Keresés

Részletes keresés

nyávogi Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4419
sziasztok!
nekem sikerült lefogynom!az utobbi pár évben eléggé elhagytam magam, bele is törödtem, hogy én márcsak ilyen "husi" alkat vagyok. 174 cm hez kb 74 kg voltam.aztán noveber környékén elegem lett, és egy barátnömmel együtt elkeztem fogyozni. régebben én is kitaláltam, hogy "najo most akkor 2 hétig csak narancsot eszek" stb stb. aztán persze ezekböl vagy nemlett semmi, vagy utána ugy kiéhezett a szervezetem, hogy mindent viszaszedtem. most viszont két honap alatt 62 kilóra fogytam.az elvem az hogy valamit valamiért. lehet hogy a napi ezer kalóriába belefér pár kocka csoki, de én azt mondom legyen képes az kibirni csoki nélkül aki le akar fogyni.én napi kb 800 kalóriát fogyasztok, figyelembe veszem a vércsoportdiétát.majdnem mindenre rávan irva a kalória tartalma, vettem kis konyhamérleget.1 nap csirkemellet zöldséggel, ananászt, szója termékeket, sovány joghurtot eszem. igy aztán nemlehet aztmondani hogy éhezem, de nyilván nem is lakomázom. sok gyümölcstea, heti négyszer torna. inkább délelött kora délután eszek este nemnagyon. 59 kilónál leállok.aztmondom ki kell birni, megéri.
H_G Creative Commons License 2003.01.24 0 0 4418
A csokival az a baj, h. reggel akár ehetnék is, 1200 kcal-ba belefér valamennyi, de én azt pont este kívánom! (Reggel előző napról maradt pizzával vétkeznék a legszívesebben :)

Előzmény: Casilla (4417)
Casilla Creative Commons License 2003.01.24 0 0 4417
"a borral (mértékkel) jobban jársz sokkal mintha csokit ennél szvsz"

"Nekem is ez az érzésem (és Norbinak hajlamos vagyok hinni, bármennyire is irritálóan öntelt a pasas) -- de miért? Reméltem, h. valaki tud rá tudományos magyarázatot."

Mert nemcsak a kalória számít, hanem az összetevők is. A csokiban sok zsír van, ráadásul telített és cukor. A zsír és a cukor együtt nagyon hízlal. A borban meg nincs zsír és ha szárazat választunk, akkor kevesebb cukrot veszünk magunkhoz.
Nagyon hiányzik neked a csoki? :)

Casilla

Előzmény: H_G (4416)
H_G Creative Commons License 2003.01.24 0 0 4416
"a borral (mértékkel) jobban jársz sokkal mintha csokit ennél szvsz"

Nekem is ez az érzésem (és Norbinak hajlamos vagyok hinni, bármennyire is irritálóan öntelt a pasas) -- de miért? Reméltem, h. valaki tud rá tudományos magyarázatot.

"elvileg 1dl száraz vörösborban van 70kcal."

Ki is lyukadna a gyomrom (ami már nagyjából üres lefekvéskor), ha olyan savasat töltenék bele! Ezért számoltam a félszáraz fehér energiatartalmával.

