Keresés

Részletes keresés

dez1 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 1648

Sziasztok

A kislányunk most kezdi a zongoratanulást. Hamar rájöttünk, hogy digitális zongora kellene inkább....

Eddig elsősorban újban gondolkodtunk - az olcsóbb kategóriákban -  Casio AP-260  vagy Roland FP-30 vagy Korg LP380 ?

Merjünk belevágni 1 használtba? ez például elég jónak tűnik...

https://www.jofogas.hu/budapest/EladO__Kawai_KDP_90_digitalis_zongora_69695552.htm

VAGY EZ:

https://www.jofogas.hu/fejer/Kalapacsmechanikas_digitalis_zongora_Yamaha_Clavionva_CVP_103_69312020.htm

ha valaki tudna segíteni, nem értünk a témához, persze elkezdjük a visszaolvasást is a topicban:)

MidiTom Creative Commons License 2017.08.25 0 0 1647

A két fejhallgató aljzat közül bármelyikbe dugva le kell, hogy válassza a belső erősítőt.

Előzmény: Padri94 (1646)
Padri94 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 1646

Sziasztok! Pár napja vásároltam egy szinte új Sencor sdp-100at és hozzá egy Superlux fejhallgatót átalakítóval, minden stimm, de továbbra is a hangszórón keresztül szól a hangszer, nem a fejhallgatón. Mi lehet a gond? Át kell valamit állítani magán a hangszeren vagy komolyabb a gond? Egyébként használati utasitást és egyéb dokumentumokat nem kaptam hozzá, nagyon jól jönne, ha esetleg lenne valakinek, fizetnék is érte. 

Előre is köszönöm a válaszokat!

ÁsítóSárkány Creative Commons License 2017.08.25 0 0 1645

Egy kicsit érdemes néhány kérdésen előre elgondolkozni:

• inkább bútor vagy inkább hordozható zongorát szeretnétek? Bútorból is van minimál stílus és komolyabb...
  • mire számítotok, mennyire gyakran használjátok majd fejhallgatóval a zongorát, milyen gyakran a saját hangszóróival?
    (külső erősítés amennyire értem, érdemben nem jön szóba. Minél többet saját hangszórón gondolkoztok, az annál inkább egy érv a komolyabb bútor jellegű zongora irányába,)
  • milyen büdzsében gondolkoztok? és meddig vagytok hajlandóak elmenni fölfele árban, ha van ami sokkal jobb?
  • mennyire fontos nektek a hosszú garancia?
  • ha klasszikus zongorát szeretne tanulni a lányod, akkor nem kérdés, hogy a billentés az egyik fő szempont
  • emellett mennyire fontosak számotokra a mindenféle extra funkciók (egyéb hangszínek, felvétel pendrivera, bluetooth stb.)

Ha ezek a válaszok megvannak, akkor érdemes a neten alaposabban körbenézni, majd ezt követően leszűkíteni a választékot kb 3-6 zongorára, 3-4 gyártó 1-2 zongorájára és kipróbálni mindet személyesen. A kislányod mindenképp legyen ott a kipróbálásnál, hadd mondja el, melyikről mit gondol :) Ha jelentős részben fejhallgatóval tervezitek használni, érdemes egy nem gagyi (és nem nagy impedanciájú, kb 50 Ohm-ig) fejhallgatót vinni az összes próbára, akár baráttól kölcsönözve. Ha megvan a zongoratanár a következő évekre, őt is érdemes megkérni, próbálja ki a zongorákat, és akkor őt érdemes megkérni, hogy kérdezze meg a lányodat a zongorákról.

Eleinte nem lesz olyan lényeges, de idővel nem fog ártani egy half damper pedál. Hosszú távra érdemes számolni vele árban, az olcsóbb zongorák közül kevésnél alaptartozék.

Időnként ki lehet fogni olcsóbban B-stock zongorákat (pl. kiállítási darabokat) garanciával. No meg érdemes lehet szettet venni (zongoraszékkel, hangszóróval stb.)

Márkából elsősorban a Kawai, Roland, Yamaha amit ajánlani tudok, esetleg Casio Privia és Celviano sorozatokból a 2012-nél nem régebbi modellek.

Érdemes lehet a helyi használt piacon is körülnézni, A használt darabokat jó alaposan ki kell próbálni, megismerni, milyen állapotban vannak... Használtból azt mondanám, olyan modellben érdemes gondolkozni, aminek a billentése (key action) még újonnan forgalmazott digitális zongorában megtalálható.

Előzmény: P-N-L (1644)
P-N-L Creative Commons License 2017.08.25 0 0 1644

Sziasztok!

Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni, előrebocsátanám nem értek hozzá! :)

A kislányom elkezdett zongorázni tanulni. Nem Magyarországon élünk, itt a zeneoktatás nagyon drága, ezért több próbaóra és kipróbálás után mivel folyamatosan lelkesen tette a dolgát rábólintottunk a zenetanulásra. (8 éves) Persze most elérkezett az idő, hogy szüksége van egy eszközre az itthoni gyakorláshoz. Bérlésben nem gondolkodunk, mert társasházban élünk, ahol szigorú szabályai vannak a gyakorlásnak, illetve kb. 10 hónap bérlés árából meglenne a saját.

Egy kalapácsmechanikás digitális zongorára van szüksége, amit a következő 3-4 évben használna és a kezdeti nehézségeket kellene az eszköznek eltűrnie. :) A maximum összeg, amit rászánnék, 200-250 ezer Ft. Az lenne a kérdésem, hogy ebben a kategóriában melyik márkát és típust ajánlanátok? Nagyon szépen köszönöm előre is, ha válaszoltok.

djuice Creative Commons License 2017.08.23 0 0 1643

Uff! 640-640. Jól elnéztem, ott a pont! ;)

Előzmény: Törölt nick (1640)
ankol Creative Commons License 2017.08.23 0 0 1642

Üdv!

Neked is köszönöm,igazán jó,kezdöként új ismeret.

Előzmény: djuice (1639)
ankol Creative Commons License 2017.08.23 0 0 1641

Üdv!

Köszönöm a segitséget,kezdéshez nagyon jó!

Előzmény: Törölt nick (1640)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.23 0 1 1640

PSR-640-et írt, ez van hozzá (angol PSR-640/740)

https://hu.yamaha.com/files/download/other_assets/1/317571/PSR740E.PDF

Előzmény: djuice (1639)
djuice Creative Commons License 2017.08.23 0 0 1639

Tessék! Csak angol van: http://bit.do/dgx640

Esetleg ha írsz a Yamaha Europe ügyfélszolgálatának, lehet hogy postáznak egy magyart is. Eredetileg ugyanis jár a hangszerhez ha itthon vették!

De amúgy egy faék egyszerű logikus hangszer, mi az ami gondot okoz a kezelésében?

Előzmény: ankol (1638)
ankol Creative Commons License 2017.08.23 0 0 1638

Üdv.mindenkinek!

Yamaha PSR640-hez keresek manuált(gépkönyvet) ha valaki tud segiteni köszönöm.Ha magyar mégjobb!

Meg is veszem!

djuice Creative Commons License 2017.08.23 0 0 1637

Az RD széria mindig is egy professzionális zongora-szinti performance hangszere volt a cégnek. Igaz a 800-as nem futott be nagy ívet különböző okokból, de biztos lehetsz benne hogy a Roland top quality stage pianoja. Billentése szerintem veri a teljes digital piano piacot, röviden ő a császár!

Mellesleg hogy kifutó modell és pl. a Thomannál most 480-ért megkapható, szerintem én is kipipálhatnám vele ezt a tételt az életemben, mint profi kalapácsmechanikás cucc, úgyhogy ha egy kis guba összejön az éven még rá, akkor meg is lépem.

Az FP80 egy úgynevezett "home entertainer" kategória, otthon öregurasan elkalimpálni. Ehhez egy Session Partner nevű egyszerűbb automatakiséretes funkciót is ad. (mondjuk szimpla dobgép az RD-kben is van)

Ebben is amúgy SuperNatural zongora hangszínek vannak, tehát uszkve nincs egetverő különbség a hangzásukban. Maximum az RD800 minőségibb D/A konvertereket és bővebb szerkeszthetőséget  ad, pl 4 zónás hangszín építkezést, effekteket, stb. De haa zongorahang a fő kérdés bennük, leginkább ki kell próbálni! ;)

Előzmény: Gladiátor37 (1634)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2017.08.22 0 0 1636

Izé... ez mosz egy beugratós kérdés akart lenni?

Szabad megkérdeznem, min keresztül akarod hallani a hangot?

Feghallgatón? Külső hangszórón? A zongora beépített saját hangszóróján?

Az RD800-nak mintha az utóbbi nem lenne... viszont cserébe sokkal több hangszínt ismer, amit aztán kedvevdre paraméterezhetsz tovább...

Cooperx Creative Commons License 2017.08.21 0 0 1635

Nem azért mert, drágább, de ha meg tudod fizetni, akkor az RD 800.

De ennyi pénzért - 600-700 ezer -, vannak még versenyzők a pályán, amiket érdemes megnézni, és amikért én szívesebben kifizetném ezt az összeget. 

