Hát, ezt szimplán elírták, mert az a sorozatszám a 2 bónusszal kibővített 1995-ös Hungaroton kiadvány száma: HCD 17819http://www.hungaroton.hu/hu/node/3322
Azért, ha 1988-ban itthon megjelent volna CD-n (!!!) a Marsbéli krónikák, csak tudnánk róla ;o)
A Srácokról már nem is beszélve :o))))))))))))
Beszkenneltem ennek az 1996-os japán újrakiadásnak a CD-füzetéből a 4. és a 7. oldalt, nem tudom, mennyire fognak látszani a dátumok (az 1996 és az 1988):
Ez a bevezető szöveg a CD-füzetben, fent és a szöveg végén is látszik az 1996-os évszám. A további oldalakon pedig nyilván megismétlik az eredeti 1988-as kiadás szövegét, mert ennek a végén pedig az 1988. szeptember 19-i dátum olvasható (a szöveg után pedig már különböző lemezeket sorolnak fel):
Ajaj, kezdek már ebbe az egészbe belezavarodni, mert a King Records oldalán meg nem találom a SOLARIS-t :o( A nemzetközi előadóknál kéne lennie, de pl. az EAST-et sem látom: http://www.kingrecords.co.jp/index.html
Az angol nyelvű oldalon pedig még nem működik az előadók oldala....... :o(
szerintem nem valószinű, hogy ujrakeverték volna. maximum csináltak egy új transfert valami hungarotonos forrásból és azt kevergették 2 sáv sztereóban.
Nem hiszem hogy zenekari hozzájárulás nélkül a mester szallagokat feldigizték volna és sávonként ujrakeverte volna valaki.
A soksávos felvétel is kérdés meg van-e még és milyen állapotban.
Nagy valószinűséggel azt 1988ban használta valaki:)
Nekem uj info volt hogy 88-ban kijött a Marsbéli CD-n. Csak a dupla lemez szimpla CD-jét láttam anno.
Milyen jó lenne a gyűjteményt ezekkel a kiadványokkal is gyarapítani :o)
Mindenesetre az a srác, aki fölhívta a figyelmemet rájuk, nagyon elszánt, Ő be akarja ezeket szerezni. Azt mondta, szól majd, ha megvannak. Kíváncsian várom a beszámolóját! :o)
És hát itt az újabb szenzáció: a japánok ismét kitettek magukért !!!
(Nem akarok más tollával ékeskedni,
egy rajongótársunk hívta föl erre a figyelmemet, de ennek nyomán tovább kutakodtam a neten.)
Kiadták a SOLARIS bakelites kiadványait (Marsbéli krónikák, SOLARIS 1990) mini LP CD-s kivitelben is, SHM (Super High Material) formátumban - alig fél éve, 2010. június 25-én!
Hogy pontosan mi is az a mini LP és hogyan kell elképzelni, arról ezen az oldalon olvashattok, ill. itt egy videó is látható, ahol Led Zeppelin mini LP-kel illusztrálják ezt.
A mini LP voltaképpen CD, viszont az eredeti bakelit lemez borítójának kicsinyített papír tokos hű másában dobják piacra!
Ugyanakkor a CD anyagát tartalmazza, ami általában bővebb, mint az eredeti LP anyaga.
Limitált példányszámban adják ki ezeket és a normál CD-kiadáshoz képest lényegesen drágábban.........., de újrakeverve!
Az 1. oldal alján van egy érdekesség, egy másik Marsbélis box: ebben az EAST együttes Hűség c. lemezének mini LP-jével együtt lehet megvásárolni - ez sem rossz párosítás :o)))
Ugyanakkor a 2. lap utolsó kiadványára nem sikerült még rájönnöm, hogy mi lehet.......
Javaslat Attilának: tegye föl ezt is találós kérdésnek a Facebook-on, lehessen ezzel is jegyet nyerni a reménybeli évvégi SOLARIS koncertre......... :o) Eddig 1 jegy már elkelt egy másik kérdésre :o)
Erre az oldalra rákeveredett egy olyan anyag is, ami nem tudom, mi lehet (az a brightoni koncert...)
