Fáztam, én marha, a kietlen Bécsi úton, és megképzett előttem, hogy a fájin meleg busszal jól elmegyek a Batthyány téri metróig... Majdnem kiköptem a tüdőmet, de tényleg odaértem, egye meg a fene. :-)
Hát, Prokugyin-Gorszkij és az EnglishRussia azért más súlycsoport.
Feltételezem, hogy az első név a cikkben szerepel, azért említed. Amit én viszont nem olvastam, mivel az Indexre még véletlenül se kattintok - hogy úgy mondjam, nem az a súlycsoport. Az ER meg pont azért jó, mert kiindulópontnak ideális, mert rengeteg nagyon jó anyagot szednek össze.
Adalék a BKV-tárgyban korábban folytatott vitánkhoz. Le a kalappal: a honlapjukon mintegy öt perc alatt lehet regisztrálni, hogy aztán az ember a létező legkorszerűbb rendszer segítségével elküldhesse panaszát az illetékeseknek.
Amely a következő:
"Kérem, hívják föl buszvezetőjük figyelmét, hogy ha egy már nem kifejezetten fiatal nő egy nyílegyenes úton egy buszmegálló felé rohan eszeveszett tempóban több száz métert, akkor feltehetően el akarja érni a háta mögött közelgő buszt. Így ha ODAÉR, és a busz mégis lassítás nélkül elhúz mellette, akkor nemcsak a rohanás miatti infarktus, hanem a gutaütés is fenyegetni fogja az életét. Köszönettel,"
Hát, Prokugyin-Gorszkij és az EnglishRussia azért más súlycsoport. Ezutóbbival az a problémám, hogy leginkább a nyugati olvasó Oroszországgal/Szovjetúnióval kapcsolatos sztereotípiáira játszik rá, gyakran botrányos minőségű orosz-angol gépi fordítás mellett. Szerencsére ezek eredetjelzés nélküli másodközlések, sokszor a felületesen otthagyott copyright információkból meg lehet találni az eredeti Jandeksz-, vagy LiveJournal-postot. Azok meg általában meglepően jók, mindig csodáltam, hogy az oroszok milyen precíz, pontos, aprólékos blogpostokat képesek csinálni.
Ott az is olvasható korábbról, hogy a gyártó betett egy levelezést, amikor is a cseh fogyasztóvédelem megkérdezte a magyar társszervet, hogy valóban a Parlamentben működik ez a nekik gyanús szerkezet? A becsatolt válasz megnyugtatta a cseheket, hogy persze, persze. Ekkor írta a gyártó, hogy ezek után senki ne merjen kételkedni az ő termékük hatásosságában.
Sok éve a fogyasztóvédelem azért szüntette meg a vizsgálatot – és erről címeres papíron tájékoztatta a bejelentőt –, mert az egyik referenciahelyen a sopronhorpácsi plébános biztosította őket, hogy ragyogóan működik a szerkezet...
Tehát aki továbbra is hiányolja a független mérést – és akinek az Index kiadta az elérhetőségét –, büntetőügyben áll a bíróság előtt.
Huh, lomoly téma , még nem olvastam róla. Csak azzal találkoztam, hogy a nedvesedést vakolással szüntetnék meg. Namost, ha ennyi történik, a nedvesség szépen húzódik felfelé, és ahol vége a nedvességzáró vakolatnak, ott kezd kijönni a falból. Vagyis a várt javulás helyett romlás következik.
De amit te említesz, az sok mindent kimerít. A szkeptikus-oldalon olvastam először, onnan találtam ezt
kőlevesként is tökéletesen eladható termék lenne. A mellé társított szakszerű vakolatcsere, és esetleges egyéb körülmények (pl. hogy elkezdik fűteni az eddig fűtetlen-lakatlan szobát) önmagukban megoldhatják a problémát. Ha azonban lennének ellenőrzött kísérleti bizonyítékok vagy tudományos magyarázat, akkor egyértelmű lenne a helyzet.
A Parlament , mint referencia is érdekes, mert itthon nem említik, ha jól értem a cikket.
Az Index Tudomány fórumai között hét éve indult egy topic "Aquapol" kezdetű címmel, ahol egy olyan falszárítóról vitáztak, amit le kell lógatni a vizes pince plafonjáról és az minden energiabetáplálás (azaz áram) nélkül azt üzeni a max. 8 méterre lévő pincefalban lévő víznek, hogy takarodjon... Ezt milliós összegért nemcsak balekok, hanem még a Parlament és más állami és önkormányzati szerv is veszi két évtizede.
