Hát igen, de legalább arra nem lehet panasz hogy nincs minden funkció testközelben! :) Amúgy évek óta létező dolog már és használják is! Először én is megrémültem mikor anno azt láttam hogy ezek képesek akár egy 19"-os érintős lcd monitort beépíteni... A hamichord ilyen szempontból csak ipari tanuló mellette. :) A távzenélésben is vannak agyamenések. Egyszer Steve Wonder úgy adott koncertet régebben hogy otthon nyomta a billentyűket és akkoriban még telefonmodemes kapcsolattal adta le a midi jeleket, a több száz km-el arrébb lévő koncertcsarnokba, ahol is a faszányosan berendezett színpadon midi-távvezérelte a hangszereket, zenész meg óne! :) Gyakorlatilag mint ha lemezről hallgatták volna az egészet, és százával fizettek rá belépőt!!! :DDD
Na ezzel már távsegítséggel is lehet zenélni:-) Elég, ha a címre elküldöd a ketyerét, és ott rádugják a netre.......... Ezek egyre lehetetlenebb hangkeltő eszközök.
Engedelmetekkel, Tube és Mókusmisi, tolmácsolom néhány barátom üdvözletét, akiknek elnyerte tetszését a belinkelt esi4000 und hamikord-b4 páros video. ők nem azok az igennagy hammond betegek, de a jót nem vetik meg... Utólagos engedelmeddel megadtam a számod Tube, az Emu hangbank miatt, ne csodálkozz ha ismeretlen szám csörgetne majdan... (bízom benne ezzel nem váltok ki közutálatot...)
Másrészről gratula minden zenei törekvésnek és megmozdulásnak! Nocsak! Valami kezd beindulni?!
A Take Five jazzklub kezd a Hammond otthonává válni. Triton, B2B3, Smárton+1, Kaltenecker, Random szerda... Littlebig tökéletesre épített B3/122-ese ott is lakik. Rendszeresen kihozza a színpadra, tegnap épp a Random szerda nevű ismerős arcok egyesülete kíséretében. A legtöbb zenekarnév mögött ő található. Az akusztikus zongora és a Nord E. pár mozzanata mellett a hangsúlyos fő szerep a Hammondé volt. Nincs mit hozzátennem, tökéletesen szólt. Minden tartományban és minden hangerőben. Ehhez persze a 21H-sított 760-as is méltó partner volt. Meg természetesen a zenésztársak. Ízes jazz groove-ok, blokk részletek, effektek, többször kifejezetten hard elemek is szóltak. A középső koncertblokkot felvettem. Nagyon jó felvétel lett, aki nem hiszi nálam utánajárhat (mindhármat felvették, keverőről) CD-jük is kapható a korábbiak válogatásából. Feltétlenül javaslom.
Egy fülest is kaptam, február közepén Littlebiq kijön egy igazi Hammond trióval. B3, dob, gitár. Klasszikusok mellett (Smith, McGriff...) több saját szerzeményt is előad.
Előre szólok, ezt ne hagyjátok ki ha szeretitek a Hammondot, tényleg olvassátok, írtok a fórumba ill. Bp. vagy környékén laktok.
Létezik. Méghozzá az egyik legrégebbi előadótól. BILL DOGGETT : Honky Tonk. Lényegében ugyanaz. Erre épül egész életműve. Azután 32 évvel később a negyedik orgonistától ugyanez.
0. Fats Waller, 1. Wild Bill Davis, 2. Bill Doggett, 3. Jackie Davis, 4. Jimmy Smith
A plakát is jól mutatja a hazai állapotokat. Nagyszámú kíváló zongorista mellett lámpással kell keresni a hammondosokat.
Holnap, azaz január 21-én Take5 klubban lesz Random Szerda. Amitől ez érdekes lehet, hogy lesz Hammond orgonázás, sokszor basszussal együtt! http://www.myspace.com/randomszerda
Helyszín: Paulay Ede u. 2., kezdés: 21.00 óra, belépő 1000Ft amiből 500 leiható. Itt meg egy remek klipp közepén remek hammond szólóval.
OFF: Igen, ezt már tisztáztam Lion-nal. Egyszer találkoztam egy "Best Rickenbacker songs" listával, amin előkelő helyen szerepelt a Fireball, innen a meggondolatlanul magabiztos kijelentés. Bocsi érte.
Kiváncsian várom a Lord-követőket. Paplooo játékában vannak hiányosságok, de a soundja jó, a legtöbben sajnos még idáig sem jutnak el. A múltkori ugrálós pasasnak nagyszerűen szólt az orgonája, kirobbanó volt a játéka de... számomra sok a de, inkább nem is vágok bele. :-) Nemsokára felrakok egy sajátvideót...
