Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Ma beszéltem egy ismerősömmel. Neki azt állították az önkormányzatnál,hogy hétköznap nem tartanak esküvőt. Erre a barátnője hétfői napon ment férjhez. És neki 13:00-kor lesz az esküvője. Nem tudom,hogy miért nem lehet mondjuk 11-re berakni egyet. Most mindenkinek mást mondanak?
Én és a vőlegényem idén nyáron szeretnénk esküdni. Azt szeretnénk, hogyha az esküvő Horvátországban lenne. Már hallottam olyanról, aki Horvátországban tartotta az esküvőjét úgy, hogy Magyarországról hozta az anyakönyvvezetőt. Esetleg van közületek olyan, akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Azt szeretném megkérdezni, hogy kihez lehet fordulni ezügyben, és milyen költségvonzatai vannak ennek.
A wedding cakes stands keresési címszó alatt tetszik az első világítós, de annak hamarosan lejár a licit ideje.
Valamint még tetszik iegészítséképpen a : http://cgi.ebay.com/Wedding-CAKE-Stand-Decorating-WHITE-Plastic-Bride-B3_W0QQitemZ110381046835QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item110381046835&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1199%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50
VAlamint erre van még egy nap: http://cgi.ebay.com/3-TIER-CLEAR-Dessert-Wedding-CAKE-STAND-lighted-Cupcake_W0QQitemZ180294041358QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item180294041358&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1199%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A2%7C294%3A50 És ez olyan, mint az első link-ben szereplő, amit becsatoltam. Ez nagyon jó lenne. Ez tetszik a legjobban.
De még ez is gyönyörű, ennek is nagyon örülnék: http://cgi.ebay.com/Apple-Themed-Wedding-Metal-Cake-Cookie-Stand-WHOLESALE_W0QQitemZ200326395160QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item200326395160&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1199%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A5%7C294%3A50
Az ezen az oldalon szereplő első tortaállvány tetszik, igaz mindjárt lejár a licitje. Engem a szállítási díjjak, valamint a feltételek érdekelnének igazán. Meg hogy miben kell fizetni, dollár vagy forint? No meg az, hogy mennyi idő alatt ér ide???
Szerintetek ha egy külső helyszínen tartanánk mondjuk az esküvőt, akkor kijönne bármelyik anyakönyv vezető délelőtt? Miért van ilyen hülye rendszerük,hogy délelőttre nem raknak esküvőt. :(
Kiskukacka: Azért imádjuk ezt a számot, mert mikor 16 éves voltam és különmentünk egy kicsit, erre táncoltunk, persze titokban, egy mulatós szórakozóhelyen, és mind a ketten majd meghaltunk egymásért, csak a körlmények nem voltak adottak, hogy ismét együtt legyünk. Mindkettőnk párkapcsolatban volt, no meg más is volt még. Akkor pontosan ránkillett ez a dal. És azóta is ugyanannyira is szeretjük. Most már bolgodan gondolunk, beszélünk arról az időszakról. A kapcsolatunk kiálta a próbát, és ez a szám mindig emlékeztet minket arról, hogy milyen fontosak is vagyunk egymásnak. De azóta 6 éve vagyunk ismét együtt, és mostmár a világ öszeskincséért nem ahgynánk el egymást. Hegedűlve amúgy nagyon gyönyörű, és szívhezszóló ez a dal.
Köszike, megpróbálom Székesfehériakat felhívni. Az e-bay-en néztem potom összegekéárt tortaállványokat. Ami tetszett mind a kettőnknek az viálgítós és kb. 6000 forintba kerül +postaköltség, de azt nem tudom mennyibe kerül.
Azt ertem hogy a kedvenc szamotok a Furedi Annabalon, de le a kalappal hogy egy eskuvore is bevallaljatok a szertartashoz. Szamomra nagyon szomoru dal, bar en is szeretem.
