Keresés

Részletes keresés

csilkat Creative Commons License 2011.02.01 0 0 1080

Sziasztok!

Márciusban 3 hétre megyünk Palawan szigetre és Coronba. Végigolvastam a fórumot, meg még egy-két dolgot a netről, és emellett döntöttünk. Valaki azt írta, hogy itthonról is lehet repülőjegyet foglalni belső járatra úgy, hogy fizetni csak ott kell. Ezt melyik légitársaságnál lehet és hogyan? Szállást még nem foglaltam - van aki szerint nem is kell - de ha van valakinek jó szállástippje, azt megköszönném. Meg egyébb ötleteknek is örülnék. Ez lesz az első "nagy utazásunk", ezért minden tipp jól jönne. 

Tényleg: nem jön valaki ugyanakkor arafelé?

CamdenStar Creative Commons License 2011.01.02 0 0 1079

Szia Astrocita!

Én ezt az utat fordítva tettem meg, Banaue-ból Manilába. Négy közvetlen járat ment naponta, kettő reggel és kettő este. Szerintem ennek csak úgy van értelme, hogy ellentétes irányban is megy busz reggel is és este is.

Előtte Banaue-ba Dau-ból mentem (mert a Clark reptéren léptem be az országba) Baguio-n és Bontoc-on keresztül. Ez az út időben sokkal hosszabb a rossz minőségű utak és buszok miatt. Ez azért lehet érdekes neked, mert hát hol van a Pinatubo? éppen Dau-tól néhány kilométerre. Tehát, ha reggel nem jön össze az út Manilából közvetlenül Banaue-ba, és el akarsz menni a Pinatubo-hoz is, akkor nem feltétlenül kell visszamenned Manilába.

Tehát, csinálhatod ezt is:

- reggel 4 körül megérkezel Manilába,

- busszal elmész Dau-ba (ez kb. 3 órás út),

- elmész a Pinatubo túrára,

- a túra után felszállsz a buszra és elmész Baguio-ba, ott alszol egy éjszakét,

- másnap kora reggel utazol tovább Bontoc-ba (kb. 7 óra)

- Bontoc-ban átszállsz a Banaue-i buszra vagy jeepney-re (kb. 2 és fél óra)

Ebben persze nem kis kockázat van, ha kevés az időd, mert könnyen megcsúszhatsz. Én például nem az első busszal mentem Baguio-ból Bontocba és már nem értem el a Banaue-i buszt, így Bontoc-ban is töltöttem egy éjszakát. Ha minden összejön, akkor is veszítesz egy nappalt a Manila-Pinatubo-Manila-Banaue tervhez képest, mert másnap reggel helyett csak másnap este érkezel Banaue-ba.

A Pinatubo túráról sajnos nem tudok semmit. Ezek gondolom Mabalacat, Dau, Angeles vagy Capas településekről indulnak. Ezek jeepney-vel néhány perces távolságra vannak egymástól, az első három össze is van nőve.

Persze, ha jól értem, neked az lenne a legjobb, ha rögtön a Manilába érkezés reggelén el tudnál menni Banaue-ba. Ez összejöhet, majdnem biztos vagyok benne, hogy van reggel busz, hiszen a másik irányból van.

Neten megtalálható hivatalos menetrendről, pláne online buszjegy foglalásról szerintem ne is álmodj. Én legalábbis márciusban nem találtam. Nem hiszem, hogy azóta ez változott.

Előzmény: astrocita (1076)
CamdenStar Creative Commons License 2011.01.01 0 0 1078

Kriszti,

Szerintem Manilában lenni 2 nap is sok.

Helyek ahol jártam és tudom ajánlani:

1.) Batad falu rizsteraszai és a Tapplya vízesés: na ez az amit semmiképp nem szabad kihagyni. Banaue-ban tudsz megszállni és onnét kirándulni Batad faluba. Bár találkoztam turistákkal akik Batad faluban szálltak meg, de ez nagyon bizonytalan, és itt vízre, villanyra ne számíts.

2.) Boracay sziget: nagyon szép nyaralóhely sok turistával, bárral, étteremmel, de nem szállodaláncos helyet kell elképzelni (szerencsére).

3.) Bantayan: csodálatos beach van Santa Fe-ben sok egyszerű szálláshellyel, itt kevés turista van, sokkal-sokkal nyugisabb mint Boracay, itt tényleg csak pihenni lehet.

4.) Bohol sziget:

- lehet kirándulni a Csokoládé hegyekhez,

- lehet menni tarsier-t nézni (kis jedi állatkák)

- Pangalo szigeten van egy gyönyörű strand (Alona Beach) és sok jó merülőhely

Mindoro sziget nekem nem nagyon jött be. Fülöp szigeteki viszonylatban nem igazán szépek a strandok, sok a prostituált, inkább csak bulizó helynek jó férfiak számára. És állítólag a merülő helyek is jók, de ezt nem próbáltam.

A nagyvárosok, ahol jártam, mind borzalmasak voltak.

Helyek ahol nem jártam és ezt nagyon sajnálom:

1.) Donsol: mert itt lehet snorkelezni cetcápákkal (whale shark)

2.) Palawan sziget: mert állítólag gyönyörű strandok vannak itt, és a sziget belsejéről is szép képeket láttam. Legközelebb ide biztosan elmegyek.

Szállást a nyaralóhelyeken nem érdemes előre foglalni, ezeken a helyeken tutira gyorsan találsz. Én sehol nem szoktam előre foglalni, és egyedül Iloilo City-ben tartott egy kicsit tovább szobát találnom, de oda meg ne menj, mert nincs ott semmi.

Én összesen kétszer repültem országon belül, Iloilo City-ből Cebu-ba és Tagbilaran-ból Manilába. Több fapados repülőtársaság van, de elég megbízhatatlanok. Érdemes úgy jegyet foglalni, hogy egy esetleges törlés esetén még a következő gép is jó legyen (pl. így sem késed le a haza induló gépet...). Hajót vagy kompot csak közeli szigetek között érdemes használni. Szárazföldön a busz vagy a jeepney a megoldás.

Remélem tudtam valamit segíteni.

Előzmény: Kittim (1072)
inutil Creative Commons License 2010.12.23 0 0 1077

Én nyáron voltam a Pinatubo-nál. Nagyon korán az indulási helyen (Capas) kellett lenni. Reggel  6 órakor indult a túra. (Előző nap 10 órakor már nem tudtunk menni). Először egy bő másfél óra jeep-pel, majd fél óra gyalogtúra a tóhoz. Útközben megállás az aeta-knál (helyi bennszülöttek). Összességében közel 5 óra volt indulástól érkezésig. És ebben még nincs benne Capasban az ebéd és az esetleges masszázs. 

