Kösz az infót, bár ebből az nem derül ki, mi lett KGL-lel, de az igen, hogy te egy sznob vagy, valamint hogy Buzásch-t és Kurucz-ot se kedveled, pedig szerintem velük semmi gond sincs.
KGL valóban sokat okoskodott, de egy idő után már azt is meg lehetett szokni.
Egyébként ma, vasárnap 13 órától megint megszűnt az Eurosport 2 adóján a sznúker VB szolgáltatása este 20 óráig, ahogy az megszokott és várható volt, megint tenisz van, ismétlés felvételről és biciklizés, valami noném női versenyről Halál f...-áról!
Bingham 10-4-re elintézte Zsilbert-et és várhatja Élien-t vagy Fan-t a 2. fordulatban!!
Megosztok veled egy titkot, amit nem mondhatok el ki, de elmondott nekem 2011. környékén:
Kovács Géza László attól függetlenül, hogy snookerhez, amikor magyart néztem, szart se értett, van vele több gond:
- 1) angolul nem értett
- 2) van egy Eurosportos titkos szerver, ahova különböző országok kommentátorjai adatokat cserélnek, cserélhetnek.
Amikot a nagytekintélyű KGL be is mondott, az nem az ő szakértelme volt, hanem legfőképp Rolf Kalb és Dave Hendon munkájának gyümölcse.
Tehát KGL úgy kapta/kapja fizetését hogy beült a székbe, s előadta a saját stand-up comedyjét, s felolvasott előre legyártott papírokat.
Buzás Gábor mindig is fontoskodni akart, okoskodó ripacs lett, a snooker gálák után többtől hallottam, hogy mint ember, is teljesen elszállt.
Kurucz Lászlónak azért mindig is jár tisztelet, amit a snookerért tett, főleg korábban, DE: kommentátorként alkalmatlanságokat tesz: félrebeszél, drukkol.
ÉPP EZÉRT IS, aki teheti, hallgasson Dave Hendon, Neal Foulds, Dom Dale-t és társait angol nyelven!
Tényleg bejátszotta az Eurosport, hogy a 19:45-ös stúdió beszélgetést nem mutatja, mert ismétli a reggeli etapot a Ronnie-ék meccséből? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD szánalmas idióták
Az első 5 frémből 2-t elcsórélt Ráni Pangtól, de most egy 133-assal 1-5-re feljött a kínai, s remélem innen már könnyedén megfordítja a mérkőzést!
Egyébként még mindig nagyon hiányolom az Eurosport mikrofonjától Kovács-Gizda Lászlót, aki a 3-as számú szaktekintély volt Kuruc László és Buzásch Gábor után, s rejtélyesen eltűnt lassan egy éve a sznúker kommentátorságból!
Aki tud róla valami infót, annak fizetnék egy Kauka - Cola-t !
A VB-n 10 évente vannak csodák, az elmúlt 20 évben Dott és Bingham voltak ilyenek. Tehát arra teszek, hogy nagy név fog nyerni most is. A 2-4 sessionos meccseket az újoncok, kisebbek, többségében nem bírják fejben, pont erről is szól a vb.
Nézzük inkább ágrajz szerint fentről lefelé az elődöntőig:
Az 1. negyedből Sullivannak az elődöntőig el kell jutnia, könnyű ágat kapott. Bár ő képes arra, hogy rossz napján bárkitől kikapjon (pisilni kell, kakilni kell, rossz a dákó, világít a lámpa, szorít a cipő, stb.) Ha ezektől megkíméli magát, akkor elődöntőben lesz.
A 2. negyedből Trumpnak van a legnagyobb esélye, talán Murphy állíthatja ebben meg, de ő is csak a negyeddöntőben.
A 3. negyedből egyértelműen Allent váron az elődöntőbe, ott van ugyan Robertson, de ő tényleg valamiért vb átokban szenved, nem hiszem, hogy legyőzné.
A 4. negyed meg Selbyé, Higginsben már nem, K. Wilsonban en bloc nem látom az erőt, hogy legyőzze.
Tehát
Sullivan-Trump
Allen-Selby
elődöntőket várok papírforma szerint, de!