Aki esetleg nem ismeri, annak itt a szovege:
A füredi Anna bálon szól a zeneszó Kihallatszik dínom-dánom szép muzsikaszó Ketten ültünk egy asztalnál, ő és énmagam Nem szóltunk mi egymáshoz, nem is volt szavam
Egyszer aztán asztalunkhoz jött a vén cigány Megkérdezte mi a nótád édes kicsi lány De a leány szép csendesen csak annyit felelt Nincsen nótám és a nótát nem is szeretem
Refr.: Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs Ha nem hiszel a nótában szívedre tekints Lesz egy legény kinek nevét titkolni fogod És ahol majd senki nem lát meg is siratod
Egyszer aztán nagy hír járja be a falucskát Gazdag úrfi vette el az édes kicsi lányt Hatfogatos hintó állt a fogadó előtt Nem láttak még a faluban ilyen esküvőt
Kilencszobás palotába vitték az új párt Körülöttük a sok szolga lábujjhegyen járt De a leány mégsem boldog, könnyes a szeme Mert a kertek alján felhangzik a régi szép zene
Refr.: Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs Ha nem hiszel a nótában szívedre tekints Lesz egy legény kinek nevét titkolni fogod És ahol majd senki nem lát meg is siratod
Elmegyek én messze-messze elfeledni Őt Utoljára megállok egy fogadó előtt Benézek a fogadóba, s mit látok, mit ám Zongoránál ül a kislány s zongorázza már
En nem csinalok nagy ugyet a ceremonian a zenebol. Ugy tervezem megkerem egy jo ismerosomet hogy a parom altal kivalasztott zenekrol vegye le a szoveget, es csak a dallam menjen. Igy pl lehet az Armageddon filmzeneje anelkul hogy Steve Tyler is ott lenne az eskuvon! :) Parom bevonul egy zenere, en bevonulok egyre, es egy kis szunet utan elkezdodik az alapzene.
Supersonica: alkudozasrol szeretnem elmeselni (panaszkodni) hogy mi csak az etterembol kaptunk kedvezmenyt. A fotos, mivel tavaly kertem meg arajanlatot fog tavalyi aron dolgozni (ez rendes tole), de a zenesz pl nem ment bele ilyenbe.
A zirci Szepalma Hotel pedig kozolte hogy naluk csak ugy lehet eskuvot rendezni, ha mind a 35 szobajukat kivesszuk (kaptunk 1000 ft kedvezmenyt a csoportos megrendelesre). Magyaran: ha nem kaphatok osszesen 1.420.000-et egy eskuvon, akkor az a csekely 700.000 (plusz ital) mar nem is kell. Egyes helyeken erdekesen allnak a valsaghoz, nem?
Esküszöm, hogy a tortaállvány sírba rak! Kezdek Menyaszörny lenni... Ma is egész nap azon szenvedtem, hogy találjak egy megfelelőt. Már két napja ezen szenvedek... Magyarország szinte összes aukciós oldalát végignéztem már, és nem találtam tortaállványt, ami jó lenne. Az ebay-en van, de csak kicsit tudok angolul... Páromnak sajna nem tetszik az álló állvány, csak ami egymás mellé van elhelyezve...
Nekünk apa bekísér az anyakönyvvezetőhöz típusú esküvőnk lesz. A násznép már bent lesz, addig engem eldugnak egy teremben, hogy senki lássa a ruhám, és engem. Szóval arra akartam kitérni, hogy mikor apa bekísér a füredi Anna bált fogja a húgom, mint "fő" koszorúslány elhegedülni. (ez a párommal a közös és egyben kedvenc számunk is). Utánna a zenét ismét a húgom és drága egyetlen, nem szabad hozzáérni, mert mentem felfal a húgom hegedűje fogja szolgáltatni. Valszeg olyan zenéket fog játszani, ami menni fog a ceremónia adott részeihez. Szülőköszöntésnél, valami megható, síratós zene lesz.
Ez volt a legolcsóbb. Az, hogy egy ürge szintizzen csupán 12.000 forint lett volna. (és jött a gondolat, mit fog játszani, mi van, ha elszúrja?) Azért, ha belegondolok, 20 perc alatt keresni 12.000.- forintot nem is olyan rossz, és csak 4 számot játszik el.
Hát, eldőlt a dolog. Ma megkérdeztük az önkormányzatnál,hogy aug.29-re délelőtt van-e időpont. Mondták,hogy nem tehetik meg,hogy délelőttre raknak egy esküvőt, mert délután sok esküvő szokott lenni,és arra egy stáb készül egész délelőtt,így nem teheti meg. Kösz. Szóval tuti jövőre lesz, mivel akkor lagzi is kell.... stb.:( Idén úgy lett volna,hogy délelőtt esküvő, aztán ebéd, aztán este hazamegy mindenki. De így.... :(
Szia! Unokatestvérem esküvőjén Vikidál Gyula: Az élet szép című száma szólt, közben verset olvastak fel, ilyenek. Nagyon szép volt,és megható. Bár embere válogatja, lehet Nektek nem tetszik majd.
Hát igen. Nagyon fontolgatom az idei esküvőt. Tanácstalan vagyok. Páromnak meg mindegy. Tehát nagyon nem segít a döntésben.
