Ma edzőmeccs Dombóváron Tartalékos kerettel utazik a Kaposvári KK Kaposvár, Dombóvár
Szerdán 18 órakor újabb előkészületi mérkőzést játszik a Kaposvári KK. Az ellenfél ezúttal a Dombóvári KC lesz, a találkozót a tolnai városban rendezik. A kaposváriak a héten három előkészületi mérkőzést vívnak. Az első szerdán 18 órakor a Dombóvár ellen idegenben játsszék Trepákék. Az utazó keret: Kasza Dániel, Trepák Zoltán, Tömösváry Máté, Szőke Balázs, Ledon Green, Gráczer Zsolt, Hendlein Roland, Déri Barnabás, Marco Sanders, Kiss Kornél. Vezetőedző: Farkas László, edző: Puska Zoltán.
Pont ezeken gondolkodtam ma... :/ Egy héttel vagyunk a rajt előtt, és nincs csapatunk... Most már úgy vagyok az egésszel, hogy inkább ne hozzunk ennyivel a rajt előtt senkit, hanem maradjanak azok, akik vannak és becsülettel játszunk, mint inkább újra ilyen szedett-vedett csü... csapat legyünk (mint pl. tavaly olyan sokszor....). Aztán ha leszünk 11., akkor 11. leszünk, de inkább egy olyan csapattal. Persze legalább a sérültek épülnének fel, vagy valami... Szikóval mi van, ő miért nem játszott 7végén?!
Azért annyit hozzátennék, hogy Lazics alapvetően egy igen képzett játékosnak tűnt, csak rettentően motiválatlan volt. Ebből kiderül, hogy nem profi, de a motiváltságon a csapat maga és leginkább az edző tudna változtatni, magával ragadni - de ettől aztán nagyon messze voltatok az általam látott 2 Göcsej Kupás meccs alatt. Haynes fakezű, nem magyar NB I-es szintű légiós, de engem Sanders sem győzött meg igazán - ez ami nagyobb gond lehet. Ami biztos: ennél már csak jobb jöhet, Green is vissza fogja nyerni előbb-utóbb a formáját, meg hát neki más feladatai is vannak: tolmácsolás. Itt azonban egy újabb fontos ponthoz érkeztünk: a vezetőedző magyarul beszél, nem tud (vagy nem akar?) angolul. Ez akár szimpatikus is lehet, de ahol 5 külföldit kívánnak foglalkozatni, az luxus, vagy leginkább badarság. S még nem is ez a legnagyobb probléma Fareknál, de én aztán végképp nem akarok egy volt egerszeginek rosszat, így sok sikert is kívánnék neki, megjegyezve, hogy lesz bőven dolga, s lesz amin személyesen neki is kell változtatni...
Ezen problémokon felül meg még az edzőnek is van mit fejlődnie, mert még nem az igazi, mert úgy hallottam( szavahihető embertől), hogy nem igazán jók az edzések, de hát még fejlődhet az edző.
Ja, az meg kurva jó előjel bármely csapatnak, ha mindössze 1-es, 2-es és 5-ös posztra kell új játékos...Épp időben vagyunk hozzá, hogy kezdjük előről a keresgélést. Röhej.
Hazazsákolnak a légiósok KOSÁRLABDA NB I/A Lazics és Haynes helyére új játékost keresnek Kun Zoltán
Farkas edző állandóan változó kerettel dolgozik
Mint ahogy az várható volt, nem maradt következmény nélkül a Kaposvári KK Göcsej-ku-pán elért utolsó helyezése. A csapat játékoskere-tében tegnap több változás is történt; távozott Alexandar Lazics és Aaron Haynes is.
Tegnapi megkeresésünkkor Farkas László, a Kaposvári KK vezetőedzője érthetően nem volt a legjobb kedvében.
– Nem szépítem a dolgokat, tragikus képet festett a csapatunk – kezdte a somogyiak trénere. – Nem mentegetőzni akarok, de sajnos, még mindig nem állt össze a csapatjáték, hiszen az elmúlt időszakban rengeteg sérüléssel bajlódtunk. Az elmúlt héten tudtunk először a tizes kerettel együtt edzeni, igaz, ketten ebből is csak könnyített munkát végezhettek.