Manila-Capas út szerintem kb. 3 óra hosszú.

Üdv: inutil

Előzmény: astrocita (1076)
astrocita Creative Commons License 2010.12.17 0 0 1076

Sziasztok, jan 18-án érkezem reggel 4 körül Saigonból Manilába. A tervem, hogy eljussak mihamarabb Banaue környékére. Olvastam a Lonelyben, hogy vannak buszok amik 9-10 óra alatt elvisznek, de ezek menetrendjét sehol nem találtam. Tudna nekem valaki segíteni, hogy létezik- e menetrend. Hogyan tudnék foglalni rá jegyet, még mielőtt odaérek, ergo neten. Az ohayami trans rol némi infom van. Ha pedig valóban csak éjjel megy, akkor a másik kérdésem az lenne, hogy egy nap alatt Pinatubo vulkán kirándulás lehetséges e, amíg várnék a buszomra. Manila városát kihagynám. Köszönöm a segítségeket

kirika Creative Commons License 2010.11.19 0 0 1075

Szia Vinnie Jones!

Lassan jöhetne a következő sztori!

Kíváncsian várom 

Baguio, Sagada, Banaue, Batad, Sabangi történeteidet is!

Kicsit több infóval (szállásaid,árak..) ha lehet.

Köszi

Üdv.

Előzmény: VinnieJones (1074)
VinnieJones Creative Commons License 2010.11.07 0 0 1074

Ketszer 21 napom allomasai Fulop-szigeteken (2009/2010):

...

XI.14. Manila (Fülöp-szigetek/Luzon-sziget)

XI.15. Pagsanjan

XI.18. Sabang (Mindoro-sziget)

XI.19. Sinandigan

XI.20. White Beach

XI.21. Boracay-sziget

XI.24. Iloilo City (Panay-sziget)

XI.25. Lungsod ng Dumaguete (Negros-sziget)

XI.27. Apo-sziget

XI.28. Lungsod ng Dumaguete (Negros-sziget)

XI.29. Larena (Siquijor-sziget)

XI.30. Tagbilaran (Bohol-sziget)

XII.01. Carmen

XII.02. Panglao (Panglao-sziget)

XII.03. Cebu (Cebu-sziget)

XII.04. Clark (Luzon-sziget)

XII.05. Kota Kinabalu (Malájzia/Sabah)

...

...

I.05. Clark (Fülöp-szigetek/Luzon-sziget)

I.06. Baguio

I.07. Kabayan

I.08. Sagada

I.10. Banaue

I.11. Batad

I.13. Manila

I.14. Puerto Princesa (Palawan-sziget)

I.15. Sabang

I.18. El Nido

I.22. Coron (Busuanga-sziget)

I.26. Manila (Luzon-sziget)

...

Egy januari hetfoi napom:

448. nap

1944. Szeptember 24. Reggel 6 ora elott nehany perccel.

...A parancsnokon kivul 10 masik japan katona siet a dombtetore. Bar meg az est volt az ur lassan a hajnal tovaszall es egy ujabb nap veszi kezdetet a csodalatos Fulop-szigetek egy eldugott tropusi paradicsomaban. A dombtetorol lenezve a kulonitmeny vezetoje buszken konstatalja, hogy bar nehany nappal ezelot sulyos vesztesegeket szenvedtek Manilanal, azert igy vesztett csata utan is mennyire eroteljes es bizalomgerjeszto a megmaradt flotta latvanya, ahogy Corontol nem messze az palmafak altal ovezett obolben probalnak megbujni a kovetkezo bevetesig. A zaszlofelvonast epp idoben fejeztek be a katonak. A meleg szel belekap es buszken meglengeti a szigetek dombjai mogul kikukucskallo nap fenyenel a Felkelo Nap Birodalmanak zaszlojat.

Ugyanekkor 340 tengeri merfoldnyire eszakabbra a 38th Task Force zaszloshajojan:

"Banzai! Tamadas! Fustoljuk ki a sargakat!" Es avval a ragojat Vice Admirall Willaiam F. Helsey odanyomja a taktikai szobaban elhelyezett oriasterkepen Busuanga-szigetere. Elegedetten szoritja ossze kezet a mellkasan amikor meghallja, ahogy ugyanebben a pillanatban izgatott es hangos parancsok kisereteben a repulogephordozo anyahajok fedelzeten felduborognek a repulogepek. 86 darab Grumman H6F Hellcat es 24 darab Curtis SB2C Helldiver motorja bog fel es indul el a tobb, mint 500 kilometernyire kijelolt celjahoz. Az emberiseg torteneteben eddig meg sohasem inditottak nyilt vizrol ilyen messzire katonai akciot. Cel: a Japan Csaszari Flotta megmaradt hajoinak a megsemmisetese es ezaltal Fulop-szigetek felszabaditasanak felgyorsitasa.

Reggel 9 ora. Az elso gepek megerkeznek Busuanga szigetehez.

A pilotak meg nem tudjak az ellensegnek milyen legvedelmet sikerult kiepeteni az elmult nehany napban illetve a hajok pontosan mely oblokben, mely szigeteknel helyezkednek el. Miutan viszonylagosan bekesen szemlelhettek a lenyugozo tropusi paradicsomot fenntrol, nehany kor megtetele utan egyseges mehkaskent osszeallva inditjak meg vegzetes kuldetesuket. Tobb, mint feloran at tart mig megszabaditjak magukat a gyilkos terheiktol es mint macska - eger harcaban, ugy semmisitik meg egyenkent a hajokat. Kozel 20 kulonbozo osztalyu hajot kuldtek orok tengeri sirjukba a pilotak mielott elindultak volna vissza az anyahajojukra. A kuldtetesben resztvett repulogepek legnagyobb veszteseguket ekkor ertek. Sok gep egyszeruen nem talalt vissza es a Del-kinai tengerbe veszett mig mas gepeknek egyszerun kifogyott az uzemanyaguk mielott biztonsagosan landolhattak volna...

