Egy ideje tartja magát Szombathelyen ez a városi legenda, a probléma csak az, hogy nem igaz. A Schaeffler sokkal korábban kezdte támogatni névadó szponzorként a debreceni kézilabdát, mint hogy felmerült volna a szombathelyi Aréna (és ezen keresztül részben a kosárcsapat, részben a tömegsport) támogatása. A szhelyi sportiskola is nagyrészben a Schaeffler-re támaszkodik, de a jégcsarnokot is jószerével ez a cég húzta fel.
Mikor legutóbb ilyen történt, akkor nem pont a kosárlabda csapat lett megbüntetve?
Na éppen ezért mondom, hogy hosszútávon minden sportegyesületnek (és színháznak, művésznek, kultúrális szereplőnek stb-stb) jobb ha a piacról él meg. Akkor egyfelől nem kell konstansan segget nyalni, másfelől attól sem kell tartani, hogy ha az aktuális polgit, képviselőt, minisztert leváltja a nép, akkor a következő majd nem fog nekik forrásokat biztosítani. Tudom nehezebb. Tudom, több munka van azzal, hogy keressünk valódi szponzorokat, meg elérjük, hogy minden mérkőzésen telt ház legyen és a szurkolók hajlandóak legyenek kifizetni 15-20 eurót egy jegyre, tudom tehetséges játékosokat is nehezebb kinevelni, mint hozni a 20 ezer eurós légióst. De ott legalább tényleg nem függ mástól az adott sportegyesület, nem kell rettegnie a választásoktól, hogy mi lesz ha a kosárlabdát kedvelő polgi helyére jön egy kosárlabdát nem kedvelő. És igen, lehet, hogy tisztán piaci körülmények között nem lenne pénz öt légiósra, csak háromra, meg olyan fiatal magyarok is kapnának 15-20 percet kényszerből, akik most a kispad végére is alig férnek oda, és talán BL vitézkedés sem lenne az aktuális zászlóshajó részéről, de számomra biztosan szerethetőbb lenne az egész. Lerágott csont tudom, nem is folytatom, mert biztos unjátok már.
Beni eddig sem a vajkezéről volt híres, de a döntőben még ezt is alulmúlja.
Mentségére legyen mondva, hogy védőoldalon viszont nagyon odateheti magát, mert ha ő pályán van akkor a csapata tegnap is például +28-at vert az ellenfélre, ami a legjobb mutató volt az egész mezőnyben.
Mondjuk a döntőben katasztrófa, amilyen teljesítményt hoz. 25% tripla, 36% kétpontos dobószázalék. Vagy várja már a végét, vagy sérülése van, vagy nem tudom. Egyedül az első meccsen hozott jó számokat. Aztán vasárnap lehet ő lesz a nyerő ember!
Kemény, hogy felálltak 1-3-ról. Ami még keményebb, hogy Váradi a litván ezüsttel és a lengyel legalább ezüstéremmel már a legeredményesebb magyar légiósok között van.
Így van, a litván döntő volt a legkiélezettebb, a meccsek még a Pana-Olympiacost is lepipálták. A közönség pedig vetekszik a szerbekkel….
A döntők amúgy lassan véget érnek mindenhol.
Spanyolország: Real-Murcia 3-0 (Sima söpréssel.)
Görögország: Pana-Olympiacos 2-2 (0-2 után mennek vissza az OAKA-ba: péntek 20:15 – a görög szövetség köszöni szépen a fordulatos derbit, szórja a büntetéseket és kaszál: a 3. meccs után 98.000 EUR büntetést szórt a két csapatra)
Törökország: Fenerbahce – Efes 3-1; (a rendes játékidő vége itt is hátradőlős volt – a hosszabbítást aztán simán lehozta a Fener)
Franciaország: Monaco – Paris Basketball 3-1 (Az utolsó meccsen a Paris fényévekre volt az EL szinttől: a M. James vezette Monaco 76-115-re ütötte ki őket)
Pakson bukott a kormánypárti városvezetés,a nyertes ellenzék adja az új polgármestert,plusz 8 körzetből 7 szintén ellenzéki( amúgy lokálpatrióta egyesület,bár jelentősen keveredtek itt a népek az elmúlt években)...
Ez érdekes fejlemény a kiemelt kormányzati támogatással " épülő" P2 tükrében....plusz a szavazókat nem nagyon hatotta meg a kampányidőszakban Szijjártó által bedobott 40 milliárdos városfejlesztési támogatás sem( ennek amolyan zsarolás szaga is volt sokak számára).
Most hogy az elmúlt hetekben a Paks meg a kolbászból lévő kerítés volt a szlogen,érdekes lehet a szitu több tekintetben is...
