Amin nicns semmi serules az ugyis vmi havere lesz nem vevoe ebben biztos vagyok...
Targoncaval neki? Hat eleg gyorsan kellett menni.....:)
Maradunk az ujnal szerintem, annyira azert nem olcsoak....
Hasznalt meg utolso darab amit mas is nyitogatott nyomkodott nekem mar nem kell, ha mar ennyi penzt kiad az ember akkor legyen uj, hutot amugy sem par evre vesz az ember. Remelem.:)
Ezzel az utolsó mintadarab-dologgal jártunk mi úgy, hogy (tv, nem hűtő) - körülötte minden le volt árazva keményen, de az nem, mert az az utolsó... tehát nyilván mindenkinek kell.
Értem. Mi is úgy vagyunk vele (főleg a harmadik "levetett", mástól kapott ócskaság után), hogy végre szeretnénk egy egészen újat.
És valóban sok volt a nagyon "ütődött", a srác azt mondta, hogy "nekimentek targoncával", nem esett... lehet, hogy így van, de volt ott egy Lg, a bal oldalán sok kisebb-nagyobb horpadással, bal oldal felső részén két elég szabályos majdnem-lyukkal... (Nálunk a bal oldala nem látszik majd...)
Azért jó, hogy elmentünk, mert választékban felülmúlhatatlan. (Csak - ki tudja miért - a dizájnos Gorenjéket sosem ütik szét... :) )
Láttuk a "tieteket", tényleg nagyon meggyőző, a belső méretek,a nagy zöldséges-fiókok... (Ugye, az üvegtartó polc az ajtón nem ott van, ezért tudnak azok nagyobbak lenni...) Tetszett az üvegpolcok kis pöttyözöttsége is.
Nagyon nagyok az Eluxok is.
Volt ott egy szuper Samsung, nem is láttam rajta külső hibát, de persze már rajta volt a tulaj neve és a szállítás dátuma... :(
Érdekesség: mindig elmondják (a termékvideókon is), hogy hátul, a csöveknekl helyet kell hagyni, ne toljuk egészen a falhoz, le kell adniuk a hőt... Akkor ez a Samsung hogyhogy hátul is teljesen sima??
A jelek szerint azért még lehet ott keresnivalónk...
Azért mi is megnézzük a MediaMarkt-ot, aztán majd beszámolok a Saturn-ról meg az Euronics-ról is...
Nemigen jottek be elegge szet voltak utve. A fekete/szurke LG-nek az eleje par helyen be van nyomva es igy 220ert eleg sok szerintem.
A mediamarktban 250ert lehet megvenni ugy, hogy beszamitjak a regit.
Igy 250ert meg olcsobban jon ki mint barmelyik webes aruhazban megvennem 270ert, mert ugye ott 270 a legolcsobb ar.
Ugynezki holnap megis vesszuk. ( a 3 pluszos Samu 290en 5ev garival de az LG ( 2ev ) jobban tetszik. meghat 40ezerrel tobb a samu es kiszamoltam kb 13 ev mulva kezdene ugymond hasznot termelni ) kompresszor mindkettonel 10 ev gari.
Meg kerdeztuk hitelre, hogy mukodik ez a 0% kamatos dolog de most allitolag csak az ujsagban levo cumokra vonatkozik.
Ha meg hitelre vesszuk maskepp akkor meg kb 27ezer a kamat ra. Igy inkabb egyosszegben lesz.
Hat igen az Eletro-rol nem olvastam sok jot.....
A mediaban 275 korul van olyan samu ami elol teljesen uveg csak nem a fekete verzios hanem a feher. Nem nez ki rosszul, sot....
Megnéztétek? Az a szép, becsomagolt, fekete csíkos LG, ami kiszállításra vár, nem a tietek? :)
Mi végül leléptünk, a két nagyobbacskát itthon hagytuk, de nagyon rövid volt már az időnk. Amit a srác ott mutatott, az elég csúnyán össze volt ütve, pont elöl, az ajtaja...
Electroluxok voltak szebbek, nagyok, kevésbé sérültek, elég olcsók, de arra nem voltam valahogy "ráállva", nem mutattam rá hajlandóságot. Még utánaolvasok azoknak is (csakhogy zajosak, és sokat fogyasztanak :( )...
Kíváncsi vagyok, végül ti meddig jutottatok az ügyben?
Sajnos lebetegedett a kicsi lányom, azt hiszem ma már nem jutok el. Legalább majd beszámolsz :). Az "én hűtőm" gyanúsan olcsó, tudod, az az LG GB7143AERZ, ami olyan, mint amit kinéztél, csak nincs fekete csík az ajtón. 160 ezer ft különbség a normál árhoz képest...enyhén szólva is gyanús. De azért odamennék...
Még azt leírom,hogy a másodjára kijött legjobbnak mondott szakszervízes emberkétől megkérdeztem,hogy hogyan lehet az,hogy egy Liebherr hűtő,amire 25-30 év élettartamot mondanak, 2 év után elromlik?