2010. Januar 25 (Hetfo).

Meg mindig nem ertem, ha szinte semmi hullam nincs a tengeren es a hajonk bar kicsiny de azert eleg rendesen osszerakottnak tunik, hogy a feszkes fenebe lehet, hogy az a ici pici motoros halaszcsonak ami kb 500 meterre haladt el tolunk hogyan kelt olyan hullamokat, hogy abba megrazkodunk!?! Na mindegy, biztos van valami magyarazata de kulonosebben nem izgat. Bar jo lenne valami ami eltereli a figyelmem a sajat izgatottsagomrol. Lassan egy oraja hagytuk magunk mogott Coron kikotojet. A celhoz erve egyre jobban izgatott vagyok. Sot! Akar mondhatnam azt is: izgulok! Hiaba van gyonyoru napfenyes ido, hiaba a megszamlalhatatlan kisebb es nagyobb paradicsomi sziget, ra kell jonnom, hogy ez a buvarkodas tul nagy falat nekem, hogy csak ugy felvallrol rutinbol megoldjam. Megoldom en! Nincs avval problema, de a fenebe is, ki hallott mar olyat, hogy valaki nem tud uszni es 37 meter melyre indul egy II. vilaghaborus roncs belsejebe? Szerencsere volt mar nehany merulesem itt a Fulop-szigeten az elmult hetekben, de bar minden egyes alkalommal egyre jobban es jobban ment, mindig rakellett jonnom, hogy bizony ez a buvarkodasdi nekem tul nem is olyan egyszeru. Hiaba mentem el eloszor egy frissito tanfolyamra meg Sabangban, mindig vetek valami alaphibat aminek elobb utobb megiszom a levet; gondolok ilyenekre, mint az elso merulesem alkalmaval elfelejtettem 5 meteren megallni es a divemaster visszahuzasat abszolute nem ertettem vagy a negymeteres tengeri kigyo fele usztam Apo-szigetenel amikor az eleg vilagosnak kell lenni minden buvarnak errefele, ha az megmar, akkor az ellen nincs ellenszer vagy amikor volt "aramlat" merulesunk akkor nem artott volna elotte egy fokkal magasabb kurzuson resztvenni es nehany tucat merulest veghezvinni elotte... De ezek szamomra mind rendbe is vannak, viszont a legnagyobb param, hogy rengeteg oxigent hasznalok el. Hiaba, na! Ha egyszer nyitva marad a szam a latvanytol! Ugyan mit tehetnek???...:) Viszont ez 37 meteren egy oriasi vasroncs belselyeben mar tenyleg problema, ha esetleg beszorulok (nem elfelejteni nagydarab allat vagyok) minden korty levego szamit. Na persze arrol nem is beszelve, hogy "Open Water Diver"-kent, ami ha jol emlekszem 18 meterig enged le, mi a fenet keresek 37 meteren ahol aztan minden eddig tanult fizikai es biologia torvenyt felulir a melysegben ramnehezedo nyomas!?! Vajon mennyivel hamarabb fogy el a levegom? Lesz-e idom a ketszeri aklimatizalodasra? 10 meteren 3 perc, 5 meteren 5 perc? Vagy forditva? Ez itt a nagy kerdes? - mar most elfelejtettem.... na jo! Ha mar itt vagyok lemegyek, de ha visszajovok es tul leszek ezen a napon valami nyugisabb dolgot csinalok ezutan. Na jo, ebbol eleg volt! Nem ezert vagyok itt. Mit ragom magam? Tok felesleges. Igy inkabb bekapok egy banant, hatradolok kenyelmesen a padomon a fuggoagyra felpakolom a labam es korbenezek a vizijarganyunkon. A ket helyi Filippino sracon latszik, hogy tudjak mi a dolguk. Idehozni a buvarokat majd visszavinni oket. Egyszerunek tunik, megoldhato es meg is oldjak emiatt nem kell, hogy a fejem fajjon. Robint a Sved haveromat fiatal (24) kora ellenere jozanul gondolkodo arcnak ismertem meg az elmult napokban - kiveve ha elokerult a rumos uveg - es miutan otthon melytengeri kutatasokat vegez, plusz volt mar jonehany merulese koztuk a 42 meter mely "Blue Hole" Beliznel - ami nekem kimaradt hiaba vartam 5 napot, hogy a vihar lecsendesuljon - valamint rumot sem lattam a hajon szinten megnyugtatott, hogy omiatta sem kell, hogy a fejem fajjon. A csapat utolso tagja Thomas a nemet Divemaster. Eddig csak helyi divemasterekkel merultem akik nagyjabol letojtak, hogy alig van tapasztalatom es bizony ez anno eleg rendesen alaasta az onbizalmam. De miutan ez esetben nemet a fonok emiatt sem izgulok, mert latszott a szemen, hogy erti-erti mi az en nagy gondom – “nyugi, relax lemegyunk, racsodalkozunk a vilagra es feljovunk - egyutt!” - Akkor ez is kipipalva. Jujjjj de izgiii! :) Ezen mar mosolygok en is. Alig varom, hogy vegre elesbe menjenek a dolgok. De azert izgulok is eleg rendesen egyik bilologiai jele, hogy 2-3 percenkent megyek dobni egy pisit...:) Aztan meglatom a Jolly Joker, Mega Asz kartyamat ami eddig mindig segitett - de vajon ezuttal is segiteni fog? - Az otvenes evekbeli Aranycsapat retro mezet a hatan oriasi 10-es szammal es Puskas felirattal. A sved srac csodalkozik azon, hogy miert huzom a buvar ruhara a mezt a nemet srac es a ket Filippinon meg az, hogy lattak mar ennel nagyobb faszsagot is eletukben. Ez lesz az 5. merulesem Ocsi bacsi mezeben. Juuujj de izgi! Azelott a Kispest mezemben "nyomtam" de azt meg juniusban otthagytam az egyebkent szinten Honved szurkolo Toaso Elodnel amikor meglatogattam a la paz-i San Pedro bortonben. Neki nagyobb szuksege van a szerencsere, mint nekem. Egy kis muanyag flakon jelzi a roncs helyet. Kozel 1.5 orat tartott az ut idaig. A Birodalmi Japan Haditengereszet egyik buszkesege a 118 meter hosszu Akitsushima seaplane tender http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_seaplane_tender_Akitsushima

