Az ízlésekkel egyetértek, avval nem hogy csak eredeti B-3al a háta mögött tudhatja az igazságot mindenki. A cds hammond etalon hang is jellemző, de szerintem aki élőben hallott ilyet annak egy életre beleivódott a fülébe hogy mihez kell viszonyítania! Legalábbis nálam így volt. Az hogy az igazi is ott dübörögjön valaki mellett az sok pénz kérdése, természetesen pótolhatatlan élmény is tegyük hozzá, de az etalon hangképet mindenképp már csak támogató, az "alap hullámformák" ugyanis már koponyán belül vannak akkor jó esetben... :)
Azért nem kell ilyen B4-qwerti szinten elbagatelizálni a dolgot... Most én mondhatnám hogy "csúsztatsz", de inkább nem mondom. Közel sem arról írtam ui amiről te! Másrészt ebben az országban kevesen tudják elismerni ha valakinek sikerül meggyőzni valakit a hitelesség oldalán, én úgy érzem ez alól kivétel lehetek ahogy a kommentem is bizonyítja. Sokan talán nem ismernek szókimondóságomról, de azt is tudni kell hogy legalább nem ködösítek! (ezzel senkit sem minősíteni szeretnék a jelenlévők közzül, hiszen tudjuk, "a jelenlévők..." Ami pedig számodra nyilvánvaló és egyértelmű az más számára miért kell hogy rögtön "kóros" legyen??? Ha jól tudom a személyes sértegetések eddig itt nem voltak jellemzőek! Sokkal inkább "nagyvonalú" az a hozzáállás mikor azt írod hogy "olvass vissza 1-2 évet". Ugye ezt senki sem gondolhatja komolyan?! Jóllehet itt nem évekről volt szó, de nekem meg sokszor ez csípi a szemem. A másik, bocsánat hogy jelenleg a mobilkészülékem nem teszi lehetővé hogy youtube videokat bámuljak naphosszat, (mint már írtam legtöbbször csak ez elérhető számomra), de még ha így is volna, vajon azt honnét kéne tudni hogy épp 125ezren láttak már itt egy évekkel ezelőtt belinkelt videót??? Komolyan nem értem! Lassan kiderül hogy teljesen félre ismertük egymást TehTube? (én remélem hogy nem, és csak pillanatnyi kedélyállapot kérdése ez)
Továbbá azt mondom, ha egy audio cd viszonylatábannincs akkora éles különbség drágább és olcsóbb hangkártya között mint a Hamichord-B4 esetében, valami teljesen máson múlhat a dolog. De ebbe ne is menjünk bele. Azon jó és kész. A másikon nem és kész. Azért az említett Keyboards magazin B4 vs B-3 tesztet juszt is megkeresem most már hogy az is látszodjék mire alapoztam többek között régebbi véleményem. És az is egy egyszerű felvétel lesz mint a Hamichordos, csak kép nélkül, még mielőtt szó érné a ház elejét újfenn! :)
Eladom kikímélt állapotú HAMMOND M102-es hordozható változatú orgonámat. Rendzseresen olajozott és karbantartott. Kizárólag csak Hammond olajat használok hozzá!!! Ajándékul adom hozzá az olajat is. Eredeti 3 állású Leslie kapcsolóval és 9 pólusú Leslie kivezetéssel. Megtalálható még rajta két jack-es kivezetés (egy sima és egy zengetett jel). Eredeti ANGOL gyártmány nem német!!! (köztudottan a német M szériáknak mosott a hangjuk és a scanner-es vibrátó hangzása sem olyan jó) Anyagi problémáim miatt áron alul eladnám. A házhozszállítás megoldható. Valamikor a Cserháti István is ilyen hangszeren játszott.
Több fotót és hangmintákat is tudok küldeni e-mail-ben.
Hát ehhez csak annyit tennék hozzá hogy szerintem hátulról az egyik legjobb. Aki nem hallja meg a 10b harmóniát és helyette 7-st fog, annál kaparom a falat kínomban.
Klónok háborúja...szerintem ez teljes mértékben egyéni ízlés kérdése, különösen azok esetében, akiknél nincs napi használatban egy igazi, tehát az etalon és elérendő hangzást különböző lemezek Hammond soundjaihoz viszonyítva próbálják elérni, megközelíteni.
