Keresés

Részletes keresés

Maxocska Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14596
És mia baj ezzel a csóri Bogival? Kis kozmival irtó szép kutyát lehetne csinálni belőle.... De majd Fiole súg neked ha menteni való uszi lesz a láthatáron:-)
Előzmény: Kele László (14595)
Kele László Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14595
arról sikerült meggyőzni, hogy az olcsó hirdetéseknek ne dőljek be :) szaporító kiesett :)

az apricot korai kizárása az családi nyomásra történt, de el kell felejteni :)
az eb főleg az én kutyám lesz...és nekem tetszik a barack is :)

az sajnos tény, hogy egy tenyésztőt nem tudok megfizetni :( úgyhogy marad az örökbe fogadás - és minden ismerősöm megkérem, hogy erősen nyitott szemmel járjon kutya ügyben :)
Előzmény: Maxocska (14592)
vulgaris Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14594
Régebb óta nézem oldaladat.
És ha még többször ezt a Gyönyörűségest, akkor Szerelem lesz!

De én most menteni akarok,és ha a holnapi nem sikerül, tovább keresek.
Előzmény: Maxocska (14578)
vulgaris Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14593
Jaj, de kedvemre való most ez a téma, ne haragudjatok, hogy bele locsogok
Nagyon szépen írtok itt a lelkiismeretes tenyésztőről és a lelkiismeretlen szaporítóktól.
Csakhogy én,a kutyát kereső amatőr külsős kiszolgáltatottan tévelygek a hirdetések, az ajánlatok között.
Hogyan lehet különbséget tenni?
(Mondjuk most a mai napon nem éppen rólam van szó, én holnap megyek egy menhelyre az ebecskéért, akivel szerelembe estem)
De korábban néztem az uszi hirdetéseket is sokat és teljesen elbizonytalanodtam.
Előzmény: Maxocska (14592)
Maxocska Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14592

Én nem feltétlen szavaznék Dastinra:-) Valahogy nem tudom kiverni a fejemből azt a mondattöredéket, hogy lehetőleg nem apricot:-)

És nem is akartam ennyire belefolyni ebbe, csak hát azok a csicsergő madarak:-))))

László el fogja tudni dönteni, hoyg mit szeretne, ha hallgat rám legalább abban az egyben, hogy hirtelen felindultságból nem szabad dönteni, soha semmiben. Ha azt az egyet megfogadja, hogy üljön le és gondolja végig mit szeretne, a szíve meg fogja súgni neki a megoldást.... Ha azt hogy tenyésztőtől vegyen, rá fog jönni, hogy a tenyésztők is segítenek a nem olyan jómódú gazdiknak ha tényleg úgy állnak hozzá ezek a gazdik. (Dastin egyik tesóját is úgy vitték el, hogy az ár töredékét tudták csak akkor kifizetni....), de ők tényleg annyira de nnyira akarták, és örültek a fizetési könnyebbségnek.

Ha pedig azt súgja a szíve, hogy egy menhelyi szerencsétlennek próbál job sorsot adni, biztos vagyok benne, hogy sok öröme lesz benne.

Egyet azért titkon remélek. Nem dől be a szaporítóknak és nem jár úgy , mint én Vikivel..... Ezt azééé szívből kívánom!

Előzmény: noncika (14590)
Kele László Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14591
igen, elolvastam és köszönöm !!

:)
lassítok :)
Előzmény: Maxocska (14589)
noncika Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14590

Nekem van menhelyes is altatás elől mentett és méregdrága is (már ha úgy tetszik, hogy van különbség. )

Itt a fórumosok ismernek nehéz eset vagyok, nem kicsit hisztis...

Van különbség? Igen, de nem a kutyákban, hanem a hozzájuk állásban (bocs a kifacsart kifejezésért) Öcsike és Babyke közti különbség???