Előzmény: Törölt nick (4415)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.24 0 0 4415
elvileg 1dl száraz vörösborban van 70kcal.
a borral (mértékkel) jobban jársz sokkal mintha csokit ennél szvsz
Előzmény: H_G (4414)
H_G Creative Commons License 2003.01.24 0 0 4414
Kérdés: mit gondoltok a borról? Gyakran lehet látni nagy borivókat, akik sokkal karcsúbbak, mint várnánk (pl. egész Franciaország :). Norbi kifejezetten ajánl esténként 1 pohárnyit, de az a kb. 80 kcal/deci nem elhanyagolható, ha utána már nem csinál az ember semmit. (3 dl helyett - nekem ekkora pohár kell az elalváshoz - már fél tábla csokit is ehetnék!)
aagica Creative Commons License 2003.01.20 0 0 4413
De az is lehetséges, hogy rosszul jegyeztem meg a boltban. :))
Egyébként talált, aagica nőnemű.
Előzmény: H_G (4411)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.17 0 0 4412
A lenmagban található phytoösztrogén nagyon enyhe ösztrogénreceptor blokkoló hatással, hasonló van a szójában is, és arról tanulmányok tucatjai számoltak be hogy kedvező nőnél is. A lenmagolajba meg csak egészen kis mennyiség kerül át azekből a növényi hormonokból. Amúgy én csak napi 6-8 gramm felett érzem ezt a hatását, de a férfiak szervezetében jóval kevesebb az ösztrogén. Nőknél alig észrevehető ez a hatás, főleg 400 mg-os kapszulák esetén. Más a helyzet ha valaki naponta igen nagy mennyiségű lenmagot eszik, de erősen vitatható hogy annak is bármilyen káros hatása lenne. A lenmagot egyébként gyakran használják ösztrogén specifikus tumorok kezelésében természetes gyógymódként

Előzmény: H_G (4409)
H_G Creative Commons License 2003.01.17 0 0 4411
Én is megnéztem (na jó, vettem egyet az ebédszünetben) de nem vág egybe -- ez a változat 430mg és 14,5 kJ/kapszula. Két eset lehetséges: 1. vmelyik gyártó hülye és keveri a joule-t a kalóriával; 2. bibibí, az én lenmagolajam kalóriaszegényebb, mint a te lenmagolajod :))
Előzmény: aagica (4408)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.17 0 0 4410
Elég napi 3 kapszula belőle, 20 gr.-ot csak elrettentésül említettem, hogy sokan annyit is nyomnak belőle. De ahhoz üvegest kell venni (200 ml = 250 ft). Látszik hogy az üveges jobban megéri. Kifejezetten fogyókúrára viszont a CLA alkalmasabb (conjugated linoleic acid), csak annak már jóval húzósabb az ára, ~6000 a gyógyszertárban, de a hatékonysága vitathatlan. Szerintem a lenmagolajból kicsit több ugyanazt a hatást adja, de ezt egyéni enzimális sajátosságok jobban befolyásolják

Egyébként az egy tévhit hogy fogyókúra során csökkenteni kell a zsírbevitelt. A valóságban az összetételét érdemes megváltoztatni, kevesebb telített és több telítetlen zsírsav irányába. De nem mindegy az omega6 és omega3 zsírok aránya sem, mivel Mo-on jóval több omega6 fordul elő a táplálkozásban, az omega3-at érdemes jobban növelni
Előzmény: aagica (4408)
H_G Creative Commons License 2003.01.17 0 0 4409
No ha ilyen jó, akkor kipróbálom én is! Hanem aagica lánynak tűnik -- biztos, h. nekik is egészséges az az ösztrogén-blokkolás?

Előzmény: Törölt nick (4407)
aagica Creative Commons License 2003.01.17 0 0 4408
Tegnap megnéztem a boltban: lenmagolaj kapszula kb. 600 forint, 45 szem van benne, darabonként 470 mg olajjal, kalóriatartalma 18 Kcal/db. Napi ajánlott mennyiség a doboz szerint 1-3/nap.

Előzmény: Törölt nick (4407)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.16 0 0 4407
Ez nem marketing mese. Elég sok dolgot kipróbáltam már ezen a területen, csak azt használom és azt mondom, amiről személyes tapasztalatom van. Az omega-3 zsírsavak élettani hatásaival kapcsolatos kutatásokról több száz tudományos eredményt linkelek be neked, a rákkutatástól kezdve a testépítésig. Ez utóbbi területen nagyon sokan használják a lenmagolajat, pedig ezek az emberek többnyire erősen koxolnak mellesleg

Ha már marketingről volt szó, akkor nekem a szója jut eszembe, amivel soha nem voltak jó tapasztalataim

Előzmény: H_G (4402)
aagica Creative Commons License 2003.01.16 0 0 4406
Köszi a jótanácsot, akkor megpróbálom a csokit, az legalább nem fogyaszt, de finom. :))

Esetleg a salátámra öntöm, mármint az olajat. Robzon, jelentem, én még mindig vezetem a táplálkozási naplót. És pénteken részt veszek egy személyi edzésen, akármit is jelent ez. :))
Kiváncsi vagyok, mi fog történni...