És akkor itt van az a SOLARIS oldal, ahol teljes részletességében megnézhető ez a két mini LP-s CD: a Marsbéli mellett nyissátok le a 4 verziót és akkor egymás alatt látható mindkét Belle Antique kiadvány.
A linkekre kattintva mindkettőnél olvasható a részletes tartalom és ebből látható is, hogy valóban a CD-n megjelent, az LP-hez képest bővebb anyag szerepel a mini LP-ken (a Marsbélin a két bónusz track, az 1990-en pedig a közjátékok is).
Kattintsatok tovább a borítóképekre: a megnyíló oldalakon viszont tényleg az "eredeti" LP-borítókat láthatjuk, de már nem a Hungaroton, hanem a Belle kiadó sorozatszámaival.
A tartalmi oldalon mindkét mini LP esetében ez olvasható:
Licensed from Hungaroton Records Kft. Remastered By - Shuichi Takano
Szia, a neten már én sem találtam meg, a PC-men viszont igen :o)))
Feltöltöttem és átküldtem az itt megadott címedre a letöltő linket.
Szóljon, aki szintén le akarja még tölteni!
Ide nem akartam föltenni a linket, mert valószínűleg törölték volna ezt a hozzászólást...
Az előzményből idemásolom, pontosan miről is van szó:
* * *
Időpont: 1982. február
Apropó: II. Humorfesztivál
Nádas György HOMOKÓRA paródiájához a SOLARIS szolgáltatta a zenét!!!
Ez az időpont a 2., a NOAB-os korszakukhoz tartozik, az ekkori tagok: Bogdán Csaba, Cziglán István, Erdész Róbert, Kisszabó Gábor, Kollár Attila, Rauschenberger Ferenc.
A paródia alapja Juhász Előd Zeneközelben c. könnyűzenei magazinja volt, melyben aktuális zenékről, érdekességekről volt mindig szó.
Ennek megfelelően Nádas Gyuri is akkori ismert előadókat vagy éppen frissen befutottakat mutatott be 13’34”-es paródiájában:
- elsőként az előző évi Táncdalfesztiválon „Bábu vagy” c. számával nagy feltűnést keltett KFT került terítékre,
- majd Hobó következett,
- utána Amanda Lear - vele kapcsolatban külön érdekesség, hogy kicsit később abban az évben Solarisék az ő (!) előzenekaraként léptek föl Prágában :o))),
- őt Cseh Tamás paródiája követi,
- majd Hernádi Judit akkoriban nagyon népszerű „Sohase mondd” c. számának paródiája hangzik el,
- végül a P. Mobil együttes jutott még erre a sorsra;
- és ráadásként egy mulatós stílusú paródiát hallhatunk.
Természetesen mindet Solarisos körítéssel: ebben a szerepükben sem hazudtolták meg magukat! Hallgassátok csak a jó kis basszusalapokat; meg Attila fuvolabetétjét az Amanda Lear paródiában, és persze Robi billentyűs szösszeneteit!
* * *
Ja, és ha már ennél az időszaknál tartunk...
Attila tegnap tette föl ezt a fotót a Facebookra találóskérdés formájában, hogy
"Mikor és hol készült ez a koncertfotó.... és melyik zenekarral?"
Évek óta keresem ezt a Homokóra-paródiát, ezek szerint persze rosszul, mert most találtam meg a hozzászólásodat. A link viszont nem működik rajta. Meg tudnád adni, honnan szedhetem le? (Megvolt nekem valódi Polimer kazettán, de tönkrement.)
Hoppáááááááá .... eltűnt, amit írtam két órája.:( Akkor újra megteszem.:)
Kedves Fórumozók!
Amíg készül a Tompox weboldala, látogathatjátok a zenekart a facebook közösségi portálon.