Öcske nyakán az ároknyi mély, sosem gyógyuló vágás a lánc, zsineg, akármi nyoma egy életre....ennyi, nem több, ..ja egy hajszálnyi még a TUDAT MENTETTET AKAROK

Vagy mégis? Annyi biztosan, hogy a kettő között nem válaszanék. Szeretem mindkettőt, (és a további 4-emet is) de a tenyésztői garancia a jól szocializált egészséges bájság és a életszerűen egyébiránt kifogott egészséges gyepis kutya között most eltörpül...

Én Maxocska babájára szavaznék ha rajtam múlna amúgy is begyűjtenék minden uszit:)) de Öcskét sem adnám semmi pénzért.

Miért is? Mert csak. Mert egy életre szeretnék garanciát. Mármint az ő életére, ami az enyémből sem elhagyagolható mennyiségű évet jelent persze. Meg aztán ismerem is, hogy nem kevésbbé hisztis mint én:))

Van előleg, van foglaló és a polgári jog egyéb faramuci megoldásai, de amit tenyésztőként egy lelkiismeretes ember nyújtani tud, az FONTOS kell legyen.

És ez mindegyik itt jelenlévő tenyésztő társamra igaz. Meg a szerelem, na az a másik.

Bogi sem azért nem kell, mert szájba rúgták vagy mert közép, hanem azért mert Ózdig kell szaladni a vele kapcsolatos kontaktust kialakítani...nem egyszer esetleg...

Kimondom, mert valakinek ki kell... Bogi álomkutya úgy amúgy...

Maxocska Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14589

Ha elolvastad már a levelem, pár kérdésre választ kaphattál!

Szaporítótól nem szadad kutyát venni. Ha már pénzt szánsz rá, akkor igenis határozott döntés után (a szín méret, nem tekintetében) fel kell keresni egy megbízható tenyésztőt, és tőle venni. Azért magyarországon annyi sok uszkártenyésztő nincs, talán két kezem simán elég az összeszámolásához, és majd mindenki más színnel és mérettel foglalkozik. Egy szín-méretből max ha 2 tenyésztő van, annyit nem kell végigjárni:-))) Az idő meg... az embernek arra van ideje amire akarja. És akkor sétálni lesz időd levinni? Ez nagyon gyenge kifogás ám:-DDD

Ha pedig nem akarsz/tudsz pénz szánni rá, akkor igen, annyi szerencsételn gazdátlan kutya sinylődik menhelyen.... Lutri persze egy ilyen kutya, mert nem lehet tudni milyen problémákat hordoz, de ezt be kell vállani. Viszont ezek a kutyák is pont olyan hű kedves társak tudnak lenni. Nálam 3 mentett kutya él most.

Amúgy a legtöbb menhelynek van honlapja, el se kell menni:-) Persze postán nem küldik ki a kiválasztott kutyust.....

Szerintem ülj le kicsit és gondold végig mit szeretnél, és utána könnyebb lesz segíteni, hogy mit merre keresgélj......

Előzmény: Kele László (14588)
Kele László Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14588
Nem is tudom, hogy hány éve vágyom kutyára... az óta nézegetem én is a fórumokat, menhelyi képeket..
Az uszi, mint fajta választás is nagyon régi... csak abban voltam bizonytalan, hogy milyen idős ebet szeretnék...

a másik baj, hogy se időm, se lehetőségem, hogy több tenyésztőt, menhelyet végigjárjak... kapkodok, de most nyílt meg a lehetőség, nagyon gyorsan ki akarom használni ... már csak a kutyának kell megtalálnia :)
Előzmény: vulgaris (14587)
vulgaris Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14587
Sziasztok
Pedig már irigyeltelek,hogy ilyen hamar az elhatározás után megtaláltad A kutyát.
Az első kutyusomat tenyésztőtől vettem,több hónapos nézegetés, tenyésztőkhöz és kiállításokra járás után.
Most,halála után 5 évvel ismét feltámadt a kutya-vágy. 2-3 hete nézegetem a kutyás oldalakat, a menhelyi képeket, a kutyás fórumokat.
Ha minden jól megy, holnap mienk lesz a kinézett ebecske egy menhelyről.
De tudom,ha mégsem össze,mert valaki megelőz minket, menhelyen keresek tovább.
Azt sem lesz könnyű, mert nehéz eset vagyok és idealista, a SZERELMET keresem.
(Ezért megdöbbentem, amikor a tavaly 6 éves fiam összebújt az egyik cicánkkal: Te Szerelem- ölelgették egymást)
Szóval talán most már Te is látod, az elhatározás az egy dolog,a megfelelő kutya kiválasztása, mérlegelés,fiú-lány, fiatal-idősebb, színe, stb, hosszabb időt vesz igénybe, amit nem szabad megrövidíteni, mert élőlényről van szó, aki 10-15 évig családtag lesz.
Bocs, hogy ide firkáltam.
Előzmény: Kele László (14586)
Kele László Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14586
Kedves Uszisok :)