OFF: lehet hogy biztos, de három képen az évfordulós cd füzetén látjuk Glovert a De Lane Lea stúdióban. Mindháromban Jazzbass. A stúdiómunka jórészt még 1970-ben volt.
ON: viszont a bajszos orgonista B3 mögött ül, tehát gondolom volt a stúdióban, nem kellett hoznia a céhármasát.
Erről a paploo nevű youtube-osról inkább lebeszélnélek. Sehol nem találok számodra követendő momentumot nála. Csak nyomkodja a billentyűket nagyjából hasonlóképp és sajnos leegyszerűsítetten, de nem zenél, muzsikál. Körbenézek alkalomadtán jófajta Jon Lord követőknek :-)
amugy bocs , a link valahogy ok amikor "Megnez" re kattintok es olyan lesz mint az utolso hozzaszolasom itt alul :( szoval ujra a fapados modszerrel: http://www.youtube.com/watch?v=mfsJpyAnWJA&NR=1
Az eredeti Fireballon biztos, hogy Ricky szól, s úgy tudom, hogy az In Rock-Who Do We Think We Are korszak alatt szinte végig(beleértve Made in Japan-t is), itt például meglehetősen hamisan.
Ami a videót illeti, szerintem kevésbé jártas DP fanokat meg lehetne szivatni, hogy előkerült a Made in Japan archív videófelvétele...
Koszi a linket! Hammond klon nekem nem jon be. Sem az amit jatszik, nem ugy van. OFF:Bar szerintem nem Ricky szol az eredeti Fireball-on a bass egesz jo, de a dob az allat. Az 10/10pont nalam. ON:Ehhez mit szoltok, hogy Lord-nal maradjunk? :) <a href="http://www.youtube.com/watch?v=mfsJpyAnWJA&NR=1" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=mfsJpyAnWJA&NR=1</a>
Virtual Purple - Nagy meló lehet egy ilyet összehozni, lenyűgöző. 5 tag a világ különböző részeiből(Japán, Kanada, Egyesült Királyság...), s mégis egyben van az egész, autentikus Purple sound. Dombi figyelmét külön felhívom, h bitang jól szól benne a Ricky. :-)
párizsban járva vettem meg a Multicolor Feeling Fanfare duplabakelitjét, és mindenkinek nagyon ajánlom, remek zene, változatos, izgalmas, jazzes, klasszikus, latinos hatások ízlésesen váltják egymást!
Köszönöm a + értékelést. Utánna néztem, 1987 ben vettem , de már használtan ( nagyon drágák voltak) egy müncheni studiózenésztől. Nos, akkor szólnak mégjobban, ha egy tartozékként megvásárolható állványra vannak + még felcsavarozva. Ez macerás, és időigényes . Azóta is kifogástalanul működnek. / Ha valakinek Gaillen-Krueger-e van, itthon tudomásom szerint : Böröcz József, Vörösmarty utca, tel: 06-1-353-49-51-- aki igazán ért a javításához / . Vissza a Hammondhoz ! Az új Dr. Lonnie Smith : mit szóltok hozzá ? Megint csak zseniálisan lett felvéve ! Hogy szól az a B3 - as ! Hogy lehet ilyen basszusokat ilyen minőségben felvenni ?
Ugye? Egyszerűen csak elétették. Ügyes megoldás. A két külön hanxóró meg olcsóbb mint az egybeszerelt. A hifi az más, de haneralapként tényleg finom darab. Hogy ON legyen, ezen szól sztereóban a DB3 lezliffekttel.
A mélysugárzó felett van. Kb. így néz ki az elrendezés. Ami hiányzik a képről azt kérem hozzágondolni:-) Két lemezcsík tartja a csipogót a mélynyomó felett. Általában egy darabból van kipréselve a tartó, és a kosár.
Koaxiális hangszórókat még ma is gyártanak. A legjobbat a Celestion gyártotta, és Hi-Fi hangfalába építette- építi ma is. De láttam gagyi, és nem gagyi autós hangszórókat is ilyen megoldásban.
Ez persze nem minősíti a látott hangládát semmiképp!!! Azért, -ha javasolhatom- 4-5 évenként érdemes a hangszórót 180°-kal megfordítani, hogy a membrán "lógását" így elkerülje.
Egyszer hallottam én is. Nagyon jó cucc. Kicsi, jó hangú. Olyan zenészeknek ideális akik maguk rakodnak is, magyarán a legtöbbnek. Ügyes hogy a magasat a mély elé tették be további helyet megtakarítandó. Nem csoda hogy nem gyártják. Általában a (számunkra) legjobban sikerült termékek hozzák a legkevesebb hasznot a gyártónak, így azokkal viszonylag hamar fel szoktak hagyni.
Egy kivétellel és az a topik csúcsa a B3, amit 20 évig gyártottak!!! :-)