nyugszik alattunk. A sullyedes kozben oldalalra fordult hajo 37 meternel fekszik a tengerszinthez legkozelebbi pontja meg 20 meteren. Az ido derult, a viz azurkek, tiszta. Bizakodva es izgatottan tekintek a kicsiny motorosunkrol le a melybe. De nem latok semmit. Konyorgom egy 118 meteres tengeri gyilkologepet nem latok? Hogy a fenebe? Sebaj. Majd par perc mulva. A nemet srac int, hogy gyerunk a vizbe, de vigyazzunk a “...”-re - mit tudom en mire es kapaszkodjunk meg a “...”-be mi tudom en mibe. Tul izgatott voltam, hogy odafigyeljek. O ugrott a vizbe es lattam, hogy egy nagy kotelbe kapaszkodik. Aham! Szoval abba kell belekapaszkodni. Oksa! Semmi gond! Mar ugrottam is a vizbe. Ahogy csobbantam nagy meglepetesemre nem felfele a felszinre emelkedtem, hanem egy igen eros aramlat oldalra lokott a vizalatt tartva. Szerencsere a hajonkon volt egy kis oldalszarny amit eddig ugy tudtam, hogy viharnal segit elkerulni a felborulast de ez esetben halatt adtam az egnek, hogy arra is jo, hogy egy felelotlen "buvart" is megfogjon ha az nem figyel az eros aramlatra. Eppenhogy beletudtam kapaszkodni. Szinte a legvegen. Ha most elengedem, akkor az aramlat magaval szippant az obol kozepebe talan a melyere is... elkezdtem izzadni. Szoval “az aramlat” az amire figyelni kellet volna. A sved srac elottem rugkapal par meternyire. Latszik, hogy o is meglepodott, hogy ez aramlat mennyire eros a maga alattomossagaval. Haaaat, hogy is mondjam egymasra tekintve nem nyugtattuk meg egymast. Iszonyatosan eros volt az aramlat. Szinte meroleges lebegtem ugy, hogy ket kezzel gorcsosen kapaszkodtam a szarnyba. Egyik kezemmel megigazitottam a maszkom es a szamba vettem a regulatort es ettol a pillanattol kezdve hiaba voltam meg a felszinen mar a palackombol hasznaltam az amugy is szukos levegokeszletem. Nagyon lassan huztam magam egyre kozelebb a kotelhez, a sved srac hatrafordulva hatuszasba tolta magat, en ehhez nem ereztem eleg onbizalmat. Mar legalabb 3 perc telt el es meg mindig a felszinen benazunk. Szerencsere Thomas nem tunt izgatottnak erezni lehetett ha valami meg ennel is rosszabbra fordul o ott van, de meg nem most! Pedig mar nincs messze az "ennel is rosszabb". A kotel azert van, hogy abba kapaszkodva araszoljunk le a melybe, fogjuk erosen, mert csak ugy mehetunk le. Meg a hajon megbeszeltuk, hogy en vagyok a masodik, Ha van valami gond legyen aki segitsen minddket iranybol. Elindultunk lefele. Meroleges lebegtem a vizben ez az aramlas elvezhetetlenne teszi a merulest vagy mit fogunk csinalni, lemegyunk meg vissza egybol?! Mert hogy itt szabadon buvarkodni nem lehet az biztos! Akkor mit keresek itt? Vagy mi van? Tele a fejem minden kerdessel amit csak tobb tapasztalattal tudnek jozanul megvalaszolni, kicsit mar felek is, nem csak izgulok. A kotel tele van csigakkal, moszatokkal meg mindenfele tengeri herkentyuvel ami az elmult evekben(?) megtelepedett rajta vagy gusztustalanul nez ki vagy iszonyatosan eles... Robin megbok, hogy szoljak a nemet sracnak. Fel akar menni vagy mi... Tessek??? Es velem mi lesz?... felmennek mindd a ketten en maradok. Kb 5 meteren vagyok 5 perccel azutan, hogy vizbe pottyantam. Nem sok mindenben vagyok biztos, csak abban, hogy ennek mashogy kellene menni... A divemaster egyedul ter vissza probalja elmutogatni a srac nem jon velunk. En ok vagyok? Az hat! Biztos? Nem! De en lemegyek! Mert leakarok menni! Oke! Ha van valami gondom, nyugodtan forduljak vissza! Na azt mar nem! Elindultunk lefele. Meg mindig semmit sem latok, mert rengetek tengeri porszemet, moszatot, kis halat ragad magaval az aramlat. Mar 10 meteren vagyunk a buvaroram szerint. De hol a roncs? Meg mindig semmi! Nehany masodperccel kesobb a masik oldalamra tekintek. Egy oriasi arnyekot latok. A szemem kezd huzzaszokni a melyseghez es ahogy telik az ido ugy javul a latasom es ugy huzom magam egyre lejjebb. 15 meteren mar remekul kilehet venni a hajot a viz kitisztult, amikor felnezek latom a kicsiny hajonkat is. Kirazott a hideg. Libaboros lettem ettol a gyonyoru latvanytol. Elkezdtem egyre melyebben es melyebben es hosszabban es hosszaban venni a levegot. Leragadhattam mert Thomas rancigalt, hogy gyerunk tovabb. Lassan a kotel vegehez ertunk az aramlat meg mindig nagyon eros, hogyan tovabb? Csak gyere batran intett felem. Alig 1.5-2 meter van meg a kotelbol a srac alattam kb 1 meteren elengedi a kotelet es elkezd lebegni... hihetelen, hogy engem meg sodor az aramlat es sziv, es sziv magaba... akkor addig kell nekem is lemennem. Ott mar talan nem leszek az aramlat jatekszere. A kotel vegen az aramlat elhal. Hihetetlen! Lebegek! Buvar vagyok! Buvar vagyok! ... Alig ocsudtam fel ebbol a csodabol egy masik csoda tagloz le ahogy felnezek. Szinte egymas szemebe nezunk a Akitsushima-val. Ahogy kiveszem o engem jobban lenyugoz mint en ot... micsoda pillanat! Meg halalaban is micsoda erot, batorsagot sugaroz ez a roncs... es en itt vagyok vele kettesben (tegyuk fel ez esetben Thomas is en vagyok :) Nagyon lassan kozelitek fele, szinte az egesz latomezomet O tolti ki. Hatalmas! Gyonyoru! Felelmetes! Izgalmas! Lenyugozo! Es egyben halalos is... Az elet az elmult evtizedekben megtelepult rajta, koralok, csigak es mindenfele moszat boritja meztelen testet. Egy nagyobb csoport hal vesz minket korul. Nagy halak, nem tudom mi a nevuk kb 40-50 centisek lehetnek, igy csoportban a hajo arnyekaban elsore az jut eszembe, hogy ok orzik e hajo orok almat. Biztonsagos tavolsagbol