Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
Arra nem gondolsz hogy sok embernek esélye sincs hogy öntözze a szőlőjét!
Véleményem szerint sok múlik a fajta habitusán is,mert én nem tudok öntözni de a kétéves Nizinám bombasztikus volt viszont néhány kétéves gyökereztetés alig ütötte meg a kétméteres vesszőt! Óriási a különbségek vannak fajták között!
Arról nem is beszélve hogy jeget is kapott nem is akármilyet de őszre úgy kikupálódott hogy senki nem mondta volna meg hogy Június végén milyen siralmas állapotban volt!
Ezek valóban szépek,az enyémeknek tizede volt mikor kiültettem. Nem is volt nagy növekedés,pedig vártam a csodát. Egész évben kb 1m-re nőttek a hajtások a tőkéken.
A legtovább és a legjobb állapotban fent maradók.... a fürtök 90%-a néhány töppedt,száradt bogyótól eltekintve teljesen egészséges.Fontos,hogy ezek még első termések(csak nyelvészeknek)
Otelló és Kékfrankos keverékéből készítettem vörösbort,héjon érlelve 10napig. Üvegben sötétebb mint a cola.:) Cukorral kiegészítettem,s igen jól sikerült szinte harapni lehet.:)