Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2013.08.26 0 0 2357

Érdekesebb a 44-45 oldalon olvasható cikk, a Mélység titkai. Ebből egy keretes hírt írok le. 1957-ben a szovjet Vityaz kutatóhajó Ulicsev professzor vezetésével a Mariana-árok környékén vizsgálódott. Egyik este hihetetlen események rázták meg a hajó személyzetét. Az egyik matróz elmondása szerint szélcsendes idő volt. Éppen egyik társával beszélgettek a fedélzeten, amikor valamiféle morgó hangot hallottak, aztán hirtelen a hajótól pár méterre egy óriási csobbanásra figyeltek fel. A víz még a fedélzetre is felömlött. Pár másodperc múlva a víz alól hatalmas fekete csápok bukkantak fel,  és összevissza csapkodtak a felszínen, miközben  olyan erős morgó hangot hallottak a szemtanúk, mint korábban soha. A különös lény egyre jobban közeledett a hajó felé, majd pár méterre tőle hirtelen megállt. A matrózok elbeszélése alapján a teremtmény hatalmas testtel és óriási fogakkal rendelkezett,. A szörnyeteg pár másodpercig csapdosott a hajó mellett, majd elmerült és soha többé nem látták. 

Csimpolya Creative Commons License 2013.08.26 0 0 2356

A szeptember havi Hihetetlenben van egy kétoldals cikk valami rejtélyes élőlényróől, mai már a spájzban (értsd: Ukrajnában) garázdálkodik. Lehet, hogy a csupakabra elunta Dél-Amerikát? Közöltek néhány fényképet is a rejtélyes lényról, kissé életlenek, és szerintem kiéhezett kóbor kutyáról készültek. Olyan kép is van, ahol nyolc darab elpusztult bikra (vagy kecske) van, de amennyire megítélhetem, ezeknek valami éles tárggyal vágták el a torkát. Az egyik mellett még a vértócsa is látszik. Lehet, hogy a tulajdonosnak van egy rosszakaratú szomszédja, hiszen ha a húst akarták volna megszerezni, nem hagyják ott a tetemeket. 

paul2 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 2355

franciául "jeune d'Anvers"-nek hívták, ami antwerpeni fiatalt (fiatal embert) jelent,

ezt a brit matrózok torzították el, belehallották a "Jenny Haniver" személynevet, és ez terjedt el.

(A bekezdés utolsó mondatában a"Jenny Haviers" puszta elírás, mindkét hivatkozott forrásban is Haniver van)

A dokkban lézengő matrózok barkácsolták különféle rájákból, kiszárították, belakkozták, és a szájtátóknak eladták.

Előzmény: Törölt nick (2354)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2354

http://en.wikipedia.org/wiki/Jenny_Haniver

Ez tök vicces :D A 2ik bekezdést viszont nem teljesen értem a névnél, segítene valaki lefordítani?

Csimpolya Creative Commons License 2013.08.06 0 0 2353

Egyetértek, ez egy régóta bomló krokodil. De hát egy újságot meg kell töltni valamivel.

Előzmény: paul2 (2352)
paul2 Creative Commons License 2013.08.05 0 0 2352

Ezt láttátok?

http://www.life.hu/tested-lelked/20130730-titokzatos-tengeri-leny-bukkant-fel-a-perzsa-obolben-egy-irani.html

Szerintem szétmállóban levő krokodil, és ezt a matrózok is tudták, mert az átlagos kriptidképek "kötelező" szabályát követve itt is igyekeztek a legkevésbé jellemző nézetet választani - csak ez krokodilnál elég nehéz, mert a farka is jellegzetes :-)

Sch.Lacika

Tipikus leiterjakab. Csak azzal nem fordul elő, aki egyáltalán nem fordít.

Előzmény: Sch.Lacika (2351)
Sch.Lacika Creative Commons License 2013.08.02 0 0 2351

Bocs, a "flipper"-t delfinnek fortdítottam, pedig uszonyt jelent.

