Különben utánaérdeklődtem egy tót ismerősömnél, és az alábbi szöveg éppenséggel azt mondja, hogy minden járható (azaz nyilván egy nem aktualizált jelentés, mint a hegyimentőké a 4 kanyon lezárásáról)! Szóval akkor végképp nem értem, hol található az info a teljes lezárásról.....
Ja! hogy van benn egy kötőjel a webcímben! Köszi, Ezt az oldalt eddig meg sem találtam! Megörültem, hogy van angol verziója is. Hát! Elég tágan értelmezik az angol nyelvet!!!
A http://www.slovensky-raj.sk/-n viszont ez van: Uzávera lokalít Momentálne sú všetky turistické trasy a chodníky ako aj všetky rokliny prechodné! (és ez mintha tényleg arra utalna, h. minden zárva van :(
Nem csak a Suha Bela, de az egész nemzeti park le van zárva. Ma beszéltem a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal Itthoni képviseletével. Hogy mikor lesz megnyitva, nem tudták megmondani. Azt mondta a hölgy, hogy ez az égieken múlik, és velük sajnos nincs kapcsolatuk...... :-) Mi is mentünk volna a hétvégén......... :-((((
Szívesen átküldöm. Rengeteg képem is van, de a citromail-es címedről minden visszajön és a Rolandé sem műkődik már jóideje. Léci dobj egy mailt az itt található címemre!
valamit találtam Ezek szerint a sok víz miatt zárva: Piecky, Suchá Belá, Veľký Sokol a Sokolia dolina.
Remélem, nagy pusztítást nem okozott a víz, és az eső elmúltával hamar kinyitják majd őket. (mondjuk ezek közül most csak a Nagy-Sólyom érint minket....)
Bocs, ez már ON volt: a Parába mennénk, arról kéne aktuális vízállás-jelentés...:) Régen volt egy linkem, ami aktuáális info-kat adott a különböző szurdokokról, de nem lelem...
Mi is megyünk újra pénteken:) Ha Boga után felfelé a lakókocsiknál meglátod az autómat (a képen) akkor ott vagyunk. Örömmel venném, ha összefutnánk. Idén mi jutottunk le elsőként az Aragyásza barlangba:) Az esőzés miatt magasnak igérkrzik a Meleg Szamos vízállása.
A Pádisinfón, - http://www.padisinfo.hu/ - előfordul élő információ.
Klastoriskon elméletileg télen-nyáron nyitva van legalább délután négyig az étterem, de a valóságban ez az üzemeltetőtől függ. Nekünk január elsején nem volt szerencsénk, mert csak 5-re értünk fel.
Podlesokban a kemping előtti étterem a forgalomtól függően van nyitva szezon előtt. Szilveszterkor nem volt nyitva és a Ranch sem. Viszont a kemping mögött, a buszmegálló közelében lévő Koliba Biely Potok vélhetően üzemel. -Elég jó volt a konyhája-.
Na a Pádis a másik nagy kedvenc. (és ott is a Szamos-bazár). Pár év, és u.úgy ki lesz építve, mint a a Para. Múhód, tudsz egy linket, hogy hol lehet informálódni a Paradicsom különböző szurdokainak az állapotáról. Jövő héten mennénk, és ez az özönvíz kicsit aggaszt.... És még valami: a Klastiorsko-i meg a Podlesok-i kemping étterme ilyenkor is nyitva van minden nap?
Nekünk is a Sétafika a kedvencünk. Két éve jártunk is velük egy nagyon jó májusi túrán a Paradicsomban. Mostanában egy Paradicsomhoz hasonló karsztvidéken túrázgatunk. Összebarátkoztunk a túravezetőnkkel, aki egyben a szállásadónk is. Engedjétek meg, hogy mellékeljem az elérhetőségét. Véletlenül megvan a szórólapja, (Én írtam...)
A pünkösdi 7végén mennénk para-túráznit, vinnénk barátainkat is, akik még sose jártak arra. Csak tartok a vízállástól ezekben a monszunos időkban. Nincs valakinek erről friss info-ja? vagy valami linkje, ahol lehet tájékozódni az aktuális viszonyokról? (régen volt ey linkem arról, hogy melyik szurdok van zárva, de az eltűnt)
Jelentkezz fel a http://www.turatars.com/ közösségi portálra. Én tag vagyok egy ideje, és rendszeresen kapok hirdetéseket baráti hangulati mikrobuszos hétvégi kiruccanásokra, most épp volt hirdetés a szlovák paradicsomra is.
Szállásra 2 tipp: Autocamping Podlesok - nagyon jó helyen van, a legolcsóbb faházas szállás €8/fő/éj, közös zuhanyzóval, de van drágább saját fürdőszobás opció is, ld. a linkelt lap alján. Másik tipp: Durkoven autókemping Csingóban (ez is szép hely, de kicsit kijjebb esik, a hegység keleti szélén van) (Cennik-re kattintva mutatja az árakat).
Én aludtam mindkét helyen, többször is. A vadkempingezés hivatalosan tilos, nem érdemes kockáztatni. :( Továbbá szerintem a Szlovák Paradicsom tipikusan olyan hely, ahová fölösleges utazási irodát használni (bár nekem ez a véleményem szinte minden helyre;)), egy turistatérképpel a kezedben mindenhová elvisz a lábad. ;-)
Ha kérdésed van, biztos vagyunk jó páran a fórumon, akik tudunk válaszolni. A pénzből, amit megspórolsz az utazási iroda mellőzésével, abból pedig belefér egy tátrai bónusz túra. ;-)