Sziasztok, a 1939-ben és 1948-ban már beszámoltam a magnoliám szomorú sorsáról. Idöközben hozott néhány levelet, és több bimbót azóta is bontogat, él tehát. Szerintetek milyen a prognozis? Lehet, hogy ebben az évben csak gyökérre gyúr? Vagy a küzdelem annyira ki fogja meríteni, hogy így semmi esélye se lesz a telet kihúzni? Visszavágjam talán? Vagy az csak rontana a dolgon?
olyan jó, hogy megtaláltalak titeket! kérlek segítsetek, ha tudtok! Egy hónapja van meg az örökzöld liliomfám, és pár napja barna kiégésszerű foltok jelennek meg a leveleken. Van ötletetek mi lehet ez? sajnos nem vagyok még otthon a témában. Előre is köszi!
Sziasztok az normalis, hogy a tavasszal ültetett magnolia susan most viragzik? mert szerintem nem de orülok neki csal az a baj hogy nem latlm mert nem vagyok otthon.:((
Nekem is bevált a vasgálic. Most virágzik először a magnólia grandiflórám. Tavasszal elkezdte ledobálni a leveleit, de most már OK. A virág illata pedig...... FANTASZTIKUS
Sziasztok! Hoztam nektek egy kis ajandekot. Washingtonban a Capitolium hatso oldalan a lepcsok mellett gyonyoru es hatalmas Magnolis grandiflora-k elnek. Sajnos nem mertem kozelebb menni, mert nagyon vigyaznak az epuletre es feltem, hogy azt hiszik, rosszban santikalok a fak kozott, de remelem igy is oromot okozok a magnoliarajongoknak. Akkora viragok nonek rajtuk, mint egy lapostanyer!
Elhervad?Locsolod rendesen?Én a nagy melegben minden nap 10l vízzel kedveskedek neki (esővíz).Rendkívül nagy vízigényű erre figyelj!A téli takarás is azért kell,ha fagy van, a takarás alatt nem fagy át annyira a föld,és ha napközben süti a nap tudjon felvenni nedvességet...
Most viszont az a bajom, ill. a baja, hogy 3-4 új hajtás vége szintén elhervad és bebarnul...mindenesetre elkezdem a kúrát, hátha kijavul és beindul a többi hajtás is ...és elbeszélgetek vele, hogy jobban érezze magát..,
Szia! Az Én történetem a következő:Egy áruházban vettem elég silány állapotban,ha jól emlékszem talán 1-1,2m lehetett,az első telet egy +10 fok körüli világos helyen töltötte,az ültetés február vége (enyhe tél volt).A gödör 80x80, 2 zsák Osli tőzeg és marhatrágya,és a kitermelt föld keveréke.Az első év növekedése,úgy 20 cm lehetett,majd jött a tél,nem takartam a levelét, (Te se tedd!)csak a tövét. Kapott ónos esőt havat és hideget rendesen,gondoltam ha ez túléli megeszem a kalapom...és simán bírta,sőt bődületes növekedésbe kezdett tavasszal,és minden ágán 3-6 ágat hozott.Szóval kitartás,rhododendron táp,és sok víz...
Szia! Szerintem a tőtakarás elég nekik. A teljes bugyolálás,többet árt mint használ."Berothad a növény"
A mostani tél elég kemény volt.Örülj neki,hogy túlélte. Nitrogén túlsúlyos táppal locsolgasd hetente augusztusig. Utána jöhet a káliumos,ami segíti a növény fagytűrését fokozni.
Nekem is van ilyen örökzöld fám, tavaly vettem és gyögyörűen fejlődött.Úgy nézett ki, hogy átvészelte a telet...de kezdte ledobni a leveleket.Húsvétkor, mint egy kóró, .....majd kezdte hozni az új hajtásokat az oldalágakról.
Olvasom itt, hogy mit kellett volna csinálni, védeni a hidegtől...A cég bezzeg nem írta, hogy takarni kell....vagy ki kellett volna szedni földlabdástól inkább???
Légyszi segítsetek..az elszáradt hajtásokat lemetszem vagy majd ha leszárad jobban?Egyáltalán ilyen esetben lehet e reklamálni. mert elég drága volt??
De látom YVETT-nek milyen gyönyörű virágot hozott, hány éves korában??
Már van kétféle magnóliám, de azokkal semmi gond, már nagyon sok embernek adtam belőle dugványt...Ezt lehet így szaporítani??
Hali! Köszi a választ! Nem magonc volt hanem dugvány de jó nagyra nőtt ugyan elég nehezen indult be de a virág még várat magára majd adok neki egy kis vasat is:-) Köszi még egyszer Üdv Mormi
Szia, lehet, hogy magoncot vettél, de akkor még legalább 5-6 évig nem fogsz rajta virágot látni. Ha szerencsésebben nyúltál bele, akkor augusztusig küldd meg párszor vaskeláttal (vastartalmú löttyöt vagy port keress gazdaboltban), most kezdenének a jövő évi bimbók kialakulni, le ne maradj róla.
hali Tudnál nekem válaszolni talán! Nekem is van egy ilyen fácskám már vagy 5 éves egész takaros bokrocska lett de az a bajom hogy még egy virágot se hozott vajon miért? Nem találok a neten ezzel kapcsolatba választ ha tudsz légyszives segit köszi előre is Marimuci
Halika Lenne egy kérdésem nekem is van ilyen fácskám már vagy 5 éves és még nem hozott virágot.:-( Mit lehet tenni ezért? Miért nem hoz virágot? Hátha tudsz rá választ a neten nem találok erre semit Köszi előre is Mormi