Két nap nyomozása, levelek küldözgetése és telefonálás után úgy látom, hogy felül kell vizsgálnom az álláspontomat :)

Most már úgy látom, hogy bármely törpe uszi szín tökéletesen megfelel és azt is látom, hogy ifjú felnőttet se ajándékba , se pénzért sem találok, úgyhogy a következő "feladat" egy kölyök megvásárlása lesz...

Ebben is számítok Rátok, a tanácsaitokra !
Kitől, mennyiért , milyen nemű kutyust érdemes venni ?
Aztán meg a szobatisztaság elérésében is :)
Maxocska Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14585

Sztem kanoknál akkora jelentősége nincs ha egyedül van, a szukáknál picit más. kanoknál inkább vigyáznék ha egyedüli hogty ne szökjön. Ott nagyobb az esélye az inkontinenciának....

Előzmény: Fiole (14584)
Fiole Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14584
Én részemről pártolom- egy hobbi kutyának semmi szüksége arra, hogy ivaros legyen, mindenkinek jobb ha meg van műtve. Az én hobbi lányom is ivartalanított, a kicsikém is az lesz egyszer, de vele előbb még tervek vannak :-)
Előzmény: Kele László (14583)
Kele László Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14583
megírnád, hogy mennyiért vihetném el ? csak hobbi célra, családi kutyának, valószínűleg ivartalanítással - tényleg, azt nem is tudom, hogy Ti ezen a fórumon hogyan vélekedtek az ivartalanításról...
( kelelaszlo@gmail.com )

köszi !!!
Előzmény: Maxocska (14582)
Maxocska Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14582

Ő múgy eladó hobbi célra is. A testvéreit mind kiállítási tenyésztési célra vitték el. Egyet főleg agilityzni, de ővele is fognak menni kiállításra is.

A papa 5x amama 3x champion.

Előzmény: Kele László (14580)
Maxocska Creative Commons License 2010.08.19 0 0 14581
Igen ő szabad még.... De biztos vagyok benne, hogy ő is meg fogja találni az álomgazdit, ahogy a testvérei is.... Épp tegnap járt itt az egyik tesó:-) Annyira aranyosan játszottak.....
Előzmény: Kele László (14580)
Kele László Creative Commons License 2010.08.18 0 0 14580
pragmatikus vagyok !!! ha ez a apricot tündér "szabad", Őt szívesen befogadnám... határozottan tetszik !!! megmutattam a lányomnak is, szerinte is szép :)
Fiole Creative Commons License 2010.08.18 0 0 14579
Pedig ez a legszebb szín... mondom ezt minden elfogultság nélkül :-D

Jajj Hanával mit rendeznének... :-DDD
Maxocska Creative Commons License 2010.08.18 0 0 14578

Van itten ifjú törpe:-DDDD Csak hát apricot is meg kölyök is.... (3,5 hónapos), és Te pont nem ilyet keresel......

De azééé mi szeressük így is......

Előzmény: Kele László (14575)
Fiole Creative Commons License 2010.08.18 0 0 14577
Autóbalesetnél elveszett egy fehér uszkár, Topi névre hallgat.

A baleset helye és időpontja nem ismert, mindenesetre a plakátot ma láttam Alsóörsön (Veszprém megye).