kovetnek. Teljesen olyan, mintha tenyleg figyelnenek bennunket. Es csak egyszer! Csak egyszer tegyunk valami rosszat es mar tamadnak is! Egyre magabiztosabban mozgok a melyben. Egyedul a fejem kapkodom jobbra balra... egyszeruen nem hiszem el, hogy itt vagyok, itt lehetek! Annyiminden kuszalodik ossze a fejemben a latvany, az erzes, a tortenelem, ha hazamegyek ugyan ki hiszi el, kinek tudom ezt elmeselni? – amikor mindenki tudja meg uszni sem tudok... aztan egyre konnyebben es konnyeben veszem az akadalyokat, nem csak lenn a melyben hanem a fejemben is. Probalom az izgatottsagomon tovabblepni es csak egyszeruen elvezni azt ami a szemem elott van. Az agyukat az elmult evtizedekben leszereltek a helyi vasgyujtok, eszembe is jut a vicc; amikor a mesterseges inteligencia atveszi a hatalmat az emberiseg felett es mint kes a vajban mennek at az emberiseg vedelmi ovezetein, US, NATO, Oroszorszag romokban. Mignem eljutnak Kelet Magyarorszag kistelepuleseinek a hatarahoz. Akkor meg azok nem tudtak, hogy itt fordult meg a csata es az emberiseg sorsa, amikor a Terminatorok femvazan megcsillant a napsugar. Izgatott cigany pujak tamadnak rajuk hangos csatakialtassal: “Szinesfem! Szinesfem!” Egy legvedelmi agyuba botlunk, odebb egy feltonnas agyuloveg. Nem lenne jo ha most robbanna fel. A roncs vegehez erunk Thomas mutatja kovessem szorosan. Bemegyunk! En nem! De! Nem! De! Na joooo. Lehet velem alkudozni. Az oldalara fordult hajon furan all minden. A szemnek furcsa. De egyszeru dolgokat igy hasznalni kihivas. Pl az ajton besetalhatnek normal korulmenyek kozott, de itt az oldalan kell beusznom. Nagydarabb allatkent + a buvarpalack a hatamon egy japanokra tervezett ajto elott 27 meteren a tenger melyen - oldalrol! Eleg konnyen ment. Vegul is ez volt a fobejarat. Benn vagyok! Benn vagyok! Egyre jobban bejon nekem a roncs buvarkodas. Eleg feny van benn, hamar hozzaszokik a szemem. Majd egyre melyebbre es melyebbre megyunk a hajo gyomraba. Mignem eljutunk egy nagyon sotet uregig. Kiraz a hideg! Ez nagyon felelmetes! Az oxigen keszletemnek a felet mar el is hasznaltam alig 15 perc utan... nem lesz ez igy jo. Nagyon sotet van. Egy rozsdas kis lyukrol kozelebb uszva hozza kiderul, hogy egy ajto. Ezen kell beusznunk. Nagyon picinek tunik mogotte korom sotetseg. Nyugi! Nyugalom! Thomas ment elore es uszik tovabb en mar nem latom ot. Mi van ha most itt beragadok. A kis lyuknyi ajto iszonyatosan rozsdasnak tunik. Ami esetunkben azt jelenti, hogy iszonyatosan eles fogai vannak barhol-mindenhol! Talan eppen hogy elferek a fuggolegesen fekvo ajtocskan. Balkezemmel a biztonsag kedveert legnemesebb szervemet vedem, mint a focistak a szabadrugasnal. A jobbommal eloszor csak egyujjal tapintok olyan feluletes ami nem szabdal fel, majd ketto es harom ujjal kapaszkodok meg. A negyedik ujjamnak mar nincs biztonsagos hely, biztonsagos fogas. De ez a harom ujj epp eleg eros, hogy behuzzam magam a lyukon. Felelmetes ahogy a rocs eles, rozsdas vasfogai tulvilagi hanggal kiserve belekarcolnak a buvarpalackomba... atjutottam! Itt vagyok! Itt vagyok! Benn az Akitsushima gyomraban a halal birodalmaban. Thomas buvaruszonyat lattam ahogy egy felettunk elterulo lyukon eltunik, igy en is arra vettem az iranyt. A kis korablakokon epp eleg feny aramlik be, hogy lassam mi tortenik kozelemben, de hogy mi van alattam, mogottem, elottem, felettem? Arra nem tudok valaszolni. Ez a halal utja. Itt mindenki meghalt. Kicsit szorongok. Aztan eszembe jutott, hogy en nekik szurkoltam ebben a haboruban, ugyhogy kertem a szellemeket, hogy most nehogy mar genyozzanak velem... nehany aramlas ami nehany szem tengeri port, maszatot sodor magaval, egy hullam, ami megtori a bearamlo napfenyet olyan kepet fest elottem, mintha egy fogatlan japan gepesz, koszos, mocskos, szakadt, olajos ruhajaban elem allna es varja, hogy korbevezessen ott ahol elt, dolgozott, szolgalta a csaszarat es meghalt... 30 meteren vagyok... itt mar lehet furcsakat kepzelni. A nyomas nagyon nagy. A veremben levo nitrogen lassan lassan uralma ala hajt. Nehez itt es igy esznel maradni. Az agyamban ket kep valltja egymast ami most van, es ami volt a legitamadas idejen. Illyedten rohangalo gepeszek, katonak mindenfele. Megroppant es eltort csovek amikbol forro gaz es forro viz spriccel mindenfele. Tuz, tuz mindenhol! Kivulrol hallatszik ahogy egy repulo gapagyuorozata vegigszantja a hajo femvazat, majd egy robbanas, majd meg egy... Thomas var a “hala ut” vegen. Kinnvagyunk! Megnezi az oramon az oxigen mennyisegem. Majd mutatja kapaszkodjak bele es hasznaljam az o masik regulatorjat. Miutan hatradobtam az enyemet es szamba vettem az uj regulatort jutott csak eszembe, hogy nehany pillanatig nem volt regulator a szamba es csak “ugy” lebegtem lenn a melyben mindenfele levego kapcsolat nelkul. Egy kis sos viz azert a szamba kerult, de alapjan ugyesen megoldottuk ezt a feladatot. Thomas ovebe kapaszkodva es a legzokeszulekere csatlakozva abszolute siman lebegtunk a vizben. Pont eleg nagy volt a tavolsag kettonk kozott, hogy a kilatast ne zavarja es meglepoen rugalmasan siklottunk tovabb. Megkerultuk a hajot a masikoldalan 20-25 meter kozott. Korulbelul a kozepen jarhattunk amikor lattam, hogy egy sereg hal csoportosul egy piciny nyilasnal, ahonnan folyamatosan csordogal ki az a buborek, amit nemreg a hajo belselyeben fujtunk ki. En arra gyanakszom, hogy ez az en buborekom, mert ahogy elneztem a halak tomeget, ok csak potyazni jottek egy kis