Előzmény: H_G (4402)
H_G Creative Commons License 2003.01.16 0 0 4405
Az pocsék lehet!
Előzmény: Joana (4404)
Joana Creative Commons License 2003.01.16 0 0 4404
Na de most bepanirozzák az egészet kivülröl, rizsestöl és "kirántják" BRRR!
Előzmény: H_G (4403)
H_G Creative Commons License 2003.01.16 0 0 4403
Eredetileg se minden halfajtát tettek a szusiba nyersen; pl. a tonhalat főve szokás.
Előzmény: Joana (4401)
H_G Creative Commons License 2003.01.16 0 0 4402
Ne dőlj be minden marketing-mesének, ha jót akarsz! Fél évre rá ki szokott derülni, h. nagy kamu volt az egész. (Vagy csak azoknak dőlj be, amik szintén nem fogyasztanak, de legalább finomak, mint az ananász :)

Előzmény: aagica (4399)
Joana Creative Commons License 2003.01.16 0 0 4401
Ledöbbentem, mert elkezdték a sushit is frittirozni, vagy mi ennek a szagszerü neve: bepanirozzák és olajban kisütik!!
Persze, van még normális is, de gondolom, az eltorzult izlésü európaiak jobban veszik, ami egészségtelen, ezért kénytelnek a japánok is a nemzeti kajájukat ennyire kiforditani önmagából,csak hogy el tudják adni.
Előzmény: Robzon (4392)
Robzon Creative Commons License 2003.01.16 0 0 4400
Aagica!
Vegyel, de szerintem csak akkor, ha pärhuzamosan csökkented ez energiabeviteledet. 25g lenmagolaj 220 kcal. Ezt a mennyiseget pedig mär figyelembe kell venni. Egyreszt nem kell ilyen sokat enni belöle, mäsreszt meg tenyleg jobb ha a zsirbevitelt biologiailag ertekes olajakkal oldjuk meg. A plusszban evesröl meg mär kifejtettem a velemenyemet. Erröl az jut eszembe amikor az egyszeri dagadtkäm elkezdte plusszban inni a slim-fast-et oszt csodäkszot, hogy hizik. Je. :) Energiaegyenertek, össztetel, idözites, ezek egyszerre hatärozzäk meg, hogy hogyan vältozik a testkompoziciod.
Előzmény: aagica (4399)
aagica Creative Commons License 2003.01.16 0 0 4399
Hú, ezt csak bioszszakosak értik.:))
Ezek szerint vegyek lenmagolajat (vagy kapszulát), ha jót akarok?
Előzmény: Törölt nick (4398)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.16 0 0 4398
Az igaz hogy a lenmagolaj is kalória, de a hatásmechanizmusa nagyon trükkös. Egyik ilyen dolog a phytoösztrogén tartalma, ez a humán ösztrogén receptorkapcsolódását csökkenti, az eredmény antiösztrogén szerű hatás lesz, a szöveteket vízteleníti, izmokat feszessé teszi. És tudjuk hogy az ösztrogén mennyire elősegíti a zsírpárnák kialakulását. Másik hatás a zsírmetabolizmus megváltoztatása, a barna zsírszövetek stimulálása, az eredmény fokozottabb zsírlebontás. Nekem határozottan az a tapasztalatom, hogy a lenmagolaj sokkal több kalóriát szed le, mint amennyit bevisz. Amikor 20-25 grammra (!) emeltem a napi bevitelt, reggelente olyan izomfeszességel ébredtem, mintha előző nap órákat súlyzóztam volna, pedig szinte egész nap a gép előtt ültem. Hasonló hatásról számolnak be a CLA esetén, az jóval drágább, de kevesebb is elég belőle
Előzmény: Robzon (4397)
Robzon Creative Commons License 2003.01.16 0 0 4397
Zsuzsa52!
Igen nyersen. De nincs ebben semmi uj. Te is ettel mär nyers halat, az olajoshalak vagy a päcolt heringek sincsenek megfözve. A nyers hussal csak ket gond van, az egyik a fertözesveszely (emiatt a sushi eltarthatosäga 2 ora), a mäsik hogy a nyers (azaz nem kicsapatott) feherjehez nehezebben tudnak az emesztö enzimek kapcsolodi, szal nehezebben emeszthetö. Nem is kell nyershuson elni, de az ertekes zsirsavak miatt ami a nyers halban van (makrela, meg szardinia konzevben is) idönkent celszerü beiktatni.