– Mi jellemezte az egerszegi mérkőzéseket?
– Gyakorlatilag mindaz, ami az eddigieket. Főleg azok a játékosaink játszották a főszerepet, akiket elsősorban cserének és nem arra a posztra szerződtettünk. Ilyen volt például Gráczer Zsolt, aki majdnem végig irányított, holott a kettes poszton kellett volna szerepelnie. Ezzel együtt azzal a hat-hét emberrel, aki becsülettel végighajtotta a találkozókat, elégedett vagyok.
– Kikkel nem az?
– A két légiós, Alexandar Lazics és Aaron Haynes sem azt nyújtotta, mint amit előzetesen elvártunk tőlük.
– Az idő nagyon szorít, mi a következő két hét programja?
– Szerdán előkészületi mérkőzést játszunk Dombóváron, csütörtökön pedig zárt kapus edzőmeccset vívunk a Körmend otthonában. Pénteken ugyanott ezt egy nyilvános öszszecsapás is követi majd. A jövő héten szeretnénk már a végleges kerettel csak a Szombathely elleni bajnoki nyitányra hangolni, mert már így is jelentős késésben vagyunk.
A zalaegerszegi történések után a klubvezetés két tagja és a szakmai stáb értékelte a felkészülés eddigi történéseit.
– A megbeszélések utáni közös döntés eredményeként két légióstól megváltunk – mondta érdeklődésünkre Kovács László, a Kaposvári KK ügyvezető elnöke. – A már szerződéssel rendelkező Alekszandar Lazics gyakorlatilag az aláírástól kezdve folyamatosan sérüléssel bajlódik. A csapatorvos terápiás javaslatait azonban nem fogadta el és a kért MRI-vizsgálatra sem ment el. Ezért egyoldalúan felbontottuk a vele kötött megállapodást.
– Ki a másik távozó?
– A próbajátékon lévő amerikai Aaron Haynes sem marad Kaposváron, igaz, azért sem, mert inkább az 1-es, 2-es és az 5-ös poszt, ahol elsősorban erősítésre szorul a keretünk.
– Mikor érkeznek a helyettesítésükre kiszemeltek?
– Több szóbeli megállapodásunk volt már játékosokkal – akik az utolsó pillanatban –, ennek ellenére mégis előnyösebb anyagi feltételeket nyújtó ajánlatot fogadtak el. Ezért nem akarok ígérni semmit, de remélem, hogy a héten ketten már csatlakozhatnak hozzánk.
Lazicson nem csodálkozom, hogy el lett küldve, mert mesélték( olyan akinek adni lehet a szavára) nekem, hogy az edzésen fogalma nem volt a dolgokról, arról, hogy hol van és mit kéne csinálni!
Még annyit, hogy tudjuk; K.L. nagyon erős kezű vezető, bízom benne, hogy most is rendet tud tenni. Szükség van erre, és el is kezdte. Remélem sikerrel jár.
Nem mondom, hogy önámítás volt. Volt pár igen lelkes fiatal játékosunk, akit igencsak feldobott a tudat, hogy hazai közönség előtt játszhatnak az Ase ellen, mégha csak edzőmeccsen is. És ez a lelkesedés segítette hozzá a csapatot a győzelemhez. Ennyi történt, semmi több.
Viszont, ami a hétvégén volt látható, vagy inkább pont nem látható, az ennek a lelkesedésnek, ennek a mindenáron való győzni akarásnak a totális hiánya volt. Egyszer hallottam biztató mondatot részünkről az egész tornán, Greentől a Körmend ellen: "Gyerünk srácok, hozzuk már ezt a meccset!". Ezenkívűl a nagy büdös semmi.
A védekezésünk egy nagy rakás sz@r volt, meg is jegyezte valaki, hogy nincs szerb edző - nincs védekezés. Ha zónáztunk, bárki átdobta, engedtük könnyen betörni az aktuális ellenfelet, semmi ütközés nem volt bennünk. Emberfogásnál valaki mindig lemaradt, fennakadt (sajnos általában pont Ronca... :-( ). Nem vagyok egy szakértő, de látható volt, hogy az összeszokottság hiányával nem magyarázható ez teljesen...
