Keresés

Részletes keresés

coleng Creative Commons License 2007.11.30 0 0 4090
A cikket én is végig olvastam. Véleményem van róla, de azért csatoltam (kommentár nélkül) 4010- hez, mert az előzőekben vita alakult ki a "faluromboló" személyéről.
Előzmény: Árpi (4089)
Árpi Creative Commons License 2007.11.30 0 0 4089
Bocs, én meg nem átallottam az egész cikket elolvasni, és véleményt is alkotni a leírtakról... Nem ígérem, hogy máskor nem teszem.
És továbbra is az a bajom, hogy hülyeségeket mond az ürge, nem az, hogy valamelyik párthoz közel áll. (Mind körül van annyi gátlástalan idióta, hogy ezen az alapon mindet be kéne tiltani.) Meg persze az, hogy hülyeségekért fizetnek ki pénzeket. De ez is kormány- és pártsemleges.

Ceterum censeo a vízművek vezetését rúgják ki!
Előzmény: coleng (4088)
coleng Creative Commons License 2007.11.30 0 0 4088
Nagyságos fejedelem!
Bátorkodom megemlíteni, hogy 4010 előzményére próbáltam utalni a cikk alábbi részletével: "egy ízben arról is nyilatkozott, hogy fel kellene számolni a falvakat, mert azok a XXI. században fölöslegesek és életképtelenek".
Előzmény: Árpi (4086)
rebondo Creative Commons License 2007.11.30 0 0 4087

Na de ki tudja azt megítélni?
(A harasztot zörgetni...ahhoz mindenki ért!)
Előzmény: Árpi (4086)
Árpi Creative Commons License 2007.11.30 0 0 4086
Most mi a baj? Az, hogy olyan céget bíznak meg, amelyik hozzájuk közel áll, mert ők ismerősök? Ezzel én a magáncégemnél is így vagyok. Az, hogy 14 milliót fizetnek ki nekik? Másnál mennyi lenne? Ha ott is ekörül, akkor ez sem lehet baj. A baj szerintem egészen más. Az, hogy ha rossz munkát végeztek, vagy ha ők ugyan jó munkát végeztek, csak nem fogadták meg, amit mondtak.
Ideje lenne már túllépni ezen a "SZDSZ közeli" meg "Fidesz-közeli" marhaságon. Azt kéne nézni, hogy szükség van-e arra a munkára, ha igen, akkor jól végzik-e el, és reális árat fizetnek-e érte, majd a kapott eredményeket megfelelően használják-e fel. Ha ez mind rendben van, akkor örülni kell, ha meg valami nincs, akkor nem azon kéne rágódni, hogy más kapta a koncot, hanem hogy miért osztogatnak bárkinek is.
Vagy ha ők kapták volna, akkor minden szép és jó 14 milláért is? (Vagy nekik 24 kellett volna, hogy annyi marhaságot összehordjanak, és alá is írják, mint véleményüket?)

Előzmény: coleng (4085)
coleng Creative Commons License 2007.11.30 0 0 4085
Ajánlom figyelmedbe:http://www.fn.hu/belfold/0711/14_milliot_kap_szdsz_177350.php
Előzmény: Törölt nick (4010)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.29 0 0 4084
Tied a 2 pont, viheted a hangszórót.
Előzmény: Ertet Lenke (4083)
Ertet Lenke Creative Commons License 2007.11.29 0 0 4083
> Magyarázza már el nekem valaki, hogy miben nyilvánul meg a
> gazdasági jólét, ha nem fogyasztásban?

Boldogság veled, testvérem!

Sajnálhatod, hogy elmulasztottad meglátogatni a múlt heti szent szemináriumunkat. Ott éppen arról hangzott el előadás, hogyan lehet felülemelkedni a kicsinyes, konzum-idiotizmuson alapuló, pézzel mért mindennapokon.

Világhírű előadóink, köztük Dr Hadmaraputri Kharmandekhar professzor szívesen kalauzol téged is, más jelentkezőket is az anyagi világon való felülemelkedés első, tétova lépéseinél.

Mindjárt legelőször arra kérlek, hogy a rendelkezésedre álló valamennyi készpénzt (beleértve ebbe a bankszámlán található összegeket, de az ékszereket, nemesfém tárgyakat is) juttasd el hozzám megőrzésre.

Mihelyt ezt megtetted, részese lehetsz egy rendkívül magávalragadó továbbképzésnek Dr Hadmaraputri Kharmandekhar vezetésével.

Arra kérünk, ne tétovázz, ne késlekedj egy percet sem!
Itt van eddigi életed legnagyobb lehetősége!
A szerencse kopogtat az ajtódon! Nyisd ki bátran, lépj be közénk, légy Te is boldog ember!

