Keresés

Részletes keresés

bbmagdi Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4222
Ebben az esetben valaszthat is, hogy Bergamoba vagy Varennaba menjen tovabb.
Előzmény: geodo1 (4221)
geodo1 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4221

egyébként vonat + centraleről bgy-shuttle is 15 eur; ha fontos a bgy-be út, akkor ez megoldható akkor is ha nem jó menetrendileg a közvetlen busz. időben sem több igazán, az átszállás ellenére.

Előzmény: bbmagdi (4218)
bbmagdi Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4220
Varennaban nincs. Ott egy var van a varos felett, ahonnan szep a kilatas, de kocsi nelkul nehezen megkozelitheto. Bar jet set felmaszott, de nem likeolta ha jol emlekszem.
Előzmény: anblock_italia (4217)
geodo1 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4219

viszont az mxp-bgy busz nem olcsó, 15 eur.

Előzmény: anblock_italia (4216)
bbmagdi Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4218
Arra gondoltam minek menne be Milano Centrlera, ha Bergamoba is mennenek. Viszont megneztem kozben a shuttlet es 2 ora az ut MXP-BGY kozott, az elso raadasul csak 9 ora utan indul, es ha a kora reggeli Wizzel mennek, akkor varni kell a buszra.
Előzmény: bozsori (4215)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4217

Köszi, nem is tudom miért nem jutott ez eddig az eszembe. Tán azért, mert eredetileg nem akartam már az első napon megvenni a 3 napos jegyet, és úgy nem stimmelt volna Bergamo, de az előbb ezt a kérdést eldöntöttem. Szóval köszi, akkor Bergamo és onnan Varenna. Többen is írtátok, hogy inkább Varenna, mint Como, látom is, hogy utóbbi elég nagy város. De rosszul emlékszem, Varennánál nincs felvonó? Mert az azért engem is igencsak érdekelne. Láttam képeket, de még csak ma kezdtem komolyan foglalkozni a dologgal, igaz, nonstop, és eléggé kavarognak bennem a dolgok. Láttam Comót fenntről a topicban, arra emlékszem, de mintha korábban varennai felvonóról is lett volna szó.

Előzmény: bbmagdi (4214)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4216

Ezért talán valóban nem lenne érdemes első nap Bergamóba menni, de lehet, hogy mégiscsak jobb lenne!:-) Arra gondolok, hogy ha reggeltől ott vagyunk Bergamóban egész nap és este is, mert az azért nekem fontos lenne, hogy ne este érkezzünk Bergamóba és keressük a szállást, aztán futás hulla fáradtam, hogy lássuk az esti, de még idegen várost. Szeretem az estéket, és Milánóban lesz még egy esténk, ott annyira nem érdekes, hogyha későn érkezünk Varennából. 

Előzmény: bozsori (4215)
bozsori Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4215

Milánóból óránként mennek a vonatok Varennába. Vagy közvetlenül, vagy átszállással Leccoban. Emiatt szerintem nem érdemes MXP-ről BGY-re menni. Ahogy Anblock írta, úgy pont kijön időben.

bbmagdi Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4214
Az is eszembe jutott hogy mi lenne ha Bergamoban kezdenetek. Shuttle tuti van MXP-BGY kozt, Bergamohoz jobban lehet passzintani Varennat. Tudod, nekem Varenna szivem csucske lett, de Neked talan a kertek miatt is jobban ajanlanam, mint Comot, ahol egyebkent en nem jartam. Comoban engem a felvonozas erdekelne. Es Como inkabb MXP-hez passzinthato. A hajoarakat neztuk mar Veled egyszer, valoban nem olcso, es nem is rovid ut.
En ezek miatt szavaznek Bergamo, Varenna (esetleg athajozas Bellaggioba), Milano tervre.
Előzmény: anblock_italia (4208)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4213

Persze ha a konkrét kérdést veszem alapul, lehet, hogy rossz a válaszom:-)

Előzmény: bbmagdi (4210)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4212

Bocsi, gyakran összetévesztem névben ezt a két várost, de természetesen csak a szívem játszik velem, mert Milánó a terv:-)

Előzmény: bbmagdi (4210)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4211