A ma már "Gravomágnesség" kezdetű topic beírásainak többsége azt várná el a gyártótól-forgalmazótól, hogy mutasson már fel egy objektív mérést, de az várat magára. Két éve büntető pert indított az egyik készülék gyártója-forgalmazója a fórumon tett bejegyzések miatt rágalmazásért. A rendőrség kérésére az Index kiadta az egyik fórumozó IP-címét, majd elkezdődött a bírósági eljárás, ami még most is tart.
Köszönöm, ezt ismerem, csak nem innen a főoldal felől. Itt (is) láttam az "orosz srác" régen és most montírozott fotóit, egy cikkben, talán a másik topikban linkeltem be.
"két év és egy hónap múlva új párkapcsolat várható", amíg ez az idő eltelik, van remény. Igaz? Ez nem baj, valóban. A baj az, hogy mindehez kemény költségért jósnő kell, aki arrébb is költözik addig :)
A legelterjedtebb, a horoszkóp, avagy melyik napon született az ember. Csak elég arra gondolni, hogy hány ember születik a bak jegyében, például. A szövegnek olyannak kell lennie, hogy a lehető legtöbb bak jegyében született embernek stimmeljen nagyjából. Azért olyan általános, hogy minél több beleférjen. De pusztán a jó szó jó hatással van, lehet azt ingyen is adni, bárhol, bárkinek.
De ez ártatlanabb verzió, mint amit említettem, a pénzbevonó gyertyarituálé. (Bár valóban pénzbevonási hatása van, a betelefonálók pénzét szépen bevonzza a műsor gazdája a saját zsebébe.) Ilyesmit tényleg el lehet hinni?
Különbözőek vagyunk. Volt ez korábban is, csak tán nem élő tévéműsorban, mert kevesebb volt a csatorna. Jósnők mindig voltak Budapesten is, még legálisan is, a Kft-sedéskor elsőként fizettek adót meg ilyenek.
Hallgasd a betelefonálót, az ilyen szövegre, hogy "nem várható nagy betegség, ha vigyáz az egészségére, és két év és egy hónap múlva új párkapcsolat várható", az őszinte megkönnyebbülés és öröm van a köszönetükben. Mi ezzel a baj?
Ma egy kissé monoton tevékenységhez kerestem háttérműsort a TV-ben. Kattintgattam sorban a minimálcsomag kínálatát. Kár volt. Végül szembe jött velem a nap csodája, "pénzbevonó gyertyarituálé" vagy valami hasonló című betelefonálós műsor. Elképesztő. Megyünk vissza a középkorba? vagy mi van?? Ekkora lenne a sötétség manapság?
Elnézést, de nagyon kiakadtam, és így könnyebb lett :)
de hogy valami jó is legyen a hsz-ben, ezt a cikket érdemes elolvasni, a fotókat megnézni:
Nyugi, már annyiszor elmondtam itt a mondókámat, hogy csak idejössz bármikor, megkéred az első illuminált urat a szemközti kocsmában, és már nyomja is a szöveget... :-)))
Tulajdonképpen saját magam elfoglalásáról van szó, ezek a dolgok nekem fontosak. Néha azt érzem, hogy a 100 % szabadidőkitöltés a minimum, ami elfogadható. :-)
-------------------------
Holnap látogatható vagy? Látok esélyt arra, hogy felkerekedjünk arrafelé. :)
Léhaság volna idéznem, hogy egyesek szerint a negatív növekedés is növekedés. Mert hát nem nagyon igaz. :) De azért tarts ki.
Várj, a hozzám hasonló vénasszonyok ilyenkor olyanokat is mondanak, hogy "örülj neki, hogy rád legalább szükség van, az lenne a baj, ha már nem is pakolnának a válladra mindenféle marhaságot..."
Igazából - csak hogy panaszkodjak egy kicsit - a rendszeres elfoglaltságaim mellé októberre bejött még egy hétvégi tanfolyam is, mer' az jó. Úgyhogy az a kevés szabadidőm, ami eddig volt, napokon belül negatívvá fog válni (vagy legalábbis úgy fogom érezni).
Nem tudom, hogy rám vonatkozik-e, vonatkozhat-e, de nekem azt mondták bő egy hete, hogy mozdonyokat szeretnék nézni a Füstiben a hétvégén. Nemlemondható. :(