(a 4 meccsből kettőn is hosszabbítás volt és két meccsen is csak 1-1 pont volt a csapatok között, illetve csak egyetlen egy olyan meccs volt, ami a negyedik negyed közepére eldőlt. asszem, hogy úgy nagyjából kihozták azt egy döntőből, amit egy döntőtől általában várni szoktak a szurkolók)
Két lehetősége van a polginak. Vagy felveszi a polgármesteri és a körzetiért járó illetményt is és akkor semmi nem változik .Vagy lemond a körzetéről akkor viszont ott új választást kell tartani ami bármi lehet.
Európai döntők – a legtöbb helyen még gőzerővel nyomják a bajnokságot, Euroleague csapatok a főszereplők. (A mi túlterhelt, itthon játszó profijaink közben már majdnem 3 hetet pihenhettek a válogatott összetartás előtt.)
Spanyolország: Real-Murcia 2-0
Görögország: Pana-Olympiacos 1-2
Németország: Bayern-Alba 1-1
Litvánia: Zalgiris – Rytas 1-2
Törökország: Fenerbahce – Efes 2-1
Franciaország: Monaco – Paris Basketball 2-1 (Paris: idei EC győztes, jövőre az EL újonca – és Kovács Adrián az egyik segédedző!)
+1 olimpiai hír: Jokic megy Párizsba a szerb válogatottal. Aki élőben akarja látni őket, itt teheti meg a felkészülési időszakban:
"Csak ramutattam, hogy rossz a peldad... es messze nem lenne akkor impaktja az emberekre, mint, amit te gondolsz."
Nevetnék, de sajnos nem tudok. Egy utópisztikus hülyeséget írsz és tényként kezeled. Pont Németország, jajj... Mondjuk a mai napon hány ember használja Németországban az államilag támogatott tömegközlekedést? 20 millió? Több? (Egy statisztikát találtam fél perc guglizással, ott a hétvégeket is ideértve a napi átlag 28 millió.) Őket eresszük rá holnap az úthálózatra, parkolókra stb? Akinek meg nincs kocsija, az így járt, falvak néptelenednek el, gyárak zárnak be, semmi gond.
Bárki, aki olvassa a soraidat, és kezdene veled egyetérteni, csak arra kérem, hogy képzelje a saját városának napját tömegközlekedés nélkül. A mai napot. Mondjuk Budapestet metró nélkül. Karácsony szerintem maga menne újraszámolni a szavazatokat, hogy tényleg ne ő nyerjen, Vitézy meg egyenesen emigrálna.
Óvodát pedig azért nem üzemeltet az állam nálatok, mert nem kötelező óvodába járatni a gyereket, mint nálunk. A német munkavállaló szülők szépen megfizetik az akár egyházi, akár más fenntartású bölcsődének/óvodának megfeleltethető intézményeket. Ha pedig nem tudja kifizetni, mi történik nálatok? Kifizeti helyette az állam (tehát gyakorlatilag ugyanott vagyunk). Hiszen ha nem fizeti ki, akkor a szülő nem jár dolgozni, nincs munkavállaló, nincs elvégzett munka, nincs fasza gdp. Ha viszont egy állam költ bölcsődére, akkor a gyerekét leadó, fiatal édesanya mehet vissza dolgozni, termelni a gdp-t.
Szintén egy pillanatra érdemes elgondolni, hogy mi történne Magyarországon, ha holnap kivennénk a munkából az összes 7 év alatti gyereket nevelő édesanyát.
És utána képzeljétek el, mint "nem érintettek", hogy ez mennyire nem érintene titeket.
Na de ennyi elég off topic, Hanga jön Körmendre. Kocsival.
Nem kell beszelned az USA-rol. 7 evig eltem ott, ugyhogy nagyjabol sejtem mi a helyzet. En csak reflektaltam az allami szolgaltatasok fontossagat firtato kijelentesre...
"mert azok államformától függetlenül az alapvető állami feladatok közé tartoznak"
Nem kell felkapni a vizet. Csak ramutattam, hogy rossz a peldad... es messze nem lenne akkor impaktja az emberekre, mint, amit te gondolsz. Mellesleg megjegyzem az allam meg Nemetorszagban sem nagyon uzemeltet bolcsodeket/ovodakat, a legtobbjuk ugyanis egyhazi kezben van. a tomegkozlekedes meg konkretan olyan draga, hogy a felesegemnek jobban megerte autoval jarni dolgozni, mint villamossal.
De ez csak egy mellekvagany. Igazabol azert kell az allamnak/onkormanyzatnak a profi sportot tamogatnia, mert Mo-on, ahol nincs profi sport ott nagy valoszinuseggel nincs amator sport sem nagyon, de plane nincs utanpotlassport a foci kivetelevel. Azt meg szinten tudjuk, hogy egy Mo-nyi piacon nem tudja magat egy profi csapat eltartani. De amugy az No-ra is igaz, csak itt azert bokezubbek a szponzorok (meg). Emellett itt az amatorsportnak oriasi hagyomanya es infrastrukturalis hattere van. De ez kb. egy-masfel evszazad alatt alakult ki. Ekkora lemaradast nem lehet 20-30 ev alatt behozni.