Nem. 677-es. Szerintem tok ugyanaz mint a 647-es csak meg benne van a Tape-library is. 110 penz volt a Keravillban. A teletextet azert kerdeztem, mert hiszen ott figyel a keszulekben a teletext-dekoder (a Tape-lib. miatt), innen mar csak 1 lepes, hogy rendesen hasznalni is lehessen.
Pontos ido teletextbol: nekem Sony a videom, az egyik menupontban be lehet neki allitani, melyik ado teletextjerol szedje az infot. Talan a Panan is van valahol ilyen.
Egy ujabb kerdes: azok a videok, amik csak Nicam sztereot tudnak, mit csinalnak az A2 sztereoban adokkal? Monoban veszi fel a hangot?
Na vettem egy Pana NV-HD677 -est. Besz@ras a Tape-library!!! Nagyon megerte az arat. Ezzel a funkcioval asszem hogy a videozas egy uj dimenzioba lepett. Kicsit megdobbentem, mikor betettem a kazettat, o meg kiirta hogy milyen musorok vannak rajta. Es csak kivalasztom a menubol amit nezni akarok es mehet a moka :) Dobbenet mit meg nem csinalnak manapsag. Raadasul az osszes TV adonak van teletext oldala, tehat tok automatikus az egesz, semmit nem kell irogatni :)
Azert van nehany kerdesem is :
Nem lehet valahogy a teletextet nezegetni a videon?
Lehet valahogy valtoztatni a Tape-library-ben a kazettak sorszamat?
Az HBO es a zenei adok (a video szerint) monoban jonnek a kabelen. Lehetseges ez???
Azért írtam azt, hogy az "ellenkezőjét állítja", mert a prospektusokba mellékelt technikai paraméterek részben nem szerepelt az a 2 funkció, míg az 1-2 évvel korábbiban még szerepelt. Megyek és megkérdezem Panáékat az általad említett boltban, szerintem tuti, hogy azt mondják, nem tud inzertálni, vegyem az S-VHS-t.
Ami a vásrálóerőt illeti: rendben van, hogy az egykori 70.000 Ft ma már jóval több lenne (bár ma 140.000-ért kapsz ugyanolyan készüléket, ha mindaz igaz, amit rev7 írt), de a technikai fejlődés miatt nem kéne ezt nézni, hiszen az árak (és az előállítási költségek) folyamatosan zuhannak mindenhol.
Az világos, hogy a Pana videó a pontos időt a teletextből veszi... (hiszen a doksi is írja... :-))
Azt is tudod, hogy melyik adó teletextjéből? Az (programozási sorrendben) első, teletexttel rendelkező csatornából? Vagy netalántán átlagol párat?
Való igaz ami akkori 70000 Ft ma kb. 250000 Ft-ot ér amiért már megvásárolhato a Panasonic S-VHS magnója.
A szolgáltatások amik akkor újdonságba számba mentek kiderült, hogy rikán kellenek viszont újak jöttek.
"Szóval egyre butább videókat gyártanak"
A Panasonic esetében ezt fordítva látom, de hát ez szubjektív is lehetne. A műszaki paraméterek és adatok viszont magukért beszélnek.
1990-ben vettem egy NV-F65 HiFi videót, akkor közel 70.000 Ft-ért.
Super 4 fejes, van rajta audio felvételi szintszabályzó mindkét oldalra külön-külön peek kijelzővel (igen részletes), van benne Audio Dubbing funkció, Insert funkció, lehet szimultán venni tunerről normál (TV) hangot, RCA-ról HiFi-t (CD), tud oda-vissza 6 fokozatban lassítani-gyorsítani (igaz nem Jog-Shuttle).
Ja, és soha nem látta szerelő, naponta átlagban 1–1,5 órát megy.
Ezzel szemben ma egy korszerű Panasonic ~90.000-ért ennek a töredékét tudja, igaz vannak olyan szolgáltatásai is, amelyekről akkoriban még nem is hallottunk.
