Szia!
A nejemmel jót nevettünk a mondatodon.Az olaj cserét én sem tartom indokoltnak.20 évvel előbb még a Daciás időszakban igen.Ezek a gépek ma már olyan tökéletesen vannak meg munkálva,hogy teljesen üzleti fogásnak tartom a szervíz részéről.
Üdv Négyesi
Nekünk a hét második felében kéne kb. szólniuk, hogy mehetünk érte. 1.2-es és a reklámozott áron vettük. Fullalap, de anyáméknak jó lesz évi 4-5 e km-re...
Nekem is mondogatták az olajcserét, de szerény megítélésem szerint az olaj még bőven van olyan tiszta, hogy elmenjen 15e-ig.
Viszont azt érdemes fontolóra venni, hogy részszintetikus olaj helyett vmilyen szintetikusat töltetni bele (a hagyományos 15W40 helyett vmilyen 10W-40-est), autószerelők szerint hosszútávon meghálálja magát.
Valahol lentebb már azt hiszem kérdeztem az antennával kapcsolatban (van-e vmilyen alternatíva a merev antenna helyett alacsony garázsmagasság miatt)...ha vkinek lenne ötlete vagy tud ilyenről, szívesen venném...
A szervízkönyv átnézést ír elő.Olyan tiszta az olaj, hogy alig látni a pálcán. Az igaz, hogy ettől a teknő aljában megülhet a kosz, de szerintem ha nem volt vele semmi gond nem kell cserélni.
"Ha 1000-2000 közti szervizre mész semmi nem indokolja az olajcserét." Max annyi, hogy Isten tudja, hogy milyen minőségű olaj van benne, és mennyi sorja vagy egyéb ganyé vált le innen-onnan. ;)
Ém a Matizomnál 2k km-nél biztos ami tuti, cseréltettem.
Hello!
Át esett az autó az első"víz keresztségen",gyönyörűen lemostam majd szarvasbőrrel áttöröltem.Egyébbként most megint azoknál a bizonyos lyukaknál tartok, a mosás előtt locsoltam vizet a szélvédőre és néztem alul hol fog megjelenni.Bejőtt az amibe kételkedtem.
Nem a lyukakon folyott ki,hanem a kerékjárat fémlemeze és a k.j.műanyagburkolata között.Ahol az a kis műa. sárvédő nyulvány van. Ugyhogy a lyuk bedugva.Próbáljat ki ti is.
Hello Kalóz.
Már ennyire sokat mentél?Tudomásom szerint az első olajcsere 15000km környékén van.
Üdv Négyesi.
Valóban régen voltam, örömmel látom hogy egyre többen vagyunk ! Pénteken megyek a kötelező szervízre (1.) Kiváncsi leszek, rám akarnak-e majd sózni olajcserét.... ingyen semmi akadálya :o))
Ma du. ment Érdre egy 5 ajtós fekete Kalos, a Pataki cukinál állt meg, nincs itt az illető esetleg ? Mindenki csak lesett minket, két 5 ajtós Kalos egymás mögött , fekete és ezüst :o)) Jópofa volt ....
Most kérdeztem tőle, igen Ő. Megtalálta a gépen a kedvencek közt a topicot.
Végül tényleg vezet a lehetőségekhez mérten.De van egy bátyja is Ő is vezetni akar. Hát tegyél igazságot.
Az a helyzet, hogy szerintem ez a panaszkodó kalosra vágyó az én egyik utódom.Szerinem a lehetőségekhez képest eleget vezet, de !!aki emelkedőnek felfele, traktor előzése közben hármasból kettes helyett négyest kapcsol és nem tudja miért rángat a szerencsétlen autó az még nyugodjon bele a városon kívüli vezetésbe. Ez is hozzá tartozik a képhez. :)
Szia!
Ez győzködés nelegyen nagyon erőszakos próbáld kifigyelni mikor hajlik a dologra.Nem lehet hogy az anyagihelyzet miatt nem akarja ? Ezt neked kell tudni ha igen akkor viszont legyél türelmesebb.Hidd el nagyon ritka apa az akinek van lehetősége és mégsem tesz a fia érdekébe kedvébe.
Üdv Négyesi
Az emberek a trabantjukat, wartburgjukat, dévujukat féltik a legjobban. Mercedest, Bmw-t Audi-t meg akár egy havernak is kölcsönadnak.
Megoldás:Vedd rá apádat, hogy vegyen egy Merdzsót.
Hello!Probálom gyözködni!Akkor megengedi hogy vezessek amikor megyünk a mamákhoz!De az csak max.60km.De ha megyünk is akkor is csak kéthetente!Ráadásul mikor kiértünk a városból akkor cserélünk helyet!Tehát városba még nem is vezettem!Pedig szerintem a legtöbb rutint ott lehet szerezni!
Ez jó ötlet. Annak idején nekem be kellet mennem a megyeszékhelyre a jogsiért, mivel másnap hajnalban indultunk Bulgáriába. Nagyon jó volt első körben, hogy én "rongyolhattam" keresztül Jugoszlávián a Trabant 0.6-al. :) Persze, szigorúan fater felügyelete mellet. Érdekesen nézhettünk ki az ótópályán, mert az egyenesfutás nem az autó hibája miatt volt rossz. :))) A seggemben olyan izomláz lett, mint állat, de legalább jó kis vezetési gyakorlat volt. ;)
Szia.
Nekem is van már egy 19 éves fiam bár én olyan helyzetben vagyok hogy nem érdekli az autó.Most próbálok apád helyébe lenni.Ne egyedül akarj elmenni az autóval,hanem kérd meg hogy menjen el veled.Ha család együtt utazik beszéld meg hogy oda ő vezessen vissza pegig te.Győzd meg hogy 3 hónapos jogsival ő sem volt egy FITTIPALDI.Így nehéz tanácsot adni ismeretlenül.Ha nemenged vezetni soha sem lessz rutinod.
Hello Négyesi
Hidd el én probálnám hasonló stílusban vezetni!De addig nem fog menni amíg nem engedi többet vezetni!Februárban lett meg a jogsim de azóta alig vezettem még.Pedig nem vagyok olyan hülye a vezetéshez.Nem tudom hogy vegyem rá hogy többet vezethessek!Szerintetek?