Keresés

Részletes keresés

Foreverandever Creative Commons License 2013.06.27 0 0 542

Nekem sem sikerül megnyitnom!!!

Előzmény: kbelaiop111 (535)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.06.27 0 0 541

Hát, ezt nem tudom, meg kell kérdezni tőlük, de mivel a bankban van, szerintem jónak kellene lennie.

Előzmény: csiriz (538)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.06.27 0 0 540

Persze, 280 is elég, ha meg tudod oldani. Ha pedig még ki tudod egészíteni 350-re, VIP is lehetsz, ha csak meg nem szüntetik közben. Ez esetben a kártyadíj visszajöhet.

Előzmény: Törölt nick (539)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.27 0 0 539

Nem feltétlen kell napi 150.000, elég ha havi 280.000? megy rá legfeljebb 2 részletben. Szerintem ez könyebben megvalósítható.

Előzmény: helloeverybody! (531)
csiriz Creative Commons License 2013.06.27 0 0 538

Az a 150eFt megtakarítási számlán is lehet?

Csak azért, hogy ne keveredjen össze az a pénz amihez hozzányúlhatsz, azzal amihez nem.

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.27 0 0 537

Ezt írtam az előbb én is, hogy mától azaz tegnaptól van új hirdetmény az alapkamat miatt.

Bár most hogy elfogadták a "Varga csomagot", már lehetséges, hogy hamarosan egy újabb hirdetmény jelenik meg.

Előzmény: kbelaiop111 (535)
kano27 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 536

Azért ezt olvastátok?

http://www.origo.hu/gazdasag/20130626-az-allam-atveszi-a-hatalmat-a-takarekszovetkezetek-folott.html

Ez nagyon durva. Ez totális diktatúra és kommunizmus.

kbelaiop111 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 535

Frissultek a hirdetmenyek: https://www.granitbank.hu/lakossag/hirdetmeny

Ahogy nezem csak a latraszolo kamatok valtoztak.

BLAgep Creative Commons License 2013.06.27 0 0 534

Köszönöm az infóid.  Én is töröm az agyam mi lenne a legjobb megoldás még...

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.26 0 0 533

Szerintem 3ezer egy kartyaert nem draga. A legtobb banknal hasonloba kerul. Az hogy ingyen van az ritkasag.

knorti Creative Commons License 2013.06.26 0 0 532

Nálam nem tölti le a már nem értékesített számlacsomagok hirdetményét. Másnál is van ilyen gond? Nem tudom megnézni, hogy mi változott. A többi hirdetményt gond nélkül letölti.

helloeverybody! Creative Commons License 2013.06.26 0 0 531

Napi 150ezernél valóban ingyenes a számlavezetés és tranzakciós adó sincs, legalábbis jelenleg. Négyszer vehetsz ki bármilyen ATM-ből havi szinten ingyen. Kérdés azonban, hogy megér-e ez az ingyenesség annyit, hogy a 150-et jegybanki alapkamat -3%-on parkoltasd. Ezen célszerű elgondolkodni. Ugyanakkor, ha lenne még egy ingyenes számlád, ide-oda utalgatással meglenne a havi 280 és nem kellene folyamatosan 150-et tartani rajta ilyen gyenge kamatfeltételekkel. Az Erste-nek van ilyen csomagja, a SzuperNulla, amire ha havonta legalább 150ezer munkabér megy, teljesen ingyenes, beleértve korlátlan számú pénzfelvételt saját vagy takarékszövetkezeti terminálból, kivéve a kártyát, ami viszont nagyon drága (majdnem 3ezer). ugyanakkor szerintem azt nem kötelező igényelni a Bajnokkal ellentétben. Át kell gondolni, hogy kedvezőbb.

Előzmény: BLAgep (510)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.26 0 0 530

Ez hasznos, valahol már alkalmazták:

Mi fizetjük a Varga-csomagot

A tranzakciós adó emelésére reagálva elsőként az MKB Bank jelezte, hogy drágítja a pénzmozgatást. Tovább »

forrás: Index.hu

Illetve ittvan ez is:

Újabb durva különadót kapnak a bankok

75 milliárdos adót vet ki a kormány a bankokra. Ez 30 milliárddal több, mint amennyit az önkormányzati adósságból lecsíptek volna. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.26 0 0 529

Mai hirdetmény szerint (ami mától él) az alapkamat változások miatt, nincs olyan felvetés hogy csak 30.-áig tart.

Én írtam a Gránitbanknak és ezt a választ kaptam:

"

Tájékoztatjuk, hogy a GRÁNIT Bank továbbra is törekszik arra, hogy a jövőben is a piacon a legkedvezőbb feltételek mellett kínálja számlacsomagját. Tájékoztatom továbbá, hogy a tranzakciós illeték mértékének emeléséről szóló törvényjavaslat még nem került elfogadásra, ezért egyenlőre nem tudjuk Önt tájékoztatni arról, hogy ezek a változások mikortól kerülnek bevezetésre, illetve, hogy milyen mértékben érintik számlacsomagjaink kondícióit.

