Keresés

Részletes keresés

TTAMAS Creative Commons License 2006.06.30 0 0 642

Ahogy mondani szoktam: a húslevest is tésztával eszem, és abban sem paszírozom a húst.

 

A halászlébe is teszel répát, zellert, petrezselymet?

Előzmény: Dydand (640)
comad Creative Commons License 2006.06.30 0 0 641
Tegyél hozzá kis kaprot. Nyam-nyam.
Előzmény: Dydand (640)
Dydand Creative Commons License 2006.06.30 0 0 640
Szia!:)
Nem azért vettem 2 csodás amúrpatkót, hogy alaplét főzzek belőle:))) Megsütöm roston. Én imádom az amúrt, egészséges, száraz, de tudom, hogy nagyon sokan nem is veszik halszámba (aminek meg azért örülök, mert így nem száll el az ára, mint pl. a szürkeharcsáé vagy süllőé).

Amúgy én nem paszírozgatok, nekem a bajai mód A halászlé (Szekszárdon születtem és éltem több, mint 30 évig, talán ez az oka:), természetesen tésztával fogyasztva. Ahogy mondani szoktam: a húslevest is tésztával eszem, és abban sem paszírozom a húst. Nem megharagudni ám érte, kinek a pap, kinek a papné;)
Előzmény: comad (638)
Dydand Creative Commons License 2006.06.30 0 0 639
Ezek szerint nem szereted az amúrt? :)))))
Valami paprikásra gondoltam én is, azt hiszem megfogadom a tanácsod: halászlé lesz.

Harcsát szerettem volna venni, de élő csak gigantikus méretben volt. Fejem-farkam (mármint halfej halfarok) van otthon, amit még teszek a pontyhoz (csuka és harcsa), az amúrt meg azt hiszem jól befűszerezem és megsütöm roston.
Előzmény: Boarhunter (637)
comad Creative Commons License 2006.06.30 0 0 638
Ne hallgass Boarhunterre! Alaplébe kiváló lesz az a két patkó! Már persze ha olyasféle halászlét csinálsz.
Előzmény: Dydand (636)
Boarhunter Creative Commons License 2006.06.30 0 0 637
A pontyból egy jó halászlé, az amurt meg add a macskáknak :-)))
Dydand Creative Commons License 2006.06.30 0 0 636
Nnno, vettem egy 3,5 kg-s pontyot, hozzá pedig két gyönyörő amúrpatkót (11 kilós halból lettek vágva, tényleg hatalmasak:)

Mi legyen belőlük? :)

Üdv: dy
Boarhunter Creative Commons License 2006.06.29 0 0 635

????????????

Miért szálkásította volna el? Én nem mártást főzök, hanem Bajai Halászlét. A haldarabok egészben maradnak, és ha tisztességesen be vannak irdalva, nyugodtan eheted őket. Balinból is finom a lé, pedig ő a legszálkásabbak egyike.

Egyébként csak a fej+gallér és a farok + az előtte lévő szelet került a csukából a lébe, a többi átlényegült sülthallá sok fokhagymával.

Előzmény: massicotte (634)
massicotte Creative Commons License 2006.06.29 0 0 634
Csuka nem szálkásitotta el?
Előzmény: Boarhunter (631)
Dydand Creative Commons License 2006.06.29 0 0 633
afSiH!

Szégyen! Erre azért csak nagyon delíriumos állapotban mertem gondolni, mármint, hogy nem lesz hsz majd' egy hónapig, és lőn....

Ennyire szegényes lett hal és tengeri herkentyű szempontjából az a magyar konyha, ami hajdanán világhírű volt ebből a szempontból (is) ?!

Én ezért -tüntetőleg- ma beírom a vacsoránk, ami körözöttes orosz pácolt hal: JUHTÚRÓS körözött, azaz nem sima (juhtúró, vöröshagyma, fokhagyma, tehéntúró, paprika, tejföl, kefír, bors, só, sajtkrém) alapon egy citromos pácolt hering pirítóson, kevés vörös kaviárral és vodkáv... izé, innivalóval... és uborkasalival (uborka, só, bors, fokhagmya, cukor, ecet, víz, tejföl)!!! Utána füstölt szardínia (nem, nem az olajos, hanem frissen -mondom frissen !!!- vásárolt füstölt hal!!!)

