Nem matuzsálemekre gondoltam, hanem a 60-80-as évek vetítőire. Az ezekbe való izzókat az ofotértban is, meg a Tungsram (GE) boltjaiban is be lehet szerezni.
A 110 voltos vetítőt pedig át kell alakítani 220 voltosra. Trafó és motorcsere, illetve áttekercselés.
PayPallal tévedésben vagy, semmit nem kell utalni, igényelj bármelyik banknál csak internetes vásárlásra használható kártyát, és azt add meg a Paypalnál, ugyanolyan tranzakció, mint bármely kártyás vásárlás, egy fillér költséged sincs rajta. Sok német kapásból nur Deutschland opciót jelöl meg, de tapasztalatpm szerint a nagy részüket meg lehet dumálni. Nem hiszem, hogy ilyen nagy macerával jár az eBayezés, én már 5 éve használom, vagy 120 tranzakcióm volt, amiből talán 3 volt problémás, pedig a gitártól kezdve a Canon 300D-ig a párdolláros kacatokon át az autóalkatrészig mindenfélét onnan szerzek be. Paypalt már egy éve használok. A vetítőkhöz egyáltalán nem értek, így nem tudom, mit vennék meg, de csak az izzó hiánya nem akadályozna, mert beszerezném a fenti módon.
8V 50W-os projektorégő van jónéhány ebayen, nem tudom, milyen fajta kell, de most láttam egyet 13 EUR-ért, a postaköltség nem tudom, mennyi, de PayPallal fizethető, tehát nincs átutalási költség. Ugyanez USA-ból 5 dollár +16 dollár postaköltség, fizetés PayPallal. Tehát összesen nincs 21 USD, ami azért lényegesen kedvezőbb annál, amit mondasz.
Kösz... elmondom neki, a döntés nem az enyém. A Soós jó ötlet, csak borzalmas sokat tesz rá, én már próbáltam nála egy nagyon komoly fotós objektívet eladni, de olyan nevetséges árat mondott rá, hogy azt hittem először, viccel. Később nem messze a másik boltban, a Bazilikánál aránylag hamar elkelt, és sokkal kedvezőbb áron.
Azért eldobni nem kéne. Égőt lehet mindegyikhez kapni, ilyen gond nincs.
Vidd be a Soóshoz, ők állandóan keresnek mozis cuccot.
Nekem nem kell, mert komplett duál hangos rendszerem van, azt se használom és csak kiváncsiságból kérdeztem a típusát, meg az árát.
Aztán az aproneten és a fotopiac c. újságban is meghírdetheted (ingyenes a hírdetés), kár lenne kidobni, 20-30-40 ezret is beszedhetsz, ha szerencséd van.
Nekem volt egy duál Ruszom, meg egy Chinon macro S8-as tükörreflexes motoros zoomos elektromos kamerám, párszor meghírdettem, aztán egy pali megvette 20e-ért. Adtam neki hozzá 10-15 tekercs rajzfilmet, meg egy ragasztóprést is.
Köszi. Tehát felteszem a kérdést: érdekel-e egyáltalán valakit olyan komolyan, hogy eljöjjön megnézni és mondjon egy korrekt árat? Ha nem, akkor megy a kukába. Az eladó többnyire külföldön dolgozik, és nem ér rá ezzel kupeckedni, én is csak szívességből próbálkozom vele, de nekem is púp a hátamon, mert nem vagyok képben vele.
NEm egészen így megy a dolog, tekintve, hogy ti tudjátok, mit érnek ezek a cuccok, neki meg fogalma sincs, tehát baromi könnyen át lehetne verni bármivel.
Természetesen nem mondtam, hogy egy kötelező érvényű árajánlatot tegyen bárki is, de gondolom, egy hozzávetőleges becslést tudna az érdeklődő mondani arra, ha mindez jó állopotban van és működőképes, neki mennyit érne meg. Elsősorban ez érdekelne. Márkát, tipust megmondtam, egyedül a Yashica editor pontos modelljében nem vagyok biztos.
