Köszönöm a választ és a megoldást. Jót nosztalgiáztam.
OFF 10-11 éves kőbányai gyerekként ezeken a dalokon szocializálódtam. a mai kis srácok többsége meg a mulatós, lakodalmas, "szintiboyos" műmájer nótákon. ON
Ez egy nagyon érdekes átmeneti korszak! Jól ismert Zorán-Zalatnay 1971-es tévéfelvétele, amit Hammondon kísért Fogarasi János aki nagyon tudott. Az egyik legjobb magyar hammondos felvétel!
Ekkor kezdték a Zalatnay lemez felvételét. Aztán menetközben Frenreisz összejött az Omegából kivált Presserrel, Lauxszal, így az alaplemezen még a Metró kísér (nemcsak) Fogarasi Jánossal, de a B6-on túli felvételek amelyek kislemezek, igazából Tolcsvay és trió, meg az induló LGT de női énekkel.
..ritka madár, zongora-Hammond konstelláció, ráadásul neves zenészekkel!...Dado it erősen "ráhegyezett a L .McCann-stilusra (végül is ő előtte tisztelegnek...) -V.
Árat én még nem találtam a State 4-re, de nagyon minimális a fejlesztés ahogy elnézem a honlapon. 1,6 misire tippeltem első körben az árat, ha viszont azt nézzük, hogy az electro 3 óta ugyanaz a hangkönyvtár tölthető le mindegyikhez, akkor miről is beszélünk itt újdonságként?! Ja, a Stage most már fizikai drawbarokat kapott. Húha! Na hát ez óriási újítás! :D
Itt van az új nord stage 4 https://www.nordkeyboards.com/products/nord-stage-4 és úgy tűnik nem mostanában lesz újabb orgonájuk...mondjuk egy C3D. 11 év után azt gondoltam újítanak majd ezen a téren. A tripla érintkezős billentyűzetet pedig amúgy is lekörözte most a Viscount. (A stage 4-ben az a new B3 bass azért nem nagy szám.) A compact kompakt 1,8 M ára nem semmi. Személy szerint én így is ezt venném vagy XK-5-t a jelenlegi felhozatalból. Az új Legend lezli'jével nem tudok megbarátkozni. Azt sürgősen, már első körben update-elniük kellene.
Kiszállították az első Legend Soul orgonákat. Cimborának Londonban pl. Technikatörténeti fordulópont a 9 db szabadon konfigurálható elmozdulási érték mint virtuális kontaktus. Tehát nó fizikai érintkezés.
Itt a The Champ. A 4. percnél elképesztő! Rokkerek sehol hozzá képest. Múlt héten megpróbáltam koncerten. De úgy beleszúrt a jobb oldalamba, hogy kiestem a tempóból és örültem, hogy be tudtam a számot fejezni. Utána szünetet kértem. Ez van :-)
/2....UI....meghallgattam a másik felvételt is, ugyanaz.- tehát szerintem R. egyszerüen kicsit elgaloppÍrozta magát eleve, a tempo megválasztásánál...nem csoda hogy a !frazeálás nemigazán ül ...erre egyébbként az öreg jazzrókák azt szokták mondani (angolul) "you are loaded"- (nekem is mondták esetenként anno...) -V.
..mint barátom mondogatta, ha valami látszólagos fizikai képtelenséggsl találkoztunk a gyakorlatban: "az elektronok jobban tudják a fizikát mint mi..." viszont: a szám a helyén szól F-dúrban, tehát nem lehet szó a gyakori hibáról, a lejátszási sebeeeég nemkivánatos analóg növekvéséről, valahol a láncban. Digitális világban (láncban) viszont lehetséges egy felvétel tempóját megváltoztetni, (akkár véletlenün, akaratlanul!) anélkül hogy a hangmagasság megváltozna. (ezt minden jobb DAW program is kÍnálja manapság, sőt azt hiszem a YOUtubot is meglehet Így bolondítani, megfelelő add-on-nal. Viszont privát véleményem, kritikusan, hogy itt az ifjú Rhodát talán egyszerüen elkepta a hév, és túl gyors tempót választott, (ami egyébbként már NEM is passzol a számhoz, IMHO). Erre utalhat hogy a témában jól halllhatóan a swinges figurációk el vannak nagyolva (a sima húznak, lötyögve). - V.