(Csak továbbra is őszintének szeretnék tűnni következő véleményemmel, még mielőtt mindenki buggyantnak tartana, mellette élve a változtatás jogával...) :)
Szóval megnéztem/hallgattam Tube új művét a Hamichord B4/I verzió kapcsán fülessel is, hifin is... Konklúzió: tényleg más így a király az új ruhájában, de fel nem tudom fogni, hogy egy SBlive mit ronthat el annyira a szoftver hangképén hogy nálam nem így szól. ??? Persze mindez akkor igaz ha tényleg semmi kozmetika nincs utólag rajta csak a B4-Maudio-hifi a hangút! Ha jól értem a laci is a szoftverből szól? Kitűnő egyébként a teszt tálalása, leszámítva hogy a közepén kezdődik el a felvétel az impronak, kis design elemet kell venni csak ehhez pár külföldi demo anyagból és első rangú lesz.
Az i-re azonban még most sem tenném fel a pontot a következő egszerű eset miatt: mindezt élőben egy valódi B/C3 és lacija társaságában, esetleg a többi klón (C1, Vk7, CX3, DB5, Pari, TehTube sound...) mellett is látni-hallani-tapintani kellene hogy minden kikristályosodhasson.
Hammond mániákusok biztos beinvesztálnak majd egy ilyen PCs Hamichord vasra, én a windows stabilitását ismerve és az így is fél misis árat nézve szívesen lemondok róla, annál is inkább mikor már ma 100ezres laptoppal és egy olcsóbb külsős Maudio hangkarcsival futhat a B4/I (ha már muszály) egy egyszerűbb midi keyboardon (pl Maudio Keystation 61-ES). Mellesleg Linux-ra is folyamatosan fejlődnek a zenei platformok, ami nagyságrendekkel biztosabb alap...
Egy igencsak különlgesség, lineáris helyett parallel midi felület. 12 húros basszgitár. Analóg is, midis is. Ilyet még nem láttam. Mondjuk a generálmidi helyett ildomos lenne valami ütős hangokat hozzárendelni :-)
Kitaláltak mindenféle ökörséget amivel csak az a baj hogy örökösen újítani akartak.
Ezért tudom annyira értékelni a Hamichordot meg a KeyB-t. Tisztelték amihez hozzányúltak. Az orgonaszoftver meg egyszerűen az eddig hallottak közül a legrosszabb.
Régebben ez a Doepfer ezt Creamvare Klangboxszal publikálta. Jó magasan van egymástól az a két manuál, szemre látszik hogy nem 7cm. Ez nem zavarta a szemüket? Ok, az én megoldásomnál is 8cm, csak lusta vagyok kiszedni a A33 lábait a -1cm érdekében :-)
Itt egy nagyon szép videó Egy hordozható Hammond építéséről szól. Igényes munka meglehetősen. Ügyes a bovdenes hangerőszabályozás. Ez is feleslegesen meg lett magasítva. Milyen szép műhely?
Számomra a Cream a 60-as évek egyik legfontosabb brit rockegyüttese volt ,egyszinpadon akkor még a szárnyait bontogató deep purple-el /Amerikában
ismertebbek voltak ezen idöszakban Joe South Hush feldolgozása miatt, mint szülöhazájukban / biztos hogy nagy élmény lehetett , ez még ezen az "infrás" felvételen is lejött . Lord kötödése a klasszikusokhoz, a mai napig is müveiben megnyilvánul /pl concerto, stb/
Istenem,hogy szól itt Blackmore Gibson es335-je minden trükk nélkül /késöbb váltott stratora és onnan jött aztán a jellegzetes Ritchie hangzás, de ez egy más fórum témája/
Bizony fel lehet fedezni a Hey Joe váltásokat, de ezt számonkérni rajtunk olyan, mintha számonkérnéd a blues kört a világ bármelyik blus-rock-funk-beat-stb. zenészén. :-)
Meglehetősen jól szól az Electro is. Meg jó kezek alatt van. Vinnyog mint egy Capri orgona :-) Úgy tűnik, nem szabad orgonát vonalból felvenni.
Ezen a felvétlen is, a B.Dávid VK7-esével felvett Qualitonsokon, meg a Hamichordosomon is úgy hallom, hogy hanxóró/mikrofon közbeiktatása által eltűnik a hanxer azon hangi jellegzetessége amit inkább hátránynak tulajdonítanék mintsem előnynek.
