Szegények, 92-ben, Amerikában próbálkozni! Nem csoda, hogy megalázva érezték magukat...
Persze nem lehet ezeket igazán tudni előre sohase, pl. a 19-2000 az első Gorillaz, ami felkerült az amerikai listára, 40. helyre, pedig éppneséggel jogosan hihettük volna, hogy majd jobban kajálják őket odaát.
Node majd a turné után.
a maggie may-ről:
92 júniusába jelent meg, egy három cd-s jótékonysági lemezen (ruby trax) később a chemical world 7" b oldalán is. producer steve lovell
egyébként a blur első feldolgozása. a basszus billentyűről megy, mert alex utálja rod stewartot és nem akart játszani
they had just returned, angry and humiliated, from the american tour, and were in no mood to treat rod's 1971 single with any sensitivity or decorum
a múltkor igérgettem, most megtaláltam.
a SELECT magazint. a bluros számot. sajnos csak az első felét, az első 50 számmal...
a borítón:
BLUR The ultimate inside story!
5 years,
96 songs,
2 lost albums...
"trust us, we said.
and no-one did."
De ez igaz. Most elöször hallotam öket (a Park Life-on kivül). Elég retro vagyok, ahogy Amber tudja. Valahol a Jam korszakban voltam ragadva, és még inkább The Who-nál!
De azt is kell emlékezni, hogy én csak dobos vagyok (amerikai ráadásul), és hogy Mike Lindsay, mint angol és szerző/énekes/Fő Fabulonos, ismerte a Blur-t, söt szerintem velük koncertezett Glasgowban annó (mint warm-up band).
De Mike az annyira nem nagy Blur rajongó. Inkább Buzzcocks meg Teenage Fanclub... meg Jam, természetesen. De tényleg a hangja valahogy hasonlit a Blur-os hoz. De ez csak véletlen.
Én nem vagyok nagy Blur-rajongó, sőt, fenntartásaim vannak - éppen ezért szerintem nem is gond, hogy most szünetelnek...épp tegnap este mutattam meg Fabulon-nak a Modern life is rubbish-t (rá is csodálkozott, valóban nem véletlen és alaptalan a hasonlítgatás a két zenekar közt) és rájöttem, mennyivel jobbak is voltak akkor.
Damon pedig a Gorillaz álcája mögött a Massive Attack-kal kollaborál...
Tavaly azért volt kemény 1 db blur koncert az évben, idén még annyi se lesz valszeg:(
Hát ez új, a zenéjükben legalábbis nemigen fedezhetők fel ennek nyomai...
Ha én lettem volna az újságíró, ezért biztos megkérdeztem volna, hogy melyik korszakát vagy lemezeit kedveli leginkább a blurnek. Csak hogy eloszlassam minden gyanúmat.
Hi LOOK!!
Nem olvastad a délmagyar Tisza Party rovatát..
A Nyers nevű banda énekese azt nyilatkozta arra a kérdésre, hogy milyen zenéket szeret, hogy
kedveli a brit poppos hangzást, és legfőképp a Blur zenéjét...
na ehhez mit szólsz?
Olyan szívesen folytatnám ezt a macskás témát, de mint topicgazdának, éppen te tiltottad meg a mellébeszélést... most akkor mi legyen, blur hír nuku, gorillaz hír úgyszintén, így aztán hagyjam süllyedni a topikot???
:(
Én is ilyen vénasszony leszek.
A szívem szakad meg a kóbor macskák láttán, mondjuk egyszer adtam nekik ráklevest, mire olyan megvető undorral néztek rám, hogy nagyon elszégyelltem magam.
De a selyemsonkát nagyon szeretik.