Gladiátor37 Creative Commons License 2017.08.21 0 0 1634

Sziasztok!

Szerintetek melyiknek van szebb zongora hangja a Roland RD 800nak vagy a Roland Fp 80-nak?

djuice Creative Commons License 2017.08.16 0 0 1633

Kb olyan az összehasonlításuk, mint ha egy lyukas kerekű gyerek müanyag játéktraktort összehasonlítanál egy Alfa Romeoval röviden tömören! (és persze a Yamaha javára)

Előzmény: Gladiátor37 (1631)
Cooperx Creative Commons License 2017.08.15 0 0 1632

A Yamaha dgx 660 ma a legjobb, legfelszereltebb kísérő autómatikás billentyű.

Ha ilyet szeretnék, akkor ezt venném.

Stílusában nincs ellenfele.

Előzmény: Gladiátor37 (1631)
Gladiátor37 Creative Commons License 2017.08.15 0 0 1631

Sziasztok!

Mi a véleményetek a Kurzweil KA 110 -ről? Szerintetek jobb mint a Yamaha dgx 660?

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1630

nem fog rá válaszolni, majd 3 hónap múlva megint kérdez egyet :)

Előzmény: Cooperx (1629)
Cooperx Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1629

Minek a tanulásához kellene?

Előzmény: Zsuzsa1989 (1627)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1628

Az Általad most írtak egyike sem digitális zongora (lásd vggeri válaszát korábbi kérdésedre), de ha már "csak" valami billentyűn játszani a cél, akkor bármelyik megteheti egy (kis) ideig.

Szemre mind 5 oktávos, de nem dinamikus! billentyűzetű, hangszínekkel, automata kísérettel, hangszóróval egyéb funkciókkal.

nem billentés-érzékenység (mindegyik hang egyforma hangerővel szól a lenyomás erejétől függetlenül) viszont teljes mértékben alkalmatlanná teszi bármilyen zongora jellegű játékra, ezt vedd figyelembe.

Előzmény: Zsuzsa1989 (1627)
Zsuzsa1989 Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1627

Sziasztok. Yamaha YPT 240re valaki irna egy velemenyt? Illetve Casio (Lk-125AD vagy CTK-1550AD) sokkal gagyibb vagy jobb? Tanulashoz. Koszi

ÁsítóSárkány Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1626

Minden gyártónál előfordul ilyesmi. Különösen, ha trehány futár kezei közé kerül.

Az olyan terméket ami a videón is szerepel, szépen vissza kell küldeni a futárral, mint sérült terméket.

A gyártó és a futár egymás közt lemeccseli, hogy kinek a sara.

Előzmény: A festő (1621)
djuice Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1625

ES110 videóhoz:

Ez tényleg megdöbbentő! Szerintem a pontatlan összeszerelés tanúskodik erről a filmről, itthon bármennyire is szeretné fényezni és előtérbe helyezni más márkákkal szemben a Kawait a kereskedő (Tutto Hangszer), hogy "nézze uram, a Kawai már csak zongorákat gyárt más szinti gyártóval szemben, ami már mutatja a fejlettségüket" (szerinte).

Volt korábban egy MO8-as Yamahám. Olyan szoros precíz illesztésűek voltak a billentyűi, hogy tán egy papírlapot nem lehetett volna közéjük dugni és mégsem szorultak!!! + szállítani is lehetett és semmi baja nem lett közben.

Szerintem a Kawai az olcsó szegmenseiben gyenge anyagminőséggel, slendrián módon szerelve gyárthatja a dolgait és a kezdő, avatatlan emberek be is dőlnek nekik.

Persze nem tagadom hogy van aki tanárként megelégedetten használ egy drágább modellt, mint az ES110. Nyilván ez innentől a szőke, barna fekete, vörös nők kategóriája hosszú hajjal avagy kopaszon kérdésköre, kinek mi tetszik... :)

djuice Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1624

"ha nem akarjuk, hogy a billentyűk megsüllyedjenek, akkor mindegyiket azonos gyakorisággal használjuk"

Ezzel sem vitatkozni, sem erősíteni nem akarok, de logikusan be is látható, amit egy szakszervizestől hallottam: "képzelje el Uram, én sok év gyakorlatából már azt is megállapítom egy javítandó hangszer esetén, hogy a gazdája melyik hangnemben szeretett leginkább játszani!"

No comment! (:

Előzmény: Cooperx (1619)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1623

Angol nyelvű fórumokon megtanultam, hogy a futárnak addig nem írunk alá, amíg a billentyűzet sértetlenségéről meg nem győződtünk. Ha a futár ezért szitkozódik, hát tegye. Kötelessége megvárni a sértetlenség ellenőrzését...