Tettem fel vadonatúj nótákat az oldalamra: Mindegyik hammondos, az első kivételével, az Nord Electro leslie effekt nélkül, egy szakadt csöves motyóról mikrofonozva :) A másodikban egy analóg szinti a lead... http://www.myspace.com/premeczmusic
Ezt már tényleg csak széljegyzetnek: Már megbocsáss, de ha neked egy Zawinul-Ferrante szintű érvelés nem érvelés, akkor akármit írok, nálad biztos süket fülekre talál ezek szerint!
Köszi. Még pár percet fölteszek. Ez egy vágatlan videódarab volt, nem kellett nagyon bíbelődnöm vele. De van még két részletben kb. félórányi. Abból kissé több idő összevágni azt ami kiegészítheti ezt, de kipróbáltam más lehetőséget is. Pl. no leslie. Szóval lesz folytatás.
Feltettem Mókusmisi Hamichordjának kivesézését. Első rész.
Aztán belementem durvább dolgokba :-)
Eredetileg a B4/II, ill a VB3 programokra készült teljesen autentikus kezelhetőséggel. Viszont Misinek a B4/I hangra jobban bejön mint a II vagy a VB3. A B4/I viszont nem teljesen B3 felület alapú, kell egy fordítóprogram, ill. váltásokkor-visszaváltásokkor nem maradt az, ami érték volt.
Kicsit birkóztam ezért a beállításokkal. Túlnyomó többségében megtaláltam azt az arányt amelyet már színvonalas B3 kópiának tartok. Kivéve talán a lezlieffekt túl mély modulációját, sehogy sem tudtam még enyhébbre venni. A vonalimenet direktbe egy szobaerősítőbe és Infiniy Kappa 400 hanxórókra. Szóval egy jobb, de szobahifin szólt minden trükk nélkül. Kamera letéve a sarokba és kész.
Hammond-Suzuki new B3-on sajna nem volt még alkalmam játszani. Elvileg a jövő hétre van egy találkám egy Key-B soloval.
Eddig ez a Hamichord a legjobb klón amivel valaha találkoztam.
A fenejó internetnek és a fórumnak többekközt egyik legnagyobb baja hogy ha valaki leírja a véleményét, mások rögtön győzködésnek veszik. Minden sokkal másabb felhangot kapna ha egy pofa sör mellett szállna a szó... De mégegyszer: mindenki azzal boldog(ul) amije van, volt, lesz.
A wc papirról nem is beszélek, az eredeti USA találmányi hivatali bejegyzés szerint aloe verával volt átitatva , az milyen király lehetett :)
Más, a zene elegedhetetlen kelléke a közönség, ezt mostanság elég sokan számitáson kivül hagyják, én szeretnék talán egy kicsit kifinomultabb, de legalább ilyen lelkes közönséget mint a felvételen, mert király alattvaló nélkül, nem király...
Engem többek között pont a feltört B4 szoftver által okozott katartikus koncert-élmény vezetett rá arra, hogy egy B3 nélkül nem lehet teljes az életem. Vittem a asztali PC-t, le is fagyott koncert közben, stb., de amikor működött, akkor csodálatos volt. Azóta, ha tehetem, csak Hammondon játszom, és havonta többször tehetem :)
Digitális csodakütyük szóbeli(!!) ütköztetése számomra kicsit olyan, mint amikor azon vitázunk, hogy a Cola Light vagy a Cola Zero a finomabb, mikor valójában a régi jó cukrós kóla a legjobb, és persze igazi kólát már senki sem ivott, amiben még koka kivonat is volt....
A digitális technikának minden létjogosultsága megvan ott, ahol az úttörést hivatott elősegíteni, azaz sosem hallott hangzásokat, zenéket hoz létre vele valaki. De nullákkal és egyesekkel szerintem nem lehet zenélni, én még a kedvenc digit hangszereimet is megunom kb. fél óra alatt (és nem is győzködök róluk senkit, főleg nem hosszú oldalakon keresztül), és ez egy szakadt pianínóval, vagy egy hammond orgonával még em fordul elő velem sosem....
Ha szabad megjegyeznem ennek a fórumnak a jó öreg Hammond orgonáról kellene szólni. Szerintem hozzá foghatót semmilyen hicsitacsi klón sem tud utánozni bármennyire új és korszerű is! Én is többre tartok egy régebbi dolgot, mint egy korszerűbb eldobható vacakot. Sajnos a mai világban az emberi tényező ér a leg kevesebbet. Nekem van ismerősöm, aki leül egy pc. elé, és egy hónap alatt megír egy komplett zenekari művet egy szmfónikus zenekarra. A kész cd-t odaadja a megrendelőnek, és zenészek nélkül már mehet az előadás, mert minden szólam fel van véve, és minden nap pont ugyanúgy fog szólni hiba nélkül.