Előzmény: paul2 (2350)
paul2 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 2350

A delfinnel csak az a baj, hogy az nem kriptid, viszont a Lake Champlain-ben nem él, vagyis egyedül a beszélő hiteltelenítésére alkalmas, ha valóban azt állítja, ilyet látott a tóban :-)

A halak rejtőzködés céljából gyakran kétszínűek, felül sötétek, alul világosak, oldalról nézve persze vagy az egyik, vagy a másik részük előtűnik a háttérből, csak éppen a jellegzetes alakjukat nehéz felismerni, így a vízben úszva könnyen keltheti ismeretlen lény benyomását olyan hal is, ami kifogva már csak az étvágyunkra hat.

A Lake Champlain a netes információk alapján kifejezetten forgalmas kirándulóvidéknek tűnik, a keleti part közelében, vagyis a fehérek által legrégebben elfoglalt területen, ennek megfelelően bármilyen lénynek alig volt/van esélye tartósan elrejtőzni. Viszont annál fontosabb az ilyen hír a forgalom felturbózása szempontjából.

Továbbá éppen a hely forgalmassága lehet az oka a 300 feletti "észlelésnek"

Előzmény: Sch.Lacika (2348)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.30 0 0 2349

Be kell vallanom, nem nagyon tudom, mit is gondoljak fanyűvő barátunkról.

Viszont érdekesnek találtam a gloucesteri tengeri kígyó esetét, a Basiliosaurus - vagy késői utódja - talán elfogadható magyarázat.

Sch.Lacika Creative Commons License 2013.07.29 0 0 2348

Lehet, hogy én értem fére, de a csónakhoz (hajóhoz?) közelebbit delfinként azonosítja.

Amúgy saját véleményem szerint valami hal lehet, amit furcsa szögből (+ fénytörés a vízen) filmezett le. Az első pillanatban murénára vagy más, nagy angolnafélére gondoltam. (Tudom, muréna nem valószínű)

Előzmény: paul2 (2347)
paul2 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 2347

1:15 körül a kép jobb felső sarkában látható nagy (engem teknősre emlékeztető) izével nem foglalkozik, csak a két kicsivel, ami ha nem a teknőshöz tartozik, akkor max sneci lehet, hiszen közvetlenül a csónak mellett, a felszín közelében van. Ha valami nagyobb méretű állat, akkor messzebb, vagyis mélyebben kellene lennie, viszont akkor aligha lehetne a felszín felett tartott kamerával így felvenni.  (Függőlegesen lefelé nézve, nagyon tiszta és nyugodt víznél, 10-20 m-ig esetleg, de ez nem az az eset)

Amúgy a felvételből igazán az sem derül ki, hogy a kritikus részek hol készültek.

Az szintén nem bizalomgerjesztő, hogy állítólagos nyugalmazott FBI ügynökök véleménye a legütősebb érv, ez kb annyit ér, mintha Nyüvi ügyében nyugalmazott rendőrt (jó, nem kmb-t, hanem nyomozót) kérdeznénk meg. Rohadt sok tapasztalata van a témában.

Előzmény: C.Miki (2342)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 2346

Majd én is megveszem a napokban :D
Egy teljes kriptid műsor, bár sok újdonság nincs benne:

Csimpolya Creative Commons License 2013.07.25 0 0 2345

Még nem vettem meg, nem voltam boltközelben, de első adandó alkalommal lecsapok rá.

Előzmény: C.Miki (2344)
C.Miki Creative Commons License 2013.07.25 0 0 2344

Én őszintén megmondom nem tudom mit gondoljak. 

Más. Nem tudom megvettétek-e már a Hihetetlen augusztusi számát?  Az olvasói levelek közt ott van a Szigetközi Fanyűvő fotó, plusz a szemtanú leírása. :-) Igencsak meglepődtem mondanom sem kell. :-) Az a dolog kb. tavaly ilyenkor robbant ki nem? Vagy régebben?

