Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.18 0 0 765

Igazán rendes, hogy segédkeztek a magyar fordításban, így a gugli sem kell hozzá.

Hogy ugorgyunk, néhány napja kaptam egy személyre szóló levelet a postaládámba:

Előzmény: manhattani (764)
manhattani Creative Commons License 2012.09.18 0 0 764

Ez is lehet megoldás, de az is lehet, hogy tiborpapának róka természete van! :-)))

Előzmény: Yogi (763)
Yogi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 763

Segíthetek?

Én úgy értettem, hogy a te hozzászólásodban („Értettem én a viccet, csak a :-) maradt le.”) a szmájli hiánya a saját korábbi posztodra Úgy, hogy a páratlan oldalon van.”) vonatkozik, míg tiborpapa a sajátjára értette, ahol pedig van vigyorjel.

Előzmény: _Nyuszi (762)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 762

A vigyori arcot ismerem. De attól, hogy újra megnézem a hozzászólást, nem jövök rá a megoldásra. :(

Ez sajnos nem egy diffegyenlet. :(

(És igen, most jön az, hogy kéretik megmagyarázni a viccet szegény fejemnek. :) )

Előzmény: Törölt nick (759)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.09.17 0 0 761

Ezt a hármas aranyszabályt ma betanítottam az összes Bécsi úti száműzöttnek, és széles körben visszaigazolódott, hogy igen, lehet valami hasonértelmű belső utasítás. :)

Előzmény: manhattani (750)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.09.17 0 0 760

Ma többször eszembe jutott ez a megjegyzésed. Nézegettem az embereket úton-útfélen, és elég vicces, hogy míg egyesek sálat kötnek, átmeneti kabátot vagy maxipulóvert vesznek - sőt láttam már bokacsizmát is -, mások spagettivállpántos topban, rövid nadrágban, papucsban kódorognak. Csodás dolog az emberi hőérzékelés. Mondjuk, ezt minden ősszel átélem a mediterráneumban. Míg én bőrdzsekiben hisztizek az én drágámnak, hogy nem vagyok hajlandó a városnéző busz tetejére ülni, mert megfagyok, odafönt a skandináv turisták félmeztelenül vigadnak. :-)

Előzmény: nofRETRO (737)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.17 0 0 759

Nálad mit jelent az, amire a nyíl mutat?

Alatta pedig idézet egy élő magyar klasszikustól (Tornócky Anita).

:)

Előzmény: _Nyuszi (758)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 758

Azt hiszem, nem értem.

Ezek szerint nem az, amire gondoltam... :(

Előzmény: Törölt nick (757)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.17 0 0 757

Nézd meg jobban, mit és hogyan írtam!

:(

Előzmény: _Nyuszi (756)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 756

Értettem én a viccet, csak a :-) maradt le.

Előzmény: nofRETRO (754)
Lyógi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 755

Kalács is lesz; nagyon helyes.

Előzmény: Törölt nick (752)
nofRETRO Creative Commons License 2012.09.17 0 0 754

Nekem tökéletes volt a hely leírása, és a házszámot sem kellett nézni hozzá, mindjárt képben voltam :)

Tiborpapa meg viccelt, ugyanis legalább ötféleképpen meg lehet jelölni azt a helyet.

Előzmény: _Nyuszi (753)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 753

Úgy, hogy a páratlan oldalon van.

Előzmény: Törölt nick (751)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.17 0 0 752

Kalács!!!

Előzmény: Yogi (744)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.17 0 0 751

"Nyugati és a Vígszínház között, de a Skála oldalán"

:))

"És ezt így hogy?"

Előzmény: _Nyuszi (738)
manhattani Creative Commons License 2012.09.17 0 0 750

> ...egy nyílegyenes úton egy buszmegálló felé rohan eszeveszett tempóban több száz métert,

Nem akarok tippeket adni a BKV-nek, de a buszvezetők filozófiája:

-aki fut, az sportol

-aki integet, az köszön

-az utas a megállóban áll.

:-))

Előzmény: Goldman Emma (729)
Yogi Creative Commons License 2012.09.16 0 0 749

a hatalmas képanyag rettentő igénytelenséggel van prezentálva az angolnyelvű közönség felé.

Ez kétségtelen. 

Hát szerintem, egy - a Prokugyin-Gorszkij-fotókkal foglalkozó cikk kapcsán - a képek alkotójára történő hivatkozás az alkotó vezetéknevével a legegyszerűbb.

(Ez is, csak így hátrányban van, aki nem olvasta a cikket, így nem tudja, hogy az miről szól. De ez meg az én bajom.)

Előzmény: scsabi (748)
scsabi Creative Commons License 2012.09.16 0 0 748

Hát szerintem, egy - a Prokugyin-Gorszkij-fotókkal foglalkozó cikk kapcsán - a képek alkotójára történő hivatkozás az alkotó vezetéknevével a legegyszerűbb. :-)

Az EnglishRussia valóban remek kiindulópont, csak a hatalmas képanyag rettentő igénytelenséggel van prezentálva az angolnyelvű közönség felé. Ezt bátorkodtam lentebb szóvá tenni. Szegény Jamrik Levente is ezért érezhette inzultálásnak, amikor a Norilszk-posztját az EnglishRussiához hasonlítottam.

Előzmény: Yogi (730)
Yogi Creative Commons License 2012.09.16 0 0 747

A macskák ilyenkor először elbújnak, majd a buli csúcspontján rájönnek, hogy ez mégiscsak érdekes. Ilyenkor fölülnek az asztalra figyelmet koldulni és lekáderezni a vendégeket. Szőrallergiásoknak kihívás, de azért meg szokták oldani. 

