Egyetértek, bármi oka lehet, amirl nekünk fogalmunk sincs. Azon kívül lehet, hogy valakinek már a hócipője tele van a töltött káposzta-halászlé-mákos bejgli trióssal és egy kis olasz/amerikai ízre vágyik. Van ilyen! :)) MÉg ha én, Te, Ő nem is tartozik ebbe a csoportba!
szóval család. mi van, ha meg akarják kímélni az egyébként 23-ig dolgozó anyukát a k. előtti , vagy anyuka látta az anyukáját halálra takarítani-főzőcskézni magát k. előtt, amitől tiszta ideg volt már és vele a család is és nem akarja ennek kitenni a saját családját. például. mondhatok még párat, ha akarod :-)
de egyébként is: sztem sem ez az ideális, én sem ezt szoktam meg, de az sem tragédia, ha annak a családnak a gyerekei kimaradnak konkrétan a karácsonyi hangulatú kajálásból, ettől még bőven felnőhetnek szeretetteljes légkörben...
és ha hozatják a kaját étteremből a fenti okok miatt? az is baj? láttam ilyen reklámot TV-ben és egyáltalán nem botránkoztam meg rajta...
még csak annyit, hogy biztos nem te csinálod a karácsonyi menüt otthon... :-)
jajnemá! miért lenne magától értetődő, hogy _minden ember_ tud főzni, sütni??!
arról nem is beszélve, hogy attól, hogy a mindennapi kajáját éppen el tudja készíteni (vagy nem - ha már olyan idős, hogy ez is fárasztó és amúgy is hozatja a kaját), nem jelenti azt, hogy az olyan is, ahogy egy gyakorlott háziasszony tenné.
miért baj, hogy tényleg egy _jól elkészített_ karácsonyi menüt akar enni?
most kapásból ennyi, de még jópár okot tudnék sorolni, amiért emberek azt választják, hogy karácsonykor éttermet keresnek...
Van kezdőknek is, és haladóknak való is. Sőt, már minden versenyző ilyennel megy. A kis sugarú, puha lécek jók a kezdőknek, fordulékonyak, és nem kell hozzájuk sok erő.
Carving: piskóta léc. Felülről nézve nem olyan egyenes a formája, mint a hagyományos léceknek, hanem a közepénél jóval keskenyebb. Itt olvashatsz többet róla: http://www.sielok.hu/carving.htm
Az új oltási könyv bazi nagy. Ha a másolatát cipelem, úgyis be kell mutatni az eredetit. Van chip a kuttyban, kéne egy nyilvántartás, és egy terepi adatgyűjtő ....
jóvanna, tom:) amúgy meg senki nem hal bele, ha teljesíti a szabályokat. szerintem az oltási könyv is elfér a gazdi zsebében, vagy a fénymásolat. az pedig, hogy cak a kijelölt helyen szabad elengedni, egy teljesen normális követelmény. nem értem, hol itt a baj?
Az acsi default, a póráz is, szájkosár max az övemen szokott lógni, biléta nincs, mert mindig leesik, oltási könyv otthon, akit érdekel, annak bemutatom(/k).