1 kakukktojás mindig becsúszik valahogy a legjobb 4 közé (ha úgy tetszik, az a papírforma, hogy 1/4 alkalommal borulni kell a papírformának), tehát a fenti 4 játékos közül nagy tétet tennék arra, hogy 3 ott lesz az elődöntőben, de megtippelni sem tudom, kinek a helyére érkezik a meglepetés ember és főleg hogy ki lesz az.
Ez a meglepetés ember viszont megremeg az elődöntőben, tehát a vele játszó nagy név helye valószínű a döntőben.
A másik elődöntőn a 2 nagy név párharca megjósolhatatlan, mint ahogy a döntőban a 2 nagy név párharca is.
Forma alapján Murphy esélyesnek tűnik, pont mint tavaly Robertson, aztán láttuk mi lett belőle. Selby-nek elég könnyű a sorsolása, kinézhet neki egy jó eredmény, sajnos. Bízom benne, hogy az egyik Wilson azért időben megállítja.
Robertson megint leblokkol, Higgins eltűnik lassan a süllyesztőben.
Kíváncsi vagyok Allen összekapja-e magát? Williams néha-néha eljut a győzelem közelébe, de ott mindig elcsúszik egy porszemen.
Trump lehet már McGillel meg fog szenvedni, ő a vb-kre valahogy összekapja magát.
Ronnie meg ki tudja milyen lesz. Tavaly eszméletlen koncentrált volt, azt nem tudom meg lehet-e ismételni. Ráadásul egy jó formában levő kínai csodagyereket kapott, ha nem rezel be, meg is viccelheti.
Tavaly nem sok meglepetés volt az első körben, gyengén szerepeltek a selejtezősök, most hátha villan valaki közülük. Szerintem most sem lesz új világbajnok.
Az én tippem: Williams-Murphy és Allen-Selby elődöntők.
1) O'Sullivan: e szezonban túl sokat nem játszott, mentálisan nem lehet fáradt, motiváltakat nyilatkozik, DE:
- csak ott van egy olyan "tennis elbow" sérülése, ami bármikor közrejátszhat, s elvileg március végén kórházban is volt vele.
- a teher: csak ott van a teher és az életkor.
2) Shaun Murphy: nyilatkozta is, a Crucible túl nagy nyomás számára, s minden tisztelettel, nem érzem a fizikumát annak, aki vb-t nyerne, neki a vb túl hosszú lenne.
3) Ding Junhui: néha felvillan, megvillan, de ez a néha megvillanások kevesek a vb-re: ott csak úgy lehet 2-6, vagy 1-7-es sessionöd, ami beleférhet, ha előtte pazar játékkal mondjuk 10-6-ra vezetsz, esetleg 6-2-re nyerted az első etapot, s a másodikat nagyon bukod. Nem látom benne a tűzt.
4) Mark Allen: hiába a jó szezon, utóbbi versenyeken mint aki elfáradt volna, ilyen sikeres szezonhoz nem szokott hozzá.
Nyerhet jó pár meccset, de a 4 sessionös meccs már sok neki.
5) Neil Robertson: egyszerűen a Crucible-ben nem tud teljesíteni. Gyenge szezonja van, ami terhet levehet róla, de nála is ha van egy rossz session, azzal a meccset is elbukta, nem tudna abból felállni.
6) Mark J. Williams: ezt nagyon fura leírni egy ekkora bajnoknál, de tipikusan "lúzerebb" alkat: Masters döntőben fordít, százassal 8-7-re vezet Trump ellen, de elbukja utána a szoros frame-et, frame-eket. Tavalyi vb-n szerintem ő hozta a legjobb formát utólag visszagondolva, elvileg az asztal miatt volt egy 1-7-es sessionje Trump ellen, 16-15-re vezetett, aztán rengeteg esélyt szalasztott el a meccsért. A laza stílusa sok jó sessiont érhet neki, de nem láton azt benne, ami a vb-hez kellene: a stabilitást.
7) Kyren Wilson: hiányzik belőle az a kicsi szikra, ami vb-hez kellene. Jó játékos, de kell valami gyilkosabb ösztön, valami hiányzik.
