Az meg csak most jutott eszembe, hogy kizárólag egy féle platformra nem is lehetne megjelentetni egy albumot, hisz világszerte szerintem nem sok embernek van ipadje. Más lenne a helyzet, ha ez minden számítógépen menne.
Most olvasom a Björk oldal fórumán, hogy valaki hallotta élőben tegnap a Crystalline-t, és ugyanaz volt, mint a kiszivárgott verzió. Jó jel. Persze nem meglepő.
Elértem én is a dal megskubizásához. Nekem szokni kell, egyenlőre nem értem a hypeot körülötte. Érdekes, de annyira nem újszerű. Végül is hit-nek tökéletes. Én az elborult Björkös érát kedvelem, így én rettegek, hogy valami poposat kapok. Habár nálam minden album meglepetés volt. Lekopogom többnyire pozitív.
Érdekes, nekem ez egy old skool Björk-dal hangzásban is és dallamra is, pont ezért vagyok ennyire elégedett vele (attól függetlenül, hogy én is az új albumait szeretem legjobban).
Én a Prince interjú olvasása közben nagyban bólogattam. :) Én teljesen egyet értek vele és megértem őt. Mondjuk az album nem készítés azért túlzás, de ahogy az mp3-ról gondolkodik, az teccik, mármint, hogy elveti.
Pedig lesz CD, szeptemberben. A francia Universal is megerősítette. Azért ne vicceljünk, egy album nem jöhet ki csak digitálisan. Rajongók ezreiből lehet még pénzt kiszedni a CD-vel, Björk meg pláne arról híres, hogy szeret egy albumot 100 féle verzióban kiadni CD-n. Ez az appos hülyeség csak egy érdekes beharangozása, promóciója az albumnak, de semmi több. Arra jó, hogy amíg a full album ki nem jön, a rajongók elbohóckodjanak vele, de minőségi zene hallgatásra kétlem, hogy alkalmas lesz.
Olvastad a Prince-interjút a Guardianben? Annyi sütletlenséget beszélt össze az az ember, hogy az valami hihetetlen. Megmondta például, hogy a kalózok miatt nem ad ki több lemezt. Digitálisan pedig azért nem engedélyezi a dalai terjesztését, mert a digtális fájlok másként hatnak az agyra. Valaki felvilágosíthatná, hogy a cd is digitális, szóval azokat is zúzassa be a kiadójával. Már ha még van neki olyanja.
(Mondjuk én is arra jutotottam nemrég, hogy semmi értelme megvenni valamit cd-n, úgyis minden fönt van a neten flac-ban. Akkor már inkább bakeliten veszem meg az albumokat. Nagyobbak is, szebbek is, más is a hangzásuk.)
félek, hogy de... a CD manapság olyan régimódiank számít, mint a bakelit. Én személy szerint irtózom az almás dolgoktól, magától a szótól is, hogy "app", de ismerve Björk vonzalmát az új technológiák iránt, ez valószeínűleg tényleg ájpedre lesz optimalizálva...
hát nagyon örülök, hogy örültök, de nekem ez a Crystalline egy meghallgatásra olyan, mintha egy Drawing Restraint 9 B-side-ot remixelt volna egy lelkes kezdő
pedig a kommentjeitek alapján valami jót vártam :-(
Most már csak erre az app-alapú albumra vagyok kíváncsi, hogy ez hogy lesz megoldva. Nem mintha lenne iPadem, amin ki tudnám próbálni. De Björk helyében inkább Angry Birds pályákként jelentetném meg :o)
Az autóban szóló verziónak szerencsére semmi köze a véglegeshez. Na az tényleg demo. Amit az autóban énekel, az a véglegesnek a d'n'b részében hallható, de ott még sokkal csupaszabb alá festéssel.
Demo? Honnan veszed? Nekem ez teljesen késznek és kidolgozottnak tűnik. Ezt nem tudom hova lehetne még fokozni, polírozni tovább. :) A Recorder meg érti a dolgát, akkor oda írta volna Déri, hogy csak demo.
Fél percre nem nézek fel a fórumra, és már itt is az új szám. :)
Remélem ez a végleges, hivatalos verzió!
Amúgy hatalmas meglepetés számomra ez a szám. Már semmi jóra nem számítottam Björktől, erre visszatér egy olyan számmal, ami teljesen a régi, normális, élvezhető Björköt idézi, a Post-Homo-Vespi időből.