Nem annyira nehéz a gót betű olvasása, mint gondolnád, egy két támpont sokat segít.
Gyerekkoromban el tudtam olvasni, bár nem értettem ... :) talán olyan német zsebszótár volt a háznál, amiben mindkét írásmód szerepelt. Hoztam egy példát a net-ről, jelölve a két leg"furcsább"at.
De aztán láttam, hogy ennek megfelelő fontkészletet is le lehet tölteni. Gondoltam rá, hogy a következő hsz-t azzal írom, de kis hezitálás után letettem róla:)
ez egy antikváriumi kép, de tévedés is volt mellékelt latin írásban, német oldalon ellenőriztem, ott biztosan jobban tudják. Az alsó sor átírása onnan való, vagyis ez a képen elvileg helyes.
A kibic beleszól: rádióban, a Magyarország apróban műsorban hallottam,
valaki csakraűző ... (vagy vonzó? nem emléxem) csodakristályt árult. Mondta, hogy nagyon hatásos, megmondta a sámán is, akit kihívtak, a Stadionok állomáshoz közel van az irodájuk. (a sámánoknak)
>Valamennyi pénzért meg is csinálták, minek következtében nekem pl. nem volt erőm becsukni, ...
Az a helyzet, hogy fa ablakot kijavítani komoly szakértelmet és gyakorlatot kíván. A gyári műanyagot beépíteni sokkal könnyebb, egy betanított munkás is megcsinálja. Peched volt, nem jó iparost találtál.
Amúgy nem hiszem, hogy a jó formájú műanyag ablak az utcáról másképp mutatna, mint a szépen festett fa.
Szakmai ártalom, de tavaly Hamburgban végig az ablakokat néztük. Minden házon egységesen cserélték, tehát nem volt kicseréletlen és az újak között nem volt eltérés. Nem akartunk elhinni a helybeli barátunknak, hogy ez mindnehol így van, tehát a periférián is, és kimentünk egy végállomásig, ahol főleg bevándorlók laktak panelben. Ott is minden ablak rendben volt.
Persze, ott már évtizedekkel ezelőtt is jelentős támogatást kaptak erre. A mi választóink milliói is úgy tudják, hogy itt segítik a hőszigetelést, a kazáncserét, csak az érintettek tudják, hogy e pályázatokat pár nap alatt becsukják, mert pl. az idei 800 millió egy országnak ilyen célra semmi.
(A választók hasonlóan nagyon pozitívan emlékeznek majd a diákok, a devizahitelesek stb. támogatására, mert a mindenhol elérhető médiumokból mindig erről hallanak.)