oxigenert. Ekkor jottem ra es tudatosult bennem, hogy valoszinuleg azert hasznalok sok oxigent, mert ahogy beszivom ugy ki is fujjom szinte ugyanabban a kemiai allapotban – vagyis rengeteg oxigen van meg a kifujjt levegomben. Ami nem jo nekem, mert igy kb 15 percet vesztek merulesenkent, viszont ugy tunik jo a halaknak es barmennyire is abszourdnak tunik, igy leheltem eletet egy letunt ideologiat megtestesito kozel 40 meteren evtizedek ota nyugvo hajoroncsba. Legalabb 10 percig logtam Thomason. Kellet ez a extra, mert ketszeri megallas lesz felfele. Miutan megegyszer korbeusztuk a hajot es racsodalkoztam olyan aprobb reszletekre, allatokra, halrajokra, kulonbozo novenyekre amik eloszor elkerult a figyelmem. Elegedetten vettem az iranyt a kotel fele es bar tudtam mocskos es szuros negyedora kovetkezik, nem hagytam hogy ez barmennyire is negativ hatassal legyen ram. Nagyon elegedetten es boldogan lebegtem az egyre jobban enyhulo aramlatban a tengeri csigaktol szuros kotelen. A hajora erve Robin mar vart. Probalt magyarazkodni. Nem kell haver. Megertem! Nyugi! Vegul azert hagytam befejezni, hatha az meg jobban megnyugtatja. Igy kiderult; pont olyan erzese volt mint amikor lement a Blue Hole-ba Belize-nel. Lement o becsulettel, de a nyomas nagyon osszekuszalta a gondolatait es 30 meter utan nem elvezett semmit az egesz merulesbol. Fair enough! A curry-s csirke mara tanyerom vart. Tokeletes valasztas. Csirket kertem ebedre, mert a halat nem szeretem. Mielott leszednetek a keresztvizet rolam en sem ertem miert nem szeretem a halat, de talan azon megjobban meglepodtok ha azt mondom a sort sem. Egyszeru gyerek vagyok en. Azert iszok alkoholt, hogy berugjak nem azert, hogy simogassam a hideg uveget. Ehhez meg a 40 szazalek kornyeki italok jobban bejonnek, ha meg szocializalodni akarok egy asztal mellet, akkor meg a borban hiszek. Bar megvallom oszinten neha orulnek a nagy forrosagban a tropusokon a palmafak arnyekaban, ha valami husito de megis alkoholos husito csuszna le a torkomon. Ami akar a sor is lehetne, de az ize… brrrrrr az szamomra szornyu! Ugyhogy visszaterve a currys csirkehez, par uveg husitohoz es a tarsasaghoz sikerult eleg emberire kihozni a tarsalgast harmunk kozott, ugyhogy nagyon orultem amikor Robin meggondolta magat es megsem dobta be a torulkozot es jon le a kovetkezo hajohoz. Remek! Kb egyoras szunet utan visszafele indultunk. Meg ket hajo var rank a mai nap. A legtobb hajo Sangat es Lusong szigetek kozott varakozott a tamadas idejen. Volt amelyik a csata utan meg 24 oran at lebeget majd csak ezutan sullyedt el jonehany kilometrrel arrebb es volt ami egybol a tenger fenekere kerult. Csak ugy, mint a 168 meteres Okikawa Maru. Ez egy tanker, a legnagyobb roncs a tersegben. Ket robbanas kuldte a tenger melyere. Elso meg a felszinen tortent, amitol elkezdett sullyedni a masik mar a viz alatt ami megpecsetelte a sorsat, amikor berobbant az olajtartaly. Concenciotol ket merfoldnyire delre mi is lehorgonyoztunk. Mindenki beoltozott es mar ugrottunk is a vizbe. En termeszetesen Puskas Ocsi bacsi mezeben. 10-16 meteren van a deck resze a legmelyebb pontja 27 meteren. Van egy kis aramlas, de az elozo merules utan mar minden aramlas konnyu es megoldhato. Robin remekul kuzdotte le a felszet, Thomas megint volt kedves megosztani velem feles oxigen keszletet igy kozel 40 percig elvezhettem lenn a melyben az igen valtozatos noveny es allatvilagot nem csak a roncsot magat. A kovetkezo allomasunk a felszintol 5 es 20 meter kozott megtalalhato East Tangat tengeralatjaro vadasz roncs volt. Mar 5 meterre a felszintol is megerintheto ez a roncs igy kedvelt celpontja a snorkelingezoknek. Szerencsere keso delutan –amire odaertunk mar csak egy masik buvarcsoport volt ott, akik eppen befejeztek a merulest. A 35 meter hosszu hajora igy harman maradtunk. A felszin kozelsege miatt csodalatosan lenyugozo szinkavalkad tarult a szemunk ele. A roncs maga is lenyugozo volt de sok koral, tengeri noveny es kulonbozo tengeri allatok – nem csak halak – paradicsomi allopotokhoz kozeli hangulatott teremtett. A roncsba ki-be uszkaltunk, bar volt nehany pillanat ami eleg nagy kihivasnak tunt azert sikerult mindent megoldanunk. Miutan a nyomas teljes mertekben elviselheto volt igy joval kevesebb oxigent fogyasztottam, de azert nehany percig azert raakaszkodtam Thomas regulatorara ujra es ujra, hogy megtovabb elvezhessem ezeket a gyonyoru perceket a tengerben. Nagyon jo otletnek tunt igy utolag is, hogy meglatogassuk a Akitsushima roncsat, ami miatt kozel 2 oranyi extra idot toltottunk a tengeren a roncshoz torteno eljutassal, igy keso delutan volt mire Coronba viszaertunk. A kikoto piacan racsodalkoztam arra a sok herkentyure amit nemreg meg eloben lathattam odalenn. Erdekes ahogy vasarlokra varva kimultan varjak sorsuk beteljesuleset, hogy valakinek a gyomraba vegezzek. Azert nekem elve a vizben lubickolva jobban bejonnek. Rengeteg gyumolcsot es zoldseget vettunk Robinnal. Tegnap talaltunk egy remek grill csirkest es elhataroztuk ma nem rizzsel, hanem zoldseggel elvezzuk, majd a desszert valami szeduletesen finom mango altal uralt gyumolcsos tal lesz. Roy, Fredrik es Saimo a szallasunkon volt mar. Masfel napos kesessel jottek utanunk El Nidorol. A 8 ora varakozas a hajujuk kesese miatt vagy az elmult napok temenytelen rumozasa miatt voltak kotyagosak? Ki tudja, mindenesetre latszott rajtuk, hogy nem artana pihenniuk. Szerencsere nem a nyavajgos fajtabol vannak, egy