Előzmény: Goldman Emma (746)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.09.16 0 0 746

Legutóbb szerintem ott hagytuk abba a szervezést, hogy én szállítom a kilátást, a kalácsot és a kakaót, te pedig fogadod a topiktalit, és bemutatsz a macskáknak. Nekem ez a projekt még mindig naggggyon tetszik. :)

Előzmény: Yogi (744)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.09.16 0 0 745

Lelkes voltál (és elnézést, hogy múlt időben írok, de ez egy megtörtént esemény :) ), hozzáértőnek tűntél, élvezetes volt mind az, amit az előtt a bizonyos kapu előtt kaptunk, mind az, amit azon belül. :)

Azért írom, hogy "hozzértőnek tűntél", mert magam nem vagyok az. :)

Előzmény: Goldman Emma (743)
Yogi Creative Commons License 2012.09.16 0 0 744

Nem tudom, nekem valami sütemény is rémlik, azt szerintem egyszer még el fogjuk kérni, örökségnapon kívül is. Ami jár, az jár!

Előzmény: Goldman Emma (743)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.09.16 0 0 743

Akire én gondolok, annyira kitartott, hogy még utánatok ment el... :-)

Nálam ez úgy lett, hogy kábé tizennyolc éven át minden örökségnapokon hangosan kifogásoltam,  miért nem nyílik meg több társasház, elvégre az a legérdekesebb, belesni oda, ahová semmi esélyed bejutni, mert visszatart a bezárt kapu, és nem is valami hivatal van odabent, hanem egyszerűen csak: laknak. Egyszer aztán azt mondta nekem az egyik szervező, hogy ne dohogjak, hanem nyissam ki azt a kaput... És tényleg. Ez volt a harmadik év, és komolyan mondom, eddig csak jó élményeket szereztem. Mondjuk az exhibicionizmusom is jól van lakatva ilyenkor egy komplett évre, de ha még lesz örökség napok jövőre is, meg én is leszek, rám lehet számítani.

Előzmény: VEE (741)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.09.16 0 0 742

"de Nyuszi nem lehetett a háznézés végén a felső tetőn"

Pedig de. Sajnálom, ha esetleg nem voltam egyértelmű. Ha szabad magyaráznom a bizonyítványom, a legvégét úgy értettem, hogy Emmával hármasban lettünk volna a tetőn. Lelki szemeimmel el is képzeltem, hogy kicsit lemaradunk a majdnemlegvégétől, így a lépcsőn lefelé be tudok mutatkozni. De mivel nagyon beleményedtek egy komolynak tűnő beszélgetésbe, ezért negyed egykor elindultunk lefelé a tetőről. Tehát a program nemhivatalos része még tartott, amikor mi eljöttünk. :)

A kilátás valóban pazar volt. Általában Budáról szoktam Pestet (és persze Budát) szemlélni, nem is tudtam önállóan rendesen tájékozódni. :-)

A mosókonyha tetejéről - ami nem tűnik sokkal magasabbnak - még sokkal szebb volt a látvány.

Előzmény: VEE (741)
VEE Creative Commons License 2012.09.16 0 0 741

Bocs, hogy a kibic közbeszól, de Nyuszi nem lehetett a háznézés végén a felső tetőn, mert azt írja, hogy nem tudtak kitartani a legvégéig, el kellett előbb menniük.

Ennek a házlátogatásnak az a tanulsága, hogy a főváros belső részein még sok házat lehetne ily módon bemutatni, hiszen bizonyára csaknem mindenhol voltak híres lakók, mégha azok nem is ugrottak ki a második emeletről... Csak egy-két lakó lelkesedése kell hozzá és máris 80 érdeklődő hallgatja a ház és lakói történetét. Ezt tapasztaltuk tegnap a Papnövelde u. 2-ben is.

Köszönet a fáradságotokért, hogy emlékezetessé tettétek ennyi embernek ezt a napot. Merthogy ritkán látjuk felülnézetből a hetedik kerületet.

Előzmény: Goldman Emma (739)
nofRETRO Creative Commons License 2012.09.16 0 0 740

Köszönöm ezt a nem remélt infót! Majd megnézem, nagyon kívácsi lettem :)

Előzmény: _Nyuszi (738)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.09.16 0 0 739

Te voltál fenn a tetőn, a legvégén? Egy régi ismerősöm belekezdett egy bonyolult és elég rémes történetbe, nem volt szívem félbeszakítani, pedig éreztem, hogy akik ott téblábolnak, valamilyen okkal teszik... :-) Sajnálom és köszönöm!

Előzmény: _Nyuszi (735)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.09.16 0 0 738

A Körúton, a Nyugati és a Vígszínház között, de a Skála oldalán van egy Nyúlcipőbolt.

Én ugyan ott még nem vásároltam, de ami nyúl, az rossz nem lehet. ;-)

Előzmény: nofRETRO (737)
nofRETRO Creative Commons License 2012.09.16 0 0 737

Mostanság nehéz eldönteni, hogy télikabátot, vagy nyárit vigyen magával az ember.

Ha fáztál, akkor nagyon érthető. Amúgy is :) de nekem is kéne egy pár nyúlcipő .

Előzmény: Goldman Emma (734)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.09.16 0 0 736

No igen... :)

Előzmény: nofRETRO (732)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!