Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?A késői gyerekvállalás előnyei és hátrányai.Véleményeket,hozzászólásokat,tapasztalatokat várok.
tehat taposogepeket,robotokat nevelunk...remek....Tudod ebben az a baj,hogy elviccelodhetunk vele,de szamomra ez nem annyira mokas,mert tul sok igazsag van benne....
nem is alliotom,hogy kellemes otthagyni a kedvenc sorozatomat,mert tarsasozni kell a gyerekkel,vagy felalomban elmeselni otvenedszer ugyanazt...Neha a francnak van kedve feloltozni pizsamabol,hogy kirandulni vigyem a kolykot:)
En is vagyom egy-egy csendes napra takaro alatt konyvvel a kezemben...majd eljon annak is az ideje....De most vagy csinalok valakit jol,vagy kar volt az egeszert...
Lehet elsos gyereknek telefont/MP3 lejatszot fittyfenet venni,nem helyettesiti az esti beszelgetest.....Ezekbol a gyerekekbol lesznek a mai "elelmes",a penzt istenkent imado ,amde erzelemmenetes felnottek,akike allitolag a jovo....
ez ilyan szinten nem a ma felnovo generacio hibaja,hogy elmondani sem tudom.....ez annak a generacionak a hibaja,aki ilyenne neveli oket,mert mar ok is ezen a vonalon nevelkedtek,es anyagiakkal kompenzalnak a kovetkezo generacio fele a meseolvasas helyett,a kirandulas helyett,a beszelgetes helyett,stb,stb.....
én régebben szerettem, tkp. most is szeretném, de pl. az ilyesmi "minden csak az ünnepről szól, de úgynevezett hangulata sankinek sincs....) " nagyon lelombozó tud lenne, meg a hideg, meg az ajándékozási mánia, meg hogy mindenki nagyon szereti egymást... pár napig...
de mégis a karácsony a legszebb ünnep, szép emlékek is kötődnek hozzá, úgyhogy nem is tudom
Nem szeretem a karácsonyt, szívesen kihagynám az életemből.
Kötelező rokonlátogatás és kajálások, kajatukmálások, majd otthon a fagyasztóból is kiunt cuccok áprilisban való kihajítása... (ahelyett, hogy itthon pihennék egy szál nyugalomban). Melóhelyen mindenki pörög ezerrel (még betegszabira sem tudtam elmenni, pedig egy hét nagyon rám fért volna...), őrült ügyfelek (lázas állapotban elbaszott ügyek javítása), a karácsonyi lázban égő kollégák (minden csak az ünnepről szól, de úgynevezett hangulata sankinek sincs....) az utakon végeláthatatlan tipródás, és még egy kiló krumplit is életveszély beszerezni a boltban...
Várom már a december 27-ét (akkorra nincs már programom)
Na, ez a gyerek miatt karácsonyfa érdekes. Párom kollégája (a "szeretett" brancs egyik tagja), azon nyühörgött nekem, hogy 13 ezer az a fajta és méretű fenyő, amit szoktak venni, és a gyerek ezt szokta meg, nem lehet kisebbet vagy másmilyet, mert akkor mekkorát csalódik szegény. Egyébként kap egy nyerget a pónilovacskájára, pár tízezer forint értékben, meg még egy-két kisebb ajándékot. Szegény kicsilány, megértem, hogy nem élné túl, ha nem 3 méteres fenyő lenne otthon, hanem csak 2 méteres.