.
Ebben művészetet találni -- betegségre vall. Nem étkezés céllal, nem ruházkodási céllal, nem kényszerből öltek, hanem szórakztatásra!
Még akkor is, ha most azzal jössz, hogy létezik bikaviadal, meg egyéb szórakoztató műsor az állatok rovására. Tény. De nem itt nálunk és végre ki kellene már nőni a barbár korszakból. A szenvedés és a halál nem szórakozás, hanem tragédia!
Vagy megint háttal ültél a moziban??? Igen, táplálékunk nem panírozottan születik, és a vadászok csapdáitól megcsonkolt állatok órákig, napokig szenved.
De arra még nem nagyon láttam példát, hogy ezért valaki is félmillás díjat kapott volna elismerésképpen. Itt ez történt. Teccikérteni?
Valamelyik hsz.-ban olvastam (csak nem találtam meg), hogy a különdíj 500 000 Ft-os összege ráadásul közpénzből lett finanszírozva! Azaz, ha jól értelmezem, minden adófizető állampolgár, ha csak pár fillérrel is, de mintegy hozzájárult anyagilag ehhez a dokumentált kínhalálhoz. Gratulálok, hogy ilyen undorító, öklendezésre késztető valamit kellett díjazni, támogatni közpénzből! Ezek után minden ismerősömnek ajánlani fogom, hogy ha csak tehetik, bojkottálják az ezután következő magyar filmeket, és a különféle amatőröket, elsőfilmeseket, egyéb filmeseket támogató alapítványok részére véletlenül se ajánlják oda adójuk 1%-át! És ha ez így lesz, csak az olyan, tényleg kitűnő alkotásnak tekinthető filmeket fogom sajnálni, mint pl.: a Kontroll, amiben nevetséges módon nem kellett élő állatokat lemészárolni ahhoz, hogy sokkolni tudjon a képsorokkal! Mert bizony sokkolt, néha egész célbatalálóan, és mégsem kellett ezért embertelen árat fizetni!
Tisztelt kollégák! Van Önöknek fogalmuk, hogy csak Magyarországon hány állatot ölnek meg naponta. Hány újszülött kiskutyát, kismacskát csapnak a falhoz, fojtanak vízbe, mérgeznek meg, mert nem kellenek!? Hány vadász elcseszett lövésétől szenved percekig egy nyúl, róka, stb. Majd jön az ünneplés. Hány háziállatot vágnak le falusi körülmények között, nem "humánusan" (haha), vágóhídon. Látta már a tisztelt városi publikum miként vágnak le vidéken, háznál egy csirkét, hogyan vágják el a torkát, hogy szúrják le a malacot, hogy visít, miközben haldoklik? Nem, csak jó étvággyal elfogyasztják. Akkor nem számít az ilyen-olyan törvény
Ne tessenek homokba dugni T. fejeiket. Látta már valaki azt a nagydíjas, (talán kanadai?) dokumentumfilmet, mely a vágóhidat mutatja be és percekig lehet látni a csorgó vérű, vergődő állatokat? Nem sokan. Pedig érdemes. Na. Én azóta nem eszem húst.
Látták már ennek a Toeplernek a filmjét Önök közül.??? Szintén nem sokan. Mint ahogy én sem. Nem is fogom. Pedig lehet, hogy érdemes, gondolatébresztő a macskás jelenettel együtt.
Tessenek gondolkodni és elcsöndesülni!!!
Talán sikerül...
Majd pedig jó étvággyal elfogyasztani a tyúkhúslevest és talán nem hivatkozni állatvédelemre.
Köszi! Sajnos egy művész is megbolondulhat. Előfordul. De hogy ehhez a filmszakma krémje még asszisztál is, az külön aggasztó. Ezt nevezem én erkölcsi válságnak.
Sajnos vannak bőven beteg emberek, főleg ha majd bekerül az imdb-be és kap egy-két olyan jelzőt, hogy 'infamous' vagy 'actual animal killing', könnyen lehet még 'világhírnévre' is szert tehet, annyian lesznek rá kíváncsiak... :( Beteg világban élünk...
Szerintem ez még az állatkínzásnál is súlyosabb ügy, országimázs vonatkozása is van. Bár remélem, ez a film nem kerül külföldre, sőt az összes példányát megsemmisítik. Igen, ez cenzúra, nagyon antidemokratikus, de most amellett vagyok, hogy az ilyen "alkotás" nem megőrzendő.