Várunk!
Előzmény: Árpi (4082)
Árpi Creative Commons License 2007.11.29 0 0 4082
"A volt miniszter szerint nem csak elkésett, de elhibázott volt a Bokros-csomag is: a második kiigazításnak szerinte már az alapja sem volt igaz, mert bár tény, hogy az előző évi 7 százalékos reálbér-növekedésnek nem volt meg a fedezete, de az nem igaz, hogy ennek következtében növekedett volna a fogyasztás és felborult volna a külkereskedelmi mérleg. Éppen ellenkezőleg: a jólét növekedése ellenére ha minimális mértékben is, de csökkent a fogyasztás."
Matolcsy nekiment Bokrosnak

Én értem, hogy a politikai céljai érdekében egy szakember is mond néha baromságokat, de ez azért erősen túlmegy a jóízlés határain. Magyarázza már el nekem valaki, hogy miben nyilvánul meg a gazdasági jólét (mert ugye itt szigorúan a gazdaságról volt szó), ha nem fogyasztásban? Ez olyan hülyeség, mintha azt mondanám, hogy "kajád ugyan nincs, de én eldöntöttem, hogy jól élsz". No meg az emberek ugye olyan hiperintelligensek, hogy ha tudják, hogy az ország rosszabbul jár, akkor inkább nem költik el a pénzüket, hanem fűtenek vele...

jevelley Creative Commons License 2007.11.28 0 0 4081
Nagyon jó. Köszönöm.
"Már csak arra várunk, hogy az országgyűlés megszavazza a képviselők részére az első éjszaka jogát, és akkor végre teljesen helyreáll a feudális rend. Annak idején amúgy is sokkal jobban ment az országnak. "
Előzmény: coleng (4077)
vargailles Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4080
(bocs: te meg a közalkalmazottat a közalkalmazottal)

LadyB-nek: igen, a munkaszervezés jó lenne ... saját bőrömön tapasztalom ... attól még áll: előbb meg kellene állapodni abban, hogy mit is várunk el az államtól ... az egyik oldalon ugyanis az állampolgári elvárás még mindig magas (tevékenységi köröket illetően), amit a politikai jogalkotás valamilyen szinten igyekszik is kiszolgálni ... a másik oldalon pedig az állampolgári elvárás nagyon alacsony (pénzügyi tekintetben), s ennek is igyekszik a politikai jogalkotás megfelelni ... ebből aztán fejetlenség van, pazarlás van, a munkát sem végzi el ...
Előzmény: Törölt nick (4043)
coleng Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4079
Érdekes. itt is a MÁV fizette:www.hirado.hu/cikk.php?id=212909
Előzmény: Törölt nick (4078)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4078

Akkor a nevezett úr valótlant állít. Nevezetesen HAZUDIK. Vagy ebben a cikkben, vagy élő egyenesben. Egy mai interjúban élőben azt nyilatkozta, a független szakszervezeti vezetőként a szakszervezettől kap fizetést. Az összegre való finom kérdezést úgy kerülte meg, hogy pont annyit, mint a többi vasutas szakszervezet elnöke, nevesítette is Borsik Jánost, és még valakit. A mozdonyos vezető pedig a közelmúltban védte meg, miért kap 850000 HUF-ot havonta. Mert ez egy közepes főosztályvezetői fizetés a MÁV-nál.

Erre mondják felénk, hogy na  .ammeg!

Előzmény: coleng (4075)
coleng Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4077
Ha még nem olvastad:http://www.hirszerzo.hu/cikk.a_toller-ugy_mint_lakmuszpapir.50510.html
Előzmény: jevelley (4059)
coleng Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4076
bocs:láttad
coleng Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4075
Olvass egy kicsit, ha már látadd bocs. http://megintallunkvazze.blog.hu/2007/11/25/the_gasko_saga
Előzmény: Törölt nick (4070)
jevelley Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4074
Halls cukrot?

Az MSZP benyújtott egy javaslatot:
Adjuk nekik a költségtérítést fizetésként. Klassz... Tehát akkor is kaphatják ha nincs költsége. Erre már jeleztem valamikor, hogy ilyet én is szeretnék.... Szerintem a költségtérítés (mint a neve is adja) a keletkezett költségek megtérítésére szolgál. Nem pedig fizetés. Tessék számlát hozni (mint minden magyar állampolgár). JAAAA, HOGY ÍGY ELŐBB UTÓBB KIDERÜLNE, HOGY NINCS IS KÖLTSÉG???

A FIDESZ pedig boldogan lecsapta a magas labdát és leszavazta. (én is ezt tettem volna ezzel a marhasággal amit betrejesztettek...)

Végeredmény: boldog mosolygó sorok a költségtérítés felvételekor pénztárnál.
Előzmény: Törölt nick (4068)
Ladyb Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4073

Ez is tipikus az, amikor mindenki modnja, "persze, a vállalkozónak könnyű, szerencséje volt és ha nekem adnának 10 milliót, én is meg tudnám csinálni" baromságok.