És ezek után -mert nagyon felment a pumpa, mert nincs itthon olyan ember, aki megosztaná velünk halélményét- holnapra valami finom paprikás halat gondoltam: reggel veszek egy 3-4 kg-s harcsát, vagy egy 2-3 kg-s pontyot és egy 2 kg-s csukát, vagy kecsegepöri lesz, még nem tudom, de mindenképpen kigondolok valamit....

Ez azért tényreg nem semmi, mármint hova tűntek a halevő vitézek? :((((


Üdv: dy
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.06 0 0 632
Mi is.:-)
Előzmény: Boarhunter (626)
Boarhunter Creative Commons License 2006.06.06 0 0 631

Nem variáltam, egy kettes ponty, némi pontyfej-farok, meg pár csuka alkatrész.

A paprika arról a környékről származik, ahonnét a Tiéd is, egy Bajai cimborám szerzi minden évben...hát az nem hazudik...

Erőset nem tettem bele a család miatt, és félfövésben kapott egy kis kékfrankost hogy ne főjjön szét a hal.

Előzmény: Dydand (630)
Dydand Creative Commons License 2006.06.06 0 0 630
Nagyon jól néz ki! Milyen halakból készült?
Előzmény: Boarhunter (626)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.06.06 0 0 629

afSiH! HALi Oiuz!

Egészségetekre!

Mi, - szándékosan itthon "felejtettek" nem is csuklottunk, - tehát felénk se

gondoltál,...:( meg is érdemelted a hömlökből való erős gyöngyözést!:-)

Ez az elfogyasztott halaid végső, nemes bosszúja volt, s talán nem isch annyira a chili erőssége. . .!

11 hónappal ezelőtt (52-es hsz.), hasonló jókat regéltem e helyről! Elégedettségedet olvasva tartós(an) maradt a kifogástalan minőség!

afSiH!  

 

 

Előzmény: oiuz (628)
oiuz Creative Commons License 2006.06.06 0 0 628

HALi Mindenkinek, és persze

afSiH!!!!!

 

Úgy látom, hogy itten egy komoly többrésztvevős halászlépárbaj kezd kialakulni(nem tudom, hogy többrésztvevős rejtett kihívásos küzdelmet lehet-e párbajnak nevezni, hiszen nem is ketten vannak és nem is hívta ki egyik a másikat, de ettől talán tekintsünk el) ... amihez csak minden résztvevőnek sok szerncsét tudok kívánni!

 

Én is becsatlakoznék egy bemondásos Szegedi Fehértói Halászcsárdai Pontyhalászlével, melynek az íze és összetétele NEM hagyott kívánnivalót maga után. Némi csilipehellyel (nem túl apróra tört, magokkal együtt szárított piros macskapöcse paprika) turbózva 100 fokosan, minek következtében átizadtam a pólomat, és homlokból erősen (nagyon erősen) gyöngyöztem, minek következtében a feleségem többször is ki akarta hívni a mentőket, de én megakadályoztam..... (oiuz a hős)

 

Szóval a párbajozóknak azt tudom mondani, hogy:

 

halászlé-ki halászlé (kard-ki krd után szabadon)

És győzzön az aki tud!!!!

 

Én az evés részben jeleskedem, itten várok virtuális kihívóra....

a főzést másokra hagyom....

(HIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHIH)(sk.)