zuhany mindig segit jelszo a cegeruk, ugyhogy a korai vacsi elfogyasztasa kozben el is hataroztuk, hogy elmegyunk a kozeli termalforrashoz lazulni egyett. A hazineni rendelt nekunk ket tuk tuk-os motort es amig megerkeznek, gondoltuk nem pocsekoljuk az idot es ha mar a szomszedban van egy italkereskedes akkor feltankoltunk az esti furdozeshez is. Az egyik tuk tuk lerobbant amig jot egy masik felbonottunk egy uveggel ami meghatarozta az alaphangulatunkat. Kb 20 perc razkodas utan megerkeztunk. Az uttalan ut vegehez erve orultunk, hogy minden uveg egyben van. 100 Peso volt csak a belepo. Hogy oszinte legyek valami iszonyatosan gagyi lerobbant helynek kepzeltem el a furdot. De a tarsasag megerte ezt a kockazatot. Mar sotet volt mire beertunk. Mi oten tobben voltunk, mint az osszes tobbi vendeg ez erdekes meglepetes volt, de az igazi az volt, amikor meglattuk a furdot. Egy kovekbol szegelyezett orias medence tarult a szemunk ele. 40 fok koruli forro vizzel es az aljan termeszetes kavicsaggyal igy a kovek jotekonyan dogonyoztek a talpunkat. A talpmasszazs, a forro viz, esetleg a pia ami amulatba ejtett minket? Azt hiszem a harom egyutt bar kulon kulon es megerik a penzuket, de igy egyutt? Hihetetlen. Nagyon szep kornyezet es az egyik sarokban meg ket szint medence a meg forrobb vizek kedveloinek. A masodikon foglaltunk helyett kenyelmesen elhelyezkedtunk, kortyolgattunk, beszelgettunk vagy csak hallgattuk egy mexikoi srac gitarjatekat. Telt mult az ido. Az italunk fogyoban. Kellemes hangulat uralkodott a tarsasagban. Szoba elegyedtunk az osszes tobbi (4 fo) vendeggel is. Aztan rajottunk, hogy csak a hidegvizu medence hianyzik az eletunkbol. A helyi arcok keszsegesen elmagyaraztak merre talaljuk. Fahidakon mentunk osszevissza a mangro fak kozott. Es ahogy visszaneztem a medence fele es az onnan kifolyo forroviz folyasiranyara a mangro fak kozott, megvilagosodott bennem a felismeres. A hidegvizu medence nem mas, mint a tenger! 30-40 meterig lehetett erezni a forrovizet es csak aztan keveredett ossze a sosvizzel. A “hidegviz” kb 27 fokos lehetett, hala az egnek es a sosviznek nem csak a rum miatt lebegtunk a viz felszinen. Majdnem telihold, rengeteg csillag, egy egy tavolabbi sziget, a partmenti mangro es palmafak konturja uralta a panoramat. Itt mar nem volt mirol beszelni. Csak hallgatni es szotlanul elvezni azt a csodat amiben reszesulhetunk. Eddig Peruban a MP turan az Andok arnyekaban egy gyonyoru volgyben atelt termalfurdo volt a legjobb forrovizes elmenyem, de ez matol csak a masodik helyre elegendo. Kb. 2.5 orat voltunk itt, amig a zarora utol nem ert minket. A tuk-tuk vezetoi turelmesen vartak rank es alig haromnegyed ora utan, hogy kileptunk a termalfurdobol mar mindenki lezuhanyozva vart a szallasunkon arra, hogy megfejtsuk a kovetkezo nagy kerdest: merre tovabb? Egyszeru volt a valasz. A szomszed kis mellek utcat mar masodik napja lezartak estenkent a karaoke bar fiatal vendegei. Gyerunk bulizzunk a helyi arcokkal. Es ugyan Azsiaban van annal jobb hely, mint a helyi karaoke bar?!? Nincs! A karaoke bar ezuttal az utcara telepult ki. Ot meg elviselheto a meleg a zart terben valoszinuleg hamar feladna mindenki. Mi orultunk a helyieknek, ok meg nekunk. Amig a kovetkezo rumos uveget is szarazra torultok csak hallgattuk a helyi versenyzoket. Biztos, hogy nem a rum beszel bellolem, mert nagyon sok igazan elvezheto eloadast hallhattunk az elfogyasztott rum mennyisegetol fuggetlenul. Aztan egyszer csak valaki megtalalta a U2-tol a With ot Without You szamot. Ezt mi nyertuk meg! Eloszor persze kislanyosan, felenken, lesutott szemekkel probaltuk ezt a megtiszteltetest tisztelettel megkoszonni, de el nem fogadni, csak miutan a kozel 60 fonyi sereg utemesen biztatott minket, onbizalomtol telve vettuk kezunkbe a mikrofonokat. En sosem ertettem, hogy a fiubandak hogyan kelthetnek hiszteriat a lanyok tomegeiben, mikozben a ferfiassag legkisebb jele sem talalhato meg bennuk. Ezen az ejszakan erre a kerdesemre is valaszt kaptam. Szerintem mindenrol a mikrofon tehet. Az egyszeru, hetkoznapi pasibol is szexszimbolumot csinal masodpercek alatt. Elveztuk a sikert, elveztuk, hogy oromet okoztunk nem csak magunknak hanem masoknak is. Nagyon jol osszeverodtunk mindenkivel ezen az ejszakan. Lassan 11 ora is elmult amikor nehany dulongelo arnyekot lattam kozeliteni felenk. Az utcai lampa kicsiny fenye megvilagitotta oket. Ni ni! A kedvenc kedves 6 holland utazo, akikkel az elmult napokban mindig osszefutunk. Remek csapat ok is. Es ahogy elnezem ok sem szomjasak. Mi sem! “Gyerunk az ejszakai barba mielott vendeg hijjan bezarna!” Adtak ki az esszeru parancsot. Csak egy gyors bye-ra volt eleg idonk bucsuzas gyanant uj baratainktol, mert a sracok nem alltak meg csak lassitottak mellettunk. Jo sokaig tartott az alig ket utcanyi tavolsag lekuzdese. Alig voltak a barban, de a zene szolt, a tarsasag remek volt es ahogy elneztuk az italkeszlet kinalataval sem lehet gondunk, akkor meg mi bajunk lehet? Az elso par kor lekuzdese utan feladtuk az “ertelmes” kommunikaciot es storyzgatast, mert jottek az ilyenkor jellemzo es jelentkezo ferfias abszordumok. Legalabb minden viccesre sikerult, ha meg fellatunk meg tinci tancikalni is volt eleg eronk. Egy remek nap es remek ejszakat kovetoen tizenegyen dolongeltunk hazafele. Bar meg az est volt az ur, lassan a hajnal tovaszall es egy ujabb nap veszi kezdetet a csodalatos Fulop-szigetek egy eldugott tropusi paradicsomaban.

