Keresés

Részletes keresés

stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 322
Amikor téged olvaslak, mintha mathot olvasnám régebbről. :)
Előzmény: ronsdorf (321)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 321
ok nyuszómuszó. megint demonstráltad, hogy érvelni nem tudsz. hivatkozni sem. szinvonaltalan vagy
Előzmény: stat rosa pristina nomine (320)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 320
Én sem a tiédből. Na puff!
Előzmény: ronsdorf (319)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 319
hivatkozz! az idézetből nem ezt olvasom ki
Előzmény: stat rosa pristina nomine (318)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 318
A felmérés a vallásosság mértéke és az iskolai végzettség közötti összefüggéseket mutatta meg.
Előzmény: ronsdorf (316)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 317
egyébként 2 dolgot idéztél, de hivatkozás nélkül. ez is mutatja igénytelenségedet.
Előzmény: stat rosa pristina nomine (315)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 316
bocs, de eltévedtél.

a te felmérésed gazdagág és vallásosság közötti korrelációról szólt. innen spekulált oda, hogy hát mivel a gazdagság és a tanultság is korrelál, ezért a tanultság és a vallásosság is.

az én statisztikáim viszont azt mutatják, hogy az IQ, a tudósnak levés korrelál a hitetlenséggel.

de ráadásul a felsőfokú tanulmányok közvetlenül is korrelálnak a hitetlenséggel.

tehát közvetlen adatok, és erősebb összefüggések cáfolják a te gyenge spekulációdat. mert a gazdagság és tanultság közötti korreláció sokkal gyengébb, mint a tanultság és tudósnak levés, valamint a tanultság és az IQ közötti korreláció.

Előzmény: stat rosa pristina nomine (315)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 315

"elég jelentős"

És még nekem ajánlod, hogy nézzek utána a forrásoknak? Ilyen érvelés után??? Te viccelsz. :)

"aha, bezzeg a tanulkatlanság és tanultság, az fontos dolog."

Van annyira fontos, mint az IQ és a vallástalanság közötti kapcsolat fontossága. Ha azok között kimutatható korreláció, akkor nehogy már kétségbevonjuk ezt. Lehet, hogy nem magas az IQ-juk, de a végzettségük viszont az. Ugyanakkor nyolc általánost végzett tudósból egyre kevesebb van. Tehát ha feltételezhető, hogy a tudományos életben játszott szerep egyik igazán jelentős előfeltétele a megfelelő iskolai végzettség megszerzése, akkor az a fura helyzet áll elő, hogy az összes tudós potenciálisan nagyobb hajlandósággal rendelkezik a vallásosság és a vallásgyakorlás iránt, mint ahogyan az a végzettség és a vallásosság mértéke közötti összefüggésből kiderül. :)

Nem mellesleg pedig a személyes tapasztalataim nem nagyon támasztják alá ilyen módon az itt citált kutatási eredményeket.

Előzmény: ronsdorf (313)
Kogitano Creative Commons License 2008.10.08 0 0 314

A minden áron való győzni akarás, a másokon való felülkerekedés vágya  elterjedt emberi tulajdonság.

Hátterében a félelem áll, ez pedig mindent elsöprő érzés, különösen, ha nem  tudatosul ( és nyilván nem tudatosul hiszen akkor meg lehetne gyógyítani).

Ugyanerről a tőről fakad és hasonló mechanizmusú az igazolási igény burjánzása is, mások véleményének felhasználása saját véleményének (és saját nagyszerűségének) alátámasztására : a tudósok IQ-ja magas és vallástalanok, tehát ha valaki vallástalan, az - hibás következtetés alapján ugyan de hízelgően becsapósan  - nyilvánvalóan intelligensebb és nagyszerűbb és kiválóbb, mint aki vallásos. 

A félelem gyógyítható, és jobb is lenne kezelni, mert brutális testi és lelki hatásai alakulnak ki :)

Előzmény: stat rosa pristina nomine (311)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 313
") Az értelmiségi elitnek nem "egy nagy része", hanem egy része csupán az itt említett csoport."

elég jelentős.

"ii) Megfoghatatlan az értelmiségi elit besorolás, amelyben ismét csak a személyes szimpátia dönt.

iii) Milyen tudósok? Tudósok ex has? :)"

erre van válasz a forrásokban, nézz utána,a ztán kötözködj! ne én dolgozzak már, csak mert te kötözködni akarsz!

"Ezért kifejezetten szerencse, hogy az IQ valójában semmitmondó a jelen téma esetében."

aha, bezzeg a tanulkatlanság és tanultság, az fontos dolog. ne kavard a szart!

Előzmény: stat rosa pristina nomine (312)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 312

"az én forrásom szerint a tudósok, az értelmiségi elit egy nagy része, roppant mód vallástalan"

i) Az értelmiségi elitnek nem "egy nagy része", hanem egy része csupán az itt említett csoport.

ii) Megfoghatatlan az értelmiségi elit besorolás, amelyben ismét csak a személyes szimpátia dönt.

iii) Milyen tudósok? Tudósok ex has? :)

"továbbá az IQ és a vallásosság között negatív korreláció van."

