Tisztelt fórumtársak.
Az elmúlt pár hónapban elolvastam az eddigi ~6500 hozzászólást, amikor végeztem a feleségem megkérdezte, hogy mire emlékszem belőle, úgyhogy újrakezdtem, de mostmár jegyzetelve. J
2 éve ültettem cserepes oltványokat, a ház déli oldalára 2 Néró és 2 Pölöskei muskotályt, idén szépen teremtek. Lugasban vannak kétkaros rövidcsapos metszéssel, kb. minden második vessző hozott fürtöt. (Azért engedtem, hogy bőven teremjenek mert lassan elköltözünk.) A szőlők alatt eper van amelynek a földjét a csepegtető locsolás folyamatosan nedvesen tartotta.
Többször locsoltam vízben oldott marhatrágya granulátummal.
Permezeve kétszer voltak bordói lével, utólag visszagondolva indokolatlanul.
Ahova költözünk oda már elültettem idén 2 lugasba igykezve érési sorrendbe a Millenium kivételével Villányból rendelt oltványokat. (40cm széles 80cm mély gödör, készlettrágyázva, illetve komplett földcsere mert 30cm-től sárga agyagos.) 1 méteres tőtáv, egykaros kordont és/vagy egyoldalalas guyot metszést terveztem fajtafüggően.
Átlag feletti vagy rezistens sor: Ajvaz, Néró, Árkádia,Bolgár rezi, Nagyesda, Dunaw, Sztracsatenszkij, Áron, Moldova, Belüj originalüj.
Vegyes sor: Csaba gyöngye, Millenium, Centenial, Black beauty, Éva, Festival, Jupiter, Suvenyir, Icskimár, Husszajne, Rizamat, Heliotrop
A nagyon érzékenyeket lehet hamar kiszelektálom majd, hogy minimalizálhassam a házikerti permetezést a gyerekek miatt.
Van még Vénusz, Eszter,Palatina, Japán Izabella,Teréz dézsába ültetve mert még nincs meg a helyük.
Nagyon inspirálónak tartom ezt a fórumot és a hozzászólókat, külön köszönet Szőlőszem honlapjáért.
Két kérdésem lenne:
- Szerintetek mit lenne érdemes lecserélni a vegyes sorban és mire? (kaptam listát Borisztól, amit nagyon köszönök. J)
- Van-e valakinek tapasztalata az “ágaskordon”-al kapcsolatban?