Cuoresportivo Creative Commons License 2010.11.04 0 0 1073

Olvasgatást javaslok. Meg repülőt, gyorsabb, olcsóbb. Megszervezni meg tudod innen.

Kittim Creative Commons License 2010.11.02 0 0 1072
Sziasztok.

Februarban szeretnenk utazni 2 hetre Fulop-szigetekre. Kerlek adjatokk hasznos tippeket nekunk arrol, hova erdemes menni, mivel. Ugy terveztuk, h Manilaba repulunk, ott vagyunk 2-3 napot, majd utana valamelyik szep tengerpartra tovabbmennenk pihenni.

Erdemes itthonrol foglalni a szallast vagy lehet ott is kinn?

A szigetekre mivel lehet tovabbmenni? Belso jarattal vagy hajoval?

Koszi elore is az infokat.

kriszti
Kittim Creative Commons License 2010.11.02 0 0 1071
sziasztok, segitseget szeretnek kerni. februarban szeretnenk menni manilaba es utana barhova pihenne, utazas idotartama kb 2 het. megirnatok, hova erdemes menni, ti hol foglaltatok szallas es mindenfele fontos tudnivalokat, ami kellhet egyeni utazas megszerevezesehez?

koszonom,
kriszti
okinayab Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1070
Kösz a tippet,próbálkozom!
Előzmény: döme71 (1069)
döme71 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1069
Itt próbáltad? http://www.skyscanner.hu/ vagy esetleg itt: http://www.orbitz.com/, mindkettőnél elég gyorsan tudod az időpontokat váltogatva a legkedvezőbb árat elérni ( persze, ha nem fix időpontjaid vannak).
Előzmény: okinayab (1067)
W.L. Creative Commons License 2010.10.10 0 0 1068
Eloszor mindenkepp Manilaba kell eljutnod, pl Cebu Pacific Bangkokbol, vagy Air Asia Kl-en at. Ezek tutira nem horrorok, csak a CP szerintem borzaszto megbizhatatlan nemzetkozi vonalakon. Manilabol aztan belfoldi jarattal Palawan.
Előzmény: okinayab (1067)
okinayab Creative Commons License 2010.10.09 0 0 1067
Nem nagyon pörög ez a fórum sajnos.Még mindig repjegykeresőben vagyunk,egyenlőre horrorárakat találok,Bangkok-Fülöp viszonylatban.A Kuala-Manila jegy AirAsiánál nem jött össze szolid áron.Bkk-ból kellene eljutnunk Palawanra,de képtelen vagyok találni vmi jó opciót.Valakinek nincs jó ötlete?
kavaro Creative Commons License 2010.09.10 0 0 1066
Sziaszok!Reg neztem be ide es csak most valaszolok.Igen tudok segiteni haz v lakas berlesbe is.Ird meg mennyit tudtok ra szanni es abban az arkategoriaba nezek nektek.Majd e-mailbe kuldom a kepeket es a reszletes infot .
Előzmény: kaliati (1060)
okinayab Creative Commons License 2010.09.03 0 0 1065
Megnéztem,egész jó áron lehet velük repülni.Feljegyezve:)
Előzmény: Cuoresportivo (1064)
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.09.02 0 0 1064
Kösz. Még mindig Zest :)
Előzmény: okinayab (1063)
okinayab Creative Commons License 2010.09.02 0 0 1063
Ha Palawan és Busuanga a tervezett cél,melyikkel érdemes kezdeni?
okinayab Creative Commons License 2010.09.01 0 0 1062
Airasia akciózik,nagyon jó árakkal,hihetetlenül jókkal.
Előzmény: Cuoresportivo (1061)
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1061
Melyik cégnél ennyi a BKK-KUL-MNL?
Előzmény: okinayab (1054)
kaliati Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1060

Szia

Olvastam hogy Boracayon élsz.

Év elején eltöltöttem ott 2 hetet, és ismét szeretnénk ott nyaralni.

2011 januárjában érkezünk 1 hónapra a szigetre.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ház bérlésben tudsz e esetleg segíteni.

5 en érkezünk.

Előzmény: jdny (918)
okinayab Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1059
Igen,azóta visszaolvastalak mégegyszer,és megtaláltam,kösz.
Departure tax el lesz téve,hogy úúúútálom az ilyet:)
Előzmény: Cuoresportivo (1058)
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.08.30 0 0 1058
Php 7000 volt 2 főre a Manila-Busuanga és vissza kb. Mi ott vettük helyben, de a neten is ennyi lett volna. Departure taxra tegyetek félre pénzt.
Előzmény: okinayab (1057)
okinayab Creative Commons License 2010.08.30 0 0 1057
Ti mennyiért repültetek országon belül?
Előzmény: okinayab (1056)
okinayab Creative Commons License 2010.08.30 0 0 1056
Kösz,megnéztem az oldalukat,de addig nem birtam eljutni,hogy kiirjon vmi árat.
Szerinted vergődjek itt az ottani jegy keresésével,vagy ha odaérünk kapunk simán?
Palawant céloznánk be..
Előzmény: Cuoresportivo (1055)
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.08.30 0 0 1055
Az igen jó ár.
Zest a legjobb Filepen belül sztem.
Előzmény: okinayab (1054)
okinayab Creative Commons License 2010.08.28 0 0 1054
Bkk-Kuala Lumpur-Manila 77 dollár,az jó,nemde?
Fülöp szigeteken belüli repülés /pld.Manila-Palawan/ mennyibe kerülhet,mert eddig valami rettenesen drágát találtam csak..
Előzmény: okinayab (1053)
okinayab Creative Commons License 2010.08.12 0 0 1053
Tippeket kérnék repjegyre,Bankok-Manila viszonylatra.A Cebunál mindenre azt irja ki hogy eladva.Máshol horror árakat találok.Air Asiánál nem lelek ilyen viszonylatot...Help!
R-U-D Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1052
na de végülis épségben hazajöttél egy kalandos autókázással az emlékeidben. mi ebben a rossz?

pont az a jó, hogy nem egy unalmas M5-ösön suhansz, hanem kicsit parázol, h valami történhet. Esetleg történik is: defekt, lerobbansz, elakadsz, de ezek mind nem megoldhatatlan kalandok.

Talán az lehet a konklúzió, hogy ha valaki nyugodtan szeretne autókázni akkor béreljen 4x4 dzsippet. Aki meg kalandvágyó próbálkozhat 2 ütemű ázsiai csodával.
Előzmény: kb. (1037)
Cuoresportivo Creative Commons License 2010.08.06 0 0 1051
Off

Szeptember elejétől júli elejéig. 5-én lesz idén szezonnyitó Sha Tinban.

on
Előzmény: Ritchy (1050)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!