Az a kis piros LED az immo visszajelzője. Addig jó, míg nem világít. Csak akkor világít vagy villog, ha nem gyári kulccsal akarják elindítani a kocsit és nem ismeri fel az immo a kulcsot. Semmi köze a riasztóhoz, immo minden - még a fapados - verzióban is széria volt.
Minden fordulatszámon, de csak benyával. Még nem volt időm foglalkozni vele, de gyertya, kopogásérzékelő ilyesmi lehet. Első körben tankolok bele valami prémium benzint. megnézem a gyertyákat, ráteszem a hibakódolvasót, majd lesz vmi.
2004es 1.2esem van. és fogadni mernék hogy ehez az egrhez még senki nem nyult hozzá mióta ki jött a gyárból 215e km van benne.
a riasztóról csak annyi hogyaz a középkijelző az már egyszer szivatott. nem világitott az ajtó nyitva piros ledje. ott van led és izzó is. vegyesen. de mikor kiakartam cserélni a csomagtartóban . mikor betettem a ledes uj égőt akkor a középkonzol órája fél fényerőre váltott és nem akart rendesen müködni.
ha visszaraktam az eredetit akkor véletlen szerüen nullázta az órát. van amikor az ha kinyitottam az ajtót....
soval az a középkijelző szerintem nem annyira megbizható.
végül sikerült megoldani de szétszedtem vagy 10x cseréltem szinte mindent. a végén valameik müködő led cseréje oldotta meg egy másikra ami szintén müködőképes volt. itt már kezdtem nem érteni.
Dehogy akarok én gyári riasztót :) Épp az a bajom, hogy világít a LED. NE világítson! :)
A tied nem kicsit volt kormos. Az enyémet 2x pucoltam a 13 év alatt, legutóbb most hétvégén, de csak épphogy kormos volt.
Azt nem értem, hogy ha így is van, akkor miért? Mármint a riasztó visszajelző LED-nek mi a fene köze van az EGR-hez?! Ha az EGR-rel baj van, világítson a CHECK lámpa ne a riasztó LED-je. Így nem logikus nem? Jóhogy nem a reflektor kék fényével jelez nekem ...
Olyan fotód (fotótok) nincs ahol látszik a ráírt karaktersorozat? (2003-2004 körüli 1.2-es Kalos gyári EGR érdekes)
a gyári riasztót szerintem ne akard! a sógorom 2003as kalos (1.4 4ajtós) volt nem tul rég annyira megbolondult hogy a gyári szervizesek 1 órán át birkóztak vele mire kikapcsolták végleg.
az a led nekemsem megy de ha villog az több okból lehet amit betettél EGR az nem pont olyan mint a régi talán más a bekötése ez magyarázhatja hogy villog és azt is hogy a chek nem reagál rá.
én a multhéten pucoltam ki az enyém. nem tudom volt-e valami értelme. el nem volt dugulva de száraz korom volt a csőnél bőven de maga az EGR(vagyis ha jól emlékszem ez EGRII feliratos) ha jól tudom ez EEGR (mert a nem elektronikus az az egyes matizban volt) szoval ott alig volt némi korom. de lelkiismeretesen kitisztitottam a járatokat a szelepet magát nem bántottam.
2006 óta van CHECK lámpám (P1408), EGR szelep hiba. Ma szereztem egy másik EGR-t, és most eltűnt, ami jó dolog.
Ami nem jó, hogy 13 éve nem láttam üzemelni a csatolt kép JOBB oldalán látható pici piros LED-et. Az EGR cseréből hazafele jövet viszont elkezdett vibrálva világítani. (autópályán). Aztán abbamaradt pár percre, majd folytatta.
A könyv szerint ez a "Lopásgátló rendszer visszajelző (külön rendelhető). Ebből kiindulva a gyári riasztó visszajelzője lehet, ami nekem nincs. Legalábbis nem tudok róla, hogy lenne. Vagy az immobilizeré? Bár ez utóbbi talán minden Kalosban alap.
Nálatok van ilyen LED?
Láttátok már üzemelni?
Bármi ötlet mi lehet az összefüggés az EGR csere és a LED villogása között?
Hibakód teljesen megszűnt, az autó semmi más rossz dolgot nem produkál.
Sziasztok! Gyorsításkor csörgés hallatszik a motorból, de csak benzines üzemben, LPG-vel nem. Volt már ilyen valakinek? A benzin döglött be, vagy valamelyik gyertya?
Az elsők helyzetjelzovel is mennek, illetve tompitottal termeszetesen. :)
A hatsok viszont erdekesen, vagy a tompitottal vagy az elsővel egyutt mennek. (Tehát a hatsok csak helyzetjelzovel nem mennek.)
A reflektor az tok mindegy, nem alszik el semelyik ha felkapcsolom a távolsági fényt. Viszont az is igaz, hogy ezeknel a kulon buras lampajuaknal a tompított egve marad a refi mellett is.... :)
persze . beillesztés nagyban,kicsiben szöveggel és szöveg nélkül ,névvel és név nélkül is. de mikor az előnézetre nyomok azt írja "hiba a lapon "vagy valami hasonlót és se kép se szöveg.visszalépek és kezdem előről mert elfelejt mindent.
Nekem is volt 100-as Skodám meg Wartburgom is.... :) De azokban gyárilag nem volt ködlámpa (se első. se hátsó). Még annó vettem autósboltban, de a felszerelést már nem érték meg, azóta is megvannak valamelyik szekrényben... :)
Igen, az elvét értem, csak épp a gyakorlatban nekem nem váltak be a gyári megoldások (későbbi autókon). Kicsit kevesebb volt a fehérség a ködlámpával valóban, viszont gyengébben is lehetett vele látni, még mindig leginkább a tompított szolgált a legjobban... (VW Golf, VW Passat, Fiat Linea) Tegnap persze nem jutott eszembe megnézni, hogy a mostani autón (2003-as Volvo V70) hogy van bekötve, ködben meg még nem jártam vele, de megírom, ha lesznek tapasztalatok.
itt már a venti visszahűtötte a rendszert és le is állt.
mind ezt csak a termosztát mikor nyit ki kérdésre irtam , nekem igy működik. azt nem tudom ez jó vagy nem de legalább a városi araszolásba ritkán kapcsol be a venti