Mely kérdésre az volt a válasza,hogy egy hűtő minnél többet tud (mint a miénk is), annál könnyebben romlik el.
Szivesen válaszoltam volna neki,hogy valóban, a fenti állítása egy axioma, de ennyi pénzért és ettől a márkától többet várna az ember.
Az első szervízes emberke pedig bevallotta (kicsit őt is beszéltettem, mikor épp nem telefonált a kollegájával), hogy a vásárlás utáni első 2 évben és utána is sok Liebherr hűtő romlik el, így a szervízesek nem unatkoznak.
Vagyis aki naívan azt gondolja, mint mink is gondoltuk, hogy veszünk egy LIebherr hűtőt, és a következő 20 évben erre nem lesz gondunk, akkor az nagyot téved.
Persze biztosan van olyan Liebherr hűtő tulajdonos, akinek semmi baja a Liebherrel, de sok olyan tulajdonos is van a szervízes bevallása szerint is, akinek gond van a hűtőjével.
Vagyis összegésében véve véleményem szerint, nem éri meg sokkal több pénzt kifizetni a Liebherr hűtőért, mert a többi márkához képest hasonló eséllyel fog elromolni.
2009 áprilisában megvettük az akkor a piacon lévő legdrágább, mindent tudó, csili-vili, hiper-szuper, beépíthető Liebherr hűtőszekrényt (csak hűtő, fagyó nélkül), alul 3 db biofresh fiókkal (0 fokos zóna).
2011 ápriisában 1 héttel a garancia lejárta után elkezdett jegesedni a biofresh rész, és rövid időn belül 1 cm-es jég réteg keletkezett.
Többször leolvasztottuk a hűtőt, de nem lett jobb.
Ki hívtuk a szakszervízt.
Először egy olyan figura jött ki,aki telefonos segítséggel próbálta a hűtőt megjavítani, végül ő maga közölte,hogy nem tudja mit kellene vele csinálni, de azért elkérte az 5000 Ft kiszállási díjat.
Majd a boltban, ahol vettük a hűtőt, ajánlották a legjobb Liebherr hűtőjavító szakembert, aki ki is jött, kicserélte a hőérzékelő szenzorokat, elkért 15 ezret, majd elment.
A hűtő továbbra is jegesedett.
Majd a férjem, aki tervező mérnök, szintén szétszedte a hűtőt, megállapította, hogy a hűtő tervezési hibás (nem részletezem miért, mert nem akarok hülyeséget írni).
Végül a biofresh rész maradt 0 fokon, viszont a fenti normál hűtő részt 9 fokra állította be a férjem, és így több mint egy éve nem jegesedik a hűtő alsó része.
De azért az vicc,hogy egy több százezerért vásárolt hűtő úgy használható, hogy 9 fok van benne.....
Szóval már a Liebherr sem a régi, és a szakszervízes emberek sem állnak a helyzet magaslatán.....
Nagyimnak van egy 9 éves Siemens hűtője, még eddig semmi baj nem volt vele, és nem is volt drága.
A családban elég sok Siemens és Bosch készülék van, mind 3-9 éve remekül működik.
Itt talaltam jo arban hutoket csak kerdes mi bajuk van.:) ...............
Ügyes vagy, köszi az infót. Hát igen, kérdés... Láttam is olyat, ami bejönne, hívtam is őket, csak épp nem veszik fel. (Talán, mert nagyon péntek van...)
Elvileg "csomagolás-sérült és szépséghibás termékek. De van köztük 160 er ft-tal leárazott is !!! (Biztosan roncs... :( )
Köszi a választ, bár továbbra sem értem, hogy akkor ugyanannál a típusnál miért jelenik meg a kétféle jelölés (automaktikus leolvasztás, no frost).
és akkor melyik a jobb? Gondolom a No frost, mindenki azt keresi... (bár nyilván hangosabb, többet fogyaszt stb., de úgy tűnik a hozzászólásokból, hogy az előnyök bőven kompenzálják a hátrányokat...)
Közben kicsit félek is a Gorenjéktől... Mert nem sokat tudok róluk.
Szeretnék egy teljesen No Frost rendszerű hűtő-fagyasztó kombinációt vásárolni. Minimum 200 literes normál rész és 100-130 literes fagyasztó rész kellene, hogy legyen. Fontos a jó minőség, és megbízhatóság. Merre induljak el??? Még az is kérdés, hogy egybe vagy külön legyen a két rész. Minden javaslatot szívesen fogadok.
A dragabbikban pl van gyorsfagyasztas meg italtarto racs, vajtarto, sajttarto, Rádió/üzenetrögzító/receptkönyv, nyitott ajtó hangjelzés es ventilator ami az olcsobban nincs.
A "hűtési rendszer" a drágábbnál: "statikus", az olcsóbbnál "no frost", miközben mindkettőnél egyformán "automatikus leolvasztást" ír a normál térnél és "kézit" a fagyasztónál.
Akkor nem értem, mi az a hűtési rendszer, vagy mik ezek a leolvasztás-kategóriák...