Ezért kifejezetten szerencse, hogy az IQ valójában semmitmondó a jelen téma esetében.

"tökéletesen összeegyeztethetőek úgy, hogy a műveletlen, újgazdag réteg a vallásos."

Látod, ha kimennél a valós életbe és nem a polcról szereznéd be a "tudásodat", meglepődnél. :)

Értelmiség és vallásosság...

"In Australia, 23% of Christian church attenders have earned a university or postgraduate degree, whereas the figure for the general population is 13%. Christianity is the predominant religion in Australia, although adherence is falling. (…) In the US, religious behavior also increases with education level, according to raw data from the 2004 General Social Survey, which indicates that 30.4% of those with a graduate degree attend religious services weekly or more, a statistically significant proportion, higher than any lesser educated group. Further the group with the highest percentage of “never attending” was composed by those with only a high school education or less. Studies of Mormons in the US also display a high positive correlation between education levels and religiosity. Survey research indicated that 41% of Mormons with only elementary school education attend church regularly. By contrast, 76% of Mormon college graduates attend church regularly and 78% of Mormons who went beyond their college degrees to do graduate study attend church regularly."

Előzmény: ronsdorf (310)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 311
Látom már, hogy a mindenáron győzni akarás kezd el dominálni. :)
Előzmény: ronsdorf (309)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 310
"Nem söpörtem le, hanem mutattam egy másik, ellentétes forrást. Erre írtad az újgazdag és műveletlen címkézést."

nem, nyuszómuszó. a te forrásod és az én forrásom összeegyeztethető, és meg is mutattam hogyan.

a te forrásod szerint sok fiatal gazdag fordul a vallás felé.

az én forrásom szerint a tudósok, az értelmiségi elit egy nagy része, roppant mód vallástalan, továbbá az IQ és a vallásosság között negatív korreláció van.

ellent mondanak ezek egymásnak?

a fenét.

tökéletesen összeegyeztethetőek úgy, hogy a műveletlen, újgazdag réteg a vallásos.

Előzmény: stat rosa pristina nomine (308)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 309
""Nem az értelmiségi elitről van szó."

Van valami forrásod netán erre vagy az "ex has" módszer triumfál ismét?"

már adtam.

Előzmény: stat rosa pristina nomine (307)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 308

"te ezeket söpörted le."

Nem söpörtem le, hanem mutattam egy másik, ellentétes forrást. Erre írtad az újgazdag és műveletlen címkézést.

"hogy túl nagy ugrást tettél a következtetésben."

Nem én következtettem. Idéztem.

"nyilvánvalóan van egy újgazdag, fiatal réteg, de a gazdag és a szellemi elit, az nem ugyanaz."

Nem tudod bizonyítani. Ahhoz nincsenek meg a forrásaid. A személyes véleményed pedig nem nyom olyan sokat a latban, hogy citátum legyen bárhol is. Komolyabban, kérlek!

Előzmény: ronsdorf (305)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 307

"Aligha válik elit csoporttá."

Ha te mondod, akkor ez a tuti. :)

"Nem az értelmiségi elitről van szó."

Van valami forrásod netán erre vagy az "ex has" módszer triumfál ismét?

"Legfeljebb egy jűműdú újgazdag, műveletlen rétegről."

Erre is kaphatnék forrást. Annak hiányában esetleg vaalaki úgy vélné, hogy ilyen módon csak a műveletlen és agresszív (és csóró) vifisek hajlamosak.

Nem értelek igazából. Ha ellentétes jellegű állításokat illetően csak eképpen tudsz megnyilvánulni, akkor tulajdonképpen eléggé vitaképtelenné teszed magad. Otrombáskodsz, agresszív módon sulykolsz dolgokaté s megfutamodsz a kihívások elől. Szerintem biztos többre vagy képes - kellő alázattal.

Előzmény: ronsdorf (299)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 306
valóban fölösleges bármit is írnod, ha nem tudod konkrétan megmondani. hiéába ostorozol, ha abból nem derül ki, hogy mit is várnál tőlünk.

ha akarnánk se tudnánk megfelelni neked.

mert nem tudom, milyen hírt hiányolsz.
Előzmény: stat rosa pristina nomine (304)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 305
itt van sokkal több tudományos statisztika:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Statisztik%C3%A1k_az_ateizmusr%C3%B3l_%C3%A9s_vall%C3%A1sr%C3%B3l

ezekre támaszkodtam.

te ezeket söpörted le.