Sajnos igazat kell adni morpetnek, a gyártók egyre inkább igyekeznek kiszedni a gépekből a szerintük fölösleges szolgáltatásokat, ezáltal is megpróbálnak az állandóan csökkenő árból azonos hasznot produkálni.
Hifi VHS videót szeretnék venni (Jog&Shuttle követelmény!). Körbejártam egy tucat boltot, és végigolvastam a topicot.
Néhány észrevétel:
Akárhogy böngészem a Pana prospektusokat meg a Pana honlapot, egyetlen videó sem tud utóhangosítást és inzertet. Valaki belinkelte a 687EE-t, asszem most 140 eFt, hát lehet, hogy az tud ilyet, de ennek az ellenkezőjét állítják a prospektusok, a honlap és az eladók. Hogy van ez?
Én most a JVC 868-ast preferálom, 110 eFt, láttam is a képét futólag, és pl meglepett, hogy gyorsításnál/lassításnál nincs az a zavaró 2 csík a képben. És az a videó tud utóhangosítást, képkockázást, inzertet, van csatlakozó a számítógéphez.
Néztem még Thompson (e 3 márkán kívül más nem tetszett) videókat, talán 6950-es volt, ami igen olcsó volt, Jog&Shuttle-lel de utóhangosítás és inzert nélkül 70 eFt a Keravillban. (Természetesen ez is Hifi Stereo.)
Egy megjegyzés: nézegettem 2 évvel korábbi Pana katalógust a napokban, abban volt egy csomó, amely tudott inzertálni, nem is voltak drágábbak, mint a maiak, és már azok is 6 fejesek. [Igaz is, valaki említett valami 4+2+2 fejet - vajon a Thomson és a JVC is ilyen, vagy csak a Panák?] Szóval egyre butább videókat gyártanak. Egy ősrégi ITT videónk van, 2 fejes, annak felvétel közben meg lehet mondani, hogy "szia, majd állítsd le a felvételt 11 óra 26 perckor". Nem találtam ilyen szolgáltatást a mai videókban, legfeljebb olyat, hogy "állj le fél óra múlva". Aztán ezt az ITT-t, nyugodtan vihettem akárhova, mert 2 hétig elvolt áram nélkül, minden beállítását megőrizve. A mai videók: 3 perc, 1 óra, 3 óra meg ilyenek. Az ITT kijelzőjén egyszerre mutatja a pontos időt és a szalagszámlálót (percben). Bezzeg ma... [Szegény ITT órája azonban egy hete időnként villogni kezd és ilyeneket jelez ki "45:37", aztán pár perc múlva visszaáll a rendes idő.]
Ökrös csabához hasonlóan és is gazdagabb vagyok egy Thomson 6850G-vel, már több mint egy éve. nagyon jó videó, egy tavalyi HIFI magazin az ár kategóriában a legjobbnak itélte a teszteltek között. Nekem is Thomson TV-m van hozzá, fél éve vettem, egy 29DL21E-t. Szenzációsak igy együtt.
Sziasztok, én decemberben vettem egy Thomson 6850G-t, ha jol emlekszem. Tulajdonképpen azért is azt vettem (azonkívül, hogy minden szakember ezt javasolta), mert a tévém is Thomson, így egy irányítóról megy a kettő. Igaz, összehasonlítási alapom nincs, de a 70 cm-es képernyőn gyönyörű képet ad. a Hi-Fi-re rákötve pedig tökéletes a hangja.
Ami a szolgáltatásait illeti, a negítívum: sajnos nincs magyar nyelvű választható menüje (érdekes, mert a tévének van), van viszont cseh :))) és angol. Nincs PDC/VPS (a hasonló kategória általában tartalmazza), ami azért annyira nem baj, mert itthon ez még asszem sehol sincs. A távirányítója nem rossz, szokni kell, de lehetne jobb, a menük a képernyőre íródnak, de helyenként elég bonyolult megtalálni valamit (a tévénél ezt is tök jól megoldották). A legszomorúbb viszont, bár lehet, hogy én vagyok a béna: nem lehet (én nem tudom?) átállítani a kijelzőt használat közben, csak a kazetta lejátszási (real time) idejét (óra, perc) mutatja.