A tranzakciós illeték bevezetéséről szóló törvényjavaslat elfogadását követően bankunk a lehető leghamarabb kialakítja álláspontját, és honlapunkon közzétesszük a változásokról szóló hirdetményünket.

"

Természetesen ez 2 nappal korábban küldték, mint ahogy elfogadták törvényben.

Előzmény: Törölt nick (523)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.26 0 0 528

Honnan kéne tudniuk, mikor holnap fog az összes új megszorításról szavazni a parlament? Csodálkozol? Én már rég szartam volna erre az országra ha bank lennék.

Vadista Szandál Creative Commons License 2013.06.26 0 0 527
mivel nem tojok a pénzemre éppen ezért szeretem az állam szőrös mancsától minél messzebb tudni. Legyen az államnak elég a szuperbruttóm cirka fele meg az áfa.
Előzmény: Törölt nick (522)
sa52 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 526

2012. évi CXVI. törvény a pénzügyi tranzakciós illetékről
7. § (4) A kincstár, mint az illeték megfizetésére kötelezett, jogosult az illetékfizetési kötelezettség összegével az általa vezetett fizetési számlákat szabályzatában meghatározott módon megterhelni.

Előzmény: kano27 (524)
kano27 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 525

Én azt mondanám, hogy várj egy kicsit vele. Várd meg, hogy mi lesz a kondíciókkal.

kano27 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 524

Mesélnék egy történetet:

Kb. 1 hónapja nyitottunk Start Számlát a kisfiamnak a Magyar Államkicstárnál. Elintéztük a papírokat és alegvégén az ügyintéző elhint egy olyat, hogy ha elutaljuk (majd 18 éves korában) a felhalmozott összeget erről a számláról akkor a tr. adót kell rá fizetni. :-)

Kérdezem tőle, hogy mit? A tr. adót ugye nem háríthatja át egyik bank sem az ügyfelekre (legalább is ezt mondta a fityisz kormány)? Erre csak dadogott, hogy sokáig nekik sem volt, de egy idő után ők is bevezették.

A Magyar (Nemzeti) Államkincstár. :-) Akkor miről beszélünk??? Folyamatosan, gátlástalanul hazudnak. Amit mondanak annak pontosan az ellenkezője igaz.

Előzmény: bindera (518)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.26 0 0 523

Most nyitok számlát (mert kurvára felhúztam magam a jelenlegi bankomon - "tényleg, miért is kéne fizetnem azért, hogy hozzájussak a pénzemhez?" - hát most már kell!), olvastam itt, hogy van VIP tagság, gyorsan rákerestem a honlapon, hogy mik a feltételek. Szuper, gondoltam, de a hirdetmény végén azt olvastam, hogy csak június 30-ig érvényes. Rákérdeztem a Netbankon, valóban gyorsan válaszoltak, DE: azt írták, hogy valóban június 30-ig érvényes a hirdetmény, de hogy utána mi lesz, azt nem tudják. Két munkanappal a határidő lejárta előtt?!

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.26 0 0 522

Tegnap már válaszolni akartam csak összeomlott a fórum.

A gránitbank alapításakor Demján kijelentette, tulajdonosokat keres, tőke miatt, viszont a többségtulajdont kézben akarja tartani (azaz látható volt hogy 49%-át akarja eladni).

Úgy látszik ez az álma sikerült neki.

Ugyanakkor Demján azt is kijelentette, hogy csak olyan emberekkel hajlandó osztozni, akik nem akarnak beleszólni a bank müködésébe, elvégre azért alapította a bankot, hogy egy relatív és célvonalú bank legyen, amely maga módján egyedi, nem lenne értelme átadni a célvonalat, mert az a csődhöz vezetne. Lássuk be, az állam rendkívül sok helyen részvényes, mégsem szól bele a müködésbe.

Nézzük másképp a történetet is. Ha az állam beleszól, akkor lehetséges, hogy jól is elsül, azaz Rogán bácsinak tényleg sikerülhet elérni azt, hogy valamelyest "kevésbé" legyen áthárítva az adó.

Ha ez sikerülne neki, azzal nem csak igaza lenne Rogán-nak, hanem egyben az egész Fidesznek sikerülhetne a hazai tulajdon 50%-a. 

Mellesleg az állam nem azért fektetett a gránitbankban mert csődben, vagy rosszul áll! Sokkal jobb helyen vannak most, mint számították. Mellesleg arányokban nézve, nincs még egy ilyen fejlődő és felfelé haladó bank Magyarországon. 

Az OTP-t mondhatnánk esetleg, de ő érzi meg legjobban a tranzakciós és banki adókat. Azaz neki sem olyan rózsás most, mint a Gránitbanknak.

Egyébként meg, aki tőlem kérdezte hogy naiv vagyok-e, ő a naiv, hogy mindenhol a hibát látja. Richter Gedeonban is ott a tulajdonkéz, mégsem raktak bele arzént eddig a gyógyszerekbe.