Előzmény: Törölt nick (2343)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.25 0 0 2343

Hmm én még nem, Érdekes, de gyanúús.

De 1:50-1:54 között ha az a feje az alatt a pár mp alatt nagyon eltorzul. Nem csak a csónak aljára rögzített közél lebeg a vízen?

Előzmény: C.Miki (2342)
C.Miki Creative Commons License 2013.07.23 0 0 2342

Ezt láttátok már?  Vélemények?

http://www.youtube.com/watch?v=hfzAGsVvyfE

paul2 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 2341

Ezt találtam hozzá

Előzmény: Törölt nick (2339)
Csimpolya Creative Commons License 2013.07.21 0 0 2340

Azt hiszem, amit láttak az egyértelműen a homo sapiens egy példánya vo9lt, bár kissé furcsán viselkedett. Lehet, hogy besorolják Rezi vár turisztikai nevezetességei közé?

A jövő havi Galaktikában lesz egy cikk néhány érdekes élőlényről, amennyire kivehettem, ezek az állatok többé-kevésbé jó minőségű hamisítányok. Egyik sem élő állapotban került a fényképész elé. Bár, ha meggondolom a szaharai ormányos patkányok esetét, az is eléggé elgondolkodtató (és vicces) ügy volt. 

Előzmény: Törölt nick (2339)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.21 0 0 2339
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.21 0 0 2338

A hurcolást is írják, elég gyakori.

Előzmény: paul2 (2337)
paul2 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 2337

Ránézésre a feje csúnyán összetört, de a fogazata alapján egy állatorvos azonosítja így is. A mérete alapján (a mérőszalag kb 45 cm-t mutat) fiatal kölyök lehetett, a szemfogak alakja alapján még tejfogai lehetnek, vagyis ha mégsem pávián, hanem valami kisebb testű faj, akkor is kölyökről van szó.
Az újszülött azonban, amit (1) említ - szerintem túlzás.

Hogy nem a fényképezés helyén mumifikálódott, az biztos, talán az anyja hurcolhatta magával egy darabig. (vagy valaki a pajtában szárogatta, míg ennyire fotogén nem lett, ez mindig benne van a pakliban)

Előzmény: Törölt nick (2328)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.20 0 0 2336

OK :-)

Előzmény: nünüke88 (2335)
nünüke88 Creative Commons License 2013.07.20 0 0 2335

Szerintem annyiban van, hogy az ilyeneket gyakran hiszik azonosítatlan lénynek, ezért felkerülhetnek ide, a hozzáértők cáfolatával.

Előzmény: Törölt nick (2333)
C.Miki Creative Commons License 2013.07.20 0 0 2334

Igen, ezt ismerem.  Jó írás, egyetértek a véleményeddel.  Az óceánokból akármi előkerülhet még a jövőben. 

Előzmény: Törölt nick (2324)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.20 0 0 2333

Azt hittem, hogy ha valaki bedob ide egy linket, akkor legalább annyira utánanéz a dolgoknak, hogy van-e köze a topikhoz. A páviánnak ugyanis nincs. ;-)

Előzmény: nünüke88 (2332)
nünüke88 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 2332

A linkeltek alapján elfogadom, hogy pávián.

nünüke88 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 2331

Nem esetleg, én ezt a cikket találtam róla, amiből oda jutottam, hogy valószínűleg egy deformálódott, de ismert állat. További cikket, ahol elemezték, nem olvastam.

Előzmény: Törölt nick (2330)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.19 0 0 2330

Szóval a "szerintem is" azt jelenti, hogy nagylelkűen esetleg akár egyet is értesz azokkal, akik a helyszínen vizsgálták-boncolták a tetemet ;-)

Előzmény: nünüke88 (2329)
nünüke88 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 2329

Ezért írtam az is szócskát is oda. :-)

Előzmény: Törölt nick (2328)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.19 0 0 2328

miért, a pávián az nem ismert állat?

(1,2)

Előzmény: nünüke88 (2327)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!