Kérek ma árajánlatokat, aztán meglátom mi mennyibe kerülne. Ma amúgy is kell menni az önkormányzathoz más ügyben, ott meg megkérdezem,hogy van-e akkorra időpont, és meddig húzhatjuk még a döntést.
Igazából most a válság miatt egy picit könnyebb az alkudozás, és lehet, hogy ezt érdemes kihasználni. Amúgy a legtöbb helyen ha kérsz árajánlatot, megadják a standardot, de ha te azt mondod, hogy x forintod van / fő, mit tudnak érte adni, akkor is kapsz ajánlatot, és nem biztos, hogy rosszabbat, mint a standard ajánlat. Ez érvényes a fotósra, videósra, autókölcsönzésre, étteremre, mindenre. Mert jobb ma a biztos "fillér", mint a bizonytalan forint.
Ebből a szempontból lehet, hogy érdemes megfontolni még az idei esküvőt.
De abból a szempontból, hogy ez a TI napotok, és ha TI jövőre akarjátok, akkor tartsátok akkor :)!
Mi azt tapasztaljuk, hogy míg 4-5 évvel ezelőtt nullára ki lehetett hozni az esküvőt (értsd a nászajándékból visszajött kompletten az esküvőre költött pénz), addig manapság max. a 70-75 % jön vissza. De pl. egyik kollégának tipikus 200 fős vidéki sátoros lagzija volt és egy fél ház ára pluszba összejött. Tehát ez sem feltétlenül mindenkire igaz :).
Idén nálunk már mondtak vissza lefoglalózott esküvőt (pláne nem lefoglalózottat) a válságra hivatkozva. Ilyen 10 év alatt nem nagyon volt. Sokan voltak, akik személyi kölcsönt vettek/vesznek fel az esküvőre, bízva abban, hogy visszajön az esküvőre fordított pénzt, és nem jött vissza, idén meg aztán ugye bekeményítettek a bankok a hitelfelvételekkel is, és a kamatok is felszöktek.
Besz, nem tudom mennyibe kerul, de jo ha tudod hogy a lepkeket ilyenkor dobozban kuldik ki neked, amit te hutoben tarolsz a napig, es akkor is lehet hogy az 50 lepkebol 30 beledoglik a dobozba, vagy nem akar elszallni, vagy ki sem kel. Fotosunk meselte hogy 10 lepkeroptetos eskuvobol 8-on csak rohej targya az egesz, ugy szoktak kionteni a lepkeket a dobozbol... :)
Nekünk kb. 1millió forint lesz az augusztusi esküvőn cukk un pakk. Templomi esküvő nem lesz, csak polgári. Kb. 90-en leszünk a vacsin, bulin egyí háromcsillagos panzióban. A görögországi nyaralásunk 80000 forint (kettőnknek, szállás, busz, orvosi ügyelet, tengerpart melletti szállás) lesz két hetes. First class utazási irodát tudom ez ügyben mindenkinek ajánlani. Tavaly szeptemberben voltunk velük párommal görögországban szintén két hétig, akkor kettőnknek 46000 forint volt a szállás, busz, biztosítás összesen. Szerintem nem volt sok. A tengerparttól 50 méterre laktunk. Az esküvő nagy része már el van intézve, ha valakit érdekel Tatabányán hol lehet olcsó ésigényes szolgáltatást igénybe venni nyugodtan írjon.
Ez jó:) Lehet nekem is át kellene vennem a zsarnok szerepét:) Elsősorban az anyagi része miatt szeretném jövőre. Nem azért,mert most nem akarom. Persze,mondhatnám azt,hogy na, eljön 10 ember,aztán kész. De ennél azért többen vannak,akikkel meg szeretnénk osztani azt a napot. Az viszont pénzbe kerül. Ma mesélték,hogy pénzzel bármit meg lehetne oldani,még a jegyesoktatást is ki lehet hagyni,ha fizetsz a papnak. Hát mondom még a sima esküvőre sincs elég pénzünk, nem hogy még a papot pénzeljem:) Biztos anyagi hátteret szeretnék hozzá,amiből tuti kijön az esküvő,és még marad is. Persze ezt nehéz kiszámítani nagyon. Hisz nem tudom mi mennyibe kerül. Kezdek keresgélni cégeket, aztán kérek árajánlatot ezerrel.:)
Lehet azért megnézem az Ikeában, ha járok arra felé. Ami itt van nálunk, az sem olyan komoly, fém, és egyszerű. Lehet viszont, hogy csináltatok egyet. Leendő férjem cukrász ő fogja a tortát csinálni, csak tartónk nincs hozzá. Sajnos.