A pozitívumok: minden egyéb :)) Jó az index funkciója, a show wiew is könnyen használható. Könnyű a programozása, van elő-csatlakozása a videomagnóhoz, hátul két scart-kimenet, tud több képméretet, a gyorscsévélés oda-vissza négyfokozatú, a léptetés dettó, (egyébként) jó a display is. A házimozihoz csatlakoztatva tök jól szól, na és a legtutibb (ha jól kötötted össze a rendszert): ha minden ki van kapcsolva, és videót akarsz nézni, elég a play gombot megnyomni, minden bekapcsolódik :))
A vas a felvétel kezdetekor egy jelet tesz a szalagra, amit aztán meg tud keresni, vagyis beteszed a kazettát (mondjuk az elején áll; de mindkét irányba működik), azt mondod a videjónak, hogy a 4. felvételre vagy kiváncsi, mire őrülten tekerni kezd (persze lassabban, mint a gyorscsévélés, hiszen a jelet figyeli), majd a 4. felvételednél lejátszásra kapcsol (pontosabban: mikor észreveszi a jelet, kicsit túlpörög rajt, de visszateker).
Ez a funkció már régebbi (pl. SD10EE, 5 éves) Pana készülékeknél is működik, és a mostaniakkal kompatíbilis.
Amit leírtam az régebbi Pana, JVC magnóknál megy, a bemeneti választó kapcsolót Simulation-ra kell állítani, olyankor a normál hangot a tunerről, a HiFi hangot pedig a bejövő RCA-ról veszi.
Mikor felveszel egy (15 percnél hosszabb) anyagot a videóval, a vas megjegyzi (valahol a szalagon rögzíti) ezt az információt (kazetta, kezdet, hossz, cím).
A cím kezdetben az adó neve, természetesen át lehet írni.
A kezattát a gép sorszámozza.
Mikor beteszel egy kazettát, a gép beazonosítja és a képernyőm megjelenik a kazetta tartalma, kiválasztod a filmet, a gép pedig odateker és lejátsza azt.
Ha filmet keresel, a képernyőn kiválasztod, a gép kiírja a kazetta sorszámát, hogy azt rakd be, majd odateker a filmhez és lejátsza.
Tudod, egy év még nem túl sok. Két kollégám is Philips-et vett, tök ugyanott, tök egyformát (számában nem vagyok biztos, de lehet, hogy olyan mint a tied, mert pont azt tudja). Nos újonnan mindkettő tök frankó volt, most az egyik már erősen döglődik.
Nekem otthon NV-HD600-am van, az nem lassít x sebességen, csak léptet, és elég drága is volt. Viszont ez nem egy éve volt és azóta sincs vele semmi gond. Ami a felvett kazik számát tekintve (kb. 1500 óra) szerintem jónak mondható. Most a lejátszott órákat nem merném megsaccolni, de nyilván ennek valahányszorosa...
Szóval tényleg jó a Philips, de hogy "Forever"-e az majd csak később dől el.
Az elejen emlitett 139.99 $ PANA tudott PAL-t lejetszani.
Mas. A hetvegen teszteket olvasgattam (egy haveromnal) ott a JVC HR-J665-t kep es hangban ugyanolyan jonak mas szolgaltatasban jobbnak mondtak mint a PANA NV-HD640-t
igy az Angebot figyelo szolgalat mar ezt is sasolja.
Rizo
"kint az USA-ban nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy a PAL felvételeket le tudják játszani." Biztos vagyok benne, hogy nem érdekli öket. Van az USA és a világ többi része.
Eclipse
De abban egyetérthetünk ha valaki csak nézni akarja a felvett anyagot (és valami módon VHS kazettára másolták) annak előny ha a videója lejátsza.
Természetesen, hiszen ezeket ezért találták ki. Egyébként amennyiben információim helyesek, kint az USA-ban nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy a PAL felvételeket le tudják játszani.
Fecó