A saját jövőjéről nem tudtak belőle sokat kihúzni, úgy fest minden képlékeny még.
Lapage szerinte is elmegy, viszont Szedun még egyáltalán nem biztos, hogy az Astana-2 vezetője lesz.
A gyakornokok közül Grudzev marad, a többiek mennek az Astana-2-be. Ha jól értem szerződést hosszabbítottak Nyepomnyjascsijjal is.
Hogy hol és mikor lesz a csapatbemutató, az még nem dőlt el. Szép lenne egy prezentáció Asztanában, de vannak hátrányai: a felkészülési időszak fontos időszakában kellene hosszú és fárasztó utazásnak kitenni a versenyzőket. Másik kérdés, hogy mekkora legyen a felhajtás, mert az erre elvert pénzt a versenyzők juttatásaira is lehetne költeni.
Szása szerint a mezek nem fognak változni.
Végül egy igazán jó hír: Mahmetov elvtárspajtás szerződése november 1-gyel lejárt, és Vino szerint nem hosszabbították meg. Aidar tehát távozik – Szása sok sikert kíván neki az új munkahelyén és köszöni amit a csapatért tett :-) – az utódjáról pedig nem tudni semmit.
Egy makacs megfázás után először készülök a kertbe, levelet gereblyézni. Nem hiszem azonban, hogy ez meg tudná változtatni az álláspontomat: szerintem igazad van:-)
Két órát kertészkedtem és közben azon járt az agyam, hogy mire kellene az Astanának Mencsov.
És arra jutottam, hogy semmire...
Először is van (lesz) a csapatnak két kiváló kapitánya: Kreuziger és Brajkovic. Igaz, hogy egyikük se nyert GT-t - könnyen lehet hogy nem is fognak – de jó felkészüléssel és versenynaptárral nagyon jó eredményeket érhetnek el.
Ha Mencsovot is megvennék, akkor már egészségtelenül sokan taposnák a sarat a három nagy körverseny kapitányi pozíciója körül.
Másodsorban van nekünk egy svéd montisunk, akiből kis munkával remek háromhetes menőt lehet faragni. Kessi idén bizonyította, hogy sokra képes, lehetőséget kell neki adni, hogy minél többet versenyezzen és akkor nem lesz probléma a harmadik héttel sem.
Aztán itt van Kasecskin, akiben bőven több van, mint amit idén mutatott. Rendbe kell tenni körülötte a dolgokat, ha a csapat versenyzője, akkor a csapat versenyzője és vita nincs. Ezt mindenkinek tudomásul kell(ene) venni, még akkor is ha az illetőt Alexander Vinokurovnak hívják, és esetleg a Kazah Kerékpárszövetség elnöke lesz. Sőt, pont neki és pont abban a pozícióban kellene a legjobban támogatni. Az persze más kérdés, hogy nem szabad neki sem hülységeket nyilatkoznia.
Végül Merncsovval kapcsolatban is vannak fenntartásaim.
Gyenisz Nyikolajevics kiváló kerékpáros ez nem vitás, de az idei szezonban bemutatott Tiborc panasza - Hamlet nagymonológ kombináció után nem tudom, mire fel szeretne 1,8 millió Eurót. (a friss hírek szerint nem az Astana ajánlott ennyit, hanem ő kérne, de a csapat ennyit nem tud/hajlandó fizetni)
Mencsov ott és akkor teljesített jól ahol és amikor jól érezte magát. A Rabobank ilyen hely volt, a Geox nem. És hogy az Astana ilyen lenne-e az nagy lutri.
Azt írják a Világhálón a Gazzetta dello Sportra hivatkozva (valszeg a nyomtatott változatban lehet, mert online nem találtam nyomát), hogy Mencsov az Astana és a Katyusa között vaciál.
Az Astana vesztésre áll, mert az ajánlott 1,8 millió Eurós fizetést Gyenisz Nyikolajevics kevesli.
A Katyusába igazolás kulcsa pedig az lehet, hogy Andrej Csmil lelép, márpedig vele eléggé össze volt veszve Mencsov.
Ahhoz képest hogy pár napja még azt nyilatkozta hogy nem szeretne a Katyusába igazolni...
A képek alapján nemcsak Curacaon divat a marijuana mintás bermudagatya és Szásának egy darab nyaralós pólója van. Legalább is ugyanezt viselte a Földközi-tengeri hajóúton. :-)
Ha elvileg kellene is versenyeznie, melyik birngás az, amelyiken nem tud kitörtni egy rejtélyes, nem múló térdfájás. Főleg szegénynek idén volt az a csúnya törése is. Freire vagy két évig vegetált egy hátfájással, amikor alkotói válságban volt.:-)
Szóvak a Kazah kerékpárszövetség elnöke Kairat Kelimbetov nem kíván indulni a novemberi tisztújításon, ellenben van egy kiváló utód-jelöltje: Szása Vinokurov.
Eddig a hír(esztelés). Hogy mi lesz belőle az más kérdés, mert hogy az elnöki feladatok és a versenyzés aligha összeegyeztethető az zicher.
Igaz semmi sem írja elő, hogy ez igazolt versenyző akár egy kilométer is versenyezzen...
Az olyanfajta lusta embereknek mint é nagyon jó, hogy vannak akik mindent számon tartanak.
Az Astana 11 győzelet 1 második helyet és 3 harmadikat szerzett az idén.