A hirdetésben megadott szám: 06-70-451-9652
Fiole Creative Commons License 2010.08.18 0 0 14576
Semmi vész :-)

Ide minden hirdetés felkerül ami van, úgyhogy ha nyomon követed a fórumot értesülsz a dolgokról.
Előzmény: Kele László (14575)
Kele László Creative Commons License 2010.08.18 0 0 14575
Lassan velem lesz tele a fórum - bocs...:)

mutogattam páromnak a közép uszis képeket, erre Ő, hogy inkább törpe legyen az az uszi...szóval ha felbukkanna ifjú törpe , akkor nagyon hálás lennék, ha szólnátok nekem...

előre is nagyon köszönöm !!
Kele László Creative Commons License 2010.08.18 0 0 14574
válaszolt a hirdető : már van gazdija ...
azt a harlekint megnézem :)
Előzmény: Fiole (14571)
Kele László Creative Commons License 2010.08.17 0 0 14573
nagyon szépen köszönöm, írtam a hirdetőnek :)

és köszönöm szépen a tanácsokat, minden segítségért nagyon hálás vagyok/leszek :)
Fiole Creative Commons License 2010.08.17 0 0 14572
Ő volt az:

Egy 4,5 éves harlequin középuszkar kan keresi szerető új családját. Szeret szökdösni, ezért is kell mennie a háztól. Jövőhéten ivartalanítva lesz, aminek köszönhetően (remélhetőleg) megszűnik a szökési kedv. Frissen kozmetikázva, oltva, chipezve, szerződéssel fogadható örökbe.
Érdeklődni lehet a 06-20/4995285 telefonszámon.

A személyes véleményem: nem biztos hogy több macera van egy kölyökkel, mint egy fiatal felnőttel akinek már esetleg vannak bevésődött rossz szokásai, míg egy kicsit a saját igényeid szerint formálhatsz. Ha első kutya akkor a kutyasulit mindenképp ajánlom, nem a kutya tanul elsősorban hanem Ti- akármilyen korosztály mellett is döntötök, rendkívül hasznos.
Fiole Creative Commons License 2010.08.17 0 0 14571
http://www.expressz.hu/allat_noveny/kutya/hirdetes-21624347/

Szia!
Itt az eredeti hirdetés! Ragadj telefont, ilyen esetben csak "reklám" vagyok, nem kontakt.

Illetve volt korábban egy harlequin fiatal fiúcska aki gazdit keresett, nem tudom ő még aktuális e.
Előzmény: Kele László (14564)
Kele László Creative Commons License 2010.08.17 0 0 14570
köszönöm szépen !!

nem vagyok biztos benne, hogy el mernénk vállalni egy kölyköt...
Előzmény: noncika (14569)
noncika Creative Commons License 2010.08.17 0 0 14569
Ma voltak kérői Boginak szerintük fiatalabb, de erre nem adok, mert Öcsike is 3 évesnek indult és az állatorvos a herék alapján 8-9 évest mondott végül. Mentett uszkárok általában idősebbek vannak , ritka, hogy fiatalka aki menthető, légy türelmes azt mondom. Vagy még gyűjtögess és tudsz egy tenyésztőtől igazán ellenőrzött jól kezelt szocializált apróságot venni nem túl drágán de szaprtótól ne, mert annak hátterét nem tudhatod, sajnos sok a rossz tapasztalat.... itt is vannak akik mesélhetnének....
Előzmény: Kele László (14568)
Kele László Creative Commons License 2010.08.17 0 0 14568
köszi szépen, van netboard-om :)

az öt-hat év - az elképzeléseinkhez képest - eléggé soknak tűnik.... sokáig szeretnénk szeretni az a kutyát.... ha már új családtag lesz....
Előzmény: noncika (14567)
noncika Creative Commons License 2010.08.17 0 0 14567
Irtam a hirdetőjének fog neked emailt küldeni ha nincs Netboard-os regisztrációd.
Előzmény: noncika (14566)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!