 

oiuz

 

ja

afSiH

 

Mooni Creative Commons License 2006.06.06 0 0 627

Nálunk is volt a hétvégén halászlé, hogy szaporítsam a hal(at is) kedvelőket, igaz  fazékban főtt, de mind egy szál(ká)ig elfogyott. Jóapám fogta a hozzávalókat pontyot és némi keszeget.

off

Bográcsban a múlt hétvégén rotyogott birka pöri.

on

Üdv: Mooni

Boarhunter Creative Commons License 2006.06.06 0 0 626
A szöveg lemaradt. Szal azt a fényképet nyílt provokációnak tekintettem :-)
Előzmény: Dydand (623)
Boarhunter Creative Commons License 2006.06.06 0 0 625

Íme

 

Előzmény: Dydand (623)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.06.02 0 0 624

afSiH!

HALtársi üdvözlettel köszön(t)öm cseresznyéddel és macskapöcsűddel kadarkásított halászlédet! Jó'ccakát!

afSiH!  

Előzmény: Dydand (623)
Dydand Creative Commons License 2006.06.02 0 0 623
afSiH!

Kulináris Kolléga, üdvözletem!

Lassan elkészül az esti hal (egy finom bárány-nyúl húslevessel párhuzamosan fő) a készítés közben lekaptam és ide illesztem a HALtársak tiszteletére:
(ponty, amúr, szürkeharcsa, bogyiszlai paprikával. Saját termesztésű cseresznyével és macskapöcsével -no és jóféle kadarkával- lesz fogyasztva)













Mindenkinek üdv: dy
Előzmény: kulináris kóstológia (622)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.06.02 0 0 622

Imént lemaradt...

afSiH!

Aaaazt az ajkai pattanósát!:-)

Tegnap ilyenkor előfordultam ugyan a Bosnyák téri piac halaspultja előtt is, de az én tatyómba vhogy nem pattantak a HALságok?! 

A tegnapi, s mai menünk itt nagyon OFF, így hát afSiH!

   

Előzmény: Dydand (620)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.06.02 0 0 621

A legutóbbi PKM-ben látottakhoz, olvasottakhoz viszonyítva virtuálisan isch tuti

10 ujjasnak látom készre főzött (bajai/szekszárdi módra?) készült halászlédet!:-) 

Előzmény: Dydand (620)
Dydand Creative Commons License 2006.06.02 0 0 620
afSiH!

Ma véletlenül a táskámba pattant egy kevés ponty, némi amúr és harcsa társaságában. Nem is tudom mit kezdjek velük, azt hiszem az lesz a legjobb, ha halászlét készítek belőlük este :)
Dydand Creative Commons License 2006.06.01 0 0 619
Köszi! Felhajtom:)
Előzmény: TTAMAS (618)
TTAMAS Creative Commons License 2006.06.01 0 0 618
Szerintem jó.
Előzmény: Dydand (617)
Dydand Creative Commons License 2006.06.01 0 0 617
Igen, néztem, hogy hosszabb időt is írtál. A könyv ezek szerint jó!? Tehát szerinted hasznos? Mert akkor rástartolok én is.
Előzmény: TTAMAS (615)
TTAMAS Creative Commons License 2006.05.31 0 0 616
Előzmény: TTAMAS (615)
TTAMAS Creative Commons License 2006.05.31 0 0 615

A töményebb oldatban.

 

Forrás: Egon Binder Füstölés c. könyve. Jó kis könyv, érdemes megvenni, ha valaki találkozik vele.

Előzmény: Dydand (614)
Dydand Creative Commons License 2006.05.31 0 0 614
Ez nagyon jól hangzik!!! 3-4 óra elég a pácoláshoz?
Előzmény: TTAMAS (613)
TTAMAS Creative Commons License 2006.05.31 0 0 613

10-12 órás pácoláshoz 1 kg só 12 liter vízben feloldva.

Alap fűszerkeverék: 2 rész szemes bors, 2 kész koriandermag, 1 rész szegfűbors, 2 rész borókabogyó. Mozsárban, vagy ennek hiányában zsacskóban kalapáccsal durvára törve. Fűszerezés ízlés szerint, de inkább kevésbé, mint túlzottan, hogy a hal íze érvényesüljön.

(3-4 órás páchoz az 1 kg só 8 liter vízben oldva)

 

Pácolás után a halakat le kell öblíteni és lecsöpögtetni.

Előzmény: bd (609)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!