Érdeklődéssel vegyes kíváncsisággal figyelném, vajon valóban meg tudná-e csinálni. :)

Ladybird

http://www.angolnyelviskola.hu

Előzmény: babett anyo (4069)
Ladyb Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4072

:)))))))))))))))

Ugyanez a felnőttképzésben. Most mennek felnőttképzési akkreditációs szakértőknek képzések. Szervező: állami intézmény, aki felügyeli és ellenőrzi (sic!)az akkreditált felnőttképzési intézményeket. Engem is felkértek oktatónak, így belülről látom az egészet. Inkább nem mondok semmit a szervezésről. :))

Ladybird

http://www.angolnyelviskola.hu

Előzmény: Törölt nick (4067)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4071
Bocs: legjobban
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4070
Most a fővasutas tudja legjoban, mit kell az egészségügyben csinálni.....
Előzmény: babett anyo (4069)
babett anyo Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4069
Ó, elméletben én is nagyon sok mindent tudok -akár világszínvonalon is- művelni. Pl. istenien síelek, viszont, a lejtő, hó, hideg a terepen szokott zavarni ; )
De, abban országos szinten is nagyok vagyunk, hogy mindig mindenki jobban tudja a másiknál...
És, nem csak azt, hogy hogyan verhetné végig a fociválogatott a világot.
Elég, ha csak szűkebb pátriánkon belül körbenézünk választások előtt és után.... Eddig minden ellenzék pontosan tudta, mi a kiút, csak aztán valahogy sosem ébredünk arra, hogy legalább egy tized Budaőrssel előrébb vagyunk a megyei jogú városságban...
Előzmény: Törölt nick (4067)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4068
Khhhmmmm....
Előzmény: jevelley (4063)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4067

Nem gúnyolódásbóll mondom, de pár éve a Közgazdasági Egyetem ment csődbe. Olyan jól tudták a nagy fejek, mit kell csinálni.

Oszt a havi kosztpénzt biztos ami zicher alapon az asszony osztja be.....

Előzmény: babett anyo (4066)
babett anyo Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4066
Egyetemistaként az egyik legnagyobb dolog, amire rájöttem a gazdaság elmélethez kapcsolódik. Mert, hogy, ugye neves, elismert közgazdászok is gyakran homlokegyenest mást és mást mondanak, ajánlanak az egészséges gazdaság megteremtéséhez. Keynes v. Friedman, netán Hayek?
Mind nagyon logikus, ha épp az illető tanait olvassa az ember. Egészen, míg a másikéba nem fog.
Aztán rájön, hogy tényleg nincs bölcsek köve, és itt lehet minden igaz egyszerre, csak épp nem lehet őket egyszerre megcsinálni.
Lsd. még mágikus négyszög, és annak mely sarkaira koncentrálunk...
Előzmény: Törölt nick (4065)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4065

A 8 pontból az első 5-ben a lakosságnál lett sokkal több pénz. Tehát nem ellopták, nem elsíbolták, szétosztották.

Oszt mégis rosszabbul éltünk mint 4 éve. Ez hogy lehet?

(Még szerencse, hogy nem lett 14.havi nyugdíj. Pedig volt aki akarta.)

6. Az ÁFA csökkentés meg csak nem baj? Ha az adókat csökkentik, az jó a gazdaságnak, vagy nem? Mintha ezt hallanám mostanság. Bulgáriában is most csökkentik, akkor rosszul teszik?

A 7. ponthoz: A forint alul vagy túlértékelése is kétélű fegyver. Erről is mindíg más a vélemény, ahány embert csak megkérdeznek. Ami jó a kínai gagyidömpinget importálónak (ha erős a pénz) rossz az exportőrnek, kevés pénzt kap a munkájáért. Ha erős, dől be a külföldi áru, nehezen eladható a magyar, belső termék.

De mivel véleményszabadság van, mindenki elmondja az ő vélt igazát és elolvassuk. Holnap a másét, holnapután meg a harmadikét. És ez így a jó.

Hogy aztán kinek mi a szívéhez közelálló, az fakultatív. Mert ha biztosan tudnánk kinek a birtokában van a bölcsek köve, akkor csak annak hinnénk.

Előzmény: deres szádorgó (4056)
jevelley Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4064
Hála istennek nekem csak kocsim van, komcsim nincs...
jevelley Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4063
Az összes párt!
Előzmény: Törölt nick (4061)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4062
Ezt nevezik frakciófegyelemnek. No ebből mindkét oldalon van, volt példa bőviben. Csak minídg a más komcsija a büdöskommunista, a mienk meg a jókommunista.
Előzmény: jevelley (4060)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4061
Kik fúrták meg a törvényjavaslatot?
Előzmény: jevelley (4059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!