Természetesen utána is. Itt olvashattok híreket, hallgathattok zenét és fotókon nyomon követhetitek a zenekar tevékenységét. Természetesen vannak, akik nem szeretik a közösségi portálokat, őket továbbra is itt értesítjük a soron következő koncert helyéről és időpontjáról.
Voltam, és azt mondom megérte. Az elektromos hálózat feszültségingadozásai miatti nyűanszot beleszámítva is mondom ezt. Nagy élményt nyújtottak ismét a srácok. Nem óhajtok senkit külön kiemelni, hiszen ez csapatmunka volt, de Ádám imprója a Nap kapujában nagyon vidám, mulatságos volt és amellett nagyszerű. Szerény személyemen kívül csak alig páran voltak akik a Postás-klubba jártak SF ill. Nostradamus koncertekre, viszont jónéhány új arc jelent meg, bár csak a Postáshoz képest újak, mert itt már néhányukat többedjére láttam, szóval jó volt nézni -mert főként elég fiatal korosztályról van szó- mennyire élvezik és tetszik nekik a műsor akár Solaris, akár Tompox szerzeményt hallhattunk. A beiktatott Czigi emlékszám pedig nagyon jól szólt, eltalált a közönség szívéhez. Talán néhányatok érdeklődését sikerül felkeltenem, ha azt mondom tervbe van véve még olyan Czigi szám ami eddig nem szólt koncerteken. ;o)
Én biztos, hogy megyek, nem először és nem is utoljára. És mindenkit bíztatok aki Solaris zenét akar hallani élőben, remek kis bulik szoktak összejönni. Részemről a novemberi klubestet "preferálom", de lehet a decemberi jobb volt, csak azon sajna nem tudtam ott lenni. Minden esetre a kétkedőket bíztatom gyertek, legyetek kíváncsiak, hogy: tényleg nem éredemes meghallgatni? Szerintem igen, de ki-ki maga győződjön meg róla!
Január 14-én (péntek) 20 órakor, az óbudai régi harisnyagyár területén (Bpest. III., Bogdáni út 1.) Belépő most is 500 Ft. Vendég: Gömör Laci jam zenekara.
Közben megemlékezés Czigiről. (már 12 éve....) Sorompós bejárat után jobbra az épület alatti átjárón, aztán balra. Gyertek, ha tudtok.
Eladó Solaris: Live in Los Angeles 1995 dupla CD (remaster + bonus tracks változat)
Hangzást tekintve megegyezik a nemrég megjelent DVD-n lévő hangsávval. Azért adom el, mert nekem megvan a legelső Live in Los Angeles CD változat, amely nem remasteres, s nekem ez az első változat jobban tetszik, mint a remasteres változat. Nem tudtam megbarátkozni a remasterizált hangképpel, nekem az analóg hangkép tetszik alapvetően, ezért úgy döntöttem pénz szűkében, hogy nem tartom meg két példányban a Live in Los Angeles CD-t. Maradok az első változatnál. A CD karcmentes, vadonat új. Valamivel olcsóbban adom a bolti árnál.
Az Egy kis hazai c. műsorban most főként INVOCATIO-s tervekről esett szó (koncertek, tavaszi-nyári lemezkészítés), de szóba került a decemberi jubileumi MW+INVOCATIO koncert is, valamint kihagyhatatlanul a SOLARIS is :o)........ Attila ebben a műsorban is megemlítette, nagyon bízik abban, hogy idén már Solaris koncertek is lesznek!
Aztán ezt az oldalt Bogdán Csaba is föltette a Facebook-os üzenőfalára jópofa poénkodás kíséretében :o), amelybe később Attila is bekapcsolódott - megpróbálom ezt idevarázsolni (csak 2 részletben sikerült):
Keresgélés közben találtam egy olyan brazil oldalt is, amelyen mindent összegyűjtöttek, aminek a nevében ott van a 'solaris' szó - ahogy ínségesebb időkben mi is szórakoztattuk már itt a Fórumon magunkat régebben ilyen "Solaris-cuccokkal" /busz, lakópark, üvegtégla, polcok stb./
És ezen az oldalon a mi Fiaink néhány "cucca" is ott van:
Aztán..... találtam egy érdekes lengyel oldalt, igencsak rácsodálkoztam a címére, kíváncsian kattintottam rá, hogy mi ez...... :o)))
Itt a gyűjtőszó az 'erdész' lehetett: lapozgassatok csak előre, mert itt nemcsak Solaris-szal (és NB-ral) lehet találkozni, hanem Robi szólódolgaival is (Cabaret, Dr. Faustus, Pécs 2010) - persze egy csomó egész más dolog is van itt:
Aztán belebotlottam egy 2004-es fórumba, ahol a Solaris többször is szóba kerül!