Hát ettől én is félek:-( Ezért kellene a vonat, ami ugye "ingyenes". Sajnos a menetrendektől "ősz hajszálaim" lesznek, de majd igyekszem. Valójában azt hiszem a nápolyi szállást két éjszakára le is foglalhatom, mert egyet biztosan máshol töltünk. Első pillanatban Genova volt a gondolatom, oda mindennél jobban vágyom vissza, de az már nem Lombardia, és elég drága a vonatjegy. Torino is megfordult a fejemben, bár ott is voltam, csak nem eleget, de az sem Lombardia. És ez a tó (a többit már láttam), meg Bergamo mindig is szerepelt a terveimben.

Előzmény: geodo1 (4209)
bbmagdi Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4210
Napoly?! Akkor hova is szeretnel menni pontosan Kedves Anblock? ;-)
geodo1 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4209

sztem teljesen. :) como és varenna között ha jól emlékszem van hajó, az biztos szép lehet, na és kényelmes is. bár félek drága..

anblock_italia Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4208

Sziasztok!

Májusban lesz az a nagy esemény, hogy mi is eljutunk végre Milánóba. Elolvastam a topicot elejétől a végéig, sok kérdésre megtaláltam a választ, köszönöm. Cenacolo jegyünk is van már, ezzel sem kell foglalkoznunk. 

Szállásunk viszont még nincs, de erre is találtam itt elég sok ötletet, ha tiszta lesz a terv, akkor ráállok a témára.

4 teljes napunk lesz, amit szeretnék jól beosztani, és persze azután annak megfelelően foglalni szállást. A beírásaitokból az jött le nekem, hogy két teljes nap elég lehet Milánóra, a legtöbbek szerint tán sok is, de én az egyet mindenképpen kevésnek tartom. Szóval lenne két napunk másra. Az egyik Bergamo, a másik meg nagy valószínűséggel Como és Varenna lenne. Mivel a jegyünk a Cenacolóba a harmadik napra van, így értelemszerűen az utolsó két nap lenne Nápoly, tehát kirándulással kezdenénk.

Az IO Viaggio nagyon jól hangzik, ezzel kapcsolatos lett volna a kérésem, de miközben idáig jutottam az írásban, megkerestem a linket, és akkor láttam, hogy a 3 naposon túl van a 7 napos, ami csak 10 euróval drágább..., gondolom ennél olcsóbban akkor sem tudnám megoldani a varennai kirándulást, ha nem mennénk be Milánóba, hanem egyenesen Malpensából Como felé vennénk az irányt sarronói átszállással. De időt tán spórolnánk. De úgy látom, hogy Comóból Varennába eljutni nem egyszerű, és főleg sok idő. Tán akkor inkább egyenesen Varennába menjünk a milánói központi pályaudvarról? Csak ha van ilyen jellegű tapasztalatotok, azt ha megírnátok, örülnék neki:-)

Arra is gondoltam, hogy Varennából estefelé Bergamóba mennénk, ott aludnánk egyet, ott lennénk egész nap, és estére mennénk át Milánóba. Mindenképpen megvesszük azt a 7 napos bérletet, nem filózok ezen, mert mint írtátok, Bergamóban nem is olyan könnyű beszerezni, pláne ha este érnénk oda.

Szóval jól megbeszéltem magammal a dolgot:-) Kérdésem egyelőre tulajdonképpen csak az lenne, hogy jónak, kivitelezhetőnek tűnik a tervem?

geodo1 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 4207

igen. (egyébként ez a kérdésed is google 1. találat :p :)) )

Előzmény: tomzolka (4206)
tomzolka Creative Commons License 2014.02.03 0 0 4206

és akkor az 1-es busszal megyünk a végállomásig?

Előzmény: geodo1 (4205)
geodo1 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 4205
asszem 2.10 egy út és 5 eur a napijegy. nem nagyon kell keresni, kimész és ott lesz a megálló, még a shuttle buszok előtt. arra űgyelj visszaúton, h olyan busszal gyere aminek kijelzőjén ott a repülő piktogram.
Előzmény: tomzolka (4204)
tomzolka Creative Commons License 2014.02.03 0 0 4204

Köszi szépen mindenkinek a választ!