A különböző fórumos vélemények s egyéb tapasztalatok alapján is szinte mindegyik klónt ki lehet hozni győztesként. Itt egy szemléltető példa, mind olyan Hammondosokból kiindulva, akik rendelkeznek-tek igazival és sokéves tapasztalatuk van a klónok terén is, emellett az ízlésükben is fellelhetőek hasonlóságok(a Deep Purple a metszéspont):
Tehtube VK-7-est használt, majd azt DB-5-re lecserélve konstatálta, hogy utóbbinak meggyőzőbb a hangja. Erre jön Mókusmisi, aki csak arra méltatja a DB(OB)-5-öst, hogy mesterbillentyűzetként használja a B4 szoftverhez. :-) A puzzle harmadik darabkája paplooo, aki szerény megítélésem szerint a legjobb Jon Lord klón a YouTube-on. Sokéves B4 használat után (ami az eddigi premisszák alapján befutónak tűnik) VK-8m-re vált. Kifejti, hogy a VK hangzásban mennyire jelentős élethűségbeli előrelépés a B4-hez képest, s hogy míg a B4-et állandóan állítgatnia kellett a kielégítő hangzás elérésének érdekében, addig a VK-8m szinte azonnal tökéletesen szólal meg. A VK-8 pedig általános vélekedés szerint visszalépés a VK-7-hez képest, ily módon pedig a VK-7 hirtelen hátulról az első helyre ugrik. :-)
Persze mindez egyéni megítélés kérdése, ki-ki a saját szájíze szerint eldöntheti, hogy kinek hisz, kinek milyen mértékben ad igazat, oszja a tapasztalatait, ezek alapján pedig minden másképp alakulhat. A fenti példában csupán 3 klónról esett szó a rengetegből, a körkép (örvendetes módon) ennél sokkal-sokkal összetettebb. Tapasztalatom szerint a kő-papír-olló effektus teljes mértékben érvényes a klónok összehasonlításánál, az, hogy végül melyik kerül a lista élére teljes mértékben a felhasználó preferenciáján, elvárásain múlik. Abszolút etalon közöttük nincs és nem is lesz soha. :-)
Úgy emlékszem abban már mindenki egyetértett, hogy az igazit semmi nem pótolja, a klónok pedig szükségszerűen a hordozhatóságot igyekszenek megkönnyíteni. Úgy vettem észre, hogy a legjobb klónok már súlyban és méretben is megközelítik az eredetit, vagyis a legjobb klón maga a B3! :)) + molnárkocsi, vagy a Tehtube által bemutatott új köntösbe öltöztetés. Azért a Mókusmisi cucca szerintem viszi a pálmát komplexitásában, használhatóságot tekintve Tehtube kollega sajátja is ott van a szeren, főként a mobilitás/minőség tekintetében. A gitáron Hammondozás igazi érdekesség (nem több). Erre mondta az egyik ismerősöm, hogy olyan jó zongorát még nem készítettek, amin hegedülni is lehet. Sajnos az én tudásom a legrosszab klónhoz mérhető, de köztudott, hogy a jó hanxer inspirálja az embert. A PC billentyű + B4 azért viszi a pálmát, nagyon kis helyen elfér, ugyan a használata igazi tudást igényel :)), de szállíthatóságban nincs párja...
No tényleg már csak ez hiányzott, a midi gitár régi dolog Clapton , és Tátrai /Hu/is használt nem sokáig, Roland és Casio is fejlesztett , nem lett igazán sikeres de elég fura is szerintem amikor egy gitáron hammondozik valaki de én mondjuk ebben konzervativ vagyok.
Ráadásul szerintem kényelmetlen is lehet ezen az izén játszani.
A mérnöki munka másik szép példája potom kb180 ezer forintért , a yamaha tenori
Csak játszottam, próbálgattam, míg Misi fölvette, aztán egy az egybe ki lett téve. Ennyi, így sikerült. Ezt mind egyértelműen le is írtam. Mit nem értesz rajta? Ez már kóros, komolyan.
Nyilván a hangkártya ára is tükrözi a minőségbeli különbséget. A jobb szobahifi is jót tesz a hangnak. Írtam nemrég azt is hogy a vonalfelvétel is csak ront a műlacin.