Mondjuk én a magyar forgalmazótól vettem a zongorát, aki saját maga szállított, nem futárral...

Ha a gumiszerű anyag gyűrődött fel, és egyes billentyűk kiemelkednek, az még a jól javítható eset. Ha tényleg megsüllyedés lett volna, annak kapcsán arra tippeltem volna, hogy kapott egy komolyabb fizikai behatást szegény billentyűzet -- leejtés, ráejtés stb.) -- akár kiszállítás, akár későbbi szállítás során... és nyilván ez utóbbiért senki nem fog garanciát vállalni.

ÁsítóSárkány Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1622

A nick a Pom-pom epizódból jött, és férfi lennék :)

Nekem még nem volt szerencsém az ES110-et tesztelni. Eddigi hozzászólások alapján legközelebb a CL-36 billentyűzetéhez lehet.

A hangzásbeli különbség -- saját hangszórókat használva -- természetesen nem meglepő.

Ezúttal nem saját magunknak nézek zongorát (2 éve választottam én is a KDP-90-et), hanem lassan megérik a gyülekezet ősöreg digi zongorája a cserére. Azt viszont 99%-ban külső erősítéssel használjuk, így a bútoros változat előnye jelentősen kisebb.

Az ES110-et amúgy a line in/line out és a flat eq teszi számomra különösen vonzóvá -- nyilván ebben az adott felhasználás is benne van :)

Az én lányom még csak 7, egyelőre lassan ismerkedik a zongorával :) Kis szolfézs-ismeret nem fog ártani :)

Előzmény: Cooperx (1618)
A festő Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1621

Magam is zenéltem a Kawai ES-110-el a zongora szalonban és nem nagy különbség van a ES-100 és ez között. A hangja szép a billentyűje annak jó volt, de én óvakodnék a Kawai-tól. Tudom Cooperx szerint nem vagyok kompetens e-téren, mert: ”nulla ismerete van billentyűs hangszer szinten”, de azért szemem van a csámpás rossz és hézagos billentyűkhöz. Ehhez nem kell akkora ”szaktudás”, hogy észre vedd a lent, lent van, a fent meg fent van!

Vannak a zene terén nem nagy tudású, kezdő emberel, akik nem zeneiskolában tanulnak zongorázni. És előfordul esetleg, hogy csak egy hangnemből játszanak mondjuk, ”C”. Evégett előfordul, hogy egyes billentyűket nem ütnek le, vagy csak igen ritkán amitől különbség lehet egyes billentyűk szintje közt. Ha nem használják mindet csak néhányat, akkor pont ez a jelenség játszódik le mint a bátyám ES-100-nál. Amúgy itt egy példa a Kawai precíz és pontos hangszereire: https://www.youtube.com/watch?v=0kKtmGXIYG0

Az egyik jó, a másik meg nem. Megrendeled netről, kihozzák a futár rohan, be sem jön, nyílván az utcán kinyitod, hogy jó-e. Majd bent kinyitod nagy várakozással, izgalommal és lás csodát csámpásak a billentyűk. Felvetődött bennem valami ezzel a videóval kapcsolatban.

Ha gépek szerelik mitől nem egyforma, ha meg emberel hogyan nem vette észre a hézagokat. Ha meg emberek szerelik és hibázhatnak nincsen minőség ellenőr?!

Teljesítményre összelapátoltatják!!! Ilyen cégtől meg nem szeretnék vásárolni. A jótállás meg nagy kamu a részükről!!!

Előzmény: ÁsítóSárkány (1616)
A festő Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1620

Nem volt megsüllyedve és hibátlan volt a doboz és a hangszer is. 

Nem az enyém volt a hangszer (Kawai ES-100) és nem is mostanság volt, de ha jól emlékszem néhány billentyű alatt fel volt túródva egy fekete gumiszerű anyag és ez okozta a problémát. 

Előzmény: ÁsítóSárkány (1617)
Cooperx Creative Commons License 2017.08.13 0 0 1619

Hello Sárkány!

Ismét én, "A festő" ügyében.. :))

A festőnek nulla ismerete van billentyűs hangszer szinten.

Pl. leírt olyat, szó szerint idézem: "ha nem akarjuk, hogy a billentyűk megsüllyedjenek, akkor mindegyiket azonos gyakorisággal használjuk"

Mikor ezt elolvastam. köpni-nyelni nem tudtam.

(Persze, a C1-et és a C6-ot is mindig annyit üssük, mint a C2-t - azzal se foglalkozzunk, hogy Beethoven mit írt le... :DDDDDDDDD )

Előzmény: ÁsítóSárkány (1617)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!