Szóval akkor a reptérről kimenve keresni kellene az 1-es buszt és azzal eljutni Bergamóba?

Időben/árban az mennyi bejutni oda?

Szép képek vannak fent neten erről a felső bergamói részről.

Előzmény: geodo1 (4202)
bbmagdi Creative Commons License 2014.02.03 0 0 4203

Sajnos mindkét városban esőt jósolnak, a helyedben én sem mennék Milánóba. Erre a pár órára drága a transzfer.

Előzmény: tomzolka (4201)
geodo1 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 4202

mivel bergamoban sztem több a látnivaló, szebb város, én tutti nem költenék arra, h átmenjek meg vissza milanóba. sokkal inkább 1-es busszal fel az altá cittába, ott séta amíg bírjátok, ha pedig még marad pici idő azt meg a reptérrel szembeni orio centerben is el lehet ütni (klasszik plaza, ergo nem esik és meleg van :D).

Előzmény: tomzolka (4201)
tomzolka Creative Commons License 2014.02.03 0 0 4201

Köszi a választ!

Gyors véleményt kérnék.

kedd reggel 8-ra leszünk Bergamoban és eddig azt terveztük, hogy arra a 6-7 órára elmennénk Milánóba városnézésére,ami az esti paphosi indulás előtt rendelkezésünkre áll.

Viszont most néztem az időjárást és nagyon rossz idő van, napok óta esik, most is, holnap is egész nap záport is. 100%-os páratartalom és 8 fok.

Néztem néhány webkamera képet, teljesen szürke a város...

A kérdés, hogy ilyen viszonyok mellett érdemes megnézni vagy ilyen rossz időben hagyni kell a fenébe a milánói városnézést és max bergamót megnézni, bár gondolom ott is ugyanilyen esős vacak időjárás van.

Annak nem látom sok értelmét, hogy esőben sétálgassak az utcán, főleg hogy nem is nagyon viszek olyan ruhát, cipőt,ami ezt bírná.

geodo1 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 4200

igen.

Előzmény: tomzolka (4199)
tomzolka Creative Commons License 2014.02.02 0 0 4199

A kérdésem az lenne, hogy ha előre online megveszem a Terravision shuttle bus-ra a jegyeket a reptérről Milánóba és pl. nem érkezik meg a gép időben, akkor jogosult vagyok másik buszra felszállni,mint amit megadok időpontnak?

himynameisabel Creative Commons License 2014.01.20 0 0 4198

Köszi :)

Annyit kerestem google maps-en, de a funiculare-ra mindig elég messze vezetett, el a tótól. De megnyugodtam, hogy nincs messze :)

Előzmény: 'szti (4197)
'szti Creative Commons License 2014.01.20 0 0 4197

a sikló ott van a tó partján. kijöttök a vasútállomásról és elindultok jobbra. pár 100 méter séta, ha jól emlékszem.

Előzmény: himynameisabel (4196)
himynameisabel Creative Commons License 2014.01.20 0 0 4196

Ma indulunk milánóba, 21-én pedig elmegyünk Comoba. Onnan hajóval szeretnénk Bellagioba jutni. Vagyis ez a terv, legalább odáig el szeretnénk jutni. Mint láttam, csak  fast service van, ami jóval drágább a normál árnál, de ez nem nagy gond.

Érdekelne, hogy van-e vkinek vmi jobb ötlete, vagy tanácsa. Esetleg vegyünk napi jegyet, és menjünk el több helyre?

A comoi siklót próbálta valaki? Igazából nem tudok rájönni, hogy jutok el a como nord lagotól a siklóig. Kérem, ha valaki tudja, írja le :)

himynameisabel Creative Commons License 2014.01.18 0 0 4195

Értem, köszi szépen :) 

Előzmény: ranto2 (4194)
ranto2 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 4194

Igen, ugyanonnan indul. Sőt, talán még közelebbről, néhány méterrel a reptér épületéhez. :-)

Előzmény: himynameisabel (4186)
rebkaa Creative Commons License 2014.01.17 0 0 4193

köszönöm.

Előzmény: KirályLászló (4192)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!