Mókusmisi is, én is kipróbáltuk szinte az összes felsoroltat, rendelkez(t)ünk is többel közülük, sok tapasztalatot szereztünk általuk.
Sajnos csodák nincsenek, egy komplett pedálos, pados összeállítás ebből sem olcsóbb mint egy igaziból. (A100)
Vigyázat, a legtöbb midimaster kisbillentyűs!
Esetleg B4 qwerty-n? Náon óccsó és csak mexokás kérdése :-)
(Csak továbbra is őszintének szeretnék tűnni következő véleményemmel, még mielőtt mindenki buggyantnak tartana, mellette élve a változtatás jogával...) :)
Szóval megnéztem/hallgattam Tube új művét a Hamichord B4/I verzió kapcsán fülessel is, hifin is... Konklúzió: tényleg más így a király az új ruhájában, de fel nem tudom fogni, hogy egy SBlive mit ronthat el annyira a szoftver hangképén hogy nálam nem így szól. ??? Persze mindez akkor igaz ha tényleg semmi kozmetika nincs utólag rajta csak a B4-Maudio-hifi a hangút! Ha jól értem a laci is a szoftverből szól? Kitűnő egyébként a teszt tálalása, leszámítva hogy a közepén kezdődik el a felvétel az impronak, kis design elemet kell venni csak ehhez pár külföldi demo anyagból és első rangú lesz.
Az i-re azonban még most sem tenném fel a pontot a következő egszerű eset miatt: mindezt élőben egy valódi B/C3 és lacija társaságában, esetleg a többi klón (C1, Vk7, CX3, DB5, Pari, TehTube sound...) mellett is látni-hallani-tapintani kellene hogy minden kikristályosodhasson.
Hammond mániákusok biztos beinvesztálnak majd egy ilyen PCs Hamichord vasra, én a windows stabilitását ismerve és az így is fél misis árat nézve szívesen lemondok róla, annál is inkább mikor már ma 100ezres laptoppal és egy olcsóbb külsős Maudio hangkarcsival futhat a B4/I (ha már muszály) egy egyszerűbb midi keyboardon (pl Maudio Keystation 61-ES). Mellesleg Linux-ra is folyamatosan fejlődnek a zenei platformok, ami nagyságrendekkel biztosabb alap...
Egy igencsak különlgesség, lineáris helyett parallel midi felület. 12 húros basszgitár. Analóg is, midis is. Ilyet még nem láttam. Mondjuk a generálmidi helyett ildomos lenne valami ütős hangokat hozzárendelni :-)
Kitaláltak mindenféle ökörséget amivel csak az a baj hogy örökösen újítani akartak.
Ezért tudom annyira értékelni a Hamichordot meg a KeyB-t. Tisztelték amihez hozzányúltak. Az orgonaszoftver meg egyszerűen az eddig hallottak közül a legrosszabb.
Régebben ez a Doepfer ezt Creamvare Klangboxszal publikálta. Jó magasan van egymástól az a két manuál, szemre látszik hogy nem 7cm. Ez nem zavarta a szemüket? Ok, az én megoldásomnál is 8cm, csak lusta vagyok kiszedni a A33 lábait a -1cm érdekében :-)
Itt egy nagyon szép videó Egy hordozható Hammond építéséről szól. Igényes munka meglehetősen. Ügyes a bovdenes hangerőszabályozás. Ez is feleslegesen meg lett magasítva. Milyen szép műhely?
Számomra a Cream a 60-as évek egyik legfontosabb brit rockegyüttese volt ,egyszinpadon akkor még a szárnyait bontogató deep purple-el /Amerikában
ismertebbek voltak ezen idöszakban Joe South Hush feldolgozása miatt, mint szülöhazájukban / biztos hogy nagy élmény lehetett , ez még ezen az "infrás" felvételen is lejött . Lord kötödése a klasszikusokhoz, a mai napig is müveiben megnyilvánul /pl concerto, stb/
Istenem,hogy szól itt Blackmore Gibson es335-je minden trükk nélkül /késöbb váltott stratora és onnan jött aztán a jellegzetes Ritchie hangzás, de ez egy más fórum témája/
Bizony fel lehet fedezni a Hey Joe váltásokat, de ezt számonkérni rajtunk olyan, mintha számonkérnéd a blues kört a világ bármelyik blus-rock-funk-beat-stb. zenészén. :-)