8) Jack Lisowski és Robert Milkins: előbbinek sül a keze, utóbbinak picit kevesebbszer, de nem tudják túlélni, ha nem süly a breakelő gépezetük. S nem fog sülni egész vb-n.
Ha Higgins talál valami formát, az ő feje jó a vb-re, túlélhet gyenge etapokat, de formája nem igazi.
Judd Trump jó lehet vb-re, de az "unforced errors"-okat ki kellene szednie játékából.
Mark Selby nálam a tipp a vb-re. Bár a 2 megnyert tornáján kívül a többin nem volt nagyon veretes eredménysora, de neki van önbizala, formája is megvan, s fejben is erős.
Bingham számomra nem jöhet szóba, 2015-ös tündérmese szerintem megismételhetetlen, kvalisok közül az első körben Hossein, Walden, Saengkham, Perry, Gilbert és Day boríthatja a "papírformát" a ranglista alapján.
Tipp: Selby 5. vb-címe egy Murphy elleni döntőben, mint 2021-ben.
A szürke (jobb oldali) a most, per pillanat aktuális lista, amit minden meccs után frissítenek, a bal oldali piros meg a vb-t megelőző. Utóbbin Bingham 15, G Wilson 116, Ding 17 a sorban, és utóbbi azért került be, mert Xintongot (is) kizárták.
Mellesleg nem tudom, hogy a sok kínai eltiltása mennyi időre szól... A hivatalos szöveg azt mondja, a "vizsgálat befejezésééig".
Én a worldsnooker.com-on néztem az aktuális világranglistát, így az első 16-ot is, ahol Binham a halál f-án van, huszonakárhanyadik, ezért csodálkoztam, hogy selejtezőt sem játszó kiemelt lett végül.
Ronnie O’Sullivan - Pang Junxu Ding Junhui - Hossein Vafaei Luca Brecel - Ricky Walden Mark Williams - Jimmy Robertson Judd Trump - Anthony McGill Jack Lisowski - Noppon Saengkham Robert Milkins - Joe Perry Shaun Murphy - Si Jiahui Mark Allen - Fan Zhengyi Stuart Bingham - David Gilbert Ali Carter - Jak Jones Neil Robertson - Wu Yize Kyren Wilson - Ryan Day John Higgins - David Grace Gary Wilson - Elliot Slessor Mark Selby - Matthew Selt
Hát, a selejtezőből bejutott 16-nak kb a fele kifejezett meglepetés.
Kb. Day, Vafaei, Gilbert, McGill, Walden, Perry azok akiket az ember kifejezetten várt is ide.
Majd a statisztikusok elmondják, ki a leghátrébb sorolt játékos, aki beselejtezte magát, illetve hány újoncot avatnak, és ez mennyire sok vagy kevés.
De nem baj, hogy jön egy kis vérfrissítés, persze nagy kérdés, ki NEM fogja közölük összetojni a gatyát, amikor egy nagy névvel kerül össze.
A VB azért jórészt fej játék a 3-4 session-os meccsekkel, itt nincs tere mázlinak, mint egy 4-5 nyertig tartó meccsen.
Ja, és persze kellett mindehhez, hogy sok nagyobb nevű kínai tiltólistán legyen, de érdekes, hogy azért 4 ismeretlen kínai csak bejutott, tehát így is lesznek 5-en. Keményen floodolják a kínaiak a mezőnyt, annyian vannak :))
Allen a 2., egy jó VB-vel simán lehet első, és meg is érdemelné, ráaádsul nincs nehéz ágon, csak Robertsonon kell átverekednie magát, és szinte elődöntőben van.
Selby csak 10., bár valamit vissza fog hozni, mert ő is a negyeddöntőben kaphat először nagy nevet.
Egy első körös győzelemmel Milkins megvethetné a lábát a top 16-ban (ő az 1 year list-tel robbant be, tehát neki nem nagyon fognak pontok kiesni a köv. szezonban), viszont nagy valószínűséggel Bingham eltűnik a süllyesztőben (amit meg is érdemel, tkp semmit nem csinált az elmúlt évben).
Azért nem rossz, hogy Ft-ban számolva 1 Mrd felett osztanak szét...