Támadásban elképzelés nélkül "játszottunk", ha sikerült felvinni időben az irányítónak a labdát (sajnos pl. a szerbek ellen ez sokszor problémát okozott, összevissza hoztuk fel, egyszer az egyik játékosunk, egyszer a másik, utána meg még valaki más. Már önmagában ez is, hogy lehet ilyent?) egyszerűen tényleg nem volt semmi tudatos dolog bennünk. Aki tudta rádobta, ha senki, akkor senki. És ez szörnyen hagzik, de így volt...
Úgy gondolom, hogy olyan állományunk van/volt, amit lehetett volna forgatni, sokan alkalmasak 2 posztra is, de van aki akár 3-ra is, szóval elég "univerzálisak" voltunk/vagyunk, ennekellenére (vagy pont ezért?) semmi tudatos megmozdulásunk nem volt. És ez szerintem nem csak a játékosok hibája.
Tényleg az volt a legszörnyűbb az egészben, hogy senkin (se a játékosokon, se az edzőn, se a vezetőkön) nem láttam, hogy zavarná őket ez az egész. Remélem tévedek, és magukba néznek majd esetleg. Ez a teljesítmény egyszerűen nem volt méltó a Kaposvári KK mezéhez, megcsúfolták azt.
Egyénibe belemehetnék, hogy kitől mit vártam, és mit láttam, de semmi értelme se lenne. Annyit azért, hogy amit láttam Haynestől és Lazicstól az nem szólt volna mellettük csöppet sem. Haynes ugye nem kell magyaráznom, aki még tempót se tud dobni, annak semmi keresni valója tengeren innen. Lazics meg nyugodtan letagadhatná szerb létét, szórakozott az összes meccsen. Olyan passzokat adott, hogy amik Kelet-Nyugat gálán szépek lennének, de meccset nem igazán lehet velük nyerni. Showtime Szása, ez talán mindent elmond. Labdát a melléig pattintgatja, nagy belöbbölt passzokat adott, amik kurva szépek, de kurva lassúak is, stb. Asszem az utolsó meccs kivételével mindegyiken, fogta magát úgy kb. a 3. negyed vége felé, és elment átöltözni. Hát ez nem az a szerb mentalitás, amit megszoktunk. Szvsz nem kár értük. Remélem, hogy mindenkinek változik a hozzáállása a dolgokhoz, mert különben nagy bajban leszünk. Nem a 8-ba kerülésért fogunk küzdeni, hanem a bentmaradásért...
Két légiós távozik Kaposvárról Lazics és Haynes helyére új játékost keresnek Kaposvár
Nem maradt következmény nélkül a Kaposvári KK Göcsej-kupán elért utolsó helyezése. A csapat játékoskeretében hétfőn több változás is történt; távozott Alexandar Lazics és Aaron Haynes is.
A zalaegerszegi történések után a klubvezetés két tagja és a szakmai stáb értékelte a felkészülés eddigi történéseit. – A megbeszélések utáni közös döntés eredményeként két légióstól megváltunk – mondta Kovács László, a Kaposvári KK ügyvezető-elnöke. – A már szerződéssel rendelkező Alekszandar Lazics gyakorlatilag az aláírástól kezdve folyamatosan sérüléssel bajlódik. A csapatorvos terápiás javaslatait azonban nem fogadta el és a kért MRI vizsgálatra sem ment el. Ezért egyoldalúan felbontottuk a vele kötött megállapodást. – Ki a másik távozó? – A próbajátékon lévő amerikai Aaron Haynes sem marad Kaposváron, igaz azért sem mert inkább az 12-es és az 5-ös poszt ahol a keretünk elsősorban erősítésre szorul. – Mikor érkeznek a helyettesítésükre kiszemeltek? – Több szóbeli megállapodásunk volt már játékosokkal – akik az utolsó pillanatban – ennek ellenére mégis előnyösebb anyagi feltételeket nyújtó ajánlatot fogadtak el. Ezért nem akarok ígérni semmit, de remélem, hogy a héten ketten már csatlakozhatnak hozzánk.
Ezek szerint akkor a múlt heti torna csak önámítás volt, hogy higgyük el nem vagyunk olyan rosszak? Mert hát két kezdőjátékossal kiegészülve 4 vereség ilyen arányban és ilyen csapatoktól( főleg a Dombóvár ellen) az már szégyen!