Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ezúton köszönöm meg Stewe-nek és Dr.Tóth úrnak a szervezést és a lehetőséget,hogy múltunk egy fontos részét újból bejárhattuk, láthattuk. A látvány -mint már az régebbi képeken látható volt- elég lehangoló volt, de a viszontlátás és a felelevenedett emlékek kárpótoltak. Az egykor "elitnek"számító hely katasztrófálisan néz ki, de a tervek készen állnak és az engedélyek megszerzése után újra élet költözhet ebbe a mostani "kisértethelyre". Jó volt, hogy szabadon mindenféle időkorlátozás nélkül nézelődhettünk. Nagyszerü, hogy mi különböző "évjáratok" milyen jól elbeszélgettünk, anekdótáztunk.
Valóban elég csalitos, gazokkal benőtt lett a terület, néha nehéz volt megtalálni az egyes épületeket, ahol én jártam, ott többet le is bontottak már. Egy téli túra talán áttekinthetőbb élményt adott volna, de így se bánom :-)
Csoportkép valóban készült, de nem csak Stewe gépével. Reméljük, hamarosan felkerül a fórumba is valamelyik.
Gyula bácsi, én engedtem be az egyik ismerősödet, mert későn érkezett és szerencsére éppen a bejárati kapu környékén ólálkodtam :-)
Azért nem biztos, mert páran úgy adták meg, xy + z fő. Ezzel együtt eddig 62-en jelentkeztek. Aztán mennyien jönnek, holnap kiderül. Igyekszem kb. fél 10 körül odaérni ahol vártok. Fényképezőgép és a család felkészítve. Rengeteg feleség, gyerek jelezte jöttét. Sokan kíváncsiak hol élt, katonáskodott a barát, férj, apa. Üdv. Stewe 71
A börgöndi látogatás szervezése során, természetesen küldtem meghívót régi "T" üteges társaimnak, akiket elértem. Ők ugyan úgy reagáltak mint mindenki más, vagyis sokféleképpen. Egyikük fanyar szkepticizmussal reagált a meghívásra. Ő nem kíván eljönni, de ezt kellő indoklással hozta tudtomra. Engedélyt kértem tőle a nem válasz e remek karcolatának közzétételére, melyet most megosztok a fórum olvasóival. A Stewe 71 helyén természetesen az igazi nevemet használta, melyet a helyi szokások szerint használt névre cseréltem.
Kedves Stewe 71 őrvezető, Bajtársak! Ez már nemcsak az öregség jele, de annak is bizonyítéka, hogy lassacskán beletörődünk az öregségbe. Mert, hát mivel is lehetne magyarázni e nosztalgikus hevületet, ezt az illúzió-túrát? Megértem! Még akkor is ha tudom, az ifjúi kor e neves helyszínének tetemre hívása nem forgatja vissza az időt, nem éleszti újra a néhai reményeket, nem acélozza az ernyedt izmokat és nem élesíti az érzékeket. Négy évtized bizony lassan elszelelt. Vagy tán helyesebb azt mondani: viharzott. Kinek hogy... Az persze jó, ha az ember nyomot hagy. Valami nemsbet, amire érdemes emlékezni, ha hihetjük, hogy volt jobbik énünk, ha őszintén mondhatjuk unokánknak: tudod, amikor a nagypapa Börgöndön a T ütegben... Szóval, elismerésem a szervezőknek. Én persze nem megyek el. Közel húsz éve, amikor Gál kapitány új expedícióra készült, a börgöndi laktanyában kapott egy hangárt hajója összerakásához. (Gál Józsefről van szó, akik korábban, Fa Nándorral már körbehajózta a Földet.) Nos, én akkortájt már jártam néhányszor ifjúságunk e csalfa helyszínén. Bizony kíváncsi voltam és izgultam: mit találok húsz év múltán? Nagyot csalódtam. Semmire sem ismertem rá mert szinte mindent átalakítottak. Már akkor! Gondolom, az utóbbi két évtizedben sem lankadt az építkező, toldozó-foldozó hevület. Vagyis, attól tartok, Börgönd már nincs Börgöndön! Emlékekben, beszélgetésekben, átélt vagy hamvába holt vágyakban és szelíddé csitult sikerekben meg kudarcokban létezik, az egykori bajtársak gondolataiban. Az persze igaz, ha sokan odaviszik e gondolatokat, Börgönd megint Börgöndre költözhet egy órácskára. De félek, az sem lesz az igazi. Akkor meg minek? Elvégre az igazi mindég velem van.