én nem söpörtem le a te statisztikádat, csak rámutattam, hogy túl nagy ugrást tettél a következtetésben.

nyilvánvalóan van egy újgazdag, fiatal réteg, de a gazdag és a szellemi elit, az nem ugyanaz.
Előzmény: stat rosa pristina nomine (301)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 304
Ha összekeveritek a szekuláris nézeteket az akut vallásellenességgel és ezt hiába is próbálom megmutatni, a fül botja sem mozdul, akkor igazából teljesen fölösleges bármit is írnom.
Előzmény: ronsdorf (302)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 303
Az otromba baromság az, amit eggyel lejjebb írtál  azokról, akik nem úgy élnek, mint ahogyan azt te látni szeretnéd.
Előzmény: ronsdorf (300)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 302
nem tudom továbbra sem, miféle híreket vársz el egy szekuláris hírportáltól. olyan híreket, amire érdeklődés van, ami angolul vagy németül elérhető, amit érdemes lefordítani, mert hír és átveszik.

nem tudtál ilyet mondani.
Előzmény: stat rosa pristina nomine (298)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 301

Gondolod, hogy ilyen könnyedén lesöpörhetsz egy tudományos igényű közvéleménykutatást?

Alapos munkát végeztek, erre jössz te és közlöd, hogy szerinted ez nincs így és ezzel minden el van intézve.

Látod, pontosan ez az a hozzáállás, ami nehezményezendő. Még a szépen artikulált ellenvéleményeket is "ex has" módszerrel kell agresszíven lesöpörnötök - ez valami késztetés?

Előzmény: ronsdorf (299)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 300
" ráadásul személyes indíttatásból még erősen szelektív sorrendet is felállítotok."

a lehetséges hírek közötti szelekció minden újságnál megvan. mindig az illető szerkesztő és újságíró dönti el. sőt, könyvek esetében is a kiadó és az író dönti el, miről ír, miről nem.

nem tudom, miért akarsz lehetetlent. lehetetlen ügyében ne osorozz, mert otromba baromság!

Előzmény: stat rosa pristina nomine (297)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 299
Aligha válik elit csoporttá. Nem az értelmiségi elitről van szó. Legfeljebb egy jűműdú újgazdag, műveletlen rétegről.

A tudósok körében a vallásosság szintén nagyon veszít.

Előzmény: stat rosa pristina nomine (296)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 298

"egy szekuláris hírfigyelő nyilván híreket szolgáltat. továbbá nyilván nem vallásokat dicsőítő híreket."

A gond csupán ott van, hogy a szekuláris nézet nem egyenlő a kifejezett vallásellenességgel. A ti honlapotok pedig erősen és szándékoltan szelektíven vallásellenes. Többek között ezért is nehezményezendő az etikára való hivatkozásotok az impresszumban.

Ha már szekularizáció: A te értelmezésedben mit takar pontosan ez? Milyen példákkal tudnád illusztrálni a nézeted helyességét és milyen válaszokat adnál az esetlegesen előforduló ellenpéldákra?

Előzmény: ronsdorf (256)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 297
De szabad ostoroznom benneteket, mert magatoktól nem vagytok hajlamosak elfogulatlan és tényszerű dolgokat közölni, hanem csak olyanokat, amelyek célja egyértelműen a vallásosság, a vallásosak, az egyházak és felekezetek elleni otromba támadás - kerüljön bármibe is -, aminek során ráadásul személyes indíttatásból még erősen szelektív sorrendet is felállítotok.
Előzmény: ronsdorf (248)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.08 0 0 296
De az is lehet, hogy nem annyira.

"Az egyháziasan vallásosak csoportjának érdekes belső átrétegződésére világított rá ugyanakkor egy 2007 elején megjelent kutatás, amit Hegedűs Rita közölt a Szegedi Tudományegyetem vallástudományi tanszéke által kiadott, az „Úton” című tanulmánykötetben. Eszerint a hagyományos egyházias vallásosság - legyen szó bármely "történelmi" felekezetről - korábban inkább az idősebb, főként a községekben élő generáció jellemzője volt. Magyarán: minél feljebb állt valaki a társadalmi státus vagy településszerkezet szempontjából, annál valószínűbb volt, hogy az illető vallástalan.

Bő egy évtizede azonban megindult az ezzel ellentétes irányú átrétegződési folyamat: a fiatalabb nemzedékek egyháziasan vallásos tagjai egyre inkább a kedvezőbb társadalmi helyzetű csoportokból kerülnek ki. Jelenleg két nagyon eltérő réteg alkotja tehát az egyháziasan hívők táborát: a legtanulatlanabbak és a legtanultabbak köréből kerülnek ki a legintenzívebb egyházias vallásgyakorlattal jellemezhető hívők. Az elkövetkező évek igazán izgalmas kérdése tehát az lesz - vélik a kutatók -, hogy a generációs átrendeződés nyomán idővel olyan elit csoporttá válik-e a vallásukat az egyházukhoz kötődően gyakorlók tábora, amelyben már a középosztályi, értelmiségi, nagyvárosi csoport lesz a meghatározó. Ez a változás egyben azt is jelentené, hogy az egyházak legfontosabb társadalmi bázisát a mainál jóval nagyobb befolyású réteg alkotná."

Előzmény: ronsdorf (294)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 295
szegény autópálya.:)
Előzmény: ronsdorf (294)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.08 0 0 294
Teret veszít a vallás Magyarországon
http://nol.hu/cikk/509801/

Aventinus Creative Commons License 2008.10.08 0 0 293

Kérem, hogy, egyfelől a topikromboló offolást, másfelől pedig a személyeskedést, mindenki legyen szíves befejezni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!