Reficul!
A lenmagolajbol van kapszula is, en ugy szoktam kajälni. Azert azt nem szabad elfelejteni, hogy akärmennyire is nem rakodik le, ennek is van energiaerteke, meghozzä 9kcal/g. Es ha konkretan ez nem is rakodik le, majd lerakodik mäs, amit esszel. Ezzel azt akarom mondani, hogy bärmennyire is egeszseges, nem testzsirrä alakulo a täpanyag amit beviszel, ha pluszban eszed akkor vegülis testzsir lesz belöle. Az energiaerteket, es az összetetelt (meg az idözitest) egymässal pärhuzamossan kell figyelmbe venni, ha tenyleg frankon akarod a kajädat megtervezni.

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.15 0 0 4396
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy az omega-3 zsírsavak nagyon jól használhatók fogyókúrához. Legértékesebb közülük a mélytengeri halolaj, inzulin szabályzó hatása miatt, késlelteti evés után az inzulinemelkedést (magasabban tartva a vércukrot), ez csökkenti a további éhségrohamok számát. Másik nagyon jó omega-3 zsírsav forrás a lenmag olaj, ez ráadásul elég olcsó is. Ebből akár napi 20-25 gram is lemehet elosztva, nem fog lerakódni, sőt elősegíti a zsírszövet leépülést, főleg rendszeres tréning mellett. Bár az íze rémes, saját tapasztalataim szerint jól működik
Zsuzsa52 Creative Commons License 2003.01.15 0 0 4395
Ami a falást illeti, teljesen igaz, tanúsíthatom!Csakhogy: én még azt hallottam otthon, aki nem igyekszik az evéshez, nem igyekszik a munkához sem!A lustaság pedig nagy bűnnek számított.
Így aztán máig nagyon nehezemre esik lassan enni.
Zsuzsa52 Creative Commons License 2003.01.15 0 0 4394
Nyersen kell a halat megenni? Jól értem?
Joana Creative Commons License 2003.01.15 0 0 4393
Nagyon köszi!
Hát ennek örülök, mert imádom. De jó, legalább 1 dolog van már, ami finom is meg egészséges is. (csak ez meg jó drága... :) )
Robzon Creative Commons License 2003.01.15 0 0 4392
Joana!
Szerintem a sushi a tökeletes kaja. Bazilyol van kitalälva. Ugy fest, hogy kis rizskockära van szerelve egy darabka nyers hal szinhus. Különfele halakbol keszitik. Washabival vagy szojaszosszal tudod toväbb izesiteni, ha akarod. A hal nyers, tehät a höre erzekeny többszörössen telitettlen omega3-as, es omega 6-os zsirsavak teljes biologiai ertekükben fogyaszthatoak. (Akärmilyen profi hidegen sajtolt olajat hasznälsz, ha megmelegited tönkremegy, nem lesz sokkal egeszsegesebb, mint a disznozsir: az olajban sütest, mint etelkeszitesi eljäräst el kell felejteni.) A rizs szinten a szervezetnek legelönyösebb, összetett szenhidrätokat tartalmazza, tehät egy elsörendü energiaforräs, a nyers hal pedig teljesertekü feherjet tartalmaz (a szinten extrem fontos többszörössen telitettlen zsirsavak mellett). A sushi az a kaja amiben minden benne van, räadäsul abban a formäban ahogy kell: összetett szenhidrätok, teljesertekü feherje, többszörösentelitettlen zsirsavak. A tälaläsa is jo, ezt nem lehet zabälni (mint a hamburgert), hanem enni kell. Kulturältan, ellazultan leülni, es az izeket elvezve etkezni. Szerintem az elhizäsnak lenyegi tenyezöje a zabäläs, azaz az hogy a päciens fal, ahelyett, hogy enne, es ebböl következöen rendszeresen tuleszi magät, mert a jollakotsäg erzes csak akkor jön idöben, ha minden falatot 32 szer megrägsz. Igy keveredik elegendö nyällal, es örlödik meg olyan mertekben, hogy rendesen emeszthetö legyen. Faläsnäl a jollakotsägerzes relativ kesik, es mire bekövetkezik mär többet nyomott magäba a t. zabälo az elegnel.
Előzmény: Joana (4391)
Joana Creative Commons License 2003.01.14 0 0 4391
A sushiról mit lehet tudni "táplálkozástudományilag"?