WC-papírt meg a bankot egyébként is különvenném, WC papír engem sem érdekel de ha a pénzedre is tojsz, akkor minek neked bank?

tarara Creative Commons License 2013.06.26 0 0 521

a WC-papír gyártóm élettörténete is teljes homály számomra

node ilyet !

aztán ne csodálkozz ha holnap már csak a közértbű kért üres kartondobozokat hozhatod el e nemes célra való felhasználás érdekében. Lesz ott sírás !

Előzmény: Vadista Szandál (519)
tarara Creative Commons License 2013.06.26 0 0 520

De ha az állam bele akar szólni a gazdálkodásba és az írányokba,

:O)))

hány éves vagy te kisherceg ?

ja ?

és még hiszel a mesékben ?

mégis eddig mit hittél miért szerez tulajdonrészt Állam bácsi ? Azért, hogy Demján bácsi zavartalanul lubickolhasson a likviditásban, és fejlesztési forrásokban ?  Állam bácsi nem Róbert bácsi !

Előzmény: Törölt nick (514)
Vadista Szandál Creative Commons License 2013.06.25 0 0 519

Jól látod nem nézem követem figyelemmel a Gránit bank élettörténetét. Nem láttam ilyen kitételt a számlaszerződésemben, hogy kötelezve vagyok rá, amilyen kafkai világban élünk, lehet hibáztam, elismerem.

Hiszen lényeges számlafeltétel módosulásokról sem jön értesítő, csak köteles vagyok követni őket a saját érdekemben. Lehet a Gránit bank élettörténete ott van a honlapon elrejtve egy aprócska link alatt, 4-es betűvel. 3-assal meg aláírva, hogy havonta köteles vagy elolvasni a frissítést.

.

Ezzel együtt az átlag honpolgárnál milliószor többet tudok róla, azon egyszerű oknál fogva, hogy van ott számlám, s ha olvasok róla valamit nem ugrom át, hanem elolvasom.

De konkrét figyelemmel valóban nem követem, ahogyan a WC-papír gyártóm élettörténete is teljes homály számomra példának okáért.

Nos, ha 49%-ért, nem kapnak semmit, a bank masszívan évek óta veszteséges, akkor miért vásároltak bele?

Középbankká akarják tenni, értem. Ez az állam nélkül nem ment volna ezek szerint. És nyilván az állam meg olyan kis ártatlan, hogy ezért nem vár el cserébe semmit.

Szóval akkor, jön a csókosok erőltetett hitelezése, politikai érdekek felülírják a gazdaságiakat, káderelfekvő, ejtőernyősök hada, vérszívó észnélküli nagyarcú pojácák tömkelege. Business as usual.

Előzmény: Törölt nick (517)
bindera Creative Commons License 2013.06.25 0 0 518

Na most aztán figyelheti Rogán , hogy áthárítja-e a bankjuk a tranzakciós díjat a kuncsaftokra.

Ha még ők is, akkor ki nem.

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.25 0 0 517

Te sem nézed figyelemmel úgy látom a Gránitbank élettörténetét.

Demján Sándor nyilatkozta még, hogy csakis olyan tulajdonosokat keres, akik nem szólnak bele a bank írányelveibe.

Ragaszkodott is a többségi tulajdonhoz.

Előzmény: Vadista Szandál (515)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.25 0 0 516

De naiv vagy :)

Amihez az allam nyul az mikor volt valaha is jo?

Előzmény: Zegzug (513)
Vadista Szandál Creative Commons License 2013.06.25 0 0 515

Nyilván azért toltak bele 49%-ot, hogy csendben üddögéljenek a menedzsmentben..

Ez mint ügyfél számomra egyértelműen negatív hír. Jön a csókosok erőltetett hitelezése, politikai érdekel felülírják a gazdaságiakat, ejtőernyősök hada, vérszívó észnélküli nagyarcú pojácák tömkelege. Business as usual.

Előzmény: Törölt nick (514)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.25 0 0 514

Attól függ.

Ha az állam a kisebbségi tulajdon miatt nem tud, vagy éppen nem is akar beleszólni (mint ahogy Demján is elvárja hogy ő szabja meg az írányokat), akkor ez a lépés pozítiv.

De ha az állam bele akar szólni a gazdálkodásba és az írányokba, akkor ez a lépés negatív, és ideje a bankcsere.

Lehet írni kéne az ügyfélszolgálatnak. 

Zegzug Creative Commons License 2013.06.25 0 0 513

Én örülök a hírnek, egy állami részesedés és ezáltal kitüntetett nemzetgazdasági szerep erősíti a bank stabilitását, hírnevét, a belé vetett bizalmat.

Kis kezdő kisbankból így elég hamar közép bankká válhat. Kérdés milyen módszerrel érik el. Beáll -e valódi fiókhálózatot építeni, ezáltal elvesztve a jelenleg rugalmas, innovatív lehetőségeit az olcsóbb elektronikus bankolás előtérben tartásával. Valami biztos lesz, de remélem a későbbiekben azért nem "ótépésedik" el:)

Előzmény: kbelaiop111 (511)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!