Az eBayen megnéztem, hogy ugyanezek a dolgok mennyiért mennek el, és a három együtt számolva 150-220 dollár közt található nagyjából a befejezett aukciókban.
Egyébként már két érdeklődő van rá más helyekről. Ha téged nem érdekel, akkor esetleg annyit segíthetnél, mennyit érhet a cucc, ha használható és jó állapotú.
Kollégám kicsit szűkszavú volt. Nem csak egy vetítőről van szó, hanem egy komplett rendszer.
1. Canon Auto zoom 518 kamera, kemény tokkal, nagyon jó állapotban. (működéséről nem tudtam meggyőződni, mert nem értek hozzá) 2. Yashica editor (talán a 8PE-dual, de erre nem esküdnék meg) 3. Sankyo Dualux 1000 vetítő
Ha az időm engedi, leszaladok! Valaki a szegedi gyorsról filmezte az állomást Emődön. Rögtön kiszúrtam a 8-as kamerát és rátok gondoltam! Mik a terveitek, hogy most kiszenvedett a Kodachrome?
Én is régóta tervezgetem, de ez az időszak általában nem megfelelő nekem, most sem. Kár hogy BP-en nem szervezitek meg, akár ugyanazt, ugyanazzal a programmal, biztosan lenne rá közönség!
Én sajnálom, hogy itt nincs olyan közösség mint Szegeden, mert ez sokban motiválna, biztosan akadna annyi super8-ra filmező ember itt is, hogy hetente vagy havonta egyszer egy kisebb klubbot vagy kocsmát megtöltsünk...
Nagyon szivesen mennék, már rég tervezem...sajnos idén ki kell hagynom, mert bizony komoly fellépésem van 9-én :) Aki épp Szigetvár környékén jár, ugorjon be, hehe.
Sajna csak kölcsön meoclub volt. Én csak szeretnék egyet, de már jó régóta. Kifejezetten az a törtvas bevonatú 3 bőröndös a kedvencem. De most pénzem sincs rá épp. Megy motorra meg hozzá jogsira :)
Khmm. Miért nem kérdezted, amig itt volál' 1/35-ös Meoptán van, dobozostul, bogastul. sok s8 orsóért, meg kurekure takuráért a tied! (Ugyanis már jó 1 éve tervezem, hogy serzek hozzá vetitőt, csak mindig ez a zséhiány)
Mit filmeztek mostanában? Én családi felvételek készítek k40-re, szept. 25-ig kiterjesztették a svájci laborelőhívást (de addig be kell érkeznie oda!).
Utána saját költségen USA, az már nekem nem férne bele. Különben is csak 3-4 dobozom maradt...
Kösz! Rákattantam, hogy üvegre akarok diaképeket csinálni...nyersemu, üveglap, ügyeskedés, blabla, egyik ismerősöm már csinálta, azt mondja nem oly' vészes, nektek valami tapasztalat? Tudom nem témába vágó, de valahogy mégis...tudjátok a szépség mértékegysége a gramm és a másodperc :) Azért érdekel, mert Syrexnél 8000 a Tetenal negyedliteres, Fortéból ugyanennyiért 1 l-t kapok, s gondolom minőségbeli külömbség nincs nagyon. Üdv!
Nemrégiben még működött. Ott hívattam ff fotókat, de csalódtam, amikor azt láttam, hogy ők is kiadják másnak vagy legalábbis nem láttam azt a minőségbeli különbséget az előhívásban, amit tőlük vártam volna. Szerintem ők is kiadják valami labornak, ahol csodálkoznak ha ff film kerül eléjük.
Igaz, a hátsó fertályban láthatóan hívnak ők is.
Azért érdemes ott venni néhány ff negát, meg minden egyéb előhíváshoz szükséges cucc kapható! :)