Tudom, többféle van, rizsen különféle dögdarabkák, de ha valaki meg tudna dobni valami infóval, megköszönném.

Robzon Creative Commons License 2003.01.14 0 0 4390
Beebite!
Ha nem tudod a aerob pulzus tartomänyban tartani magad akkor legyel inkäbb fölötte. Allitsd a legkönnyebb fokozatra, es vegezz minel hosszabb edzeseket, a kezdeti minimum a 20 perc. Ennel rövidebb edzesnek gyakorlatilag semmilyen hatäsa sincsen, se zsiregetes, se ällokepesseg fejlesztes. Az ällokessegfejlesztes gyakorlatilag nem mäs mint hogy hozzäszoktatod az anyagcseredet az aktivitäshoz. Ehhez pedig elegendö idöt kell eltölteni aktivitässal. Valoszinüleg csak a legzeseddel, vagy a technikäddal van problema, de az is lehet, hogy az ällokepessegeddel, ahogy ällitod. Ez mind nem baj, ezek a dolgok mind mind maguktol rendbejönnek, ha csinälod. Szabj meg egy heti edzesidötartamot magadnak, en javaslom kezdetben a 120 percet, ez 6 napi 20 perc (egy pihenö nap kell mindenkeppen, ez nagyon fontos), es nyomd igy, 4 hetig. Elötte merj egy ebredesi-, nyugalmi-, es maximälispulzust, meg az se lenne rossz, ha azt is megmerned, hogy mennyi idö alatt äll vissza meximälisrol a normälisra a pulzusod. Ha a testkompoziciovältozäsodra is kiväncsi vagy, akkor merj testzsirt is. Igy negy het elteltevel - ha most tenyleg nagyon kezdö vagy - mär lehet läthato ällokepessegi fejlödesre szämitani. (Minel haladobb az ember, annäl nehezbben fejlödik.) A gyakorlat közbeni fix terheleshez es csapässzämhoz tartozo pulzusod is csökkeni fog. Majdnem biztos, hogy addigra mär tudsz majd az ellipszisen is aerobtartomänyban 30 perces edzeseket nyomni. Csak csinälni kell, ennyi az egesz. Napi husz perc meg lopikula, nem? :)
Előzmény: Beebite (4389)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!