És itt hangzik el az az aranyos "vadmalacos" hasonlat is :o), amelyet délután már említettem, de azért most is: "Solaris tényleg fasza, meg vadmalacul szól sztem :)"
Ja és ezen az oldalon középen még más is látható......., amiról már volt szó akkoriban: hogy 2008 márciusában ott kint a SOLARIS lett a hónap legjobb zenekara a mexikói DVD-vel!!!
És hazai vizekre evezve...
A Periferic oldalán ezt találtam, lokomotivum nagyon kedves ajánlásával:
25 éves születésnapját ünnepelte a hazai progresszív rock egyik legjelesebb képviselője, a Solaris együttes. Méltó helyszínen, a Művészetek Palotájában került sor a több, mint 3 (!) órás koncertre.
A nyolcvanas évek elején indult zenekar teljes életművéből kaptunk átfogó válogatást, Böszörményi Gergely (Böszme) bevezetőjével, "Marsbéli Krónikák"-os bevezető videóval (a koncert talán legnagyobb hiányossága a minimális vetítés volt - de talán az egyik legnagyobb élményt is a vetítővel adták: a Nostradamus-szvit (több mint félórás egyveleg a koncert második részében) videója pontosan követte a zenészek játékát, például a billentyűs Erdész Róbert minden kézmozdulata megegyezett a filmen láthatókkal), halálpontos fuvola- és gitárjátékkal (Bogdán Csaba volt számomra a kedvenc az este folyamán, Erdész Róbert (billentyű) csak azért lett második, mert néha elfelejtette felhangosítani a szintijeit, és így egy-egy szóló eleje nem volt hallható), vicces basszusgitárosokkal (Seres Attila - JATA, Kisszabó Gábor és Pócs Tamás), és a valaha volt összes dobos (Gömör László, Tóth Vilmos, Raus Ferenc) jelenlétével.
A Marsbéli Krónikák, az 1990 és a Nostradamus c. lemezek összes jelentős dala elhangzott, könnyebb lenne felsorolni, hogy mit nem játszottak el. Egy csalódás azért volt a repertorában. A Los Angeles 2026 c. számot (ami eredetileg 23 perces, és talán a legeslegjobban felépített zenéjük) átírták Los Angeles 2006-ra, lerövidítették, és a téma csúcspontjául szolgáló elképesztő futamokat rejtő finálét egy az egyben kihagyták belőle. Körülbelül ennyit lehet elmondani negativumként, az egész koncert megérte a dárius kincsébe kerülő jegyet, magyar zenekartól még ennyire összeszedett, felemelő koncertet nem hallottam.
Kiemelkedő volt az Éden, az Apokalipszis, a Muck Ferenccel (szaxofon) és kóristákkal kiegészült Nostradamus-szvit, a Viking visszatér (ezt kétszer is eljátszották), a névadó Solaris, a kamarazenekart utánzó vidám E-moll concerto, az Óz, a Mickey Mouse, a Magyar tánc. Mindegyik dalban az a csodálatos, hogy annyira összetett, hogy az ember csak néz maga elé, ahogy újabb és újabb részleteket vél felfedezni bennük. Kiemelkedő esemény volt, ha DVD-n megjelenik, mindenképp érdemes beszerezni.
Az csak a baj, hogy magyarországon alig ismerik őket. Annál inkább külföldön. Ott nagyon nagy névnek számítanak. De ez a tipikus magyar szokás."